Onsdag d. 21. november 2012 - af Marianne Knudsen, Foto: Jacob Ljørring
Sebastians svinekoteletter
Sebastian Randrup Winther Nielsen vandt i kategorien til mange ved DM i Hverdagsmad. Få hans opskrift på svinekoteletter med ovnbagte skalotteløg her.

Arbejdstid: 30 minutter
Tid i ovn: 15-20 minutter
Antal personer: 8
PRØV OGSÅ: Svinekoteletter med skinke og pesto
Fakta om Sebastian
Sebastian Randrup Winther Nielsen, 20 år, holder sabbatår, København.
- Jeg har en større madpassion end de fleste på min alder og er nærmest vokset op med en grydeske i hånden. Jeg synes fx, det er væsentligt sjovere at lave min egen pizza end hente den på det lokale pizzeria.
- Jeg elsker at lave denne ret til alle. Opskriften er egentlig en blanding af to retter opstået på hver sit tidspunkt. Salaten opstod, da jeg var sulten til frokost. Koteletterne er fra et grillarrangement.
Svinekoteletter:
- 8 -16 koteletter
- 4 spsk. olivenolie
- 1-2 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk. smør
- 1 håndfuld salvie
Ovnbagt tilbehør til svinekoteletten:
- 8 æbler
- 8 banan skalotteløg
- 1 potte salvie
- ½ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk. smør
- 4 spsk. olivenolie
- evt. 1 dl svinebouillon
- 2 spsk. flydende honning
SE OGSÅ: opskriften på Idas græskarsuppe - Ida vandt i kategorien "Til unge"
Salat til svinekoteletten:
- 10-12 stilke bladselleri
- 2 spidskål
- 3-4 æbler
- 2 rødløg
- ¼ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 6 spsk. olivenolie
- 1/2 citron, saften
Sådan laver du retten svinekoteletter med skalotteløg:
1. Sæt ovnen på 190°.
2. Ovnbagt tilbehør: Fjern kernehusene, og skær æblerne i både, og banan skalotteløgene i kvarte.
Læg dem i et ildfast fad med masser af hakket salvie, salt, peber, smør, olie og bouillon.
Hæld honning over. Vend godt rundt, og sæt i ovnen 10 min.
3. Salat: Vask og rens bladselleri, spidskål og æbler.
Snit bladselleri, spidskål, æble og rødløget meget tyndt. Nemmest på mandolin, ellers snitter du det bare fint i hånden.
Bland sammen med salt, peber, olivenolie og citronsaft.
4. Koteletter: Varm en grillpande op med olivenolie. Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Steg koteletterne 2-3 min. på hver side alt efter størrelse.
Skru ned for varmen, og tilsæt et par spsk. smør samt lidt hakket salvie. Overøs nu koteletterne med den smeltede salvie-smør sauce i 1 minuts tid.
5. Læg koteletterne oven på løg og æble i ovnen, og hæld fedtstoffet fra panden med. Steg færdig i ovnen 5-6 min. Igen kommer det an på størrelsen.