Skinke og tomat i butterdej

Skøn middag både til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4-6 personer)

Det skal du bruge:

2 ruller butterdej (20 x 30 cm) fra køledisken
200 g Philadelphia med krydderurter
400 g kogt skinke i tern
3-4 tomater
3 spsk. dijonsennep
1 tsk. timian
Salt og peber
1 sammenpisket æg

Salat:
4 små mini-hjertesalater
1 agurk
3 dl ærter
1 dl dildkviste
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. olie
Salt

Prøv en nudelsalat med svinekød og bønner.

Sådan gør du

Pak butterdejsrullerne ud. Smør Philadelphia midt på dejstykkerne i en stribe. Læg derpå skinketern, tomater i skiver ogsennep i et tyndt lag og drys med krydderierne. Pensl butterdejskanterne med æg og fold dejen over fyldet. Læg stængerne på en plade med bagepapir og pensl overfladen med æg. Bag stængerne på næstnederste rille i en 180° varm ovn i ca. 30 min., til de er flot gyldne.

Salat: Del salatbladene, skyl dem og dup dem tørre. Skræl agurken og skær den derefter i tern. Kom salatblade, agurketern, ærter og dild i en skål. Rør citronsaft, sennep og olie sammen og smag til med salt. Vend dressingen med grøntsagerne lige inden servering.

Lav også svinekød i wok.