Skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré

Lækre skinkemedaljoner med fritter af jordskokker

Skinkemedaljoner og fritter af jordskokker - Foto: Martin Tanggaard

Skinkemedaljon og fritter af jordskokker til 4 pers.

Ingredienser til skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré:

4 skinkemedaljoner
2 spsk. olie
Salt og peber

Ærtepuré:

750 g grønne ærter
250 g cremefraiche 18 %
Salt og cayennepeber

Stegte jordskokker:

750 g jordskokker
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål

Fremgangsmåde:

Stegte jordskokker:

Opvarm ovnen til 200°. Skrub dine jordskokker rene og skær dem i både. Dup dine jordskokker tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend undervejs dine jordskokker og krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og cremefraiche til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. Gem 1⁄3 af pureen til madpakkerne fredag.

Skinkemedaljoner:

Dup medaljonerne tørre og brun dem i olie i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkeschnitzel og cremet pasta