Torsdag d. 14. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré
Lækre skinkemedaljoner med fritter af jordskokker

Skinkemedaljon og fritter af jordskokker til 4 pers.
Ingredienser til skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré:
4 skinkemedaljoner
2 spsk. olie
Salt og peber
Ærtepuré:
750 g grønne ærter
250 g cremefraiche 18 %
Salt og cayennepeber
Stegte jordskokker:
750 g jordskokker
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål
Fremgangsmåde:
Stegte jordskokker:
Opvarm ovnen til 200°. Skrub dine jordskokker rene og skær dem i både. Dup dine jordskokker tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend undervejs dine jordskokker og krydr med salt mod slutningen.
Ærtepuré:
Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og cremefraiche til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. Gem 1⁄3 af pureen til madpakkerne fredag.
Skinkemedaljoner:
Dup medaljonerne tørre og brun dem i olie i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Skinkeschnitzel og cremet pasta