Torsdag d. 29. april 2010 - af Pia Friis Andersen
Skinkemignon med ærter og forårsløg
Det skal du bruge:1 stor skinkemignon, ca. 400 g1 spsk. smør + 1 spsk. olieSalt og peberÆrter og forårsløg½ dl halvtør hvidvin1½ dl svinebouillon1½ dl

Det skal du bruge:
1 stor skinkemignon, ca. 400 g
1 spsk. smør + 1 spsk. olie
Salt og peber
Ærter og forårsløg
½ dl halvtør hvidvin
1½ dl svinebouillon
1½ dl grønne ærter
1 bdt. forårsløg
Tilbehør
1 kg små kartofler
2 spsk. olie
Groft salt
½ dl hakket bredbladet persille
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 220°.
Tilbehør: Skrub kartofl erne rene, skær dem i kvarter og dup dem tørre. Vend dem med olie på en plade med bagepapir og steg dem i den varme ovn i ca. 25 min.
Husk at vende dem undervejs. Krydr med salt, når de har fået lidt farve. Tag dem ud af ovnen og vend dem med persille.
Skinkemignon: Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og dup dem tørre. Brun dem hurtigt ved god varme i fedtstoffet og krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 1½ min. på hver side, inden de tages af varmen.
Ærter og forårsløg: Kog panden af med vin, tilsæt svinebouillon, ærter og snittet forårsløg (den hvide del) og varm det hele op. Læg kødet i og varm hurtigt op igen. Strø den grønne del af forårsløgene over og servér.