Mandag d. 26. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Skinkeschnitzler med rød salat
Gode skinkeschnitzler med rødkålssalat

Skønne skinkeschnitzler med rød salat
4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 500 g skinkeschnitzler
2 spsk. olie
Salt og peber
Rødkålssalat:
½ rødkålshoved
1½ spsk. honning
3 spsk. olie
2 røde peberfrugter
1 stort rødløg
Eddike (gerne æbleeddike)
Salt
Bagte kartofler:
4 renskrubbede, halverede bagekartofler
2-3 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat
Sådan gør du:
Bagte kartofler:
Dup kartoflerne tørre. Pensl med olie og krydr med timian. Bag dem i en 220° varm ovn i 30-40 min. afh. af størrelse. Krydr til slut med salt.
Rødkålssalat:
Del kålen i mindre stykker og kør den i en foodprocessor i 10 sek. tilsat 3/4 spsk. honning og 1½ spsk. olie. Del peberfrugterne, rens dem og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær det i bå-de. Kør peber og løg i foodprocessoren i 10 sek. tilsat resten af honningen og olien. Bland det med kålen og smag til med eddike og salt.
Schnitzler:
Dup kødet tørt. Brun schnitzlerne hurtigt i olien ved god varme. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg dem i endnu 1-1½ min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Ribbenssteg i fuldkornspita