Mandag d. 14. juni 2010 - af Kim Gravenhorst
Små forårsruller med sød chilisauce
Hjemmelavede forårsruller med kalvekød.

15-20 stk.
Det skal du bruge
Fyld
350 g hakket kalv og flæsk
2 spsk. olie
200 g bønnespirer
6 fintsnittede forårsløg
2 gulerødder i tynde skiver
½ dl soja
½ dl sød chilisauce
Dej
400 g mel
2 æg
½ dl vand
2 spsk. olie
Salt
1 l olie til stegning
Tilbehør
Ekstra chilisauce
Se flere opskrifter til en fest-buffet.
Sådan gør du
Fyld: Opvarm olien på en pande og svits kødet heri, til det smuldrer. Tilsætgrøntsagerne og svits det hele sammen et øjeblik. Tilsæt derpå soja og chilisauce og vend det sammen. Lad fyldet køle af.
Dej: Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dem godt sammen. Lad dejen hvile en time i køleskabet. Rul den derpå ud på et bord og skær den ud i kvadrater på 10 x 10 cm. Fordel fyldet på dejpladerne og pak rullerne sammen. Lim dem sammen ved at pensle med lidt vand og steg dem i 180° varm olie, til de er gyldne (ca. 5 min.).
TIP: Man kan sagtens købe dejen færdig i plader. Gør man det, skal man lægge dejen dobbelt.