Fredag d. 8. juni 2012 - af Pia Friis Andreassen
Spaghetti carbonara
Nem og lækker weekendmad

Det skal du bruge:
400 g spaghetti (fuldkorn)
250 g bacon i tern
½ bdt. porrer
2 æg
200 g revet parmesanost
Saften af ½ citron
1 potte persille
Friskkværnet peber
Sådan gør du :
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
Steg baconen sprød og gylden på en tør pande. Læg den efterfølgende på fedtsugende papir. Kassér det meste af baconfedtet
i panden.
Rens porrerne og skær dem i skiver. Steg dem på panden i resten af baconfedtet, til de netop falder sammen. Pisk æggene sammen i en skål.
Hæld vandet fra pastaen, men gem ½ dl kogevand. Pisk straks det kogende pastavand i æggemassen. Pisk derefter halvdelen af parmesanosten i sammen med citronsaften.
Vend massen i den varme pasta. Vend derpå bacon, porrer og hakket persille i og krydr med friskkværnet peber. Servér resten af osten til.
Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min