Spaghetti carbonara

Nem og lækker weekendmad

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

400 g spaghetti (fuldkorn)
250 g bacon i tern
½ bdt. porrer
2 æg
200 g revet parmesanost
Saften af ½ citron
1 potte persille
Friskkværnet peber

Sådan gør du :

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Steg baconen sprød og gylden på en tør pande. Læg den efterfølgende på fedtsugende papir. Kassér det meste af baconfedtet
i panden.

Rens porrerne og skær dem i skiver. Steg dem på panden i resten af baconfedtet, til de netop falder sammen. Pisk æggene sammen i en skål.

Hæld vandet fra pastaen, men gem ½ dl kogevand. Pisk straks det kogende pastavand i æggemassen. Pisk derefter halvdelen af parmesanosten i sammen med citronsaften.

Vend massen i den varme pasta. Vend derpå bacon, porrer og hakket persille i og krydr med friskkværnet peber. Servér resten af osten til.

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min