Speltpizza med parmaskinke

Junkfood på den sunde måde

Det skal du bruge til:

Bund:
3 dl fuldkornshvedemel,
4 dl speltmel,
50 g gær,
3 dl lunkent vand,
½ tsk. salt,
2 tsk. olivenolie,

Minestronesuppe

Fyld:
1 dl færdig tomat- eller pizzasauce,
1 rødløg,
1 squash,
30 salattern, maks. 16 %,
30 g revet ost, maks. 17 %,
100 g parmaskinke.

Tunfrikadeller

Sådan gør du:
Bland gær, olie, ½ tsk. salt og vand i en stor skål. Bland de to meltyper og rør det i væsken lidt ad gangen. Gem ca. 1 dl til at rulle dejen ud med. Ælt, til du får en glad og elastisk dej. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 30 min.

Skær rødløg og squash i tynde skiver. Svits dem på en sliplet-pande et par minutter og lad dem køle af.

Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til 4 små pizzaer. Fordel tomatsauce, grøntsager, feta og revet ost på pizzaerne. Bag ved 200° i ca. 10-15 min.

Skær parmaskinken i mindre stykker og fordel det over de varme pizzaer.

Servér med en lækker salat.

Tip: Alle typer af magert kødpålæg kan bruges til pizzaen.