Onsdag d. 15. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Spicy bacon- kartoffelsuppe
Det er skønt med varm suppe på de kølige forårsaftener

Ingredienser til spicy bacon- kartoffelsuppe
½ kg kartofler i tern
3 gulerødder
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie
200 g bacon i tern
Ca. 8 dl hønsebouillon
2 dåser flåede, hakkede tomater
1 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta)
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Tilbehør:
Revet parmesanost
PRØV OGSÅ: Kold suppe af grøntsager
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne rene og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Rens forårsløgene og skær dem i strimler. Hold den hvide og grønne del adskilt.
Varm en gryde op. Tilsæt 1 spsk. olie og steg baconen sprød heri. Tag den op af gryden og læg den på fedtsugende papir. Kassér fedtstoffet i gryden. Tilsæt resten af olien. Sautér den hvide del af forårsløgene. Hæld bouillon og tomater på og bring det i kog. Tilsæt bacon, kartofler, gulerødder, sambal oelek og spidskommen. Lad det småkoge, til kartoflerne er lige knap møre (ca. 10 min.).
Smag til med salt og lidt peber. Strø den grønne del af forårsløgene over.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Fyldig salat med jordbær og bacon