Fredag d. 18. maj 2012 - af Pia Friis Andreassen
Spicy burger
Prøv en spicy burger med rugbrød og salat.

Det skal du bruge:
500 g hakket svinekød 3-7 %, 1 tsk. salt
1 finthakket rød chili uden kerner
2 spsk. finthakkede løg
1 sammenpisket æg
2 spsk. havregryn
2-3 spsk. olie til stegning
Tilbehør:
2 avocadoer
citronsaft
salt
cayennepeber
mayonnaise
8 skiver ristet rugbrød
50 g rucola
1 løg i tynde skiver
Salat:
½ spsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. olie
salt
250 g cherrytomater i halve
1 dåse palmehjerter (afdryppede) 50 g i skiver
Bøffer:
Ælt kødet med saltet og derefter med de øvrige ingredienser. Form farsen til fire flade bøffer og hak dem på begge sider.
Gennemsteg dem i olien over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side).
Tilbehør:
Mos avocadokødet. Smag det til med citronsaft, salt og cayennepeber. Smør mayonnaise på brødskiverne og læg dem sammen to og to omkring rucola, en bøf, avocadomos og løgskiver.
Salat:
Rør eddike og olie sammen og smag til med salt. Vend dressingen med tomater og palmehjerter.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.