Spicy burger

Prøv en spicy burger med rugbrød og salat.

Spicy burger. Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

500 g hakket svinekød 3-7 %, 1 tsk. salt
1 finthakket rød chili uden kerner
2 spsk. finthakkede løg
1 sammenpisket æg
2 spsk. havregryn
2-3 spsk. olie til stegning

Tilbehør:

2 avocadoer
citronsaft
salt
cayennepeber
mayonnaise
8 skiver ristet rugbrød
50 g rucola
1 løg i tynde skiver

Salat:

½ spsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. olie
salt
250 g cherrytomater i halve
1 dåse palmehjerter (afdryppede) 50 g i skiver

Bøffer:

Ælt kødet med saltet og derefter med de øvrige ingredienser. Form farsen til fire flade bøffer og hak dem på begge sider.

Gennemsteg dem i olien over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side).

Tilbehør:

Mos avocadokødet. Smag det til med citronsaft, salt og cayennepeber. Smør mayonnaise på brødskiverne og læg dem sammen to og to omkring rucola, en bøf, avocadomos og løgskiver.

Salat:

Rør eddike og olie sammen og smag til med salt. Vend dressingen med tomater og palmehjerter.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.