Spicy kød på salatblade

Lav en krydret og lækker hverdagsret på 20 minutter

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1 kg hakket kalv og flæsk 3-7 %
2 spsk. fiske- eller sojasauce
4 limefrugter
1-2 røde chilier (med eller uden kerner)
1 spsk. brun farin
1 finthakket løg
1 pose hakket koriander (ca. 15 g)
2 spsk. olie
2 hjertesalater delt i hele blade
Ca. 80 g ristede, finthakkede peanuts

Prøv også: Teriyaki-kylling

Sådan gør du:

Rør fiskesauce, saften fra 2 limefrugter, skiveskåret chili, brun farin, løg og 2/3 af korianderen sammen, til sukkeret er opløst. Sæt blandingen til side til senere. Skær resten af limefrugterne i både.
Varm en wok op, til den er godt varm. Tilsæt olien og steg kødet heri, til det har skiftet farve og er gennemstegt (ca. 4 min.). Findel det evt. med en gaffel. Vend den sammenrørte sauce med kødet. Servér blandingen i salatblade sammen med limebåde og peanuts og resten af korianderen.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Gratinerede tortillaer med oksekød