Tirsdag d. 9. juli 2013 - af Pia Friis Andreassen / Foto: Martin Tanggaard
Squash-spaghetti med ostesauce og bacon til Dukan-kuren
Squash-spaghetti med ostesauce og bacon til Dukan-kuren tilhører kategorien PG (Protein / Grønt).Opskriften er beregnet som aftensmad til Fase 2 under Dukan-kuren.

Opskrift til fase 2 i Dukan-kuren
2 portioner, PG = Protein / Grønt
Ingredienser til Dukan-opskrift
Squash-spaghetti
1-2 grønne squash
250 g champignoner
Nogle dråber olie
150 g kalkunbacon i
skiver
Sauce
4 dl skummetmælk
15 g maizenamel
1 knsp. stødt muskatnød
1 spsk. frisk eller
1 tsk. tørret timian
30 g revet Cheasy-ost
6 %
Peber
PRØV OGSÅ:Dukan-tangrulle med laks og salat til PG-fasen
Sådan laver du Dukan-opskriften
Squash-spaghetti: Riv squashen med et juliennejern e.l., så du har ca. 250 g i alt. Pres squashen fri for væde. Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Varm en slip let-pande op, til den er middelvarm. Fordel nogle dråber olie på panden med et stykke køkkenrulle. Rist champignonerne, til de har fået farve. Tag dem af panden.
Skær eller klip baconen i mindre stykker og rist dem på panden ved god varme, til de er sprøde.
Sauce: Pisk mælk og maizenamel sammen i en gryde. Varm det op over middelstærk varme og under omrøring. Lad det småkoge i 2 min. under stadig omrøring.
Tilsæt muskatnød, timian og ost og rør rundt. Varm saucen i yderligere 1 min.
Vend den med squash og derefter med champignoner og bacon. Krydr med peber.
OBS!
Retten indeholder maizenamel og mager ost, som begge er på listen over tolererede fødevarer. Dem må du højst få 2 af pr. dag. Den tolererede maizenamængde pr. dag er 20 g, den tolererede mængde ost (maks. 7 %) er 30 g pr. dag.
Grøntsagsspaghetti
Har du lyst til at lave lækre afvekslende og indbydende grøntsagsretter? Så kan en maskine, der kan lave fine strimler og spiraler, være en stor hjælp. Se testen af maskiner til grøntsagsspaghetti på Slankeklubben.dk
Her får du en komplet guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren >>