Stegt flæsk med persille-risotto

4 pers.
Ingredienser
Stegt flæsk:
500 g svinebryst i skiver
Salt
Persille-risotto:
400 g risottoris
1 finthakket løg
3 spsk. olie
Ca. 1 l kogende hønsebouillon
150 g revet parmesanost
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal
4 dl grofthakket bredbladet persille
Salt og peber
Citronsaft
PRØV OGSÅ: Stegt flæsk og kartoffelpuré med persille
Fremgangsmåde
Stegt flæsk:
Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande og sæt dem øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend skiverne og steg dem, til de er gyldne og sprøde uden at være hårde (ca. 20 min.). Læg dem på køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt.
Persille-risotto:
Sautér løget i olien, til det er gennemsigtigt. Tilsæt risene og vend dem rundt, til de er fedtet godt ind. Spæd lidt efter lidt med bouillon under konstant omrøring i ca. 20 min. Væden skal være helt opsuget, inden du tilsætter mere. Tag gryden af varmen. Rør ost, hvidløg, citronskal og persille i. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Svensk pølseret med rugbrødschips