Gris

Stegt flæsk og kartoffelpuré med persille

5. november 2012 Opdateret onsdag den 23. maj 2019 - af Pia Friis Andreassen
Den gode, gamle ret, stegt flæsk med persillesovs, har her fået et lille tvist. Vi lover, at retten stadig er lige lækker.

4 personer

Det skal du bruge:

550 g flæsk i skiver
Groft salt

Kartoffelpuré:

1½ kg bagekartofler
2 dl varm mælk
2½ spsk. smør
2-3 spsk. raps- eller olivenolie
1 potte persille, grofthakket
Salt og peber

Tilbehør:

Syltede rødbeder

Prøv også: Gullasch

Sådan gør du:

Stegt flæsk:

Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Sæt ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend derefter skiverne og steg dem, til de er gyldne og sprøde (ca. 20 min.). Læg dem på et stykke køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt.

Kartoffelpuré:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre under låg. Purér dem med stavblenderen, samtidig med at der tilsættes mælk lidt ad gangen. Smag til med smør og olie. Rør til slut hakket persille i og smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Nakkekotelet og stegte champignoner

Sponsoreret indhold