Stegt flæsk og persillesauce

Mums! En lækker klassiker fra det danske køkken

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

600 g flæsk i skiver
Groft salt

Persillesauce:

15 g smør
2½ spsk. hvedemel
2 dl grøntsagsbouillon
2 dl mælk
1 potte persille
Salt og peber

Tilbehør:

Ca. 1 kg kogte kartofler + lidt ekstra til madpakken
Syltede rødbeder

Prøv også: Kåldolmere

Sådan gør du:

Flæsk:

Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande og sæt den øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend skiverne og steg dem videre, til de er gyldne og sprøde uden at være hårde (ca. 20 min.). Lad dem dryppe af på køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt.

Persillesauce:

Smelt smørret i en gryde over middelstærk varme. Tilsæt melet og rør, til alt fedtstoffet er opsuget. Tilsæt derpå bouillon og mælk lidt ad gangen. Lad saucen koge igennem over svag varme i 5 min. Smag til med hakket persille, salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Krebinetter med blomkålssalat