Svensk pølseret og rugbrøds-chips

Lækker pølseret til hele familien

4 pers.

Ingredienser til svensk pølseret og rugbrøds-chips

Ca. 1 kg kogte, kolde kartofler (eller rest fra poussiner og grov kartoffelmos. Se mere her)
500 g wienerpølser
2 mellemstore løg
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
1 spsk. mild paprika
80 g tomatkoncentrat
3 dl mælk
Salt og peber

Rugbrødschips:

3 ultratynde skiver rugbrød

Pynt:

½ klippet potte purløg

PRØV OGSÅ: Mørbradgryde

Fremgangsmåde

Rugbrødschips:

Opvarm ovnen til 175°. Bræk rugbrødsskiverne i mindre stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Rist dem midt i den varme ovn i 12-15 min., til de er sprøde.

Pølseret:

Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Pil og hak løgene. Sautér løgene i fedtstoffet, til de er klare. Skru op for varmen og lad paprika og pølser stege med i 3-4 min. Dæmp varmen og tilsæt kartofler, tomatkoncentrat og mælk. Lad retten småsimre i 10 min. Smag til med salt og peber.
Servér retten med rugbrødschips og klippet purløg til.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Gullasch