Svinefilet

Lækker svinefilet i butterdej med svampe og timian.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
600-800 g filet royal, 2 spsk. smør, salt, peber, 3-4 butterdejsplader (optøede), 1 sammenpisket æg. Fyld: 1 finthakket løg, 250 g finthakkede markchampignoner, 2 spsk. smør, 2 tsk. timian, 2 spsk. finthakket, økologisk citronskal, salt, peber. Balsamicoløg: 4 store rødløg, 3 spsk. olie, 4-5 spsk. balsamicoeddike, salt.

Sauce: 2 dl vand, 1 dl tør hvidvin, ¼ l fløde, ca. 2 tsk. dijonsennep, majsstivelse, 2 spsk. hakket frisk estragon, salt, peber.

Tilbehør: Pillekartofler.

Lav også: Hjerter i flødesovs

Sådan gør du:
Fyld: Steg løg og svampe i smørret i 5-6 min. Tilsæt timian og smag til med citronskal, salt og peber. Fordel blandingen oven på kødet.

Balsamicoløg: Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Vend dem med olie på en plade med bagepapir.Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 20 min., til de er bløde. Dryp balsamicoeddike over. Sæt pladen i ovnen igen, til eddiken er fordampet (1-2 min.). Krydr med salt. Løgene steges inden kødet. De skal blot have stuetemperatur ved servering.

Svinefilet i butterdej: Dup kødet tørt. Brun det hurtigt i smør på en pande og krydr med salt og peber. Læg butterdejspladerne, så de overlapper hinanden på den brede led. Rul dem tyndere. Læg kødet på dejpladerne. Fordel fyldet ovenpå og luk butterdejen omkring kød og fyld. Pensl med æg. Steg kødet i en 200° varm ovn i ca. 40 min., til centrumtemperaturen når 60°. Lad kødet hvile i ca. 10 min.

Sauce: Kog panden af med vandet og skrab fra bunden. Hæld væden i en gryde og tilsæt vin, fløde og sennep. Bring saucen i kog og lad den småkoge i 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med estragon, salt og peber.

Lav også: Lammebøf og citronkartofler