Fredag d. 28. maj 2010 - af Kim Gravenhorst
Svinefilet og fennikel i wok
Skøn middag med god smag

Det skal du bruge:
600 g svinefilet
1 fennikel
1 rødløg
1 bundt grønne asparges
2 dl grøntsagsbouillon
4 spsk. citronsaft
2 tsk. maizenamel
½ dl olie
Salt og peber
1 spsk. hakket oregano
100 g bønnespirer
2 tsk. sesamfrø
Prøv en nudelsalat med svinekød og bønner.
Tilbehør
Pasta eller ris
Sådan gør du
Skær svinefileten ud i tynde strimler uden fedt. Skær fenniklen og rødløget i tynde både. Bræk det nederste, seje stykke af aspargesene og skær disse i mindre stykker på skrå. Bland bouillon, citronsaft og maizenamel. Opvarm en wok eller en pande og hæld lidt af olien i. Steg kødet ad to omgange og læg det til side. Tør wokken af, kom resten af olien i og steg fennikel, løg og asparges heri i 2 min. Tilsæt bouillonblandingen og lad det hele koge i 1 minut. Tilsæt derpå det stegte kød, krydr med salt og peber og vend det hele sammen med hakket oregano. Vend bønnespirerne i retten og drys med sesamfrø umiddelbart inden servering.
Lav også helstegt fyldt svinemørbrad.