Svinegryde med champignoner

Flot og farverig ret.

Foto: Anton G. Skov

4 personer

Det skal du bruge:
500 g svinekød i tern
1 spsk. raps- eller olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
250 g champignoner
1 dåse bønnespirer
2 dåser flåede tomater
5 dl vand
Salt
Evt. peber
Evt. bredbladet persille
Prøv også brændende kærlighed


Tilbehør
Kogte ris (beregn
1 dl rå ris pr. person)
Groft brød (beregn
50 g pr. person)

Sådan gør du:
1. Varm olien op i en stor gryde og brun kødet heri. Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad begge slags løg brune sammen med kødet i et par minutter, til de er møre. Skær champignonerne i skiver og lad dem brune med.


Prøv også farsfyldt peberfrugt
2. Hæld væden fra bønnespirerne og brun dem sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt de fl åede tomater og vandet og lad det hele koge ved svag varme under låg i 20-25 min. Smag til med salt og evt. peber. Drys evt. med hakket persille.
Servér gryderetten med ris og groft brød.

Grøntsager pr. person
450 g

Energi pr. person
2900 kJ (700 kcal)
Protein: 26 % (45 g)
Kulhydrat: 60 % (101 g)
Fedt: 14 % (11 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1½ dl kogte ris med 1/5 af gryderetten.