Svinekæber

Lækre svinekæber og salat med syltede æbler

Foto: Martin Tanggaard

4 personer
Svinekæberne bestilles hos slagteren et par dage i forvejen.

Det skal du bruge:
Svinekæber: Ca. 1 kg svinekæber, 1 dl hvedemel, salt, peber, 2 spsk. olie + 1 spsk. smør, 1 gulerod, 1 løg, 2-3 persillekviste, 2 dl svinebouillon, 3 dl rødvin, majsstivelse, salt, peber.

Salat: 2 dl hvidvinseddike, ½ dl vand, 1 glas med låg, 2 spsk. groft salt, 4 spsk. sukker, 2 æbler, peber, 1 radicchio-salat, 2 dl soltørrede figner i skiver, 1 spsk. hvidvinseddike, 3 spsk. olie, salt, peber.

Tilbehør: Kartoffelmos.

Lækker vinterminestrone

Sådan gør du:
Svinekæber: Afpuds svinekæberne for evt. grove hinder. Vend dem i mel krydret med salt og peber og brun dem i fedtstoffet i en stegegryde. Kassér fedtstoffet. Læg en snittet gulerod, løg skåret i kvarter og persille i gryden. Hæld bouillon og vin på og bring det i kog.

Skru ned til svag varme. Lad det simre i 5-6 kvarter, til kødet er godt mørt. Tag det op og hold det varmt. Si væden og kassér grøntsagerne. Jævn væden let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

Kødsauce og kartoffelpuré

Salat: Kom 2 dl eddike og vand i et glas med låg. Tilsæt groft salt og sukker og ryst det sammen. Skær æblerne i skiver og læg dem i glasset. Kværn lidt peber over. Læg låget på og sæt æblerne på køl i 1 time. Lad dem dryppe af og bland dem med strimlet radicchio og strimlede figner. Rør 1 spsk. eddike, olie, salt og peber sammen. Vend dressingen med salaten.