Svinekød i wok

Dejlig ret fra det asiatiske køkken

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

400 g hakket svinekød 8-12 %
250 g risnudler
1 bdt. forårsløg
4-5 gulerødder
5 spsk. sojasauce
1½ spsk. flydende honning
Saften af ½-1 citron
3 spsk. hvidvinseddike
1- 2 spsk. olie


Sådan gør du:

Tilbered risnudlerne efter anvisningen på emballagen.
Rens forårsløgene og snit dem i mindre stykker. Tag den grønne del fra. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde stave. Rør sojasauce, honning, citronsaft og hvidvinseddike sammen og gem det til senere.
Opvarm en wok eller sauterpande. Tilsæt olien og steg kødet heri under omrøring, til det skifter farve. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og gulerødderne og steg det i yderligere 2 min. Hæld sojablandingen på og varm det hele op. Lad nudlerne dryppe af og vend dem i kødblandingen. Strø den grønne del af forårsløgene over retten ved servering.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.



Mere asiatisk: