Svinekotelet med paprikasovs

Også til gæster

Det skal du bruge:
4 svinekoteletter på ca. 200 g
salt, peber
lidt olie

Lækker nudelsalat

Paprikasauce:
1 stort hakket løg
200 g bacon
i terninger
50 g smør
20 g hvedemel
1 spsk. paprika
2 spsk. tomatpure
3 dl vand
3 dl fløde
2 porrer
1 spsk. hakket
estragon
50 g smør
salt, peber

Gullasch

¾ kg skrællede
kartofler
½ dl olie
salt, peber

Sådan gør du:
Steg koteletterne på en grillpande i 3-4 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber. Paprikasauce: Svits løg og bacon i en gryde. Tilsæt mel og paprika og rør det ind i fedtstoffet. Tilsæt tomatpure, vand og fl øde og kog saucen i 10 min. Smag til med salt og peber. Snit porrerne og kog dem i vand med salt, til de er møre. Hæld vandet fra og dryp dem godt af. Smelt smørret i en gryde og tilsæt porrer, estragon, salt og peber og varm det hele op.
Skær kartoflerne i tykke skiver. Varm olien på en pande og steg kartoflerne ved jævn varme, til de er sprøde og møre. Krydr dem med salt og peber.