Svinemedaljon og timianstegte kartofler

Nem og dejlig middag

4 pers.

Ingredienser til svinemedaljon og timianstegte kartofler

8 svinemedaljoner
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Stegte kartofler og tomater:

Ca. 1 kg mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ potte timiankviste
500 g blommetomater
Salt

Ærtepuré:

400 g ærter
Salt
225 g fromage frais
Salt og cayennepeber

PRØV OGSÅ: Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

Fremgangsmåde

Stegte kartofler og tomater:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min.

Skær tomaterne i halve på langs. Lad dem stege med de sidste 15 min. Krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og fromage frais til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber.

Medaljoner:

Dup medaljonerne tørre. Brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem, til de netop er gennemstegte (2-4 min. på hver side afhængig af tykkelse).

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Indbagt mørbrad