Svinemørbrad med fyld af æbler og svesker

Er du træt af and? Prøv en lækker svinemørbrad med fyld af æbler og svesker

Foto: Martin Tanggaard

Forloren and med frisk rødkålsalat til 4 personer

Det skal du bruge til svinemørbrad med fyld af æbler og svesker:

2 svinemørbrad a ca. 500 g (afpudsede)
Salt og peber
1-1½ æble
10 svesker uden sten
2 spsk. olie
2 dl hønsebouillon
¼ l piskefløde
Sojasauce
Ribsgelé

Salat til svinemørbrad:

½ rødkålshoved og 2 æbler (begge dele i grove stykker)
4 spsk. olie
1½ spsk. honning
300 g blåbær
Citronsaft
Salt

Tilbehør til svinemørbrad:

1 kg små, tyndskallede kartofler
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt

Prøv også: Kotelet med ovnstegt tilbehør

Svinemørbrad med fyld af æbler og svesker- sådan gør du:

Tilbehør:

Skær kartoflerne i mindre stykker, dup dem tørre og vend dem med olie. Krydr med timian og steg dem møre i en 225° varm ovn (ca. 25 min.).

Svinemørbrad:

Flæk mørbradene på langs. Krydr med salt og peber. Fordel æble og svesker i tern over kødet og snør det sammen om fyldet med bomuldsgarn. Brun kødet i olie. Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i 8-9 min. på hver side. Hold kødet varmt, kog væden lidt ind, tilsæt fløde og lad det simre i 5 min. Smag til med soja, ribsgelé og peber.

Salat:

Kør kål, æbler, olie og honning i foodprocessoren i 10 sek. Vend blåbær i og smag til med citronsaft og salt.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

Prøv også: Andebryst og jordskokpuré