Svinemørbrad med persille-pesto

Velsmagende middag med god salat

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:
1 svinemørbrad, ca. 600 g
1 spsk. smør + 1 spsk. olie
Salt og peber

Pesto:
4 dl persille
Ca. 30 g pinjekerner
1 finthakket fed hvidløg
Olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Kartofler:
6-8 mellemstore kartofler
Ca. 2 spsk. olie
Salt

Salat:
300 g grønne bønner
Salt
1 rødløg i både
8-10 soltørrede abrikoser

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 210°.

Kartofler: Vask kartoflerne og skær dem i halve. Dup skærefladen tør og pensl med olie. Bag kartoflerne i den varme ovn i 45-50 min., til de er gyldne og møre. Drys med salt mod slutningen af bagetiden.

Kød: Afpuds mørbraden og dup den tør. Brun den hurtigt i fedtstoffet ved god varme og krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min., og lad kødet stege med i ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det derpå i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.

Pesto: Kør persille, pinjekerner og hvidløg til en grofthakket masse. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom lidt pesto på toppen af kødstykkerne, som herefter sættes ind i ovnen igen i ca. 3 min.
Servér resten af pestoen til retten.

Salat: Kog bønnerne netop møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, spul dem med koldt vand og lad dem dryppe af. Vend dem med løgbåde og strimlede abrikoser og dryp balsamicoeddike-4 spsk. balsamicoeddike over.