Fredag d. 31. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Svinemørbrad på grill og ærtessauce
Lækker svinemørbrad til grillen

Svinemørbrad med ærtesauce til 4 pers.
Ingredienser til svinemørbrad på grill og ærtessauce
1 stor svinemørbrad (ca. 600 g)
3 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber
Salat:
250 g grønne bønner
1 finthakket løg
Ca. 150 g fetaost i tern
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt og peber
Ærtesauce:
300 g grønne ærter (fra frost)
2 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber
Tilbehør til svinemørbrad:
1 kg kogte kartofler
PRØV OGSÅ: Svinemedaljon og timianstegte kartofler
Sådan laver du svinemørbrad på grill
Svinemørbrad: Afpuds din svinemørbrad. Pensl den med olie og krydr med timian, salt og peber. Grill den i sammenlagt 22-25 min. (vend den efter ca. 11 min.). Lad din svinemørbrad trække i 10 min., inden den skæres for.
Salat: Nip bønnerne og kog dem i 3-4 min. Hæld vandet fra, spul med koldt vand og lad dem dryppe af. Bland dem med løg og feta. Rør eddiken med olien og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over bønnerne.
Ærtesauce: Kog ærterne i bouillonen under låg i 4 min. Blend det hele. Varm massen op tilsat fløde. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid for svinemørbrad med ærtesauce:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Kotelet og kartoffelsalat