Fredag d. 23. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré
Lækker middag, der tilmed er let at lave

4 pers.
Det skal du bruge:
2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber
Syltede løg:
2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg
Ærtepuré:
300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber
Tilbehør:
1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat
Sådan gør du:
Syltede løg:
Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug.
Tilbehør:
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Ærtepuré:
Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber.
Mørbrad:
Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous