Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré

Lækker middag, der tilmed er let at lave

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat

Sådan gør du:

Syltede løg:


Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug.

Tilbehør:

Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber.

Mørbrad:

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous