Timian-saltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær

I denne film er der specielt fokus på Frilandsgris. Vi fortæller om forskellen på konventionel gris og Frilandsgris. Se opskriften på timian-saltet, pocheret svinemørbrad her…

Annonce

Slagteren i SuperBest er drevet af ambitionen om at blive kundernes foretrukne sted at handle kød og delikatesser. Det kræver et godt sortiment, en super kvalitet og en endnu bedre service.

Frilandsgris er et af SuperBests flagskibe. Grisene er født, opvokset og slagtet i Danmark. De lever et godt liv med plads til bevægelse og krølle på halen.

Læs mere her: www.superbest.dk/frilandsgris

Ingredienser til timian-saltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær

Til 4 personer

1 svinemørbrad (fx af Dansk Frilandsgris)
1 bundt frisk timian
2 spsk. salt
1 liter æblemost

Tilbehør:

20 g smør
4 gulerødder
50 g hasselnødder
100 g brombær (kan bruges fra frost)

Sådan gør du

Puds de største sener af mørbraden. Kør timian og salt på en foodprocessor eller kværn det i en morter. Gnid mørbraden i saltet og lad den trække på køl (hvis muligt så gør dette dagen inden, den steges). Sæt en pande over, steg mørbraden gylden i olie. Hæld æblemost på panden og lad mørbraden simre 10 min., mens den jævnligt vendes. Mørbraden kan spises varm, men er også meget velegnet kold som pålæg eller i forretter og salater.

Tilbehør: Skrub gulerødderne rene. Steg dem cirka 10 min., hele på en pande i smør, rul dem så de steges på alle sider. Kom hasselnøddekernerne på panden efter 8 min. og lad dem riste med. Kom til sidst brombær ved og tag panden af varmen.

Serveringsforslag: Server evt. mørbrad og gulerod sammen med en lille skefuld cremefraiche 18 %

Vin: Gamay eller hvid jura


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Rimet laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost
Pocheret æg med fennikel, karse og sprød rug