Traditionel flæskesteg

Sprød flæskesteg på traditionel vis.

Foto: Jacob Ljørring

Traditionel flæskesteg til julen

4 personer

Det skal du bruge:
1-1,5 kg svinekam,
1 spsk. groft salt,
1 l vand,
2 løg,
8 laurbærblade,
8 peberkorn.

Læs også: Flæskesteg med rosmarin

Sådan gør du:
Pil løgene og del dem i kvarter. Hvis ikke du selv har ridset sværen, så tjek, at den er ridset helt igennem. Gnid sværen ind i saltet, det skal godt ned i ridserne. Sæt nogle laurbærblade i sværen. Læg din flæskesteg så lige som muligt på en rist med en bradepande under. Hæld vand, løg, resten af laurbærbladene og peberkorn i bradepanden og stil stegen i en kold ovn.

Tænd ovnen på 200° og lad den stege i 20 minutter. Skru den ned på 175° og steg den 1 time mere. Stegen skal mindst være 65° indeni, tjek evt. med et stegetermometer. Er sværene ikke helt sprøde, kan man stille stegen i ovnen på grill et øjeblik. Før der skæres af stegen, skal den stå og trække utildækket i mindst 15 minutter. Bouillonen fra bardepanden bruges til saucen.

Læs også: Lækker andesteg