Wienerschnitzel af skinkekød

Prøv at lave wienerschnitzel af skinkekød.

Wienerschnitzel. Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

400 g skinkeschnitzler
3-4 spsk. hvedemel
salt og peber
1 æg
1 spsk. vand
1 dl rasp
3 spsk. olie + 3 spsk. smør

Pynt:

½-1 citron
1 dåse benfri sild (afdryppede)
1 bæger revet peberrod
1 lille glas kapers (afdryppede)

Tilbehør:

Ca. 1 kg kartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Groft salt
1 broccoli i buketter

Tilbehør:

Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og dup dem tørre. Vend dem med olie og paprika på en plade med bagepapir og steg dem i en 220° varm ovn i 25-30 min.

Krydr med salt mod slutningen.

Skræl broccolistokken og skær den i skiver. Kog al broccoli i letsaltet vand i ca. 3 min.

Schnitzler:

Tryk schnitzlerne lidt fladere med håndroden. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Ryst overskydende mel af. Pisk æg, vand og lidt salt sammen. Vend schnitzlerne heri og derefter i rasp. Steg dem ved middelstærk varme i fedtstoffet i ca. 2 min. på hver side.

Pynt med citronskiver, benfrisild, revet peberrod og kapers.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.