Fredag d. 18. maj 2012 - af Pia Friis Andreassen
Wienerschnitzel af skinkekød
Prøv at lave wienerschnitzel af skinkekød.

Det skal du bruge:
400 g skinkeschnitzler
3-4 spsk. hvedemel
salt og peber
1 æg
1 spsk. vand
1 dl rasp
3 spsk. olie + 3 spsk. smør
Pynt:
½-1 citron
1 dåse benfri sild (afdryppede)
1 bæger revet peberrod
1 lille glas kapers (afdryppede)
Tilbehør:
Ca. 1 kg kartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Groft salt
1 broccoli i buketter
Tilbehør:
Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og dup dem tørre. Vend dem med olie og paprika på en plade med bagepapir og steg dem i en 220° varm ovn i 25-30 min.
Krydr med salt mod slutningen.
Skræl broccolistokken og skær den i skiver. Kog al broccoli i letsaltet vand i ca. 3 min.
Schnitzler:
Tryk schnitzlerne lidt fladere med håndroden. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Ryst overskydende mel af. Pisk æg, vand og lidt salt sammen. Vend schnitzlerne heri og derefter i rasp. Steg dem ved middelstærk varme i fedtstoffet i ca. 2 min. på hver side.
Pynt med citronskiver, benfrisild, revet peberrod og kapers.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.