Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med burger, kylling i karry og svampesuppe

Madplan med burger, kylling i karry og svampesuppe

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print

Fredag d. 1. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost
450 g hakket oksekød 4-7 %
2 x 280 g kyllingefilet (4 stk.)
1 kg hakket svinekød 6-10 %
3 x 170 g rejer i lage
½ l madlavningsfløde 8 %
1 pk. italiensk skinkepålæg (Casa Modena)
1 pk. kyllingepålæg
Ca. 900 g Riberhus ost
125 g frisk mozzarella
6 æg
450 g fromage frais

Kolonial
1 pose grovboller (8 stk.)
2 Schulstad kernerugbrød
140 g tomatkoncentrat
500 g fuldkorns-pastaskruer
2 dåser tun i vand
4 dåser Bonduelle majs (sampak)
200 g mandler
250 g rosiner
2 x 200 g torskerogn
3 x 2 pk. Mega burgerboller (6 stk. = 30 kr.).

Grønt
3 x 250 g svampemix
2 potter
persille
2 kg appelsiner
2 kg gulerødder
1 knoldselleri
100 g spæde salatblade
8 stk. golden delicious-æbler
1 pomelo
1 bdt. forårsløg
1 pebermix
1 agurk
3 limefrugter
1 spidskål.

Det havde Pia selv til madplanen

Løg, olie, grøntsagsbouillon, oksebouillon, timian, salt, peber, karry, mælk, majsstivelse, citronsaft,
hvidløg, dijonsennep, æbleeddike, sojasauce, brun farin, fiskesauce, mayonnaise.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugbrødsklapsammener med skinke, ost og evt. sennep. Appelsin.

Tirsdag:

Rugbrød med æg og kylling. Æble.

Onsdag:

Pastaskruer fra tirsdag med tun, æg, pe-berfrugt, majs, gulerod. Mandler/rosiner.

Torsdag:

Rugbrød med kylling og ost. Appelsin.

Fredag:

Rugbrød med torskerogn. Coleslaw (rest fra torsdag).

Madplan med burger, kylling i karry og svampesuppe

Svampesuppe og sprøde persillebrød
 
Lækker, cremet suppe med svampe 



 
4 pers.


Ingredienser til svampesuppe og sprøde persillebrød 
 
750 g svampemix 
1 finthakket løg 
2 spsk. olie 
¾ l grøntsagsbouillon 
½ l madlavningsfløde 8 % 
1 tsk. timian 
Salt og peber 
½ potte persille 

Tilbehør:

4 grovboller 
Olie 
2-3 finthakkede fed hvidløg 
½ potte persille, hakket 

PRØV OGSÅ: Porresuppe


Fremgangsmåde:
 
Rens svampene og del dem i mindre stykker. Steg løget i olien i et par minutter over middelstærk varme. Øg varmen og tilsæt svampene. Lad dem stege, til de tager farve (3-4 min.). Hæld bouillon og fløde på og tilsæt timian. Bring det i kog og lad det herefter simre i 5 min. Smag til med salt og peber. 

Skyl persillen og dup den tør. Hak den fint og strø den over suppen ved servering. 

Tilbehør: 

Del bollerne i halve og rist dem. Dryp lidt olie over. Top med hvidløg og persille. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.


Varme supper
Hold dig mæt og varm i vinterkulden med skønne supper. Vi har samlet hele 24 opskrifter...
 
Svampesuppe og sprøde persillebrød
 
Lækker, cremet suppe med svampe 



 
4 pers.


Ingredienser til svampesuppe og sprøde persillebrød 
 
750 g svampemix 
1 finthakket løg 
2 spsk. olie 
¾ l grøntsagsbouillon 
½ l madlavningsfløde 8 % 
1 tsk. timian 
Salt og peber 
½ potte persille 

Tilbehør:

4 grovboller 
Olie 
2-3 finthakkede fed hvidløg 
½ potte persille, hakket 

PRØV OGSÅ: Porresuppe


Fremgangsmåde:
 
Rens svampene og del dem i mindre stykker. Steg løget i olien i et par minutter over middelstærk varme. Øg varmen og tilsæt svampene. Lad dem stege, til de tager farve (3-4 min.). Hæld bouillon og fløde på og tilsæt timian. Bring det i kog og lad det herefter simre i 5 min. Smag til med salt og peber. 

Skyl persillen og dup den tør. Hak den fint og strø den over suppen ved servering. 

Tilbehør: 

Del bollerne i halve og rist dem. Dryp lidt olie over. Top med hvidløg og persille. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.


Varme supper
Hold dig mæt og varm i vinterkulden med skønne supper. Vi har samlet hele 24 opskrifter...
 

Mandag:

Svampesuppe og sprøde persillebrød

 

Lækker, cremet suppe med svampe

 

4 pers.

Ingredienser til svampesuppe og sprøde persillebrød

 

750 g svampemix
1 finthakket løg
2 spsk. olie
¾ l grøntsagsbouillon
½ l madlavningsfløde 8 %
1 tsk. timian
Salt og peber
½ potte persille

Tilbehør:

4 grovboller
Olie
2-3 finthakkede fed hvidløg
½ potte persille, hakket

PRØV OGSÅ: Porresuppe

Fremgangsmåde:

 

Rens svampene og del dem i mindre stykker. Steg løget i olien i et par minutter over middelstærk varme. Øg varmen og tilsæt svampene. Lad dem stege, til de tager farve (3-4 min.). Hæld bouillon og fløde på og tilsæt timian. Bring det i kog og lad det herefter simre i 5 min. Smag til med salt og peber.

Skyl persillen og dup den tør. Hak den fint og strø den over suppen ved servering.

Tilbehør:

Del bollerne i halve og rist dem. Dryp lidt olie over. Top med hvidløg og persille.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Varme supper

Hold dig mæt og varm i vinterkulden med skønne supper. Vi har samlet hele 24 opskrifter...

 

1 / 6
Pasta og kødsauce

En nem ret - som både børn og voksne kan lide 




 
4 pers.


Ingredienser til pasta og kødsauce:
 
Ca. 500 g fuldkorns-pastaskruer 

Kødsauce:

450 g hakket oksekød 
2 mellemstore, finthakkede løg 
2 spsk. olie 
4 gulerødder og 1⁄3 knoldselleri i små tern 
140 g tomatkoncentrat 
4 dl oksebouillon 
2 tsk. timian, salt og peber 

Salat:

1-2 gulerødder
100 g spæde salatblade 
1 tsk. (æble-)eddike
1 spsk. olie
1 nip salt
125 g frisk mozzarella (afdryppet og i tern) 

PRØV OGSÅ: Bøf straganoff med rodfrugter


Fremgangmåde:
 
Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og tag ca. 1⁄3 fra til madpakkerne onsdag. 

Kødsauce: 

Sautér løgene klare i olien. Øg varmen og lad kødet stege med. Tilsæt gulerods- og selleritern, når kødet har skiftet farve, og steg det hele i yderligere i 3-4 min. Lad herefter tomatkoncentratet stege med i ½ min. Tilsæt bouillon og timian og lad det hele småsimre i 10 min. Smag til med salt og peber. 

Salat: 

Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler med kartoffelskrælleren. Kom disse i en skål sammen med salatbladene. Dryp lidt eddike og olie over. Krydr med lidt salt og vend osteternene i. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Tortilllaer med oksekødsfyld
 
Pasta og kødsauce

En nem ret - som både børn og voksne kan lide 




 
4 pers.


Ingredienser til pasta og kødsauce:
 
Ca. 500 g fuldkorns-pastaskruer 

Kødsauce:

450 g hakket oksekød 
2 mellemstore, finthakkede løg 
2 spsk. olie 
4 gulerødder og 1⁄3 knoldselleri i små tern 
140 g tomatkoncentrat 
4 dl oksebouillon 
2 tsk. timian, salt og peber 

Salat:

1-2 gulerødder
100 g spæde salatblade 
1 tsk. (æble-)eddike
1 spsk. olie
1 nip salt
125 g frisk mozzarella (afdryppet og i tern) 

PRØV OGSÅ: Bøf straganoff med rodfrugter


Fremgangmåde:
 
Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og tag ca. 1⁄3 fra til madpakkerne onsdag. 

Kødsauce: 

Sautér løgene klare i olien. Øg varmen og lad kødet stege med. Tilsæt gulerods- og selleritern, når kødet har skiftet farve, og steg det hele i yderligere i 3-4 min. Lad herefter tomatkoncentratet stege med i ½ min. Tilsæt bouillon og timian og lad det hele småsimre i 10 min. Smag til med salt og peber. 

Salat: 

Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler med kartoffelskrælleren. Kom disse i en skål sammen med salatbladene. Dryp lidt eddike og olie over. Krydr med lidt salt og vend osteternene i. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Tortilllaer med oksekødsfyld
 

Tirsdag:

Pasta og kødsauce


En nem ret - som både børn og voksne kan lide

 

4 pers.

Ingredienser til pasta og kødsauce:

 

Ca. 500 g fuldkorns-pastaskruer

Kødsauce:

450 g hakket oksekød
2 mellemstore, finthakkede løg
2 spsk. olie
4 gulerødder og 1⁄3 knoldselleri i små tern
140 g tomatkoncentrat
4 dl oksebouillon
2 tsk. timian, salt og peber

Salat:

1-2 gulerødder
100 g spæde salatblade
1 tsk. (æble-)eddike
1 spsk. olie
1 nip salt
125 g frisk mozzarella (afdryppet og i tern)

PRØV OGSÅ: Bøf straganoff med rodfrugter

Fremgangmåde:

 

Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og tag ca. 1⁄3 fra til madpakkerne onsdag.

Kødsauce:

Sautér løgene klare i olien. Øg varmen og lad kødet stege med. Tilsæt gulerods- og selleritern, når kødet har skiftet farve, og steg det hele i yderligere i 3-4 min. Lad herefter tomatkoncentratet stege med i ½ min. Tilsæt bouillon og timian og lad det hele småsimre i 10 min. Smag til med salt og peber.

Salat:

Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler med kartoffelskrælleren. Kom disse i en skål sammen med salatbladene. Dryp lidt eddike og olie over. Krydr med lidt salt og vend osteternene i.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Tortilllaer med oksekødsfyld

 

2 / 6
Salat med rejer og pomelo
 
Superlækker salat med frisk pomelo-frugt 




 
4 pers.


Ingredienser til salat med rejer og pomelo 
 
Ca. 500 g rejer (afdryppet vægt) 
1 pomelo 
1 bdt. forårsløg 
2 peberfrugter 
1 agurk 

Dressing:

1 spsk. sojasauce 
3 spsk. fiskesauce 
2 spsk. brun farin 
1 tsk. sød chilisauce 
Limesaft 

Drys:

1 spsk. tørristet kokosmel 
1 potte persille 

Tilbehør:

Grovboller 

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat


Fremgangsmåde:


Kom rejerne i en skål. Skær skrællen af pomeloen inkl. den tykke, hvide hinde og skær frugtkødet i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Flæk peberfrugterne, fjern kerner og hinder og skær frugterne i tern. Skær agurken i tern. Kom det hele i en skål og vend det sammen. 

Dressing: 

Rør de fire førstnævnte ingredienser sammen og smag til med limesaft. Vend dressingen i skålen med rejer, frugt og grøntsager. Strø kokosmel og hakket persille over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Laks og grønt i kokosmælk
 
Salat med rejer og pomelo
 
Superlækker salat med frisk pomelo-frugt 




 
4 pers.


Ingredienser til salat med rejer og pomelo 
 
Ca. 500 g rejer (afdryppet vægt) 
1 pomelo 
1 bdt. forårsløg 
2 peberfrugter 
1 agurk 

Dressing:

1 spsk. sojasauce 
3 spsk. fiskesauce 
2 spsk. brun farin 
1 tsk. sød chilisauce 
Limesaft 

Drys:

1 spsk. tørristet kokosmel 
1 potte persille 

Tilbehør:

Grovboller 

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat


Fremgangsmåde:


Kom rejerne i en skål. Skær skrællen af pomeloen inkl. den tykke, hvide hinde og skær frugtkødet i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Flæk peberfrugterne, fjern kerner og hinder og skær frugterne i tern. Skær agurken i tern. Kom det hele i en skål og vend det sammen. 

Dressing: 

Rør de fire førstnævnte ingredienser sammen og smag til med limesaft. Vend dressingen i skålen med rejer, frugt og grøntsager. Strø kokosmel og hakket persille over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Laks og grønt i kokosmælk
 

Onsdag:

Salat med rejer og pomelo

 

Superlækker salat med frisk pomelo-frugt

 

4 pers.

Ingredienser til salat med rejer og pomelo

 

Ca. 500 g rejer (afdryppet vægt)
1 pomelo
1 bdt. forårsløg
2 peberfrugter
1 agurk

Dressing:

1 spsk. sojasauce
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. brun farin
1 tsk. sød chilisauce
Limesaft

Drys:

1 spsk. tørristet kokosmel
1 potte persille

Tilbehør:

Grovboller

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

Fremgangsmåde:

Kom rejerne i en skål. Skær skrællen af pomeloen inkl. den tykke, hvide hinde og skær frugtkødet i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Flæk peberfrugterne, fjern kerner og hinder og skær frugterne i tern. Skær agurken i tern. Kom det hele i en skål og vend det sammen.

Dressing:

Rør de fire førstnævnte ingredienser sammen og smag til med limesaft. Vend dressingen i skålen med rejer, frugt og grøntsager. Strø kokosmel og hakket persille over.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Laks og grønt i kokosmælk

 

3 / 6
Burger med svinekød og coleslaw
 
Lækker burger med bøffer af svinekød 




 
4 pers.


Ingredienser til burger med svinekød og coleslaw:
 
1 kg hakket svinekød
Salt og peber
2 spsk. olie
6 burgerboller
1 løg i ringe


Coleslaw:

1 spidskål
6 gulerødder
1½ dl mayonnaise
2-2½ dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. karry
Salt og peber


Sellerifritter:

2⁄3 rodselleri skåret i stave
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Nuggets med BBQ-sauce og pommes frites


Fremgangsmåde:
 
Dipsauce:

2 dl fromage frais rørt med 2 tsk. dijonsennep og smagt til med salt


Sellerifritter: 

Vend selleristavene med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.


Coleslaw:
 
Snit kålen fint. Riv gulerødderne fint. Rør mayonnaise, fromage frais, sennep og karry sammen. Smag til med salt og peber. Tag halvdelen fra til madpakker fredag. 


Burgere:

Form kødet til 6 flade bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Læg bøffer og coleslaw i de flækkede boller sammen med løgringe.


Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld
 
Burger med svinekød og coleslaw
 
Lækker burger med bøffer af svinekød 




 
4 pers.


Ingredienser til burger med svinekød og coleslaw:
 
1 kg hakket svinekød
Salt og peber
2 spsk. olie
6 burgerboller
1 løg i ringe


Coleslaw:

1 spidskål
6 gulerødder
1½ dl mayonnaise
2-2½ dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. karry
Salt og peber


Sellerifritter:

2⁄3 rodselleri skåret i stave
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Nuggets med BBQ-sauce og pommes frites


Fremgangsmåde:
 
Dipsauce:

2 dl fromage frais rørt med 2 tsk. dijonsennep og smagt til med salt


Sellerifritter: 

Vend selleristavene med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.


Coleslaw:
 
Snit kålen fint. Riv gulerødderne fint. Rør mayonnaise, fromage frais, sennep og karry sammen. Smag til med salt og peber. Tag halvdelen fra til madpakker fredag. 


Burgere:

Form kødet til 6 flade bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Læg bøffer og coleslaw i de flækkede boller sammen med løgringe.


Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld
 

Torsdag:

Burger med svinekød og coleslaw

 

Lækker burger med bøffer af svinekød

 

4 pers.

Ingredienser til burger med svinekød og coleslaw:

 

1 kg hakket svinekød
Salt og peber
2 spsk. olie
6 burgerboller
1 løg i ringe

Coleslaw:

1 spidskål
6 gulerødder
1½ dl mayonnaise
2-2½ dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. karry
Salt og peber

Sellerifritter:

2⁄3 rodselleri skåret i stave
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Nuggets med BBQ-sauce og pommes frites

Fremgangsmåde:

 

Dipsauce:

2 dl fromage frais rørt med 2 tsk. dijonsennep og smagt til med salt

Sellerifritter:

Vend selleristavene med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Coleslaw:
 
Snit kålen fint. Riv gulerødderne fint. Rør mayonnaise, fromage frais, sennep og karry sammen. Smag til med salt og peber. Tag halvdelen fra til madpakker fredag.

Burgere:

Form kødet til 6 flade bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Læg bøffer og coleslaw i de flækkede boller sammen med løgringe.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld

 

4 / 6
Kylling i karry

En rigtig børnefavorit! 




 
4 pers.


Ingredienser til kylling i karry:
 
4 kyllingefileter 
Ca. 4 dl fuldkornsris 
1½ tsk. salt 

Sauce:

1 finthakket løg 
1 revet æble 
2 spsk. mild karry 
3 spsk. olie 
3 dl kogevand fra kyllingekødet 
4 dl mælk 
Majsstivelse 
Salt og peber 

Tilbehør:

3 æbler
Limesaft 

PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med rodfrugter


Fremgangsmåde:
 
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Bring ca. 2 l vand i kog i en gryde. Afpuds kyllingefileterne og kom dem i det kogende vand sammen med saltet. Lad dem simre under låg i ca. 16 min., til de er netop møre. De skal virke faste, når der trykkes let på dem. Tag dem op med en hulske. Gem 3 dl af kogevandet. 

Sauce: 

Steg løg, æble og karry i olien i 2 min. Hæld kogevand og mælk på og bring gryden i kog. Lad den småkoge i nogle minutter. Jævn let med lidt majsstivelse udrørt i vand. Skær kyllingekødet i skiver og læg dem i saucen. Varm alt igennem. 

Tilbehør: 

Del æblerne i tynde både. Dryp lidt limesaft over. Servér tilbehøret til retten. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med parmaskinke
 
Kylling i karry

En rigtig børnefavorit! 




 
4 pers.


Ingredienser til kylling i karry:
 
4 kyllingefileter 
Ca. 4 dl fuldkornsris 
1½ tsk. salt 

Sauce:

1 finthakket løg 
1 revet æble 
2 spsk. mild karry 
3 spsk. olie 
3 dl kogevand fra kyllingekødet 
4 dl mælk 
Majsstivelse 
Salt og peber 

Tilbehør:

3 æbler
Limesaft 

PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med rodfrugter


Fremgangsmåde:
 
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Bring ca. 2 l vand i kog i en gryde. Afpuds kyllingefileterne og kom dem i det kogende vand sammen med saltet. Lad dem simre under låg i ca. 16 min., til de er netop møre. De skal virke faste, når der trykkes let på dem. Tag dem op med en hulske. Gem 3 dl af kogevandet. 

Sauce: 

Steg løg, æble og karry i olien i 2 min. Hæld kogevand og mælk på og bring gryden i kog. Lad den småkoge i nogle minutter. Jævn let med lidt majsstivelse udrørt i vand. Skær kyllingekødet i skiver og læg dem i saucen. Varm alt igennem. 

Tilbehør: 

Del æblerne i tynde både. Dryp lidt limesaft over. Servér tilbehøret til retten. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med parmaskinke
 

Fredag:

Kylling i karry


En rigtig børnefavorit!

 

4 pers.

Ingredienser til kylling i karry:

 

4 kyllingefileter
Ca. 4 dl fuldkornsris
1½ tsk. salt

Sauce:

1 finthakket løg
1 revet æble
2 spsk. mild karry
3 spsk. olie
3 dl kogevand fra kyllingekødet
4 dl mælk
Majsstivelse
Salt og peber

Tilbehør:

3 æbler
Limesaft

PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med rodfrugter

Fremgangsmåde:

 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Bring ca. 2 l vand i kog i en gryde. Afpuds kyllingefileterne og kom dem i det kogende vand sammen med saltet. Lad dem simre under låg i ca. 16 min., til de er netop møre. De skal virke faste, når der trykkes let på dem. Tag dem op med en hulske. Gem 3 dl af kogevandet.

Sauce:

Steg løg, æble og karry i olien i 2 min. Hæld kogevand og mælk på og bring gryden i kog. Lad den småkoge i nogle minutter. Jævn let med lidt majsstivelse udrørt i vand. Skær kyllingekødet i skiver og læg dem i saucen. Varm alt igennem.

Tilbehør:

Del æblerne i tynde både. Dryp lidt limesaft over. Servér tilbehøret til retten.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med parmaskinke

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Nyeste artikler

  • En læser fortæller: Hjerter af guld
  • Spørg advokaten: Kan vi få behandlet vores børnesag i Danmark?
  • Lukas reddet med kærlighed: Fik nyre af far
  • Studie: Disse hunderacer lever længst – og kortest

Relaterede Artikler

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad
  • supper

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • En læser fortæller: Hjerter af guld
  • Spørg advokaten: Kan vi få behandlet vores børnesag i Danmark?
  • Lukas reddet med kærlighed: Fik nyre af far
  • Studie: Disse hunderacer lever længst – og kortest
  • Fejltagelsen: Jeg var utro med min svoger – del 1:3
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00