Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med burger, laks og wok-ret

Madplan med burger, laks og wok-ret

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 26. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

650 g kyllingefileter (5-6 stk.)
500 g hakket svinekød
2 x 225 g laksefilet (i alt 4 lakseportioner)
3 svinemørbrad
1 hel pecorino-ost
¼ l fløde
6 æg
2 pk. skinkepålæg
1 pk. kyllingepålæg
Ca. 800 g skæreost

Kolonial:

2 Schulstad rugbrød i skiver
2 dåser majskerner a ca. 280 g afdryppet vægt
1 glas soltørrede tomater i oliemarinade
4 mega-burgerboller
200 g mandler
3 dåser torskerogn
1 pk. rosiner
1 pose rugboller

Grønt:

1 broccoli
2 avocadoer
1 bk. karse
500 g stenfri grønne vindruer
2 kg bagekartofler
1 hvidkålshoved
100 g babyleaves
1 potte basilikum
2 røde peberfrugter
125 g blåbær
2 agurker
1 rød chili

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, salt, peber, cayennepeber, stødt koriander, paprika, smør, sukker, mælk, hvedemel, løg, hvidløg, mayonnaise, dijonsennep, stanniol, hvidvinseddike, honning, majsstivelse, hønsebouillon, sød chilisauce, teriakysauce, fuldkornsris, rasp, fuldkornsspaghetti, "surt".

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrød med avocado, løg og skinke. Vindruer.

Tirsdag:

1-2 rugbrødsklapsammener med skinke, ost og sennep. Vindruer.

Onsdag:

Rugbrød med kylling, torskerogn og karse. Mandler.

Torsdag:

Rugbrød med kylling, ost og karse. Rosiner.

Fredag:

Rugbrød med schnitzler (rest fra torsdag) og evt. "surt" samt æg. Agurk i stave.

Madplan med burger, laks og wok-ret

Kylling med cremet majs
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig og nem aftensmad 



 
4 pers.


Ingredienser til kylling med cremet majs 
650 g kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt 
¼ tsk. stødt cayennepeber 

Cremet majs:
 
2 dåser majskerner a ca. 280 g (afdryppet vægt)
2½ dl fløde
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¼ tsk. peber
2 spsk. smør
2½ dl mælk
2 spsk. hvedemel
20 g revet parmesanost 

Tilbehør:
 
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie 
½ tsk. paprika
Salt
1 broccoli i buketter 

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder


Fremgangsmåde
Tilbehør: Skær de skrubbede kartofler i både og dup dem tørre. Vend dem med olie, krydr med paprika og steg dem gyldne og sprøde i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Krydr med salt mod slutningen. Damp broccolien i letsaltet vand. 

Cremet majs: Bland majs, fløde, salt, sukker, peber og smør i en gryde og varm det op over middelstærk varme. Pisk mælk og mel sammen, hæld det i gryden og lad blandingen småkoge under omrøring, til den er cremet (ca. 4 min.). Tag gryden af varmen og rør parmesanost i. 

Kylling: Dup fileterne tørre og brun dem i olien i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen til middel og steg dem i endnu 4-5 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingespyd og citronpasta
 
Kylling med cremet majs
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig og nem aftensmad 



 
4 pers.


Ingredienser til kylling med cremet majs 
650 g kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt 
¼ tsk. stødt cayennepeber 

Cremet majs:
 
2 dåser majskerner a ca. 280 g (afdryppet vægt)
2½ dl fløde
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¼ tsk. peber
2 spsk. smør
2½ dl mælk
2 spsk. hvedemel
20 g revet parmesanost 

Tilbehør:
 
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie 
½ tsk. paprika
Salt
1 broccoli i buketter 

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder


Fremgangsmåde
Tilbehør: Skær de skrubbede kartofler i både og dup dem tørre. Vend dem med olie, krydr med paprika og steg dem gyldne og sprøde i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Krydr med salt mod slutningen. Damp broccolien i letsaltet vand. 

Cremet majs: Bland majs, fløde, salt, sukker, peber og smør i en gryde og varm det op over middelstærk varme. Pisk mælk og mel sammen, hæld det i gryden og lad blandingen småkoge under omrøring, til den er cremet (ca. 4 min.). Tag gryden af varmen og rør parmesanost i. 

Kylling: Dup fileterne tørre og brun dem i olien i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen til middel og steg dem i endnu 4-5 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingespyd og citronpasta
 

Mandag:

Kylling med cremet majs

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Dejlig og nem aftensmad

 

4 pers.

Ingredienser til kylling med cremet majs

650 g kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt
¼ tsk. stødt cayennepeber

Cremet majs:
 
2 dåser majskerner a ca. 280 g (afdryppet vægt)
2½ dl fløde
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¼ tsk. peber
2 spsk. smør
2½ dl mælk
2 spsk. hvedemel
20 g revet parmesanost

Tilbehør:
 
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt
1 broccoli i buketter

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder

Fremgangsmåde

Tilbehør: Skær de skrubbede kartofler i både og dup dem tørre. Vend dem med olie, krydr med paprika og steg dem gyldne og sprøde i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Krydr med salt mod slutningen. Damp broccolien i letsaltet vand.

Cremet majs: Bland majs, fløde, salt, sukker, peber og smør i en gryde og varm det op over middelstærk varme. Pisk mælk og mel sammen, hæld det i gryden og lad blandingen småkoge under omrøring, til den er cremet (ca. 4 min.). Tag gryden af varmen og rør parmesanost i.

Kylling: Dup fileterne tørre og brun dem i olien i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen til middel og steg dem i endnu 4-5 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingespyd og citronpasta

 

1 / 6
Burger med svinekød og pommes frites
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode burgere med bøffer af svinekød 



 
4 pers.


Ingredienser til burger med svinekød og pommes frites 
4 burgerboller
100 g babyleaves
½ potte basilikum
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
25 g pecorino- eller parmesanost
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 løg
Mayonnaise rørt med lidt vand og paprika 

Bøf:

500 g hakket svinekød
2 spsk. olie
Salt og peber 

Pommes frites:
 
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og coleslaw


Fremgangsmåde
Pommes frites:

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Bøf: 

Form kødet til fire flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem igennem over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side). 

Burger: 

Lun bollerne. Skyl babyleaves og basilikumblade og dup dem tørre. Lad tomaterne dryppe af, men gem olien. Kør tomater, parmesan og hvidløg til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt oliemarinaden, mens der køres. Smag til med salt og peber. Fyld salat, bøf, tomatpesto, løg og basilikum i de lune boller. Servér burgerne med friter og lidt mayonnaise. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto
 
Burger med svinekød og pommes frites
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode burgere med bøffer af svinekød 



 
4 pers.


Ingredienser til burger med svinekød og pommes frites 
4 burgerboller
100 g babyleaves
½ potte basilikum
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
25 g pecorino- eller parmesanost
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 løg
Mayonnaise rørt med lidt vand og paprika 

Bøf:

500 g hakket svinekød
2 spsk. olie
Salt og peber 

Pommes frites:
 
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og coleslaw


Fremgangsmåde
Pommes frites:

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Bøf: 

Form kødet til fire flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem igennem over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side). 

Burger: 

Lun bollerne. Skyl babyleaves og basilikumblade og dup dem tørre. Lad tomaterne dryppe af, men gem olien. Kør tomater, parmesan og hvidløg til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt oliemarinaden, mens der køres. Smag til med salt og peber. Fyld salat, bøf, tomatpesto, løg og basilikum i de lune boller. Servér burgerne med friter og lidt mayonnaise. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto
 

Tirsdag:

Burger med svinekød og pommes frites

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode burgere med bøffer af svinekød

 

4 pers.

Ingredienser til burger med svinekød og pommes frites

4 burgerboller
100 g babyleaves
½ potte basilikum
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
25 g pecorino- eller parmesanost
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 løg
Mayonnaise rørt med lidt vand og paprika

Bøf:

500 g hakket svinekød
2 spsk. olie
Salt og peber

Pommes frites:
 
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og coleslaw

Fremgangsmåde

Pommes frites:

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen.

Bøf:

Form kødet til fire flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem igennem over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side).

Burger:

Lun bollerne. Skyl babyleaves og basilikumblade og dup dem tørre. Lad tomaterne dryppe af, men gem olien. Kør tomater, parmesan og hvidløg til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt oliemarinaden, mens der køres. Smag til med salt og peber. Fyld salat, bøf, tomatpesto, løg og basilikum i de lune boller. Servér burgerne med friter og lidt mayonnaise.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto

 

2 / 6
Laks i folie
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig aftensmad på 35 minutter 



 
4 pers.


Ingredienser til laks i folie 
4 laksefileter i portionsstørrelse 
1 tsk. salt 
½ spsk. dijonsennep 
¼ potte basilikum 
1-2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 

Salat:

½ hvidkålshoved 
2 røde peberfrugter 
1 agurk 
125 g blåbær 
1 spsk. dijonsennep 
1 spsk. hvidvinseddike 
1 tsk. paprika 
4-5 spsk. olie 
Salt 

Tilbehør:

Rugboller 

PRØV OGSÅ: Rejer i kokosmælk


Fremgangsmåde
Laks:

Opvarm ovnen til 200°. Krydr laksefileterne med salt. Lad dem trække, til ovnen er klar. Smør derefter sennep på laksestykkerne. Strø hakket basilikum og hvidløg over. Pak fileterne ind i stanniol hver for sig. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. 

Salat:

Skær kålen i fine strimler. Skær peberfrugterne i stave. Skræl agurken og skær den i skiver. Bland grøntsagerne med blåbærrene. Rør sennep, eddike og paprika sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt. Vend dressingen med salaten. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing
 
Laks i folie
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig aftensmad på 35 minutter 



 
4 pers.


Ingredienser til laks i folie 
4 laksefileter i portionsstørrelse 
1 tsk. salt 
½ spsk. dijonsennep 
¼ potte basilikum 
1-2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 

Salat:

½ hvidkålshoved 
2 røde peberfrugter 
1 agurk 
125 g blåbær 
1 spsk. dijonsennep 
1 spsk. hvidvinseddike 
1 tsk. paprika 
4-5 spsk. olie 
Salt 

Tilbehør:

Rugboller 

PRØV OGSÅ: Rejer i kokosmælk


Fremgangsmåde
Laks:

Opvarm ovnen til 200°. Krydr laksefileterne med salt. Lad dem trække, til ovnen er klar. Smør derefter sennep på laksestykkerne. Strø hakket basilikum og hvidløg over. Pak fileterne ind i stanniol hver for sig. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. 

Salat:

Skær kålen i fine strimler. Skær peberfrugterne i stave. Skræl agurken og skær den i skiver. Bland grøntsagerne med blåbærrene. Rør sennep, eddike og paprika sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt. Vend dressingen med salaten. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing
 

Onsdag:

Laks i folie

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Dejlig aftensmad på 35 minutter

 

4 pers.

Ingredienser til laks i folie

4 laksefileter i portionsstørrelse
1 tsk. salt
½ spsk. dijonsennep
¼ potte basilikum
1-2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades)

Salat:

½ hvidkålshoved
2 røde peberfrugter
1 agurk
125 g blåbær
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. paprika
4-5 spsk. olie
Salt

Tilbehør:

Rugboller

PRØV OGSÅ: Rejer i kokosmælk

Fremgangsmåde

Laks:

Opvarm ovnen til 200°. Krydr laksefileterne med salt. Lad dem trække, til ovnen er klar. Smør derefter sennep på laksestykkerne. Strø hakket basilikum og hvidløg over. Pak fileterne ind i stanniol hver for sig. Bag dem i ovnen i ca. 20 min.

Salat:

Skær kålen i fine strimler. Skær peberfrugterne i stave. Skræl agurken og skær den i skiver. Bland grøntsagerne med blåbærrene. Rør sennep, eddike og paprika sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt. Vend dressingen med salaten.

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing

 

3 / 6
Schnitzler af mørbrad
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode mørbradsschnitzler med pasta 



 
4 pers. 


Ingredienser til schnitzler af mørbrad 
2 hele svinemørbrad 
2 æg 
2 dl rasp 
Salt og peber 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 

Pasta:

300 g fuldlkornsspaghetti 
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade 
¼ potte basilikum 
Ca. 100 g høvlet pecorino- eller parmesanost 
Friskkværnet peber 

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto


Fremgangsmåde
Schnitzler: 

Afpuds mørbradene. Skær hver mørbrad i 8 stykker og bank disse flade. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber. Lad dem hvile en kort stund. Steg derpå schnitzlerne i fedtstoffet på en pande over middelstærk varme i ca. 2 min. på hver side. Tag 4 schnitzler fra til madpakken fredag. 

Pasta: 

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med de afdryppede, soltørrede tomater, 2 spsk. olie fra tomaterne, basilikumblade og høvlet ost. Krydr med peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og salat
 
Schnitzler af mørbrad
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode mørbradsschnitzler med pasta 



 
4 pers. 


Ingredienser til schnitzler af mørbrad 
2 hele svinemørbrad 
2 æg 
2 dl rasp 
Salt og peber 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 

Pasta:

300 g fuldlkornsspaghetti 
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade 
¼ potte basilikum 
Ca. 100 g høvlet pecorino- eller parmesanost 
Friskkværnet peber 

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto


Fremgangsmåde
Schnitzler: 

Afpuds mørbradene. Skær hver mørbrad i 8 stykker og bank disse flade. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber. Lad dem hvile en kort stund. Steg derpå schnitzlerne i fedtstoffet på en pande over middelstærk varme i ca. 2 min. på hver side. Tag 4 schnitzler fra til madpakken fredag. 

Pasta: 

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med de afdryppede, soltørrede tomater, 2 spsk. olie fra tomaterne, basilikumblade og høvlet ost. Krydr med peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og salat
 

Torsdag:

Schnitzler af mørbrad

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode mørbradsschnitzler med pasta

 

4 pers.

Ingredienser til schnitzler af mørbrad

2 hele svinemørbrad
2 æg
2 dl rasp
Salt og peber
2 spsk. olie og 2 spsk. smør

Pasta:

300 g fuldlkornsspaghetti
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
¼ potte basilikum
Ca. 100 g høvlet pecorino- eller parmesanost
Friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto

Fremgangsmåde

Schnitzler:

Afpuds mørbradene. Skær hver mørbrad i 8 stykker og bank disse flade. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber. Lad dem hvile en kort stund. Steg derpå schnitzlerne i fedtstoffet på en pande over middelstærk varme i ca. 2 min. på hver side. Tag 4 schnitzler fra til madpakken fredag.

Pasta:

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med de afdryppede, soltørrede tomater, 2 spsk. olie fra tomaterne, basilikumblade og høvlet ost. Krydr med peber.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og salat

 

4 / 6
Mørbrad i wok
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem wok-ret til 4 personer 



 
4 pers.


Ingredienser til mørbrad i wok 
1 hel svinemørbrad 
½ hvidkålshoved 
3 spsk. olie 
Salt og peber 
1 finthakket rød chili (med eller uden kerner) 
1 dl sød chilisauce 
2 spsk. teriyaki- eller sojasauce 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris) 

Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager


Fremgangsmåde
Mørbrad i wok:

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær mørbraden i 2 cm tynde skiver. Skær hvidkålen i tynde strimler. Steg mørbradskiverne i wokken i 2 spsk. olie ved høj varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af varmen. Hæld den sidste spsk. olie i wokken og steg hvidkål og chili heri under omrøring, til kålen netop falder sammen. Rør chili- og teriyakisauce i. Tilsæt kødet og varm hurtigt retten igennem. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Wok-kylling med grønt
 
Mørbrad i wok
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem wok-ret til 4 personer 



 
4 pers.


Ingredienser til mørbrad i wok 
1 hel svinemørbrad 
½ hvidkålshoved 
3 spsk. olie 
Salt og peber 
1 finthakket rød chili (med eller uden kerner) 
1 dl sød chilisauce 
2 spsk. teriyaki- eller sojasauce 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris) 

Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager


Fremgangsmåde
Mørbrad i wok:

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær mørbraden i 2 cm tynde skiver. Skær hvidkålen i tynde strimler. Steg mørbradskiverne i wokken i 2 spsk. olie ved høj varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af varmen. Hæld den sidste spsk. olie i wokken og steg hvidkål og chili heri under omrøring, til kålen netop falder sammen. Rør chili- og teriyakisauce i. Tilsæt kødet og varm hurtigt retten igennem. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Wok-kylling med grønt
 

Fredag:

Mørbrad i wok

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem wok-ret til 4 personer

 

4 pers.

Ingredienser til mørbrad i wok

1 hel svinemørbrad
½ hvidkålshoved
3 spsk. olie
Salt og peber
1 finthakket rød chili (med eller uden kerner)
1 dl sød chilisauce
2 spsk. teriyaki- eller sojasauce

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris)

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager

Fremgangsmåde

Mørbrad i wok:

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær mørbraden i 2 cm tynde skiver. Skær hvidkålen i tynde strimler. Steg mørbradskiverne i wokken i 2 spsk. olie ved høj varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af varmen. Hæld den sidste spsk. olie i wokken og steg hvidkål og chili heri under omrøring, til kålen netop falder sammen. Rør chili- og teriyakisauce i. Tilsæt kødet og varm hurtigt retten igennem.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Wok-kylling med grønt

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind

På femina.dk kan du finde en madplan til hver uge

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00