Fredag d. 26. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Madplan med burger, laks og wok-ret
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen
Køl/frost:
650 g kyllingefileter (5-6 stk.)
500 g hakket svinekød
2 x 225 g laksefilet (i alt 4 lakseportioner)
3 svinemørbrad
1 hel pecorino-ost
¼ l fløde
6 æg
2 pk. skinkepålæg
1 pk. kyllingepålæg
Ca. 800 g skæreost
Kolonial:
2 Schulstad rugbrød i skiver
2 dåser majskerner a ca. 280 g afdryppet vægt
1 glas soltørrede tomater i oliemarinade
4 mega-burgerboller
200 g mandler
3 dåser torskerogn
1 pk. rosiner
1 pose rugboller
Grønt:
1 broccoli
2 avocadoer
1 bk. karse
500 g stenfri grønne vindruer
2 kg bagekartofler
1 hvidkålshoved
100 g babyleaves
1 potte basilikum
2 røde peberfrugter
125 g blåbær
2 agurker
1 rød chili
Det havde Pia selv til madplanen
Olie, salt, peber, cayennepeber, stødt koriander, paprika, smør, sukker, mælk, hvedemel, løg, hvidløg, mayonnaise, dijonsennep, stanniol, hvidvinseddike, honning, majsstivelse, hønsebouillon, sød chilisauce, teriakysauce, fuldkornsris, rasp, fuldkornsspaghetti, "surt".
Ugens madpakker fra madplanen
Mandag:
Rugbrød med avocado, løg og skinke. Vindruer.
Tirsdag:
1-2 rugbrødsklapsammener med skinke, ost og sennep. Vindruer.
Onsdag:
Rugbrød med kylling, torskerogn og karse. Mandler.
Torsdag:
Rugbrød med kylling, ost og karse. Rosiner.
Fredag:
Rugbrød med schnitzler (rest fra torsdag) og evt. "surt" samt æg. Agurk i stave.
Madplan med burger, laks og wok-ret


Mandag:
Kylling med cremet majs
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Dejlig og nem aftensmad
4 pers.
Ingredienser til kylling med cremet majs
650 g kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt
¼ tsk. stødt cayennepeber
Cremet majs:
2 dåser majskerner a ca. 280 g (afdryppet vægt)
2½ dl fløde
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¼ tsk. peber
2 spsk. smør
2½ dl mælk
2 spsk. hvedemel
20 g revet parmesanost
Tilbehør:
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt
1 broccoli i buketter
PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder
Fremgangsmåde
Tilbehør: Skær de skrubbede kartofler i både og dup dem tørre. Vend dem med olie, krydr med paprika og steg dem gyldne og sprøde i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Krydr med salt mod slutningen. Damp broccolien i letsaltet vand.
Cremet majs: Bland majs, fløde, salt, sukker, peber og smør i en gryde og varm det op over middelstærk varme. Pisk mælk og mel sammen, hæld det i gryden og lad blandingen småkoge under omrøring, til den er cremet (ca. 4 min.). Tag gryden af varmen og rør parmesanost i.
Kylling: Dup fileterne tørre og brun dem i olien i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen til middel og steg dem i endnu 4-5 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Kyllingespyd og citronpasta


Tirsdag:
Burger med svinekød og pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode burgere med bøffer af svinekød
4 pers.
Ingredienser til burger med svinekød og pommes frites
4 burgerboller
100 g babyleaves
½ potte basilikum
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
25 g pecorino- eller parmesanost
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 løg
Mayonnaise rørt med lidt vand og paprika
Bøf:
500 g hakket svinekød
2 spsk. olie
Salt og peber
Pommes frites:
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og coleslaw
Fremgangsmåde
Pommes frites:
Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen.
Bøf:
Form kødet til fire flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem igennem over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side).
Burger:
Lun bollerne. Skyl babyleaves og basilikumblade og dup dem tørre. Lad tomaterne dryppe af, men gem olien. Kør tomater, parmesan og hvidløg til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt oliemarinaden, mens der køres. Smag til med salt og peber. Fyld salat, bøf, tomatpesto, løg og basilikum i de lune boller. Servér burgerne med friter og lidt mayonnaise.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto


Onsdag:
Laks i folie
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Dejlig aftensmad på 35 minutter
4 pers.
Ingredienser til laks i folie
4 laksefileter i portionsstørrelse
1 tsk. salt
½ spsk. dijonsennep
¼ potte basilikum
1-2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades)
Salat:
½ hvidkålshoved
2 røde peberfrugter
1 agurk
125 g blåbær
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. paprika
4-5 spsk. olie
Salt
Tilbehør:
Rugboller
Fremgangsmåde
Laks:
Opvarm ovnen til 200°. Krydr laksefileterne med salt. Lad dem trække, til ovnen er klar. Smør derefter sennep på laksestykkerne. Strø hakket basilikum og hvidløg over. Pak fileterne ind i stanniol hver for sig. Bag dem i ovnen i ca. 20 min.
Salat:
Skær kålen i fine strimler. Skær peberfrugterne i stave. Skræl agurken og skær den i skiver. Bland grøntsagerne med blåbærrene. Rør sennep, eddike og paprika sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt. Vend dressingen med salaten.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing


Torsdag:
Schnitzler af mørbrad
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode mørbradsschnitzler med pasta
4 pers.
Ingredienser til schnitzler af mørbrad
2 hele svinemørbrad
2 æg
2 dl rasp
Salt og peber
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
Pasta:
300 g fuldlkornsspaghetti
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
¼ potte basilikum
Ca. 100 g høvlet pecorino- eller parmesanost
Friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto
Fremgangsmåde
Schnitzler:
Afpuds mørbradene. Skær hver mørbrad i 8 stykker og bank disse flade. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber. Lad dem hvile en kort stund. Steg derpå schnitzlerne i fedtstoffet på en pande over middelstærk varme i ca. 2 min. på hver side. Tag 4 schnitzler fra til madpakken fredag.
Pasta:
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med de afdryppede, soltørrede tomater, 2 spsk. olie fra tomaterne, basilikumblade og høvlet ost. Krydr med peber.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og salat


Fredag:
Mørbrad i wok
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Nem wok-ret til 4 personer
4 pers.
Ingredienser til mørbrad i wok
1 hel svinemørbrad
½ hvidkålshoved
3 spsk. olie
Salt og peber
1 finthakket rød chili (med eller uden kerner)
1 dl sød chilisauce
2 spsk. teriyaki- eller sojasauce
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris)
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager
Fremgangsmåde
Mørbrad i wok:
Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær mørbraden i 2 cm tynde skiver. Skær hvidkålen i tynde strimler. Steg mørbradskiverne i wokken i 2 spsk. olie ved høj varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af varmen. Hæld den sidste spsk. olie i wokken og steg hvidkål og chili heri under omrøring, til kålen netop falder sammen. Rør chili- og teriyakisauce i. Tilsæt kødet og varm hurtigt retten igennem.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Wok-kylling med grønt