Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med fjerkræ og grillmad

Madplan med fjerkræ og grillmad

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 14. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet .
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

900 g kalkunbryst
400 g Løgismose hakket oksekød, 5-9 %
1600 g kyllingefilet
4 højrebsbøffer
500 g Stryhns familiepostej
500 g feta
10 æg
1 pk. bacon i skiver

Kolonial:

2 dåser tun i vand
1 glas kapers (60 g afdryppet vægt)
2 x 200 g mandler
400 g tørrede kikærter
1 pose soltørrede tranebær (50 g)
1 pose pinjekerner (30 g)
1 glas grøn pesto (ca. 190 g)
3 dåser makrel i tomat
250 g rosiner
1 groft madbrød

Grønt:

1 pk. hjertesalat (2 stk.)
100 g spæde salatblade
1 potte basilikum
3 agurker, 1 kg gulerødder
3 citroner, 1 vandmelon
500 g cherrytomater
1 potte purløg
4 majskolber

Det havde Pia selv til madplanen

Løg, hvidløg, peberkorn, laurbærblade, mayonnaise, koldpresset olie, olie til stegning, smør, salt, peber, paprika, grillspyd, honning, garam masala, mørk balsamicoeddike, pastapenne, kartofler.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugbrødsklapsammener med leverpostej. Ét stykke agurk. Mandler.

Tirsdag:

Rugbrød med kalkun (rest fra mandag) og æg. 1-2 gulerødder.

Onsdag:

Rugbrød med kalkun (rest fra mandag) og æg. 1-2 gulerødder.

Torsdag:

Rugbrød med leverpostej, agurk og hummus. Vandmelon.

Fredag:

Rugbrød med leverpostej og ost. Revet gulerod med citronsaft og rosiner.

Madplan med fjerkræ og grillmad

Kalkun med tunsauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker aftensmad til familien 



 
4 pers.
Ingredienser til kalkun med tunsauce 
900 g kalkunbryst
1 løg skåret i kvarter
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
8 peberkorn
½ potte basilikum til pynt 

Tunsauce:

2 dåser tun i vand (afdryppet)
1 glas kapers (60 g afdryppet vægt) 
2 dl mayonnaise
½ potte basilikum
Salt og peber 

Salat:
 
2 hjertesalathoveder
100 g spæde salatblade
saften af ½ citron
3 spsk. koldpresset olie
Salt 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Paella med kylling


Fremgangsmåde
Kalkun: Hæld koldt vand på kalkunbrystet, så det lige dækker. Tag kalkunbrystet op igen og bring vandet i kog. Tilsæt kalkun, løg, hele hvidløgsfed, laurbærblade og peberkorn. Lad det småkoge under låg, til kødet er mørt (ca. 45 min.). Tag det op og lad det afkøle. Gem lidt til madpakkerne tirsdag. 

Tunsauce: Kør ingredienserne i en foodprocessor. Smag til med salt og peber. 

Salat: Bræk hjertesalaten i mindre stykker og bland den med de spæde salatblade. Tilsæt olien til citronsaften i en tynd stråle, mens der røres. Smag til med salt. Vend dressingen med salatbladene. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og salat
 
Kalkun med tunsauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker aftensmad til familien 



 
4 pers.
Ingredienser til kalkun med tunsauce 
900 g kalkunbryst
1 løg skåret i kvarter
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
8 peberkorn
½ potte basilikum til pynt 

Tunsauce:

2 dåser tun i vand (afdryppet)
1 glas kapers (60 g afdryppet vægt) 
2 dl mayonnaise
½ potte basilikum
Salt og peber 

Salat:
 
2 hjertesalathoveder
100 g spæde salatblade
saften af ½ citron
3 spsk. koldpresset olie
Salt 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Paella med kylling


Fremgangsmåde
Kalkun: Hæld koldt vand på kalkunbrystet, så det lige dækker. Tag kalkunbrystet op igen og bring vandet i kog. Tilsæt kalkun, løg, hele hvidløgsfed, laurbærblade og peberkorn. Lad det småkoge under låg, til kødet er mørt (ca. 45 min.). Tag det op og lad det afkøle. Gem lidt til madpakkerne tirsdag. 

Tunsauce: Kør ingredienserne i en foodprocessor. Smag til med salt og peber. 

Salat: Bræk hjertesalaten i mindre stykker og bland den med de spæde salatblade. Tilsæt olien til citronsaften i en tynd stråle, mens der røres. Smag til med salt. Vend dressingen med salatbladene. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og salat
 

Mandag:

Kalkun med tunsauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker aftensmad til familien

 

4 pers.

Ingredienser til kalkun med tunsauce

900 g kalkunbryst
1 løg skåret i kvarter
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
8 peberkorn
½ potte basilikum til pynt

Tunsauce:

2 dåser tun i vand (afdryppet)
1 glas kapers (60 g afdryppet vægt)
2 dl mayonnaise
½ potte basilikum
Salt og peber

Salat:
 
2 hjertesalathoveder
100 g spæde salatblade
saften af ½ citron
3 spsk. koldpresset olie
Salt

Tilbehør:

Groft brød

PRØV OGSÅ: Paella med kylling

Fremgangsmåde

Kalkun: Hæld koldt vand på kalkunbrystet, så det lige dækker. Tag kalkunbrystet op igen og bring vandet i kog. Tilsæt kalkun, løg, hele hvidløgsfed, laurbærblade og peberkorn. Lad det småkoge under låg, til kødet er mørt (ca. 45 min.). Tag det op og lad det afkøle. Gem lidt til madpakkerne tirsdag.

Tunsauce: Kør ingredienserne i en foodprocessor. Smag til med salt og peber.

Salat: Bræk hjertesalaten i mindre stykker og bland den med de spæde salatblade. Tilsæt olien til citronsaften i en tynd stråle, mens der røres. Smag til med salt. Vend dressingen med salatbladene.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og salat

 

1 / 6
Kyllingemedaljon og lun pastasalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem aftensmad til hverdagene 



 
4 pers.
Ingredienser til kyllingemedaljon og lun pastasalat 
Medaljoner:
 
1600 g kyllingefileter (gem halvdelen til torsdag) 
1 pk. bacon i skiver 
2 spsk. olie 
Salt og peber 

Pasta:

300 g pasta-penne (gerne fuldkorn) 
4 spsk. grøn pesto (gem resten til torsdag) 
250 g cherrytomater 
30 g pinjekerner 
125 g rosiner 
Friskkværnet peber 

PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille


Fremgangsmåde
Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med pesto, halve cherrytomater, tørristede pinjekerner og rosiner. Krydr med peber. 

Medaljoner: Skær de yderste 3 cm af hver filet, så du ender op med ”midterstykker”. Del hvert midterstykke i 2 medaljoner. De yderste kødstykker gemmes til torsdag. Dup medaljonerne tørre. Vikl bacon omkring. Steg medaljonerne i olien over middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med guacamole og spicy kartofler
 
Kyllingemedaljon og lun pastasalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem aftensmad til hverdagene 



 
4 pers.
Ingredienser til kyllingemedaljon og lun pastasalat 
Medaljoner:
 
1600 g kyllingefileter (gem halvdelen til torsdag) 
1 pk. bacon i skiver 
2 spsk. olie 
Salt og peber 

Pasta:

300 g pasta-penne (gerne fuldkorn) 
4 spsk. grøn pesto (gem resten til torsdag) 
250 g cherrytomater 
30 g pinjekerner 
125 g rosiner 
Friskkværnet peber 

PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille


Fremgangsmåde
Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med pesto, halve cherrytomater, tørristede pinjekerner og rosiner. Krydr med peber. 

Medaljoner: Skær de yderste 3 cm af hver filet, så du ender op med ”midterstykker”. Del hvert midterstykke i 2 medaljoner. De yderste kødstykker gemmes til torsdag. Dup medaljonerne tørre. Vikl bacon omkring. Steg medaljonerne i olien over middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med guacamole og spicy kartofler
 

Tirsdag:

Kyllingemedaljon og lun pastasalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem aftensmad til hverdagene

 

4 pers.

Ingredienser til kyllingemedaljon og lun pastasalat

Medaljoner:
 
1600 g kyllingefileter (gem halvdelen til torsdag)
1 pk. bacon i skiver
2 spsk. olie
Salt og peber

Pasta:

300 g pasta-penne (gerne fuldkorn)
4 spsk. grøn pesto (gem resten til torsdag)
250 g cherrytomater
30 g pinjekerner
125 g rosiner
Friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille

Fremgangsmåde

Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Vend den med pesto, halve cherrytomater, tørristede pinjekerner og rosiner. Krydr med peber.

Medaljoner: Skær de yderste 3 cm af hver filet, så du ender op med ”midterstykker”. Del hvert midterstykke i 2 medaljoner. De yderste kødstykker gemmes til torsdag. Dup medaljonerne tørre. Vikl bacon omkring. Steg medaljonerne i olien over middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med guacamole og spicy kartofler

 

2 / 6
Frikadeller af oksekød med hummus

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre oksedeller med hummus 



 
4 pers.
Ingredienser til frikadeller af oksekød med hummus 
Frikadeller:

400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. revet løg
75 g fintrevet gulerod
2½ tsk. garam masala
Olie til stegning 

Hummus:

400 g tørrede kikærter (udblødt i vand natten før brug)
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
6 peberkorn
1 tsk. salt
1 citron
1 3⁄4 dl olie
½ dl vand
Paprika
Salt 

Salat:

½ vandmelon i tern
250 g feta i tern
1 stort, finthakket løg
50 g soltørrede tranebær
4 spsk. mørk balsamicoeddike 

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål


Fremgangsmåde
Hummus: Kom afdryppede kikærter, laurbærblade, hvidløg, peber og salt i en gryde og dæk det med vand. Lad det småkoge under låg i 1 time. Hæld vandet fra og fjern peberkorn og laurbærblade. Gem halvdelen af kikærterne til torsdag. Kør resten med saft af 1 citron, olie og vand i en foodprocessor. Smag til med krydderier. Tag ca. 1⁄3 fra til madpakker torsdag. 

Frikadeller: Ælt kødet med salt og derefter med de øvrige ingredienser. Steg frikadellerne i olie i 5-6 min. på hver side. 

Salat: Bland vandmelon med feta, løg og tranebær. Dryp balsamico over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

PRØV OGSÅ: Salat med oksekød
 
Frikadeller af oksekød med hummus

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre oksedeller med hummus 



 
4 pers.
Ingredienser til frikadeller af oksekød med hummus 
Frikadeller:

400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. revet løg
75 g fintrevet gulerod
2½ tsk. garam masala
Olie til stegning 

Hummus:

400 g tørrede kikærter (udblødt i vand natten før brug)
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
6 peberkorn
1 tsk. salt
1 citron
1 3⁄4 dl olie
½ dl vand
Paprika
Salt 

Salat:

½ vandmelon i tern
250 g feta i tern
1 stort, finthakket løg
50 g soltørrede tranebær
4 spsk. mørk balsamicoeddike 

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål


Fremgangsmåde
Hummus: Kom afdryppede kikærter, laurbærblade, hvidløg, peber og salt i en gryde og dæk det med vand. Lad det småkoge under låg i 1 time. Hæld vandet fra og fjern peberkorn og laurbærblade. Gem halvdelen af kikærterne til torsdag. Kør resten med saft af 1 citron, olie og vand i en foodprocessor. Smag til med krydderier. Tag ca. 1⁄3 fra til madpakker torsdag. 

Frikadeller: Ælt kødet med salt og derefter med de øvrige ingredienser. Steg frikadellerne i olie i 5-6 min. på hver side. 

Salat: Bland vandmelon med feta, løg og tranebær. Dryp balsamico over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

PRØV OGSÅ: Salat med oksekød
 

Onsdag:

Frikadeller af oksekød med hummus

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækre oksedeller med hummus

 

4 pers.

Ingredienser til frikadeller af oksekød med hummus

Frikadeller:

400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. revet løg
75 g fintrevet gulerod
2½ tsk. garam masala
Olie til stegning

Hummus:

400 g tørrede kikærter (udblødt i vand natten før brug)
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
6 peberkorn
1 tsk. salt
1 citron
1 3⁄4 dl olie
½ dl vand
Paprika
Salt

Salat:

½ vandmelon i tern
250 g feta i tern
1 stort, finthakket løg
50 g soltørrede tranebær
4 spsk. mørk balsamicoeddike

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål

Fremgangsmåde

Hummus: Kom afdryppede kikærter, laurbærblade, hvidløg, peber og salt i en gryde og dæk det med vand. Lad det småkoge under låg i 1 time. Hæld vandet fra og fjern peberkorn og laurbærblade. Gem halvdelen af kikærterne til torsdag. Kør resten med saft af 1 citron, olie og vand i en foodprocessor. Smag til med krydderier. Tag ca. 1⁄3 fra til madpakker torsdag.

Frikadeller: Ælt kødet med salt og derefter med de øvrige ingredienser. Steg frikadellerne i olie i 5-6 min. på hver side.

Salat: Bland vandmelon med feta, løg og tranebær. Dryp balsamico over.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

PRØV OGSÅ: Salat med oksekød

 

3 / 6
Kylling på spid og salat med kikærter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 

Lækre kyllingespyd til grillen 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling på spid og salat med kikærter 
Ca. 800 g kyllingekød (rest fra tirsdag) 
Saften af ½ citron
1 spsk. paprika 
4 spsk. olie
Salt 

Dyppelse:

Grøn pesto (rest fra tirsdag) 

Salat:
 
Ca. 5½ dl kogte kikærter (rest fra onsdag) 
250 g cherrytomater
250 g feta i tern 
1 agurk
1 løg 

Dressing:
 
Saften af ½ citron 
2 finthakkede fed hvidløg 
4-5 spsk. olie, salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingmedaljon og lun pastasalat


Fremgangsmåde
Kyllingespid: Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Rør citronsaft, paprika og olie sammen og vend det med kyllingekødet. Lad det trække, mens salaten tilberedes. Træk derpå kyllingekødet på spid og grill eller steg det på panden i ca. 1½-2 min. på hver side, dvs. 6-8 min. i alt. Krydr med lidt salt. 

Salat: Bland kikærter med tomater i halve, feta i tern, agurk i skiver og løgringe. 

Dressing: Rør citron og hvidløg sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Vend dressingen med salaten. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Paella med kylling
 
Kylling på spid og salat med kikærter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 

Lækre kyllingespyd til grillen 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling på spid og salat med kikærter 
Ca. 800 g kyllingekød (rest fra tirsdag) 
Saften af ½ citron
1 spsk. paprika 
4 spsk. olie
Salt 

Dyppelse:

Grøn pesto (rest fra tirsdag) 

Salat:
 
Ca. 5½ dl kogte kikærter (rest fra onsdag) 
250 g cherrytomater
250 g feta i tern 
1 agurk
1 løg 

Dressing:
 
Saften af ½ citron 
2 finthakkede fed hvidløg 
4-5 spsk. olie, salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingmedaljon og lun pastasalat


Fremgangsmåde
Kyllingespid: Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Rør citronsaft, paprika og olie sammen og vend det med kyllingekødet. Lad det trække, mens salaten tilberedes. Træk derpå kyllingekødet på spid og grill eller steg det på panden i ca. 1½-2 min. på hver side, dvs. 6-8 min. i alt. Krydr med lidt salt. 

Salat: Bland kikærter med tomater i halve, feta i tern, agurk i skiver og løgringe. 

Dressing: Rør citron og hvidløg sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Vend dressingen med salaten. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Paella med kylling
 

Torsdag:

Kylling på spid og salat med kikærter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækre kyllingespyd til grillen

 

4 pers.

Ingredienser til kylling på spid og salat med kikærter

Ca. 800 g kyllingekød (rest fra tirsdag)
Saften af ½ citron
1 spsk. paprika
4 spsk. olie
Salt

Dyppelse:

Grøn pesto (rest fra tirsdag)

Salat:
 
Ca. 5½ dl kogte kikærter (rest fra onsdag)
250 g cherrytomater
250 g feta i tern
1 agurk
1 løg

Dressing:
 
Saften af ½ citron
2 finthakkede fed hvidløg
4-5 spsk. olie, salt og peber

PRØV OGSÅ: Kyllingmedaljon og lun pastasalat

Fremgangsmåde

Kyllingespid: Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Rør citronsaft, paprika og olie sammen og vend det med kyllingekødet. Lad det trække, mens salaten tilberedes. Træk derpå kyllingekødet på spid og grill eller steg det på panden i ca. 1½-2 min. på hver side, dvs. 6-8 min. i alt. Krydr med lidt salt.

Salat: Bland kikærter med tomater i halve, feta i tern, agurk i skiver og løgringe.

Dressing: Rør citron og hvidløg sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Vend dressingen med salaten.

Tilberedningstid:
 
Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Paella med kylling

 

4 / 6
Grillet bøf og majs

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Frem med grillen og bøfferne! 



 
4 pers.
Ingredienser til grillet bøf og majs 
4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber 

Kryddersmør:

80 g blødt smør
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. klippet purløg, salt 

Kartofler:

6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
Ca. 1½ tsk. paprika
Salt
Ca. ¾ dl klippet purløg 

Majs:

4 majskolber
Smør
Salt 

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og gulerodssalat


Fremgangsmåde
Kartofler: Skrub kartoflerne rene, skær dem i halve og dup dem tørre. Pensl med olie og krydr med paprika. Grill dem over indirekte varme eller i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Krydr med salt mod slutningen og drys purløg over lige inden servering. 

Kryddersmør: Rør smør, hvidløg og purløg sammen. Smag til med salt og sæt smørret i fryseren indtil servering. 

Majs: Læg kolberne i koldt vand i 10 min. Træk bladene tilbage mod stilken og fjern de tynde ”tråde”. Fordel lidt smør over majskornene, læg bladene på plads og grill kolberne over middelvarme i ca. 25 min. Vend dem ofte. 

Bøffer: Pensl bøfferne med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2½-3 min. på den ene side og i 1 min. på den anden. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde
 
Grillet bøf og majs

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Frem med grillen og bøfferne! 



 
4 pers.
Ingredienser til grillet bøf og majs 
4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber 

Kryddersmør:

80 g blødt smør
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. klippet purløg, salt 

Kartofler:

6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
Ca. 1½ tsk. paprika
Salt
Ca. ¾ dl klippet purløg 

Majs:

4 majskolber
Smør
Salt 

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og gulerodssalat


Fremgangsmåde
Kartofler: Skrub kartoflerne rene, skær dem i halve og dup dem tørre. Pensl med olie og krydr med paprika. Grill dem over indirekte varme eller i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Krydr med salt mod slutningen og drys purløg over lige inden servering. 

Kryddersmør: Rør smør, hvidløg og purløg sammen. Smag til med salt og sæt smørret i fryseren indtil servering. 

Majs: Læg kolberne i koldt vand i 10 min. Træk bladene tilbage mod stilken og fjern de tynde ”tråde”. Fordel lidt smør over majskornene, læg bladene på plads og grill kolberne over middelvarme i ca. 25 min. Vend dem ofte. 

Bøffer: Pensl bøfferne med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2½-3 min. på den ene side og i 1 min. på den anden. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde
 

Fredag:

Grillet bøf og majs

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Frem med grillen og bøfferne!

 

4 pers.

Ingredienser til grillet bøf og majs

4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber

Kryddersmør:

80 g blødt smør
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. klippet purløg, salt

Kartofler:

6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
Ca. 1½ tsk. paprika
Salt
Ca. ¾ dl klippet purløg

Majs:

4 majskolber
Smør
Salt

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og gulerodssalat

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne rene, skær dem i halve og dup dem tørre. Pensl med olie og krydr med paprika. Grill dem over indirekte varme eller i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Krydr med salt mod slutningen og drys purløg over lige inden servering.

Kryddersmør: Rør smør, hvidløg og purløg sammen. Smag til med salt og sæt smørret i fryseren indtil servering.

Majs: Læg kolberne i koldt vand i 10 min. Træk bladene tilbage mod stilken og fjern de tynde ”tråde”. Fordel lidt smør over majskornene, læg bladene på plads og grill kolberne over middelvarme i ca. 25 min. Vend dem ofte.

Bøffer: Pensl bøfferne med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2½-3 min. på den ene side og i 1 min. på den anden.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?
  • Thomas skal dø i morgen

Lav sund og sommerlig grillmad med familiejournal.dk. Få opskrifterne her

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00