Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med fyldige salater, karbonader og frikadeller

Madplan med fyldige salater, karbonader og frikadeller

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 10. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

2,4 kg hakket kalv og flæsk
450 g Brunchy bacon
2 entrecoter
2 x 4 svinemedaljoner
400 g grønne ærter (frost)
10 æg
2 x 450 g fromage frais
1 pk. kyllingepålæg (80 g)

Kolonial:

1 lille glas kapers
2 fuldkornsbrød
1 groft madbrød

Grønt:

4 spidskål
3 agurker
1 potte dild
1 potte timian
2 x 500 g jordbær
2 mini-romainesalater
250 g babyspinat
3 x 500 g blommetomater
800 g avocadoer
2 citroner
2 x 125 g blåbær
1-2 friske chilier

Det havde Pia selv til madplanen

Mild sennep, spidskommen, paprika, karry, salt, peber, cayennepeber, havregryn, mælk, mayonnaise,
honning, løg, olie, smør, fiskesauce, mælk, kartofler, ost, sukker.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrødsklapsammen med hårdkogt æg. Blommetomater. Ét stykke agurk.

Tirsdag:

Rugbrød med frikadelle (fra mandag). Blommetomater. Et stykke agurk.

Onsdag:

Rugbrød med frikadelle (fra mandag) og æg. Jordbær.

Torsdag:

Rugbrød med avocado og ost. Blåbær.

Fredag:

Rugbrød med avocado og kylling. Ost i bjælker.

Madplan med fyldige salater, karbonader og frikadeller

Frikadeller med spidskål
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode frikadeller med dyppelse og spidskål 



 
4 pers. 


Ingredienser til frikadeller med spidskål 
Frikadeller:

1,4 kg hakket kalv og flæsk
1 spsk. salt
2 mellemstore revne løg
2 æg
3 spsk. havregryn
2 tsk. stødt spidskommen
Ca. 1½ dl mælk
2 spsk. olie og 2 spsk. smør til stegning 

Spidskål:

2 spidskål
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
1 dl vand
Salt og peber 

Dyppelse til frikadellerne:

225 g fromage frais rørt med 1 glas kapers (60 g afdryppet vægt)
2 tsk. honning
½ tsk. karry og salt

- Sæt det på køl. 

Tilbehør:

Rugbrød 

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad


Fremgangsmåde
Frikadeller:

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, æg, havregryn og spidskommen. Rør derefter mælken i lidt efter lidt. Lad farsen stå lidt i køleskabet. Form den til frikadeller og gennemsteg disse i fedtstof over middelvarme (ca. 5 min. på hver side). Tag fra til madpakken tirsdag og onsdag. 

Spidskål: 

Del hver spidskål i 6-8 både. Skyl dem og ryst vandet af. Steg dem i fedtstoffet ved god varme, til de får lidt farve. Hæld vandet ved og lad dem dampe under låg i et par minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Krydr med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Kotelet med knust sennepskartoffel
 
Frikadeller med spidskål
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode frikadeller med dyppelse og spidskål 



 
4 pers. 


Ingredienser til frikadeller med spidskål 
Frikadeller:

1,4 kg hakket kalv og flæsk
1 spsk. salt
2 mellemstore revne løg
2 æg
3 spsk. havregryn
2 tsk. stødt spidskommen
Ca. 1½ dl mælk
2 spsk. olie og 2 spsk. smør til stegning 

Spidskål:

2 spidskål
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
1 dl vand
Salt og peber 

Dyppelse til frikadellerne:

225 g fromage frais rørt med 1 glas kapers (60 g afdryppet vægt)
2 tsk. honning
½ tsk. karry og salt

- Sæt det på køl. 

Tilbehør:

Rugbrød 

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad


Fremgangsmåde
Frikadeller:

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, æg, havregryn og spidskommen. Rør derefter mælken i lidt efter lidt. Lad farsen stå lidt i køleskabet. Form den til frikadeller og gennemsteg disse i fedtstof over middelvarme (ca. 5 min. på hver side). Tag fra til madpakken tirsdag og onsdag. 

Spidskål: 

Del hver spidskål i 6-8 både. Skyl dem og ryst vandet af. Steg dem i fedtstoffet ved god varme, til de får lidt farve. Hæld vandet ved og lad dem dampe under låg i et par minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Krydr med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Kotelet med knust sennepskartoffel
 

Mandag:

Frikadeller med spidskål

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode frikadeller med dyppelse og spidskål

 

4 pers.

Ingredienser til frikadeller med spidskål

Frikadeller:

1,4 kg hakket kalv og flæsk
1 spsk. salt
2 mellemstore revne løg
2 æg
3 spsk. havregryn
2 tsk. stødt spidskommen
Ca. 1½ dl mælk
2 spsk. olie og 2 spsk. smør til stegning

Spidskål:

2 spidskål
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
1 dl vand
Salt og peber

Dyppelse til frikadellerne:

225 g fromage frais rørt med 1 glas kapers (60 g afdryppet vægt)
2 tsk. honning
½ tsk. karry og salt

- Sæt det på køl.

Tilbehør:

Rugbrød

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad

Fremgangsmåde

Frikadeller:

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, æg, havregryn og spidskommen. Rør derefter mælken i lidt efter lidt. Lad farsen stå lidt i køleskabet. Form den til frikadeller og gennemsteg disse i fedtstof over middelvarme (ca. 5 min. på hver side). Tag fra til madpakken tirsdag og onsdag.

Spidskål:

Del hver spidskål i 6-8 både. Skyl dem og ryst vandet af. Steg dem i fedtstoffet ved god varme, til de får lidt farve. Hæld vandet ved og lad dem dampe under låg i et par minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Krydr med salt og peber.

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Kotelet med knust sennepskartoffel

 

1 / 6
Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skøne karbonader med dejligt tilbehør 



 
4 pers.


Ingredienser til karbonader med stegte kartofler og syrlig salat
1 kg hakket kalv og flæsk
Salt og peber 
2 spsk. olie 

Salat:
 
2 mini-romainesalathoveder
125 g fromage frais
Saften af ½ -3⁄4 citron
1 tsk. honning
Salt 

Stegte kartofler:

Ca. 1 kg kartofler 
2 spsk. olie 
½ potte timian 
Salt 

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og pommes frites


Fremgangsmåde
Stegte kartofler: 

Opvarm ovnen til 225°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i halve eller kvarter afhængigt af størrelse. Dup dem tørre og vend dem med olie og timiankviste på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Karbonader: 

Form kødet til 6 lige store karbonader. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstoffet ved middelstærk varme i ca. 7 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. 

Salat: 

Del salathovederne i hele blade. Skyl dem og dup dem tørre. Rør fromage frais, citron og honning sammen. Smag til med salt og vend dressingen med salatbladene. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål
 
Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skøne karbonader med dejligt tilbehør 



 
4 pers.


Ingredienser til karbonader med stegte kartofler og syrlig salat
1 kg hakket kalv og flæsk
Salt og peber 
2 spsk. olie 

Salat:
 
2 mini-romainesalathoveder
125 g fromage frais
Saften af ½ -3⁄4 citron
1 tsk. honning
Salt 

Stegte kartofler:

Ca. 1 kg kartofler 
2 spsk. olie 
½ potte timian 
Salt 

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og pommes frites


Fremgangsmåde
Stegte kartofler: 

Opvarm ovnen til 225°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i halve eller kvarter afhængigt af størrelse. Dup dem tørre og vend dem med olie og timiankviste på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Karbonader: 

Form kødet til 6 lige store karbonader. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstoffet ved middelstærk varme i ca. 7 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. 

Salat: 

Del salathovederne i hele blade. Skyl dem og dup dem tørre. Rør fromage frais, citron og honning sammen. Smag til med salt og vend dressingen med salatbladene. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål
 

Tirsdag:

Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Skøne karbonader med dejligt tilbehør

 

4 pers.

Ingredienser til karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

1 kg hakket kalv og flæsk
Salt og peber
2 spsk. olie

Salat:
 
2 mini-romainesalathoveder
125 g fromage frais
Saften af ½ -3⁄4 citron
1 tsk. honning
Salt

Stegte kartofler:

Ca. 1 kg kartofler
2 spsk. olie
½ potte timian
Salt

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og pommes frites

Fremgangsmåde

Stegte kartofler:

Opvarm ovnen til 225°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i halve eller kvarter afhængigt af størrelse. Dup dem tørre og vend dem med olie og timiankviste på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen.

Karbonader:

Form kødet til 6 lige store karbonader. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstoffet ved middelstærk varme i ca. 7 min. på hver side, eller til de er gennemstegte.

Salat:

Del salathovederne i hele blade. Skyl dem og dup dem tørre. Rør fromage frais, citron og honning sammen. Smag til med salt og vend dressingen med salatbladene.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål

 

2 / 6
Fyldig salat med jordbær og bacon
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


En rigtig skøn sommersalat 



 
4 pers.


Ingredienser til fyldig salat med jordbær og bacon 
450 g bacon 

Salat:

2 spidskål
500 g jordbær
1 agurk 

Dressing:
 
225 g fromage frais 
200 g mayonnaise 
1 spsk. mild sennep
2 tsk. paprika 
Citronsaft
Salt og peber
1 potte dild 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Salatpakker med rejer og avokado


Fremgangsmåde
Bacon:

Dup baconen tør og steg den sprød på en tør pande. Læg den derefter på et stykke dobbelt køkkenrulle en kort stund. Bræk den evt. i stykker eller servér den hel til salaten. 

Salat: 

Skær spidskålen i kvarter. Skyl dem, dup dem tørre og skær dem i papirtynde strimler. Skyl jordbærrene og dup dem tørre. Fjern blomsten og skær jordbærrene i halve. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner. 

Dressing:
 
Rør fromage frais, mayonnaise, sennep og paprika sammen. Smag det til med citronsaft, salt og peber. Vend det hele sammen inkl. skyllet, plukket dild. 

Tilberedningstid: 

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Wokkylling i jordbær
 
Fyldig salat med jordbær og bacon
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


En rigtig skøn sommersalat 



 
4 pers.


Ingredienser til fyldig salat med jordbær og bacon 
450 g bacon 

Salat:

2 spidskål
500 g jordbær
1 agurk 

Dressing:
 
225 g fromage frais 
200 g mayonnaise 
1 spsk. mild sennep
2 tsk. paprika 
Citronsaft
Salt og peber
1 potte dild 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Salatpakker med rejer og avokado


Fremgangsmåde
Bacon:

Dup baconen tør og steg den sprød på en tør pande. Læg den derefter på et stykke dobbelt køkkenrulle en kort stund. Bræk den evt. i stykker eller servér den hel til salaten. 

Salat: 

Skær spidskålen i kvarter. Skyl dem, dup dem tørre og skær dem i papirtynde strimler. Skyl jordbærrene og dup dem tørre. Fjern blomsten og skær jordbærrene i halve. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner. 

Dressing:
 
Rør fromage frais, mayonnaise, sennep og paprika sammen. Smag det til med citronsaft, salt og peber. Vend det hele sammen inkl. skyllet, plukket dild. 

Tilberedningstid: 

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Wokkylling i jordbær
 

Onsdag:

Fyldig salat med jordbær og bacon

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

En rigtig skøn sommersalat

 

4 pers.

Ingredienser til fyldig salat med jordbær og bacon

450 g bacon

Salat:

2 spidskål
500 g jordbær
1 agurk

Dressing:
 
225 g fromage frais
200 g mayonnaise
1 spsk. mild sennep
2 tsk. paprika
Citronsaft
Salt og peber
1 potte dild

Tilbehør:

Groft brød

PRØV OGSÅ: Salatpakker med rejer og avokado

Fremgangsmåde

Bacon:

Dup baconen tør og steg den sprød på en tør pande. Læg den derefter på et stykke dobbelt køkkenrulle en kort stund. Bræk den evt. i stykker eller servér den hel til salaten.

Salat:

Skær spidskålen i kvarter. Skyl dem, dup dem tørre og skær dem i papirtynde strimler. Skyl jordbærrene og dup dem tørre. Fjern blomsten og skær jordbærrene i halve. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner.

Dressing:
 
Rør fromage frais, mayonnaise, sennep og paprika sammen. Smag det til med citronsaft, salt og peber. Vend det hele sammen inkl. skyllet, plukket dild.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Wokkylling i jordbær

 

3 / 6
Salat med oksekød
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker og fyldig middagssalat 



 
4 pers.


Ingredienser til salat med oksekød 
2 møre oksebøffer, entrecote eller filet 
1 spsk. olie og 1 spsk. smør 
Salt og peber 

Fyld:

250 g babyspinat 
1 stort rødløg 
500 g blommetomater 
3 avocadoer 

Dressing:


1-2 friske chilier i skiver (med eller uden kerner) 
5 spsk. fiskesauce eller sojasauce 
Saften af 1 citron 
1 spsk. sukker 

PRØV OGSå: Fyldig salat med jordbær og bacon


Fremgangsmåde
Bøffer: 

Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg dem i yderligere 1½-2 min. på hver side. Tag bøfferne af varmen og lad dem hvile i ½-1 min. Skær dem i tynde strimler på tværs af kødfibrene. 

Fyld: 

Skyl spinatbladene grundigt og slyng dem tørre. Skær løget i ringe. Del tomaterne i halve. Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne. Skær dem derpå i både. 

Dressing:
 
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Rør, til sukkeret er opløst. Vend alle ingredienser til salaten sammen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok
 
Salat med oksekød
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker og fyldig middagssalat 



 
4 pers.


Ingredienser til salat med oksekød 
2 møre oksebøffer, entrecote eller filet 
1 spsk. olie og 1 spsk. smør 
Salt og peber 

Fyld:

250 g babyspinat 
1 stort rødløg 
500 g blommetomater 
3 avocadoer 

Dressing:


1-2 friske chilier i skiver (med eller uden kerner) 
5 spsk. fiskesauce eller sojasauce 
Saften af 1 citron 
1 spsk. sukker 

PRØV OGSå: Fyldig salat med jordbær og bacon


Fremgangsmåde
Bøffer: 

Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg dem i yderligere 1½-2 min. på hver side. Tag bøfferne af varmen og lad dem hvile i ½-1 min. Skær dem i tynde strimler på tværs af kødfibrene. 

Fyld: 

Skyl spinatbladene grundigt og slyng dem tørre. Skær løget i ringe. Del tomaterne i halve. Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne. Skær dem derpå i både. 

Dressing:
 
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Rør, til sukkeret er opløst. Vend alle ingredienser til salaten sammen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok
 

Torsdag:

Salat med oksekød

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker og fyldig middagssalat

 

4 pers.

Ingredienser til salat med oksekød

2 møre oksebøffer, entrecote eller filet
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Fyld:

250 g babyspinat
1 stort rødløg
500 g blommetomater
3 avocadoer

Dressing:


1-2 friske chilier i skiver (med eller uden kerner)
5 spsk. fiskesauce eller sojasauce
Saften af 1 citron
1 spsk. sukker

PRØV OGSå: Fyldig salat med jordbær og bacon

Fremgangsmåde

Bøffer:

Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg dem i yderligere 1½-2 min. på hver side. Tag bøfferne af varmen og lad dem hvile i ½-1 min. Skær dem i tynde strimler på tværs af kødfibrene.

Fyld:

Skyl spinatbladene grundigt og slyng dem tørre. Skær løget i ringe. Del tomaterne i halve. Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne. Skær dem derpå i både.

Dressing:
 
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Rør, til sukkeret er opløst. Vend alle ingredienser til salaten sammen.

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok

 

4 / 6
Svinemedaljon og timianstegte kartofler
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem og dejlig middag 



 
4 pers.


Ingredienser til svinemedaljon og timianstegte kartofler 
8 svinemedaljoner
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Stegte kartofler og tomater:

Ca. 1 kg mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ potte timiankviste
500 g blommetomater
Salt 

Ærtepuré:
 
400 g ærter
Salt
225 g fromage frais
Salt og cayennepeber 

PRØV OGSÅ: Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat


Fremgangsmåde
Stegte kartofler og tomater: 

Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. 

Skær tomaterne i halve på langs. Lad dem stege med de sidste 15 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré: 

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og fromage frais til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. 

Medaljoner: 

Dup medaljonerne tørre. Brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem, til de netop er gennemstegte (2-4 min. på hver side afhængig af tykkelse). 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Indbagt mørbrad
 
Svinemedaljon og timianstegte kartofler
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem og dejlig middag 



 
4 pers.


Ingredienser til svinemedaljon og timianstegte kartofler 
8 svinemedaljoner
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Stegte kartofler og tomater:

Ca. 1 kg mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ potte timiankviste
500 g blommetomater
Salt 

Ærtepuré:
 
400 g ærter
Salt
225 g fromage frais
Salt og cayennepeber 

PRØV OGSÅ: Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat


Fremgangsmåde
Stegte kartofler og tomater: 

Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. 

Skær tomaterne i halve på langs. Lad dem stege med de sidste 15 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré: 

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og fromage frais til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. 

Medaljoner: 

Dup medaljonerne tørre. Brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem, til de netop er gennemstegte (2-4 min. på hver side afhængig af tykkelse). 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Indbagt mørbrad
 

Fredag:

Svinemedaljon og timianstegte kartofler

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem og dejlig middag

 

4 pers.

Ingredienser til svinemedaljon og timianstegte kartofler

8 svinemedaljoner
2 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Stegte kartofler og tomater:

Ca. 1 kg mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ potte timiankviste
500 g blommetomater
Salt

Ærtepuré:
 
400 g ærter
Salt
225 g fromage frais
Salt og cayennepeber

PRØV OGSÅ: Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

Fremgangsmåde

Stegte kartofler og tomater:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min.

Skær tomaterne i halve på langs. Lad dem stege med de sidste 15 min. Krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og fromage frais til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber.

Medaljoner:

Dup medaljonerne tørre. Brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem, til de netop er gennemstegte (2-4 min. på hver side afhængig af tykkelse).

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Indbagt mørbrad

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00