Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med kalkun, lam og rejer

Madplan med kalkun, lam og rejer

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 8. februar 2013 - Tekst og foto af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Frost/køl:

1 kalkunbryst (900 g)
1 pk. kyllingepålæg
1 pk. skinkepålæg
150 g bacon i tern
10 æg
4 dobbelte lammekoteletter
1 stor pose rejer (ca. 690 g, frost)
450 g hakket kalv og flæsk 3-7 %
750 g grønne bønner (frost)

Kolonial:

250 g fuldkornsnudler
2 fuldkornsrugbrød
200 g mandler
2 flåede, hakkede tomater
2 dåser bønnemix
1 pose fuldkornsboller
2 x 400 ml kokosmælk

Grønt:

2 bdt. forårsløg
3 røde peberfrugter
1 potte koriander
1 bakke æbler
7 juniorbananer
10 appelsiner
3 limefrugter
1 pk. mynte
600 g tyndskallede kartofler
1 broccoli
6 bagekartofler
1 bdt. radiser
3 avocadoer

Det havde Pia selv til madplanen

Sojasauce, hvidløg, tørrede chiliflager, sød chilisauce, salt, peber, cayennepeber, timian, olie, løg, hvidvin, grøn karrypasta, sukker, fuldkornsris, ost, worcestershiresauce, oksebouillon, majsstivelse, mælk, smør.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrød med frikadelle og skinke. Æble.

Tirsdag:

1-2 rugbrødsklapsammener med hårdkogt æg. Æble. Mandler.

Onsdag:

Rugbrød med frikadelle og skinke. Banan.

Torsdag:

Rugbrødsklapsammen med hårdkogt æg. Ost i bjælker. Radiser.

Fredag:

1-2 skiver rugbrød med avocado og hakket løg. Appelsin. Mandler.

Madplan med kalkun, lam og rejer

Wokret med kalkun og grøntsager 
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nem og sund wokret til hele familien 




 
4 pers.


Ingredienser til wokret med kalkun og grøntsager:


450 g kalkunbryst i strimler
3 spsk. sojasauce
1 tsk. tørrede chiliflager
2 røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber
Limesaft 

Nudler:

250 g fuldkornsnudler
1½ dl sød chilisauce
1-2 spsk. sojasauce 

Pynt:

½ potte korianderblade 

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål

Fremgangsmåde:
Nudler: 

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af og vend dem med chili- og sojasauce. 

Kalkun og grønt:

Lad kødet trække i ca. 10 min. med sojasauce og chiliflager. Skær peberfrugter og forårsløg i strimler (hold forårsløgenes hvide og grønne del adskilt). Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri under omrøring i ca. 4 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg peberfrugter og hvidløg i 2 min. under omrøring. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og steg videre i 2 min. Vend kødet i og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber. Vend wokretten med nudlerne, dryp med limesaft og pynt med toppen af forårsløgene og korianderblade. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat
Wokret med kalkun og grøntsager 
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nem og sund wokret til hele familien 




 
4 pers.


Ingredienser til wokret med kalkun og grøntsager:


450 g kalkunbryst i strimler
3 spsk. sojasauce
1 tsk. tørrede chiliflager
2 røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber
Limesaft 

Nudler:

250 g fuldkornsnudler
1½ dl sød chilisauce
1-2 spsk. sojasauce 

Pynt:

½ potte korianderblade 

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål

Fremgangsmåde:
Nudler: 

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af og vend dem med chili- og sojasauce. 

Kalkun og grønt:

Lad kødet trække i ca. 10 min. med sojasauce og chiliflager. Skær peberfrugter og forårsløg i strimler (hold forårsløgenes hvide og grønne del adskilt). Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri under omrøring i ca. 4 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg peberfrugter og hvidløg i 2 min. under omrøring. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og steg videre i 2 min. Vend kødet i og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber. Vend wokretten med nudlerne, dryp med limesaft og pynt med toppen af forårsløgene og korianderblade. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

Mandag:

Wokret med kalkun og grøntsager

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem og sund wokret til hele familien

 

4 pers.

Ingredienser til wokret med kalkun og grøntsager:

450 g kalkunbryst i strimler
3 spsk. sojasauce
1 tsk. tørrede chiliflager
2 røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber
Limesaft

Nudler:

250 g fuldkornsnudler
1½ dl sød chilisauce
1-2 spsk. sojasauce

Pynt:

½ potte korianderblade

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål

Fremgangsmåde:

Nudler:

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af og vend dem med chili- og sojasauce.

Kalkun og grønt:

Lad kødet trække i ca. 10 min. med sojasauce og chiliflager. Skær peberfrugter og forårsløg i strimler (hold forårsløgenes hvide og grønne del adskilt). Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri under omrøring i ca. 4 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg peberfrugter og hvidløg i 2 min. under omrøring. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og steg videre i 2 min. Vend kødet i og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber. Vend wokretten med nudlerne, dryp med limesaft og pynt med toppen af forårsløgene og korianderblade.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

1 / 6
Kalkungryde med bønner og tomat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nem og smagfuld grydret 





 
4 pers.


Ingredienser til kalkungryde med bønner og tomat:
 
450 g kalkunbryst 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
1 bdt. forårsløg 
200 g bacon i tern 
1 spsk. olie 
1½ dl hvidvin 
2 dåser flåede, hakkede tomater 
2 dåser bønnemix (afdryppet) 
Salt og peber 

Tilbehør:

Grovboller 

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat

Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern på 2 x 2 cm. Hak løget og hvidløgsfeddene. Rens forårsløgene og skær dem i strimler. Hold den grønne og hvide del adskilt. Steg baconen i olien i et par minutter. Lad løget stege med. Tilsæt hvidløg og vin og lad det koge lidt ind. Tilsæt den hvide del af forårsløgene samt tomater og kød og bring det hele i kog. Lad det småsnurre under låg i 5 min. Hæld bønnerne på og varm det i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Strø den grønne del af forårsløgene over som pynt. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce
Kalkungryde med bønner og tomat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nem og smagfuld grydret 





 
4 pers.


Ingredienser til kalkungryde med bønner og tomat:
 
450 g kalkunbryst 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
1 bdt. forårsløg 
200 g bacon i tern 
1 spsk. olie 
1½ dl hvidvin 
2 dåser flåede, hakkede tomater 
2 dåser bønnemix (afdryppet) 
Salt og peber 

Tilbehør:

Grovboller 

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat

Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern på 2 x 2 cm. Hak løget og hvidløgsfeddene. Rens forårsløgene og skær dem i strimler. Hold den grønne og hvide del adskilt. Steg baconen i olien i et par minutter. Lad løget stege med. Tilsæt hvidløg og vin og lad det koge lidt ind. Tilsæt den hvide del af forårsløgene samt tomater og kød og bring det hele i kog. Lad det småsnurre under låg i 5 min. Hæld bønnerne på og varm det i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Strø den grønne del af forårsløgene over som pynt. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce

Tirsdag:

Kalkungryde med bønner og tomat

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem og smagfuld grydret

 

4 pers.

Ingredienser til kalkungryde med bønner og tomat:

 

450 g kalkunbryst
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 bdt. forårsløg
200 g bacon i tern
1 spsk. olie
1½ dl hvidvin
2 dåser flåede, hakkede tomater
2 dåser bønnemix (afdryppet)
Salt og peber

Tilbehør:

Grovboller

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tern på 2 x 2 cm. Hak løget og hvidløgsfeddene. Rens forårsløgene og skær dem i strimler. Hold den grønne og hvide del adskilt. Steg baconen i olien i et par minutter. Lad løget stege med. Tilsæt hvidløg og vin og lad det koge lidt ind. Tilsæt den hvide del af forårsløgene samt tomater og kød og bring det hele i kog. Lad det småsnurre under låg i 5 min. Hæld bønnerne på og varm det i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Strø den grønne del af forårsløgene over som pynt.

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce

2 / 6
Lammekotelet med løg-appelsinsalat
 
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard


Retten får et dejligt friskt pust med syrlige appelsinskiver 




 
4 pers.


Ingredienser til lammekotelet med løg-appelsinsalat: 
 
4 dobbelte lammekoteletter 
2 spsk. olie 
1 tsk. timian
Salt og peber 

Stegte kartofler:
 
600 g tyndskallede kartofler 
2 spsk. olie
Salt 

Appelsinsalat:

6 søde appelsiner
1 lille hakket løg 
1 bdt. mynte 

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad fratineret med ost

Fremgangsmåde:


Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre midt i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Appelsinsalat: 

Skræl appelsinerne og fjern også den hvide hinde. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg disse taglagt på et fad. Strø løg over. Skyl mynten, dup den tør, hak bladene groft og strø dem over appelsinskiverne. 

Koteletter: 

Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme. Skru ned til middelstærk varme og krydr dem med timian, salt og peber. Steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side alt efter tykkelse. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Bøf og salat med mango
Lammekotelet med løg-appelsinsalat
 
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard


Retten får et dejligt friskt pust med syrlige appelsinskiver 




 
4 pers.


Ingredienser til lammekotelet med løg-appelsinsalat: 
 
4 dobbelte lammekoteletter 
2 spsk. olie 
1 tsk. timian
Salt og peber 

Stegte kartofler:
 
600 g tyndskallede kartofler 
2 spsk. olie
Salt 

Appelsinsalat:

6 søde appelsiner
1 lille hakket løg 
1 bdt. mynte 

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad fratineret med ost

Fremgangsmåde:


Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre midt i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Appelsinsalat: 

Skræl appelsinerne og fjern også den hvide hinde. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg disse taglagt på et fad. Strø løg over. Skyl mynten, dup den tør, hak bladene groft og strø dem over appelsinskiverne. 

Koteletter: 

Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme. Skru ned til middelstærk varme og krydr dem med timian, salt og peber. Steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side alt efter tykkelse. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Bøf og salat med mango

Onsdag:

Lammekotelet med løg-appelsinsalat

 

Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard

Retten får et dejligt friskt pust med syrlige appelsinskiver

 

4 pers.

Ingredienser til lammekotelet med løg-appelsinsalat:

 

4 dobbelte lammekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber

Stegte kartofler:
 
600 g tyndskallede kartofler
2 spsk. olie
Salt

Appelsinsalat:

6 søde appelsiner
1 lille hakket løg
1 bdt. mynte

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad fratineret med ost

Fremgangsmåde:

Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre midt i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Appelsinsalat:

Skræl appelsinerne og fjern også den hvide hinde. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg disse taglagt på et fad. Strø løg over. Skyl mynten, dup den tør, hak bladene groft og strø dem over appelsinskiverne.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme. Skru ned til middelstærk varme og krydr dem med timian, salt og peber. Steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side alt efter tykkelse.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Bøf og salat med mango

3 / 6
Rejer i karry og kokosmælk
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skøn suppe med masser af grøntsager og rejer 





 
4 pers.


Ingredienser til rejer i karry og kokosmælk
 
1 stor pose rejer (ca. 690 g, frost) 
1 broccoli 
1 rød peberfrugt 
1 spsk. grøn karrypasta 
2 spsk. olie 
2 x 400 ml kokosmælk 
Sojasauce eller fiskesauce 
Limesaft 
1 nip sukker 

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris 

Pynt:

½ potte koriander 

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk

Fremgangsmåde:
Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Rejer i karry: 

Lad rejerne tø i køleskabet fra morgenstunden. Lad dem dryppe af. Del broccolien i meget små buketter. Skær broccolistokken og peberfrugten i tern. Steg karrypastaen i olien, til den skiller ad. Hæld kokosmælk på og bring den i kog. Tilsæt broccolistokken og lad den simre i 1 min. Tilsæt broccolibuketterne og peberfrugten og lad det simre i 2 min. Tag gryden af varmen og kom de afdryppede rejer i. Smag til med sojasauce eller fiskesauce, limesaft og 1 nip sukker. Pynt retten med blade af koriander. 

Tilberedningstid: 

Ca.45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Wokret med klakun og grøntsager
Rejer i karry og kokosmælk
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skøn suppe med masser af grøntsager og rejer 





 
4 pers.


Ingredienser til rejer i karry og kokosmælk
 
1 stor pose rejer (ca. 690 g, frost) 
1 broccoli 
1 rød peberfrugt 
1 spsk. grøn karrypasta 
2 spsk. olie 
2 x 400 ml kokosmælk 
Sojasauce eller fiskesauce 
Limesaft 
1 nip sukker 

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris 

Pynt:

½ potte koriander 

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk

Fremgangsmåde:
Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Rejer i karry: 

Lad rejerne tø i køleskabet fra morgenstunden. Lad dem dryppe af. Del broccolien i meget små buketter. Skær broccolistokken og peberfrugten i tern. Steg karrypastaen i olien, til den skiller ad. Hæld kokosmælk på og bring den i kog. Tilsæt broccolistokken og lad den simre i 1 min. Tilsæt broccolibuketterne og peberfrugten og lad det simre i 2 min. Tag gryden af varmen og kom de afdryppede rejer i. Smag til med sojasauce eller fiskesauce, limesaft og 1 nip sukker. Pynt retten med blade af koriander. 

Tilberedningstid: 

Ca.45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Wokret med klakun og grøntsager

Torsdag:

Rejer i karry og kokosmælk

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Skøn suppe med masser af grøntsager og rejer

 

4 pers.

Ingredienser til rejer i karry og kokosmælk

 
1 stor pose rejer (ca. 690 g, frost)
1 broccoli
1 rød peberfrugt
1 spsk. grøn karrypasta
2 spsk. olie
2 x 400 ml kokosmælk
Sojasauce eller fiskesauce
Limesaft
1 nip sukker

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris

Pynt:

½ potte koriander

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk

Fremgangsmåde:

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Rejer i karry:

Lad rejerne tø i køleskabet fra morgenstunden. Lad dem dryppe af. Del broccolien i meget små buketter. Skær broccolistokken og peberfrugten i tern. Steg karrypastaen i olien, til den skiller ad. Hæld kokosmælk på og bring den i kog. Tilsæt broccolistokken og lad den simre i 1 min. Tilsæt broccolibuketterne og peberfrugten og lad det simre i 2 min. Tag gryden af varmen og kom de afdryppede rejer i. Smag til med sojasauce eller fiskesauce, limesaft og 1 nip sukker. Pynt retten med blade af koriander.

Tilberedningstid:

Ca.45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Wokret med klakun og grøntsager

4 / 6
Mini-farsbrød og kartoffelmos
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode farsbrød til en hyggelig familiemiddag 





4 pers.


Ingredienser til mini-farsbrød og kartoffelmos:
 
Farsbrød: 

450 g hakket kalv og flæsk
1¼ tsk. salt
1 lille finthakket løg
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. cayennepeber
3 spsk. worcestershiresauce eller engelsk sauce 

Sauce:

2 dl oksebouillon
Majsstivelse
Sojasauce 

Tilbehør:

6 bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
Smør
Salt og peber
¾ kg grønne bønner (frost) 

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder

Fremgangsmåde:


Farsbrød: 

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars. Form den til 4 farsbrød, som lægges i et ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af formen og steg farsbrødene midt i en 200° varm ovn i 22-25 min. 

Tilbehør: 

Skær de skrællede kartofler i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos dem under tilsætning af mælk. Smag til med smør, salt og peber. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand. Kog dem i 4 min. og lad dem dryppe af. 

Sauce: 

Si væden fra kødfadet ned i en kasserolle og varm op med bouillon. Lad den småkoge i et par minutter. Jævn let med majsstivelse udrørt i vand. Smag til med sojasauce og peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Brændende kærlighed
Mini-farsbrød og kartoffelmos
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode farsbrød til en hyggelig familiemiddag 





4 pers.


Ingredienser til mini-farsbrød og kartoffelmos:
 
Farsbrød: 

450 g hakket kalv og flæsk
1¼ tsk. salt
1 lille finthakket løg
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. cayennepeber
3 spsk. worcestershiresauce eller engelsk sauce 

Sauce:

2 dl oksebouillon
Majsstivelse
Sojasauce 

Tilbehør:

6 bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
Smør
Salt og peber
¾ kg grønne bønner (frost) 

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder

Fremgangsmåde:


Farsbrød: 

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars. Form den til 4 farsbrød, som lægges i et ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af formen og steg farsbrødene midt i en 200° varm ovn i 22-25 min. 

Tilbehør: 

Skær de skrællede kartofler i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos dem under tilsætning af mælk. Smag til med smør, salt og peber. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand. Kog dem i 4 min. og lad dem dryppe af. 

Sauce: 

Si væden fra kødfadet ned i en kasserolle og varm op med bouillon. Lad den småkoge i et par minutter. Jævn let med majsstivelse udrørt i vand. Smag til med sojasauce og peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Brændende kærlighed

Fredag:

Mini-farsbrød og kartoffelmos

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode farsbrød til en hyggelig familiemiddag

4 pers.

Ingredienser til mini-farsbrød og kartoffelmos:

 

Farsbrød:

450 g hakket kalv og flæsk
1¼ tsk. salt
1 lille finthakket løg
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. cayennepeber
3 spsk. worcestershiresauce eller engelsk sauce

Sauce:

2 dl oksebouillon
Majsstivelse
Sojasauce

Tilbehør:

6 bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
Smør
Salt og peber
¾ kg grønne bønner (frost)

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder

Fremgangsmåde:

Farsbrød:

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars. Form den til 4 farsbrød, som lægges i et ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af formen og steg farsbrødene midt i en 200° varm ovn i 22-25 min.

Tilbehør:

Skær de skrællede kartofler i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos dem under tilsætning af mælk. Smag til med smør, salt og peber. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand. Kog dem i 4 min. og lad dem dryppe af.

Sauce:

Si væden fra kødfadet ned i en kasserolle og varm op med bouillon. Lad den småkoge i et par minutter. Jævn let med majsstivelse udrørt i vand. Smag til med sojasauce og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Brændende kærlighed

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00