Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med laks, kyllingedeller og koteletter

Madplan med laks, kyllingedeller og koteletter

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Lørdag d. 20. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

3 x 100 g røget laks i skiver
400 g hakket kyllingekød
2 x 500 g koteletter (8 stk.)
250 g spegepølse, mild eller med chili (fra Virkelyst)
200 g Pikantost
350 g Bacon-leverpostej
700 g rejer i lage
1 Tirstrup ost (ca. 600 g)
150 g revet gouda-ost
450 g fromage frais
1 hel grana padano-ost
15 æg
1 pk. roastbeef
1 pk. gravad filet

Kolonial:

2 fuldkornsrugbrød
2 dåser kokosmælk a 400 ml
1 pose rugboller

Grønt:

1 agurk
1 icebergsalat
1 kg tomater
1 bdt. radiser
2 x 400 g champignoner
2 potter persille
1 cantaloup-melon
1 grøn squash
2 kg gulerødder
1 broccoli
1 bdt. forårsløg

Det havde Pia selv til madplanen

Hvidløg, olie, salt, peber, estragon, timian, havregryn, mælk, grovkornet sennep, balsamicoeddike, smør, kartofler, pasta-penne, sukker, fiskesauce, limesaft, fuldkornsris, nødder.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrødsklapsammen med leverpostej og hårdkogt æg. Ost i bjælker. Melon.

Tirsdag:

Rugbrød med roastbeef og filet. 1-2 gulerødder.

Onsdag:

Rugbrød med roastbeef og filet. Gulerodssalat.

Torsdag:

Rugbrød med æg, kotelet (rest fra onsdag) og ost. 1-2 gulerødder.

Fredag:

Rugbrød med leverpostej og ost. Radiser.

Madplan med laks, kyllingedeller og koteletter

Cannelloni med laks og salat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
 
Lækre lakseruller med oste-agurkefyld 



 
4 pers. 


Ingredienser til cannelloni med laks og salat 
Cannelloni:
 
300 g røget laks 
200 g Pikantost 
½ agurk skåret i stave 

Salat:

1 icebergsalat 
500 g tomater 
½ agurk 
400 g champignoner 
1 potte persille 
1 fed hvidløg 
Ca. ¾ dl olie 
Salt 
1 lille håndfuld hakkede nødder 

Tilbehør: 

Rugboller 

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger


Fremgangsmåde
Cannelloni:
 
Smør lakseskiverne med Pikantost. Læg én agurkestav på hver af lakseskiverne og rul disse sammen. 

Salat: 

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skær dem i mindre stykker. Skær tomaterne i både. Skræl agurken og skær den i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom det hele i en stor skål. Skyl persillen og dup den tør. Hak persille og hvidløg groft i foodprocessoren. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der køres, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med lidt salt. Vend persilledressingen med grøntsagerne. Strø nødderne over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing
 
Cannelloni med laks og salat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
 
Lækre lakseruller med oste-agurkefyld 



 
4 pers. 


Ingredienser til cannelloni med laks og salat 
Cannelloni:
 
300 g røget laks 
200 g Pikantost 
½ agurk skåret i stave 

Salat:

1 icebergsalat 
500 g tomater 
½ agurk 
400 g champignoner 
1 potte persille 
1 fed hvidløg 
Ca. ¾ dl olie 
Salt 
1 lille håndfuld hakkede nødder 

Tilbehør: 

Rugboller 

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger


Fremgangsmåde
Cannelloni:
 
Smør lakseskiverne med Pikantost. Læg én agurkestav på hver af lakseskiverne og rul disse sammen. 

Salat: 

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skær dem i mindre stykker. Skær tomaterne i både. Skræl agurken og skær den i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom det hele i en stor skål. Skyl persillen og dup den tør. Hak persille og hvidløg groft i foodprocessoren. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der køres, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med lidt salt. Vend persilledressingen med grøntsagerne. Strø nødderne over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing
 

Mandag:

Cannelloni med laks og salat

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
 

Lækre lakseruller med oste-agurkefyld

 

4 pers.

Ingredienser til cannelloni med laks og salat

Cannelloni:
 
300 g røget laks
200 g Pikantost
½ agurk skåret i stave

Salat:

1 icebergsalat
500 g tomater
½ agurk
400 g champignoner
1 potte persille
1 fed hvidløg
Ca. ¾ dl olie
Salt
1 lille håndfuld hakkede nødder

Tilbehør:

Rugboller

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger

Fremgangsmåde

Cannelloni:
 
Smør lakseskiverne med Pikantost. Læg én agurkestav på hver af lakseskiverne og rul disse sammen.

Salat:

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skær dem i mindre stykker. Skær tomaterne i både. Skræl agurken og skær den i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom det hele i en stor skål. Skyl persillen og dup den tør. Hak persille og hvidløg groft i foodprocessoren. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der køres, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med lidt salt. Vend persilledressingen med grøntsagerne. Strø nødderne over.

Tilberedningstid:

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing

 

1 / 6
Tomatgratin med kyllingefrikadeller
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre frikadeller af kyllingekød, der serveres med skøn tomatgratin 



 
4 pers.
Ingredienser til tomatgratin med kyllingefrikadeller 
Fars:

400 g hakket kyllingekød 
1 tsk. salt og ¼ tsk. peber 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. estragon
1 dl havregryn 
1 æg
½ dl mælk 
2 spsk. olie til stegning 

Tomatgratin:

500 g tomater
1 grøn squash
½ spsk. olie 
150 g revet gouda-ost
200 g fromage frais 
4 æg
1 tsk. timian 
1 tsk. salt og ½ tsk. peber 

Dressing:

200 g fromage frais rørt med 
2 spsk. grovkornet sennep 

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun


Fremgangsmåde
Fars:

Rør det hakkede kød med saltet og derefter med de øvrige ingredienser, til farsen er ensartet. Lad den trække en kort stund. Form farsen til frikadeller og steg dem i olien over middelstærk varme i 
4-5 min. på hver side. 

Tomatgratin:

Skær tomater og squash i ½ cm tykke skiver. Læg grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Rør ost, fromage frais, æg, timian, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet midt i en 180° varm ovn i 35-40 min., til æggemassen er stivnet. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laksebagel og bønnesalat
 
Tomatgratin med kyllingefrikadeller
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre frikadeller af kyllingekød, der serveres med skøn tomatgratin 



 
4 pers.
Ingredienser til tomatgratin med kyllingefrikadeller 
Fars:

400 g hakket kyllingekød 
1 tsk. salt og ¼ tsk. peber 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. estragon
1 dl havregryn 
1 æg
½ dl mælk 
2 spsk. olie til stegning 

Tomatgratin:

500 g tomater
1 grøn squash
½ spsk. olie 
150 g revet gouda-ost
200 g fromage frais 
4 æg
1 tsk. timian 
1 tsk. salt og ½ tsk. peber 

Dressing:

200 g fromage frais rørt med 
2 spsk. grovkornet sennep 

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun


Fremgangsmåde
Fars:

Rør det hakkede kød med saltet og derefter med de øvrige ingredienser, til farsen er ensartet. Lad den trække en kort stund. Form farsen til frikadeller og steg dem i olien over middelstærk varme i 
4-5 min. på hver side. 

Tomatgratin:

Skær tomater og squash i ½ cm tykke skiver. Læg grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Rør ost, fromage frais, æg, timian, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet midt i en 180° varm ovn i 35-40 min., til æggemassen er stivnet. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laksebagel og bønnesalat
 

Tirsdag:

Tomatgratin med kyllingefrikadeller

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækre frikadeller af kyllingekød, der serveres med skøn tomatgratin

 

4 pers.

Ingredienser til tomatgratin med kyllingefrikadeller

Fars:

400 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt og ¼ tsk. peber
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. estragon
1 dl havregryn
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. olie til stegning

Tomatgratin:

500 g tomater
1 grøn squash
½ spsk. olie
150 g revet gouda-ost
200 g fromage frais
4 æg
1 tsk. timian
1 tsk. salt og ½ tsk. peber

Dressing:

200 g fromage frais rørt med
2 spsk. grovkornet sennep

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun

Fremgangsmåde

Fars:

Rør det hakkede kød med saltet og derefter med de øvrige ingredienser, til farsen er ensartet. Lad den trække en kort stund. Form farsen til frikadeller og steg dem i olien over middelstærk varme i
4-5 min. på hver side.

Tomatgratin:

Skær tomater og squash i ½ cm tykke skiver. Læg grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Rør ost, fromage frais, æg, timian, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet midt i en 180° varm ovn i 35-40 min., til æggemassen er stivnet.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laksebagel og bønnesalat

 

2 / 6
Kotelet med knust senneps-kartoffel
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Svinekoteletter med lækker kartoffel-sennepsmos 



 
4 pers.
Ingredienser til kotelet med knust senneps-kartoffel 
8 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
Peber
1-2 spsk. balsamicoeddike 

Knust sennepskartoffel:
 
Ca. 1 kg mellemstore kartofler
25 g smør
50 g fromage frais
3 spsk. grovkornet sennep
Salt og peber 

Tilbehør:
 
Dampet broccoli
Salt 

PRØV OGSÅ: Lammekotelet og melonsalat


Fremgangsmåde
Knust sennepskartoffel: 

Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Kog dem møre, hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Mos dem let med en gaffel og rør smør, fromage frais og sennep i. Smag til med salt og peber. Hold mosen varm under låg. 

Tilbehør:

Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom begge dele i kogende, saltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af. 

Koteletter:

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med timian, salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side, eller til de netop er gennemstegte. Dryp balsamicoeddike over mod slutningen. Tag 2 koteletter fra til madpakken torsdag. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Svinebryst med nudelsalat
 
Kotelet med knust senneps-kartoffel
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Svinekoteletter med lækker kartoffel-sennepsmos 



 
4 pers.
Ingredienser til kotelet med knust senneps-kartoffel 
8 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
Peber
1-2 spsk. balsamicoeddike 

Knust sennepskartoffel:
 
Ca. 1 kg mellemstore kartofler
25 g smør
50 g fromage frais
3 spsk. grovkornet sennep
Salt og peber 

Tilbehør:
 
Dampet broccoli
Salt 

PRØV OGSÅ: Lammekotelet og melonsalat


Fremgangsmåde
Knust sennepskartoffel: 

Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Kog dem møre, hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Mos dem let med en gaffel og rør smør, fromage frais og sennep i. Smag til med salt og peber. Hold mosen varm under låg. 

Tilbehør:

Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom begge dele i kogende, saltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af. 

Koteletter:

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med timian, salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side, eller til de netop er gennemstegte. Dryp balsamicoeddike over mod slutningen. Tag 2 koteletter fra til madpakken torsdag. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Svinebryst med nudelsalat
 

Onsdag:

Kotelet med knust senneps-kartoffel

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Svinekoteletter med lækker kartoffel-sennepsmos

 

4 pers.

Ingredienser til kotelet med knust senneps-kartoffel

8 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
Peber
1-2 spsk. balsamicoeddike

Knust sennepskartoffel:
 
Ca. 1 kg mellemstore kartofler
25 g smør
50 g fromage frais
3 spsk. grovkornet sennep
Salt og peber

Tilbehør:
 
Dampet broccoli
Salt

PRØV OGSÅ: Lammekotelet og melonsalat

Fremgangsmåde

Knust sennepskartoffel:

Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Kog dem møre, hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Mos dem let med en gaffel og rør smør, fromage frais og sennep i. Smag til med salt og peber. Hold mosen varm under låg.

Tilbehør:

Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom begge dele i kogende, saltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med timian, salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side, eller til de netop er gennemstegte. Dryp balsamicoeddike over mod slutningen. Tag 2 koteletter fra til madpakken torsdag.

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Svinebryst med nudelsalat

 

3 / 6
Rejer i kokosmælk
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig aftensmad, der er nem at tilberede 



 
4 pers.
Ingredienser til rejer i kokosmælk 
700 g rejer i lage 
2 x 400 ml kokosmælk 
2 tsk. sambal oelek eller 
1-2 tsk. tørrede chiliflager 
4 gulerødder 
1 bdt. forårsløg 
2 spsk. fiskesauce eller sojasauce 
Limesaft eller citronsaft 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorns- el. basmatiris) 

PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og fyldig salat


Fremgangsmåde
Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Rejer i kokosmælk: 

Lad rejerne dryppe af. 

Bring kokosmælk og sambal oelek i kog i en gryde og lad det småkoge i 5 min. 

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens forårsløgene og skær dem i skrå stykker (hold den hvide og den grønne del adskilt). Kom gulerødderne og den hvide del af forårsløgene i gryden. Lad dem simre i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rejerne. Rør rundt og smag til med fiskesauce og limesaft. 
Lad retten trække i 1 min. Servér den med et drys af den grønne del af forårsløgene på toppen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris
 
Rejer i kokosmælk
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig aftensmad, der er nem at tilberede 



 
4 pers.
Ingredienser til rejer i kokosmælk 
700 g rejer i lage 
2 x 400 ml kokosmælk 
2 tsk. sambal oelek eller 
1-2 tsk. tørrede chiliflager 
4 gulerødder 
1 bdt. forårsløg 
2 spsk. fiskesauce eller sojasauce 
Limesaft eller citronsaft 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorns- el. basmatiris) 

PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og fyldig salat


Fremgangsmåde
Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Rejer i kokosmælk: 

Lad rejerne dryppe af. 

Bring kokosmælk og sambal oelek i kog i en gryde og lad det småkoge i 5 min. 

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens forårsløgene og skær dem i skrå stykker (hold den hvide og den grønne del adskilt). Kom gulerødderne og den hvide del af forårsløgene i gryden. Lad dem simre i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rejerne. Rør rundt og smag til med fiskesauce og limesaft. 
Lad retten trække i 1 min. Servér den med et drys af den grønne del af forårsløgene på toppen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min. 

PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris
 

Fredag:

Rejer i kokosmælk

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Dejlig aftensmad, der er nem at tilberede

 

4 pers.

Ingredienser til rejer i kokosmælk

700 g rejer i lage
2 x 400 ml kokosmælk
2 tsk. sambal oelek eller
1-2 tsk. tørrede chiliflager
4 gulerødder
1 bdt. forårsløg
2 spsk. fiskesauce eller sojasauce
Limesaft eller citronsaft

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorns- el. basmatiris)

PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og fyldig salat

Fremgangsmåde

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Rejer i kokosmælk:

Lad rejerne dryppe af.

Bring kokosmælk og sambal oelek i kog i en gryde og lad det småkoge i 5 min.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens forårsløgene og skær dem i skrå stykker (hold den hvide og den grønne del adskilt). Kom gulerødderne og den hvide del af forårsløgene i gryden. Lad dem simre i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rejerne. Rør rundt og smag til med fiskesauce og limesaft.
Lad retten trække i 1 min. Servér den med et drys af den grønne del af forårsløgene på toppen.

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris

 

4 / 6
Pasta med ristet pølse og grønt
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem og enkel aftensmad - pølse-pastagryde 



 
4 pers.
Ingredienser til pasta med ristet pølse og grønt 
250 g god spegepølse, mild eller med chili 
1 løg 
2-3 gulerødder 
400 g champignoner 
2 spsk. olie 
Salt og peber 
1 potte persille 

Pasta:

Ca. 400 g tørrede pasta-penne eller -skruer (gerne fuldkorn) 
2 spsk. olie 
1 spsk. balsamicoeddike 
1 nip sukker 

Tilbehør:

Rigeligt med revet grana padano eller parmesanost 

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger


Fremgangsmåde
Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og tilsæt derpå olie, balsamicoeddike og et nip sukker. Vend det hele rundt. 

Pølse og grønt: 

Skær pølse og grøntsager i små tern. Steg løget klart i olien. Øg varmen en smule, tilsæt gulerødderne og lad dem stege i 2 min. Tilsæt så champignoner og pølse og steg det hele i yderligere 2-3 min. Smag til med salt og peber og vend finthakket persille i. Vend pastaen sammen med pølse og grøntsager. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips
 
Pasta med ristet pølse og grønt
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem og enkel aftensmad - pølse-pastagryde 



 
4 pers.
Ingredienser til pasta med ristet pølse og grønt 
250 g god spegepølse, mild eller med chili 
1 løg 
2-3 gulerødder 
400 g champignoner 
2 spsk. olie 
Salt og peber 
1 potte persille 

Pasta:

Ca. 400 g tørrede pasta-penne eller -skruer (gerne fuldkorn) 
2 spsk. olie 
1 spsk. balsamicoeddike 
1 nip sukker 

Tilbehør:

Rigeligt med revet grana padano eller parmesanost 

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger


Fremgangsmåde
Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og tilsæt derpå olie, balsamicoeddike og et nip sukker. Vend det hele rundt. 

Pølse og grønt: 

Skær pølse og grøntsager i små tern. Steg løget klart i olien. Øg varmen en smule, tilsæt gulerødderne og lad dem stege i 2 min. Tilsæt så champignoner og pølse og steg det hele i yderligere 2-3 min. Smag til med salt og peber og vend finthakket persille i. Vend pastaen sammen med pølse og grøntsager. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips
 

Torsdag:

Pasta med ristet pølse og grønt

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem og enkel aftensmad - pølse-pastagryde

 

4 pers.

Ingredienser til pasta med ristet pølse og grønt

250 g god spegepølse, mild eller med chili
1 løg
2-3 gulerødder
400 g champignoner
2 spsk. olie
Salt og peber
1 potte persille

Pasta:

Ca. 400 g tørrede pasta-penne eller -skruer (gerne fuldkorn)
2 spsk. olie
1 spsk. balsamicoeddike
1 nip sukker

Tilbehør:

Rigeligt med revet grana padano eller parmesanost

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger

Fremgangsmåde

Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og tilsæt derpå olie, balsamicoeddike og et nip sukker. Vend det hele rundt.

Pølse og grønt:

Skær pølse og grøntsager i små tern. Steg løget klart i olien. Øg varmen en smule, tilsæt gulerødderne og lad dem stege i 2 min. Tilsæt så champignoner og pølse og steg det hele i yderligere 2-3 min. Smag til med salt og peber og vend finthakket persille i. Vend pastaen sammen med pølse og grøntsager.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden
  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00