Lørdag d. 20. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Madplan med laks, kyllingedeller og koteletter
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen
Køl/frost:
3 x 100 g røget laks i skiver
400 g hakket kyllingekød
2 x 500 g koteletter (8 stk.)
250 g spegepølse, mild eller med chili (fra Virkelyst)
200 g Pikantost
350 g Bacon-leverpostej
700 g rejer i lage
1 Tirstrup ost (ca. 600 g)
150 g revet gouda-ost
450 g fromage frais
1 hel grana padano-ost
15 æg
1 pk. roastbeef
1 pk. gravad filet
Kolonial:
2 fuldkornsrugbrød
2 dåser kokosmælk a 400 ml
1 pose rugboller
Grønt:
1 agurk
1 icebergsalat
1 kg tomater
1 bdt. radiser
2 x 400 g champignoner
2 potter persille
1 cantaloup-melon
1 grøn squash
2 kg gulerødder
1 broccoli
1 bdt. forårsløg
Det havde Pia selv til madplanen
Hvidløg, olie, salt, peber, estragon, timian, havregryn, mælk, grovkornet sennep, balsamicoeddike, smør, kartofler, pasta-penne, sukker, fiskesauce, limesaft, fuldkornsris, nødder.
Ugens madpakker fra madplanen
Mandag:
Rugbrødsklapsammen med leverpostej og hårdkogt æg. Ost i bjælker. Melon.
Tirsdag:
Rugbrød med roastbeef og filet. 1-2 gulerødder.
Onsdag:
Rugbrød med roastbeef og filet. Gulerodssalat.
Torsdag:
Rugbrød med æg, kotelet (rest fra onsdag) og ost. 1-2 gulerødder.
Fredag:
Rugbrød med leverpostej og ost. Radiser.
Madplan med laks, kyllingedeller og koteletter


Mandag:
Cannelloni med laks og salat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækre lakseruller med oste-agurkefyld
4 pers.
Ingredienser til cannelloni med laks og salat
Cannelloni:
300 g røget laks
200 g Pikantost
½ agurk skåret i stave
Salat:
1 icebergsalat
500 g tomater
½ agurk
400 g champignoner
1 potte persille
1 fed hvidløg
Ca. ¾ dl olie
Salt
1 lille håndfuld hakkede nødder
Tilbehør:
Rugboller
Fremgangsmåde
Cannelloni:
Smør lakseskiverne med Pikantost. Læg én agurkestav på hver af lakseskiverne og rul disse sammen.
Salat:
Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skær dem i mindre stykker. Skær tomaterne i både. Skræl agurken og skær den i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom det hele i en stor skål. Skyl persillen og dup den tør. Hak persille og hvidløg groft i foodprocessoren. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der køres, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med lidt salt. Vend persilledressingen med grøntsagerne. Strø nødderne over.
Tilberedningstid:
Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing


Tirsdag:
Tomatgratin med kyllingefrikadeller
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækre frikadeller af kyllingekød, der serveres med skøn tomatgratin
4 pers.
Ingredienser til tomatgratin med kyllingefrikadeller
Fars:
400 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt og ¼ tsk. peber
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. estragon
1 dl havregryn
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. olie til stegning
Tomatgratin:
500 g tomater
1 grøn squash
½ spsk. olie
150 g revet gouda-ost
200 g fromage frais
4 æg
1 tsk. timian
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
Dressing:
200 g fromage frais rørt med
2 spsk. grovkornet sennep
PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun
Fremgangsmåde
Fars:
Rør det hakkede kød med saltet og derefter med de øvrige ingredienser, til farsen er ensartet. Lad den trække en kort stund. Form farsen til frikadeller og steg dem i olien over middelstærk varme i
4-5 min. på hver side.
Tomatgratin:
Skær tomater og squash i ½ cm tykke skiver. Læg grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Rør ost, fromage frais, æg, timian, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet midt i en 180° varm ovn i 35-40 min., til æggemassen er stivnet.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Laksebagel og bønnesalat


Onsdag:
Kotelet med knust senneps-kartoffel
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Svinekoteletter med lækker kartoffel-sennepsmos
4 pers.
Ingredienser til kotelet med knust senneps-kartoffel
8 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
Peber
1-2 spsk. balsamicoeddike
Knust sennepskartoffel:
Ca. 1 kg mellemstore kartofler
25 g smør
50 g fromage frais
3 spsk. grovkornet sennep
Salt og peber
Tilbehør:
Dampet broccoli
Salt
PRØV OGSÅ: Lammekotelet og melonsalat
Fremgangsmåde
Knust sennepskartoffel:
Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Kog dem møre, hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Mos dem let med en gaffel og rør smør, fromage frais og sennep i. Smag til med salt og peber. Hold mosen varm under låg.
Tilbehør:
Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom begge dele i kogende, saltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af.
Koteletter:
Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med timian, salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side, eller til de netop er gennemstegte. Dryp balsamicoeddike over mod slutningen. Tag 2 koteletter fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Svinebryst med nudelsalat


Fredag:
Rejer i kokosmælk
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Dejlig aftensmad, der er nem at tilberede
4 pers.
Ingredienser til rejer i kokosmælk
700 g rejer i lage
2 x 400 ml kokosmælk
2 tsk. sambal oelek eller
1-2 tsk. tørrede chiliflager
4 gulerødder
1 bdt. forårsløg
2 spsk. fiskesauce eller sojasauce
Limesaft eller citronsaft
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorns- el. basmatiris)
PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og fyldig salat
Fremgangsmåde
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Rejer i kokosmælk:
Lad rejerne dryppe af.
Bring kokosmælk og sambal oelek i kog i en gryde og lad det småkoge i 5 min.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens forårsløgene og skær dem i skrå stykker (hold den hvide og den grønne del adskilt). Kom gulerødderne og den hvide del af forårsløgene i gryden. Lad dem simre i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rejerne. Rør rundt og smag til med fiskesauce og limesaft.
Lad retten trække i 1 min. Servér den med et drys af den grønne del af forårsløgene på toppen.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris


Torsdag:
Pasta med ristet pølse og grønt
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Nem og enkel aftensmad - pølse-pastagryde
4 pers.
Ingredienser til pasta med ristet pølse og grønt
250 g god spegepølse, mild eller med chili
1 løg
2-3 gulerødder
400 g champignoner
2 spsk. olie
Salt og peber
1 potte persille
Pasta:
Ca. 400 g tørrede pasta-penne eller -skruer (gerne fuldkorn)
2 spsk. olie
1 spsk. balsamicoeddike
1 nip sukker
Tilbehør:
Rigeligt med revet grana padano eller parmesanost
Fremgangsmåde
Pasta:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og tilsæt derpå olie, balsamicoeddike og et nip sukker. Vend det hele rundt.
Pølse og grønt:
Skær pølse og grøntsager i små tern. Steg løget klart i olien. Øg varmen en smule, tilsæt gulerødderne og lad dem stege i 2 min. Tilsæt så champignoner og pølse og steg det hele i yderligere 2-3 min. Smag til med salt og peber og vend finthakket persille i. Vend pastaen sammen med pølse og grøntsager.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips