Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med laksedeller og kyllingesalat

Madplan med laksedeller og kyllingesalat

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 21. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet foroven.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

1 lakseside, ca. 700g
1300 g kyllingefilet, ca. 10 stk.
15 æg
1 kg cuvettesteg
Ca. 600 g skæreost
450 g fromage frais
150 g bacon i skiver
650 g ærter
2 pk. kogt skinke
1 dåse benfri sild

Kolonial:

2 fuldkorns-rugbrød
3 dåser torskerogn, sampak
250 g mandler
250 g rosiner
2 pk. sandwichboller (fuldkorn)

Grønt:

4 økologiske citroner
1 potte dild
1 potte persille
3 kg nemme babykartofler
2 bdt. radiser
2 agurker
1 forårsløg
12 tomater
2 poser hjertesalat a 2 stk.
3 avocadoer
1 bæger revet peberrod
500 g jordbær
1 potte basilikum
1 vandmelon

Det havde Pia selv til madplanen

Salt, peber, timian, paprika, olie til stegning, koldpresset olie, hvidløg, mayonnaise, løg, tomatketchup,
worcestershire-sauce, hvedemel, smør, rasp, pastapenne.

PRØV OGSÅ: Madplan med wok-ret og mad til grillen

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugbrødsklapsammener med et hårdkogt æg, agurk og ost i bjælker. Radiser.

Tirsdag:

Rugbrød med laksedeller, tomat og æg. Vandmelon.

Onsdag:

Rugbrød med torskerogn og avocado med hakket løg. Vandmelon.

Torsdag:

Rugbrødsklapsammen med ost, skinke og sennep. Jordbær.

Fredag:

Salat af pasta, skinke, ost, ærter, løg og rosiner. Mandler.

PRØV OGSÅ: Madplan med flæskestegssandwich, hotdogs og cuvettesteg

Madplan med laksedeller og kyllingesalat

Laksedeller og kartofler med persille
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Prøv de skønne fiskedeller af laks 



 
4 pers.
Ingredienser til laksedeller og kartofler med persille 
Laksedeller:

1 lakseside, ca. 700 g, 1½ tsk. salt 
1 potte klippet dild 
2 æg 
2 spsk. fintrevet citronskal 
2 spsk. olie til stegning 

Kartofler med persille:

2 kg små kartofler, (gem halvdelen til tirsdag/dagen efter), salt 
1 potte persille 
Ca. ¾ dl koldpresset olie 

Tilbehør:

1 stort bdt. radiser 

PRØV OGSÅ: Frikadeller af oksekød med hummus


Fremgangsmåde
Kartofler: Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Tag halvdelen fra til tirsdag. Hak persillen inkl. de tynde stilke groft i en foodprocessor. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend kartoflerne i lige inden servering. 

Laksedeller: Fjern ben og skind på laksen og hak laksekødet groft. Rør det med salt, tilsæt resten af ingredienserne og rør, til farsen samler sig. Form den til frikadeller og steg disse i olien i ca. 3 min. på hver side. Tag 1⁄3 fra til madpakkerne tirsdag. 

Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Laks med pesto og pasta
Laksedeller og kartofler med persille
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Prøv de skønne fiskedeller af laks 



 
4 pers.
Ingredienser til laksedeller og kartofler med persille 
Laksedeller:

1 lakseside, ca. 700 g, 1½ tsk. salt 
1 potte klippet dild 
2 æg 
2 spsk. fintrevet citronskal 
2 spsk. olie til stegning 

Kartofler med persille:

2 kg små kartofler, (gem halvdelen til tirsdag/dagen efter), salt 
1 potte persille 
Ca. ¾ dl koldpresset olie 

Tilbehør:

1 stort bdt. radiser 

PRØV OGSÅ: Frikadeller af oksekød med hummus


Fremgangsmåde
Kartofler: Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Tag halvdelen fra til tirsdag. Hak persillen inkl. de tynde stilke groft i en foodprocessor. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend kartoflerne i lige inden servering. 

Laksedeller: Fjern ben og skind på laksen og hak laksekødet groft. Rør det med salt, tilsæt resten af ingredienserne og rør, til farsen samler sig. Form den til frikadeller og steg disse i olien i ca. 3 min. på hver side. Tag 1⁄3 fra til madpakkerne tirsdag. 

Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Laks med pesto og pasta

Mandag:

Laksedeller og kartofler med persille

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Prøv de skønne fiskedeller af laks

 

4 pers.

Ingredienser til laksedeller og kartofler med persille

Laksedeller:

1 lakseside, ca. 700 g, 1½ tsk. salt
1 potte klippet dild
2 æg
2 spsk. fintrevet citronskal
2 spsk. olie til stegning

Kartofler med persille:

2 kg små kartofler, (gem halvdelen til tirsdag/dagen efter), salt
1 potte persille
Ca. ¾ dl koldpresset olie

Tilbehør:

1 stort bdt. radiser

PRØV OGSÅ: Frikadeller af oksekød med hummus

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Tag halvdelen fra til tirsdag. Hak persillen inkl. de tynde stilke groft i en foodprocessor. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend kartoflerne i lige inden servering.

Laksedeller: Fjern ben og skind på laksen og hak laksekødet groft. Rør det med salt, tilsæt resten af ingredienserne og rør, til farsen samler sig. Form den til frikadeller og steg disse i olien i ca. 3 min. på hver side. Tag 1⁄3 fra til madpakkerne tirsdag.

Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks med pesto og pasta

1 / 6
Kylling og kartoffelsalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Dejlig aftensmad på 20 minutter 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling og kartoffelsalat
6 kyllingefileter 
2 spsk. olie 
2 fed hvidløg 
1 tsk. timian 
Salt og peber 

Kartoffelsalat:

1 kg kogte, kolde kartofler (rest fra mandag, hvis du følger madplanen) 
1 agurk 
1 bdt. forårsløg 
½ bdt. radiser 
300 g fromage frais 
150 g mayonnaise 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingmedaljon og lun pastalsalat


Fremgangsmåde
Kylling: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Steg dem igennem i olien over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side). Gnid dem med halve fed hvidløg og krydr med timian, salt og peber. 

Kartoffelsalat: Skær kartoflerne i skiver. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner. Rens forårs-løgene og snit dem fint. Skær radiserne i tynde skiver. Rør fromage frais og mayonnaise sammen. Smag til med salt og peber. Vend kartofler, agurk, forårsløg og radiser i dressingen. 

Tilberedningstid: Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kalkun med tunsauce
Kylling og kartoffelsalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Dejlig aftensmad på 20 minutter 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling og kartoffelsalat
6 kyllingefileter 
2 spsk. olie 
2 fed hvidløg 
1 tsk. timian 
Salt og peber 

Kartoffelsalat:

1 kg kogte, kolde kartofler (rest fra mandag, hvis du følger madplanen) 
1 agurk 
1 bdt. forårsløg 
½ bdt. radiser 
300 g fromage frais 
150 g mayonnaise 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingmedaljon og lun pastalsalat


Fremgangsmåde
Kylling: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Steg dem igennem i olien over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side). Gnid dem med halve fed hvidløg og krydr med timian, salt og peber. 

Kartoffelsalat: Skær kartoflerne i skiver. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner. Rens forårs-løgene og snit dem fint. Skær radiserne i tynde skiver. Rør fromage frais og mayonnaise sammen. Smag til med salt og peber. Vend kartofler, agurk, forårsløg og radiser i dressingen. 

Tilberedningstid: Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kalkun med tunsauce

Tirsdag:

Kylling og kartoffelsalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Dejlig aftensmad på 20 minutter

 

4 pers.

Ingredienser til kylling og kartoffelsalat

6 kyllingefileter
2 spsk. olie
2 fed hvidløg
1 tsk. timian
Salt og peber

Kartoffelsalat:

1 kg kogte, kolde kartofler (rest fra mandag, hvis du følger madplanen)
1 agurk
1 bdt. forårsløg
½ bdt. radiser
300 g fromage frais
150 g mayonnaise
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Kyllingmedaljon og lun pastalsalat

Fremgangsmåde

Kylling: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Steg dem igennem i olien over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side). Gnid dem med halve fed hvidløg og krydr med timian, salt og peber.

Kartoffelsalat: Skær kartoflerne i skiver. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner. Rens forårs-løgene og snit dem fint. Skær radiserne i tynde skiver. Rør fromage frais og mayonnaise sammen. Smag til med salt og peber. Vend kartofler, agurk, forårsløg og radiser i dressingen.

Tilberedningstid: Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kalkun med tunsauce

2 / 6
Salat med kylling og ost

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Rigtig nem aftensmad til de dage, hvor det bare skal gå hurtigt 



 
4 pers.
Ingredienser til salat med kylling og ost
4 kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt og peber 

Salat:

4 hårdkogte æg
150 g bacon i skiver 
2 stk. mini-romainesalat
4 tomater 

Dressing:

3⁄4 dl mayonnaise 
1 spsk. fromage frais 
2 finthakkede fed hvidløg 
3-4 spsk. tomatketchup 
1 spsk. worcestershire-sauce 
½ tsk. paprika 
Citronsaft efter smag 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kylling og kartoffelsalat


Fremgangsmåde
Kylling: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem afkøle. Skær dem i skiver. 

Salat: Del æggene i halve. Steg baconen sprød og gylden på en tør pande og læg den på fedtsugende papir. Riv salatbladene i mindre stykker. Skær tomaterne i mindre stykker. 

Dressing: Rør dressingen sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Anret kylling og salat på fire tallerkener. Servér dressingen til. 

Tilberedningstid: Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalkun med tunsauce
Salat med kylling og ost

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Rigtig nem aftensmad til de dage, hvor det bare skal gå hurtigt 



 
4 pers.
Ingredienser til salat med kylling og ost
4 kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt og peber 

Salat:

4 hårdkogte æg
150 g bacon i skiver 
2 stk. mini-romainesalat
4 tomater 

Dressing:

3⁄4 dl mayonnaise 
1 spsk. fromage frais 
2 finthakkede fed hvidløg 
3-4 spsk. tomatketchup 
1 spsk. worcestershire-sauce 
½ tsk. paprika 
Citronsaft efter smag 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kylling og kartoffelsalat


Fremgangsmåde
Kylling: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem afkøle. Skær dem i skiver. 

Salat: Del æggene i halve. Steg baconen sprød og gylden på en tør pande og læg den på fedtsugende papir. Riv salatbladene i mindre stykker. Skær tomaterne i mindre stykker. 

Dressing: Rør dressingen sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Anret kylling og salat på fire tallerkener. Servér dressingen til. 

Tilberedningstid: Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalkun med tunsauce

Onsdag:

Salat med kylling og ost

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Rigtig nem aftensmad til de dage, hvor det bare skal gå hurtigt

 

4 pers.

Ingredienser til salat med kylling og ost

4 kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt og peber

Salat:

4 hårdkogte æg
150 g bacon i skiver
2 stk. mini-romainesalat
4 tomater

Dressing:

3⁄4 dl mayonnaise
1 spsk. fromage frais
2 finthakkede fed hvidløg
3-4 spsk. tomatketchup
1 spsk. worcestershire-sauce
½ tsk. paprika
Citronsaft efter smag
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Kylling og kartoffelsalat

Fremgangsmåde

Kylling: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem afkøle. Skær dem i skiver.

Salat: Del æggene i halve. Steg baconen sprød og gylden på en tør pande og læg den på fedtsugende papir. Riv salatbladene i mindre stykker. Skær tomaterne i mindre stykker.

Dressing: Rør dressingen sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Anret kylling og salat på fire tallerkener. Servér dressingen til.

Tilberedningstid: Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalkun med tunsauce

3 / 6
Wienerschnitzel med råstegte kartofler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


En dejlig klassiker fra Østrig 



 
4 pers.
Ingredienser til wienerschnitzel med råstegte kartofler 
4 wienerschnitzler 
1 dl hvedemel
Salt og peber 
1 æg 
1 dl rasp 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 

Råstegte kartofler:

1 kg kartofler
4 spsk. olie 
2 store løg 
300 g grønne ærter 
Salt 

Tilbehør:

1 citron 
4-8 benfri sild fra dåse (afdryppede) 
Revet peberrod 

PRØV OGSÅ: Nakkekotelet på spid


Fremgangsmåde
Råstegte kartofler: Skrub kartoflerne rene. Skær dem i mindre stykker og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelvarme. Pil løgene og skær dem i tern. Kom dem i gryden til kartoflerne efter 10 min. Steg det hele i yderligere ca. 10 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt ærterne og varm dem igennem. Smag til med salt. 

Schnitzler: Vend schnitzlerne i mel blandet med salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. 
Steg schnitzlerne over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Servér dem med citronskiver, benfri sild og peberrod. 

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat
Wienerschnitzel med råstegte kartofler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


En dejlig klassiker fra Østrig 



 
4 pers.
Ingredienser til wienerschnitzel med råstegte kartofler 
4 wienerschnitzler 
1 dl hvedemel
Salt og peber 
1 æg 
1 dl rasp 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 

Råstegte kartofler:

1 kg kartofler
4 spsk. olie 
2 store løg 
300 g grønne ærter 
Salt 

Tilbehør:

1 citron 
4-8 benfri sild fra dåse (afdryppede) 
Revet peberrod 

PRØV OGSÅ: Nakkekotelet på spid


Fremgangsmåde
Råstegte kartofler: Skrub kartoflerne rene. Skær dem i mindre stykker og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelvarme. Pil løgene og skær dem i tern. Kom dem i gryden til kartoflerne efter 10 min. Steg det hele i yderligere ca. 10 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt ærterne og varm dem igennem. Smag til med salt. 

Schnitzler: Vend schnitzlerne i mel blandet med salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. 
Steg schnitzlerne over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Servér dem med citronskiver, benfri sild og peberrod. 

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat

Torsdag:

Wienerschnitzel med råstegte kartofler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

En dejlig klassiker fra Østrig

 

4 pers.

Ingredienser til wienerschnitzel med råstegte kartofler

4 wienerschnitzler
1 dl hvedemel
Salt og peber
1 æg
1 dl rasp
2 spsk. olie og 2 spsk. smør

Råstegte kartofler:

1 kg kartofler
4 spsk. olie
2 store løg
300 g grønne ærter
Salt

Tilbehør:

1 citron
4-8 benfri sild fra dåse (afdryppede)
Revet peberrod

PRØV OGSÅ: Nakkekotelet på spid

Fremgangsmåde

Råstegte kartofler: Skrub kartoflerne rene. Skær dem i mindre stykker og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelvarme. Pil løgene og skær dem i tern. Kom dem i gryden til kartoflerne efter 10 min. Steg det hele i yderligere ca. 10 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt ærterne og varm dem igennem. Smag til med salt.

Schnitzler: Vend schnitzlerne i mel blandet med salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Steg schnitzlerne over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Servér dem med citronskiver, benfri sild og peberrod.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat

4 / 6
Sandwich med cuvette stegt på grillen

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Brug cuvettestegen til lækre middagssandwiches 



 
4 pers.
Ingredienser til sandwich med cuvette stegt på grillen
8 sandwichboller (fuldkorn) 

Cuvette:

Ca. 1 kg cuvettesteg
2 fed hvidløg, 
Salt og peber 

Dressing:

2 dl mayonnaise
½ dl fromage frais 
½ potte basilikum
Salt og peber 

Fyld:

2 stk. hjertesalat
4 tomater 
1 løg
½ potte basilikum 

PRØV OGSÅ: Sandwich med svinekam, pesto og mozzarella


Fremgangsmåde
Cuvette: Afpuds stegen og rids spæklaget i et rudemønster. Gnid stegen med halve fed hvidløg og krydr med salt og peber. Brun stegen lige over gløderne og steg den herefter ved indirekte varme i ca. 45 min. (Den er rosastegt ved en centrumtemperatur på 62°). I kuglegrill steges den udelukkende ved indirekte varme. Lad stegen hvile i 10-15 min., inden den skæres for på tværs af kødfibrene. 

Dressing: Rør mayonnaise, fromage frais og hakkede basilikumblade sammen. 
Smag til med salt og peber. 

Sandwich: Lun bollerne, flæk dem og smør dressing på. Fyld salatblade, kødskiver, tomatskiver, løgringe og basilikumblade i. 

Tilberedningstid: Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde
Sandwich med cuvette stegt på grillen

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Brug cuvettestegen til lækre middagssandwiches 



 
4 pers.
Ingredienser til sandwich med cuvette stegt på grillen
8 sandwichboller (fuldkorn) 

Cuvette:

Ca. 1 kg cuvettesteg
2 fed hvidløg, 
Salt og peber 

Dressing:

2 dl mayonnaise
½ dl fromage frais 
½ potte basilikum
Salt og peber 

Fyld:

2 stk. hjertesalat
4 tomater 
1 løg
½ potte basilikum 

PRØV OGSÅ: Sandwich med svinekam, pesto og mozzarella


Fremgangsmåde
Cuvette: Afpuds stegen og rids spæklaget i et rudemønster. Gnid stegen med halve fed hvidløg og krydr med salt og peber. Brun stegen lige over gløderne og steg den herefter ved indirekte varme i ca. 45 min. (Den er rosastegt ved en centrumtemperatur på 62°). I kuglegrill steges den udelukkende ved indirekte varme. Lad stegen hvile i 10-15 min., inden den skæres for på tværs af kødfibrene. 

Dressing: Rør mayonnaise, fromage frais og hakkede basilikumblade sammen. 
Smag til med salt og peber. 

Sandwich: Lun bollerne, flæk dem og smør dressing på. Fyld salatblade, kødskiver, tomatskiver, løgringe og basilikumblade i. 

Tilberedningstid: Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde

Fredag:

Sandwich med cuvette stegt på grillen

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Brug cuvettestegen til lækre middagssandwiches

 

4 pers.

Ingredienser til sandwich med cuvette stegt på grillen

8 sandwichboller (fuldkorn)

Cuvette:

Ca. 1 kg cuvettesteg
2 fed hvidløg,
Salt og peber

Dressing:

2 dl mayonnaise
½ dl fromage frais
½ potte basilikum
Salt og peber

Fyld:

2 stk. hjertesalat
4 tomater
1 løg
½ potte basilikum

PRØV OGSÅ: Sandwich med svinekam, pesto og mozzarella

Fremgangsmåde

Cuvette: Afpuds stegen og rids spæklaget i et rudemønster. Gnid stegen med halve fed hvidløg og krydr med salt og peber. Brun stegen lige over gløderne og steg den herefter ved indirekte varme i ca. 45 min. (Den er rosastegt ved en centrumtemperatur på 62°). I kuglegrill steges den udelukkende ved indirekte varme. Lad stegen hvile i 10-15 min., inden den skæres for på tværs af kødfibrene.

Dressing: Rør mayonnaise, fromage frais og hakkede basilikumblade sammen.
Smag til med salt og peber.

Sandwich: Lun bollerne, flæk dem og smør dressing på. Fyld salatblade, kødskiver, tomatskiver, løgringe og basilikumblade i.

Tilberedningstid: Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Nyeste artikler

  • Uelsket - del 2:4
  • Min mand forsvandt sporløst
  • Brev til Mimi: Morfar skal kende sandheden
  • Malin sprang fra brand på 4. sal: Daniel greb mig

Relaterede Artikler

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Uelsket - del 2:4
  • Min mand forsvandt sporløst
  • Brev til Mimi: Morfar skal kende sandheden
  • Malin sprang fra brand på 4. sal: Daniel greb mig
  • Dobbeltmordet på jysk campingplads: Han dræbte sin elskerinde og søn 
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00