Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med lam, kyllingegryde og omelet

Madplan med lam, kyllingegryde og omelet

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 5. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

2 x 10 æg
400 g rejer i lage
125 g frisk mozzarella
500 g hakket svinekød 10-14 %
1200 g kylling
4-6 dobbelte lammekoteletter
900 g kalkunbryst
¼ l piskefløde
1 bæger x-tra feta i tern
1 pk. roastbeef (pålæg)
1 pk. kyllingepålæg
Ca. 800 g Them ost 45+

Kolonial:

3 dåser makrel i tomat
2 fuldkornsrugbrød

Grønt:

300 g røde pebersnacks
1 potte dild
1 potte persille
1 bdt. radiser
1 bdt. porrer
1 ananas
2 bdt. asparges
500 g champignoner
2 galia-meloner
1 potte mynte
150 g sukkerærter
500 g cherrytomater
600 g små, tyndskallede kartofler
1½ kg bagekartofler
1 blomkål

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, hvidløg, løg, smør, salt, peber, mælk, grahamsmel, rasp, hasselnødder, grovkornet sennep, hvidvin, majsstivelse, ris med vilde ris, sojasauce, honning, sambal oelek, timian, soltørrede abrikoser, æbleeddike.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrød med makrel i tomat og æg. Radiser.

Tirsdag:

Rugbrød med roastbeef og ost. Melon.

Onsdag:

1-2 rugbrødsklapsammener med hårdkogt æg og ost i bjælker. Melon.

Torsdag:

Rugbrød med roastbeef og kylling. Cherrytomater. Ananas

Fredag:

Rugbrød med kylling og ost. Ananas.

Madplan med lam, kyllingegryde og omelet

Omelet med rejer og peberfrugt
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Hvis du bare er til noget simpelt og nemt er omelet et oplagt bud på aftensmaden 



 
4 pers. 
Ingredienser til omelet med rejer og peberfrugt 
10 æg 
1 dl mælk 
1 tsk. salt og ½ tsk. peber 
125 g frisk mozzarella i skiver 
400 g kutterrejer i lage 
1 spsk. olie 
1 finthakket fed hvidløg 
1 klippet potte dild 

Fyld:

300 g røde pebersnacks 
1 stort hakket løg 
2 spsk. olie 

PRØV OGSÅ: Kødbollespyd med broccoli


Fremgangsmåde
Fyld: 

Flæk pebersnackene, fjern kerner og hinder og skær frugterne i tern. Sautér løget klart i olien. Skru en smule op for varmen og lad pebersnackene stege med i 3-4 min. Tag dem af panden. 

Omelet: 

Pisk æggene med mælk, salt og peber. Hæld æggemassen på en middelvarm pande. Fordel mozzarellaen ovenpå, inden æggemassen ”sætter sig” helt. Kom halvdelen af de stegte grøntsager over omeletten. Vip omeletten ud på et fad og fold den sammen, så der dannes en halvmåne. Bland de afdryppede rejer med resten af de stegte grøntsager, 1 spsk. olie, hvidløg og dildkviste. Krydr med salt og peber og kom blandingen oven på omeletten. 

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat
 
Omelet med rejer og peberfrugt
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Hvis du bare er til noget simpelt og nemt er omelet et oplagt bud på aftensmaden 



 
4 pers. 
Ingredienser til omelet med rejer og peberfrugt 
10 æg 
1 dl mælk 
1 tsk. salt og ½ tsk. peber 
125 g frisk mozzarella i skiver 
400 g kutterrejer i lage 
1 spsk. olie 
1 finthakket fed hvidløg 
1 klippet potte dild 

Fyld:

300 g røde pebersnacks 
1 stort hakket løg 
2 spsk. olie 

PRØV OGSÅ: Kødbollespyd med broccoli


Fremgangsmåde
Fyld: 

Flæk pebersnackene, fjern kerner og hinder og skær frugterne i tern. Sautér løget klart i olien. Skru en smule op for varmen og lad pebersnackene stege med i 3-4 min. Tag dem af panden. 

Omelet: 

Pisk æggene med mælk, salt og peber. Hæld æggemassen på en middelvarm pande. Fordel mozzarellaen ovenpå, inden æggemassen ”sætter sig” helt. Kom halvdelen af de stegte grøntsager over omeletten. Vip omeletten ud på et fad og fold den sammen, så der dannes en halvmåne. Bland de afdryppede rejer med resten af de stegte grøntsager, 1 spsk. olie, hvidløg og dildkviste. Krydr med salt og peber og kom blandingen oven på omeletten. 

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat
 

Mandag:

Omelet med rejer og peberfrugt

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Hvis du bare er til noget simpelt og nemt er omelet et oplagt bud på aftensmaden

 

4 pers.

Ingredienser til omelet med rejer og peberfrugt

10 æg
1 dl mælk
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
125 g frisk mozzarella i skiver
400 g kutterrejer i lage
1 spsk. olie
1 finthakket fed hvidløg
1 klippet potte dild

Fyld:

300 g røde pebersnacks
1 stort hakket løg
2 spsk. olie

PRØV OGSÅ: Kødbollespyd med broccoli

Fremgangsmåde

Fyld:

Flæk pebersnackene, fjern kerner og hinder og skær frugterne i tern. Sautér løget klart i olien. Skru en smule op for varmen og lad pebersnackene stege med i 3-4 min. Tag dem af panden.

Omelet:

Pisk æggene med mælk, salt og peber. Hæld æggemassen på en middelvarm pande. Fordel mozzarellaen ovenpå, inden æggemassen ”sætter sig” helt. Kom halvdelen af de stegte grøntsager over omeletten. Vip omeletten ud på et fad og fold den sammen, så der dannes en halvmåne. Bland de afdryppede rejer med resten af de stegte grøntsager, 1 spsk. olie, hvidløg og dildkviste. Krydr med salt og peber og kom blandingen oven på omeletten.

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat

 

1 / 6
Farseret porre

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker middag med porre svøbt i fars, råkostsalat og bagekartofler 



 
Ingredienser til farseret porre 
Farseret porre:
 
500 g hakket svinekød
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg
½ dl grahamsmel eller fintvalsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
1 bdt. porrer
1 sammenpisket æggehvide
Ca. 1½ dl rasp
2 spsk. olie og 1 spsk. smør 

Råkostsalat:
 
2 tsk. grovkornet sennep
1 spsk. (æble)eddike
2-3 spsk. olie
Salt
½ blomkål
3-4 æbler
1 dl soltørrede abrikoser i strimler 

Bagt kartoffel:

6 bagekartofler forsynes med et kryds i toppen og bages møre ved 200° i 1-1½ time. Serveres med smør 

PRØV OGSÅ: Grøntsagslasagne


Fremgangsmåde
Råkost:

Rør sennep, eddike og olie sammen. Smag til med salt. Riv blomkål og æbler groft. Vend blandingen med kål, æbler og abrikoser. 

Farseret porre:

Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar. 

Skær porrerne i 8 cm lange stykker (kassér den øverste grønne del) og kog dem netop møre i en smule vand. Lad dem dryppe af. Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen i først i æggehvide og så i rasp blandet med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Burger med ærtepesto
 
Farseret porre

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker middag med porre svøbt i fars, råkostsalat og bagekartofler 



 
Ingredienser til farseret porre 
Farseret porre:
 
500 g hakket svinekød
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg
½ dl grahamsmel eller fintvalsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
1 bdt. porrer
1 sammenpisket æggehvide
Ca. 1½ dl rasp
2 spsk. olie og 1 spsk. smør 

Råkostsalat:
 
2 tsk. grovkornet sennep
1 spsk. (æble)eddike
2-3 spsk. olie
Salt
½ blomkål
3-4 æbler
1 dl soltørrede abrikoser i strimler 

Bagt kartoffel:

6 bagekartofler forsynes med et kryds i toppen og bages møre ved 200° i 1-1½ time. Serveres med smør 

PRØV OGSÅ: Grøntsagslasagne


Fremgangsmåde
Råkost:

Rør sennep, eddike og olie sammen. Smag til med salt. Riv blomkål og æbler groft. Vend blandingen med kål, æbler og abrikoser. 

Farseret porre:

Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar. 

Skær porrerne i 8 cm lange stykker (kassér den øverste grønne del) og kog dem netop møre i en smule vand. Lad dem dryppe af. Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen i først i æggehvide og så i rasp blandet med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Burger med ærtepesto
 

Tirsdag:

Farseret porre

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag med porre svøbt i fars, råkostsalat og bagekartofler

 

Ingredienser til farseret porre

Farseret porre:
 
500 g hakket svinekød
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg
½ dl grahamsmel eller fintvalsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
1 bdt. porrer
1 sammenpisket æggehvide
Ca. 1½ dl rasp
2 spsk. olie og 1 spsk. smør

Råkostsalat:
 

2 tsk. grovkornet sennep
1 spsk. (æble)eddike
2-3 spsk. olie
Salt
½ blomkål
3-4 æbler
1 dl soltørrede abrikoser i strimler

Bagt kartoffel:

6 bagekartofler forsynes med et kryds i toppen og bages møre ved 200° i 1-1½ time. Serveres med smør

PRØV OGSÅ: Grøntsagslasagne

Fremgangsmåde

Råkost:

Rør sennep, eddike og olie sammen. Smag til med salt. Riv blomkål og æbler groft. Vend blandingen med kål, æbler og abrikoser.

Farseret porre:

Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar.

Skær porrerne i 8 cm lange stykker (kassér den øverste grønne del) og kog dem netop møre i en smule vand. Lad dem dryppe af. Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen i først i æggehvide og så i rasp blandet med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Burger med ærtepesto

 

2 / 6
Kyllingegryde med asparges og champignon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker forårsgryderet med kylling og asparges i hvidvin 



 
4 pers. 
Ingredienser til kyllingegryde med asparges og champignon 
1 kylling, ca. 1200 g 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 
Salt og peber 
2 dl tør hvidvin 
¼ l piskefløde 
500 g champignoner 
1 bdt. asparges 
Evt. majsstivelse 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris med vilde ris 

PRØV OGSÅ: Kylling med sellerimos


Fremgangsmåde
Skyl kyllingen ud- og indvendig. Del den i 8 stykker, som duppes tørre. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Hæld vin og fløde på og bring det i kog. Rens champignonerne og skær dem i halve. Tilsæt champignonerne, dæmp varmen og lad retten simre under låg i 35-40 min. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom dem i gryden de sidste 1-2 min. af kogetiden. Jævn evt. retten let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber. 

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder
 
Kyllingegryde med asparges og champignon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker forårsgryderet med kylling og asparges i hvidvin 



 
4 pers. 
Ingredienser til kyllingegryde med asparges og champignon 
1 kylling, ca. 1200 g 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 
Salt og peber 
2 dl tør hvidvin 
¼ l piskefløde 
500 g champignoner 
1 bdt. asparges 
Evt. majsstivelse 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris med vilde ris 

PRØV OGSÅ: Kylling med sellerimos


Fremgangsmåde
Skyl kyllingen ud- og indvendig. Del den i 8 stykker, som duppes tørre. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Hæld vin og fløde på og bring det i kog. Rens champignonerne og skær dem i halve. Tilsæt champignonerne, dæmp varmen og lad retten simre under låg i 35-40 min. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom dem i gryden de sidste 1-2 min. af kogetiden. Jævn evt. retten let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber. 

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder
 

Onsdag:

Kyllingegryde med asparges og champignon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker forårsgryderet med kylling og asparges i hvidvin

 

4 pers.

Ingredienser til kyllingegryde med asparges og champignon

1 kylling, ca. 1200 g
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
Salt og peber
2 dl tør hvidvin
¼ l piskefløde
500 g champignoner
1 bdt. asparges
Evt. majsstivelse

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris med vilde ris

PRØV OGSÅ: Kylling med sellerimos

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen ud- og indvendig. Del den i 8 stykker, som duppes tørre. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Hæld vin og fløde på og bring det i kog. Rens champignonerne og skær dem i halve. Tilsæt champignonerne, dæmp varmen og lad retten simre under låg i 35-40 min. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom dem i gryden de sidste 1-2 min. af kogetiden. Jævn evt. retten let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Tilberedningstid:
 
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder

 

3 / 6
Kalkunspyd og fyldig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre kalkunspyd og forårssalat med asparges, blomkål og tomater 



 
4 pers.
Ingredienser til kalkunspyd og fyldig salat 
Kalkunspyd:

900 g kalkunbryst i tern (3 x 3 cm)
4 spsk. sojasauce
½ spsk. honning
2 tsk. sambal oelek
4 spsk. olie 

Salat:

½ blomkål i buketter
Salt
1 bdt. asparges
150 g sukkerærter
250 g cherrytomater 

Persillepuré:

1 potte persille
Ca. 3/4 dl olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Kyllingegryde med asparges og champignon


Fremgangsmåde
Kalkunspyd: 

Skær kalkunbrystet i tern på 3 x 3 cm. Rør sojasauce, honning, sambal oelek og olie sammen. Vend kødet heri og træk det derefter på spyd. Læg spyddene på en plade med bagepapir og steg dem øverst i en 180° varm ovn, til de netop er gennemstegte (ca. 12 min. – vend dem efter 8 min.). 

Persillepuré: 

Kør persillen i foodprocessoren til en grov masse. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt. 

Salat:
 
Kog blomkålen i letsaltet, kogende vand i 2 min. Tilsæt rensede asparges skåret i mindre stykker og kog dem i 
1 min. Tilsæt sukkerærter og kog dem i ½ min. Hæld alt i et dørslag. Del tomaterne i halve. Vend alle grøntsager og halvdelen af persillepuréen sammen i en stor skål. Servér resten af pureen til spyddene. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød
 
Kalkunspyd og fyldig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre kalkunspyd og forårssalat med asparges, blomkål og tomater 



 
4 pers.
Ingredienser til kalkunspyd og fyldig salat 
Kalkunspyd:

900 g kalkunbryst i tern (3 x 3 cm)
4 spsk. sojasauce
½ spsk. honning
2 tsk. sambal oelek
4 spsk. olie 

Salat:

½ blomkål i buketter
Salt
1 bdt. asparges
150 g sukkerærter
250 g cherrytomater 

Persillepuré:

1 potte persille
Ca. 3/4 dl olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Kyllingegryde med asparges og champignon


Fremgangsmåde
Kalkunspyd: 

Skær kalkunbrystet i tern på 3 x 3 cm. Rør sojasauce, honning, sambal oelek og olie sammen. Vend kødet heri og træk det derefter på spyd. Læg spyddene på en plade med bagepapir og steg dem øverst i en 180° varm ovn, til de netop er gennemstegte (ca. 12 min. – vend dem efter 8 min.). 

Persillepuré: 

Kør persillen i foodprocessoren til en grov masse. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt. 

Salat:
 
Kog blomkålen i letsaltet, kogende vand i 2 min. Tilsæt rensede asparges skåret i mindre stykker og kog dem i 
1 min. Tilsæt sukkerærter og kog dem i ½ min. Hæld alt i et dørslag. Del tomaterne i halve. Vend alle grøntsager og halvdelen af persillepuréen sammen i en stor skål. Servér resten af pureen til spyddene. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød
 

Torsdag:

Kalkunspyd og fyldig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækre kalkunspyd og forårssalat med asparges, blomkål og tomater

 

4 pers.

Ingredienser til kalkunspyd og fyldig salat

Kalkunspyd:

900 g kalkunbryst i tern (3 x 3 cm)
4 spsk. sojasauce
½ spsk. honning
2 tsk. sambal oelek
4 spsk. olie

Salat:

½ blomkål i buketter
Salt
1 bdt. asparges
150 g sukkerærter
250 g cherrytomater

Persillepuré:

1 potte persille
Ca. 3/4 dl olie
Salt

PRØV OGSÅ: Kyllingegryde med asparges og champignon

Fremgangsmåde

Kalkunspyd:

Skær kalkunbrystet i tern på 3 x 3 cm. Rør sojasauce, honning, sambal oelek og olie sammen. Vend kødet heri og træk det derefter på spyd. Læg spyddene på en plade med bagepapir og steg dem øverst i en 180° varm ovn, til de netop er gennemstegte (ca. 12 min. – vend dem efter 8 min.).

Persillepuré:

Kør persillen i foodprocessoren til en grov masse. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt.

Salat:
 
Kog blomkålen i letsaltet, kogende vand i 2 min. Tilsæt rensede asparges skåret i mindre stykker og kog dem i
1 min. Tilsæt sukkerærter og kog dem i ½ min. Hæld alt i et dørslag. Del tomaterne i halve. Vend alle grøntsager og halvdelen af persillepuréen sammen i en stor skål. Servér resten af pureen til spyddene.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød

 

4 / 6
Lammekotelet og melonsalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker middag med lammekoteletter og frisk melonsalat 



 
4 pers.
Ingredienser til lammekotelet og melonsalat 
4-6 dobbelte lammekoteletter 
2 spsk. olie 
1 tsk. timian 
Salt og peber 

Melonsalat:

1 galia-melon 
1 potte mynte 
1 bæger fetaost i tern 

Ovnstegte kartofler:
 
600 g små, tyndskallede kartofler 
2 spsk. olie 
Groft salt 

PRØV OGSÅ: Kødbollespyd med broccoli


Fremgangsmåde
Ovnstegte kartofler:

Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er møre. Krydr med salt mod slutningen. 

Melonsalat: 

Skær melonen i halve. Skrab kernerne ud og fjern skrællen. Skær melonen i tern. Pluk mynteblade af stilkene, skyl dem og dup dem tørre. Vend melon, mynte og feta sammen. 

Koteletter: 

Dup lammekoteletterne tørre. Steg dem over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. Krydr med timian, salt og lidt peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Lam og citronkartofler med hvidløg
 
Lammekotelet og melonsalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker middag med lammekoteletter og frisk melonsalat 



 
4 pers.
Ingredienser til lammekotelet og melonsalat 
4-6 dobbelte lammekoteletter 
2 spsk. olie 
1 tsk. timian 
Salt og peber 

Melonsalat:

1 galia-melon 
1 potte mynte 
1 bæger fetaost i tern 

Ovnstegte kartofler:
 
600 g små, tyndskallede kartofler 
2 spsk. olie 
Groft salt 

PRØV OGSÅ: Kødbollespyd med broccoli


Fremgangsmåde
Ovnstegte kartofler:

Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er møre. Krydr med salt mod slutningen. 

Melonsalat: 

Skær melonen i halve. Skrab kernerne ud og fjern skrællen. Skær melonen i tern. Pluk mynteblade af stilkene, skyl dem og dup dem tørre. Vend melon, mynte og feta sammen. 

Koteletter: 

Dup lammekoteletterne tørre. Steg dem over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. Krydr med timian, salt og lidt peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Lam og citronkartofler med hvidløg
 

Fredag:

Lammekotelet og melonsalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag med lammekoteletter og frisk melonsalat

 

4 pers.

Ingredienser til lammekotelet og melonsalat

4-6 dobbelte lammekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber

Melonsalat:

1 galia-melon
1 potte mynte
1 bæger fetaost i tern

Ovnstegte kartofler:
 
600 g små, tyndskallede kartofler
2 spsk. olie
Groft salt

PRØV OGSÅ: Kødbollespyd med broccoli

Fremgangsmåde

Ovnstegte kartofler:

Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er møre. Krydr med salt mod slutningen.

Melonsalat:

Skær melonen i halve. Skrab kernerne ud og fjern skrællen. Skær melonen i tern. Pluk mynteblade af stilkene, skyl dem og dup dem tørre. Vend melon, mynte og feta sammen.

Koteletter:

Dup lammekoteletterne tørre. Steg dem over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. Krydr med timian, salt og lidt peber.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Lam og citronkartofler med hvidløg

 

5 / 6

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Nyeste artikler

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant

Relaterede Artikler

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00