Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med løgsuppe, fiskefrikadeller og pasta

Madplan med løgsuppe, fiskefrikadeller og pasta

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 18. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.

Indkøbsliste til madplanen

Frost/køl:

450 g laksefilet
1 hel parmesanost
2 x 2 kalvekoteletter a 350 g
2 x 280 g kyllingebrystfileter
1 kg hakket oksekød 8-12 %
125 g frisk mozzarella
750 g frosne grønne bønner
400 g frosne grønne ærter
500 g fromage frais
12 æg
2 pk. fuldkorns-fettuccine a 260 g
1 bakke bacon-leverpostej (DGS)
1 pk. hamburgerryg

Kolonial:

1 ciabattabrød
1 dåse kogt bønnemix
3 dåser flåede tomater
2 fuldkornsrugbrød
1 glas syltede agurker
250 g rosiner

Grønt:

1½ kg løg
1 potte timian
3 økologiske citroner
1 rodseller
1 kg gulerødder
1½ kg appelsiner
4 klementiner
1 bdt. radiser
1 potte dild
1 broccoli
4 bagekartofler

Det havde Pia selv til madplanen

Smør, hønsebouillon, salt, peber, rosmarin, gurkemeje, olie, sukker, hvidløg, dijonsennep, hvidvinseddike, mayonnaise, havregryn, hvidvin, sukker, ost, mælk.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag: Rugbrød med leverpostej og syltet agurk, samt hamburgerryg. Appelsin.

Tirsdag: Rugbrød med hamburgerryg og ost. Rosiner. Radiser.

Onsdag: 1-2 rugbrødsklapsammener med leverpostej og syltet agurk. Appelsin.

Torsdag: Rugbrød med æg og ost. Rosiner.

Fredag: Rugbrød med æg og ost. Rosiner.

Madplan med løgsuppe, fiskefrikadeller og pasta

Kylling med ovnstegte rodfrugter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
 
4 personer 

Ingredienser til kylling med ovnstegte rodfrugter 
4 afpudsede kyllingebrystfileter 
2 spsk. olie 
½-1 tsk. rosmarin
Salt og peber 

Grøntsager:
 
1 rodselleri i stave 
600 g gulerødder i stave 
2 spsk. olie
Salt 

Grov remoulade:
 
1½ dl mayonnaise 
1½ dl fromage frais 
½ tsk. gurkemeje 
2 spsk. finthakket syltet agurk 
80 g revet gulerod 
Salt og peber 

Prøv også: Citronkylling
Sådan gør du


Grøntsager:
 
Vend grøntsagerne med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem efter 20 min. og krydr med salt mod slutningen. 

Grov remoulade: 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. 

Kyllingefileter: 

Dup kyllingekødet tørt og brun det i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med rosmarin, salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg kødet i yderligere ca. 5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Kylling og grønt i wok
Kylling med ovnstegte rodfrugter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
 
4 personer 

Ingredienser til kylling med ovnstegte rodfrugter 
4 afpudsede kyllingebrystfileter 
2 spsk. olie 
½-1 tsk. rosmarin
Salt og peber 

Grøntsager:
 
1 rodselleri i stave 
600 g gulerødder i stave 
2 spsk. olie
Salt 

Grov remoulade:
 
1½ dl mayonnaise 
1½ dl fromage frais 
½ tsk. gurkemeje 
2 spsk. finthakket syltet agurk 
80 g revet gulerod 
Salt og peber 

Prøv også: Citronkylling
Sådan gør du


Grøntsager:
 
Vend grøntsagerne med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem efter 20 min. og krydr med salt mod slutningen. 

Grov remoulade: 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. 

Kyllingefileter: 

Dup kyllingekødet tørt og brun det i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med rosmarin, salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg kødet i yderligere ca. 5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Kylling og grønt i wok

Mandag:

Kylling med ovnstegte rodfrugter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

 

4 personer 

Ingredienser til kylling med ovnstegte rodfrugter 

4 afpudsede kyllingebrystfileter
2 spsk. olie
½-1 tsk. rosmarin
Salt og peber

Grøntsager:
 
1 rodselleri i stave
600 g gulerødder i stave
2 spsk. olie
Salt

Grov remoulade:
 
1½ dl mayonnaise
1½ dl fromage frais
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. finthakket syltet agurk
80 g revet gulerod
Salt og peber

Prøv også: Citronkylling

Sådan gør du

Grøntsager:
 
Vend grøntsagerne med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem efter 20 min. og krydr med salt mod slutningen.

Grov remoulade:

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Kyllingefileter:

Dup kyllingekødet tørt og brun det i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med rosmarin, salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg kødet i yderligere ca. 5 min. på hver side afhængigt af tykkelse.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Kylling og grønt i wok

1 / 6
Løgsuppe
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard



 
4 personer 


Ingredienser til løgsuppe 
1½ kg løg i tynde ringe 
50 g smør 
Salt og peber 
2 spsk. sukker 
1,8 l hønsebouillon 

Tilbehør:

1 ciabattabrød 
Olie 
Ca. 100 g parmesanost (grana padano) 
En lille håndfuld timiankviste 

Prøv også: Græskarsuppe
Sådan gør du


Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde over svag varme. Kom løgene i og drys lidt salt på. Lad dem stå, til de er blevet helt bløde, og rør af og til i dem – de må ikke tage farve. Øg varmen, tilsæt resten af smørret og drys sukkeret i gryden. Rør, til løgene er gyldne og let karamelliserede. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele simre i 30 min. under låg, inden der smages til med salt og peber. 

Tilbehør: 

Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie på skiverne og drys med revet ost og timianblade. Bag brødene i en 200° varm ovn i ca. 6 min. Læg skiverne i bunden af suppetallerkenerne og hæld suppe over. 

Tilberedningstid:
 
50 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Kartoffel-porresuppe
Løgsuppe
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard



 
4 personer 


Ingredienser til løgsuppe 
1½ kg løg i tynde ringe 
50 g smør 
Salt og peber 
2 spsk. sukker 
1,8 l hønsebouillon 

Tilbehør:

1 ciabattabrød 
Olie 
Ca. 100 g parmesanost (grana padano) 
En lille håndfuld timiankviste 

Prøv også: Græskarsuppe
Sådan gør du


Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde over svag varme. Kom løgene i og drys lidt salt på. Lad dem stå, til de er blevet helt bløde, og rør af og til i dem – de må ikke tage farve. Øg varmen, tilsæt resten af smørret og drys sukkeret i gryden. Rør, til løgene er gyldne og let karamelliserede. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele simre i 30 min. under låg, inden der smages til med salt og peber. 

Tilbehør: 

Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie på skiverne og drys med revet ost og timianblade. Bag brødene i en 200° varm ovn i ca. 6 min. Læg skiverne i bunden af suppetallerkenerne og hæld suppe over. 

Tilberedningstid:
 
50 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Kartoffel-porresuppe

Tirsdag:

Løgsuppe

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard

 

4 personer 

Ingredienser til løgsuppe 

1½ kg løg i tynde ringe
50 g smør
Salt og peber
2 spsk. sukker
1,8 l hønsebouillon

Tilbehør:

1 ciabattabrød
Olie
Ca. 100 g parmesanost (grana padano)
En lille håndfuld timiankviste

Prøv også: Græskarsuppe

Sådan gør du

Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde over svag varme. Kom løgene i og drys lidt salt på. Lad dem stå, til de er blevet helt bløde, og rør af og til i dem – de må ikke tage farve. Øg varmen, tilsæt resten af smørret og drys sukkeret i gryden. Rør, til løgene er gyldne og let karamelliserede. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele simre i 30 min. under låg, inden der smages til med salt og peber.

Tilbehør:

Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie på skiverne og drys med revet ost og timianblade. Bag brødene i en 200° varm ovn i ca. 6 min. Læg skiverne i bunden af suppetallerkenerne og hæld suppe over.

Tilberedningstid:
 
50 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Kartoffel-porresuppe

2 / 6
Fettuccine med kødboller

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard




 
4 personer

Ingredienser til fettuccine med kødboller i tomatsauce 
Kødboller:
 
1 kg hakket oksekød 8-12 %
2 tsk. groft salt
2 æg
3 spsk. havregryn
2 finthakkede fed hvidløg
½-3/4 dl mælk
3 spsk. finthakket frisk timian
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 tsk. peber
2 spsk. olie til stegning 

Tomatsauce:
 
3 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin eller bouillon
2 spsk. finthakket timian
1 nip sukker
Salt og peber 

Tilbehør:

2 pk. fuldkorns-fettuccine kogt efter anvisningen og drysset med revet parmesanost 

Prøv også: Kylling og grønt i wok
Sådan gør du
Kødboller: 

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og form farsen til kødboller (2 cm i diameter). Brun kødbollerne på alle sider i olien på en pande. Tag dem af varmen. 

Tomatsauce: 

Kom tomater, vin og timian i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 min. Kom kødbollerne i gryden og lad det hele småsimre i ca. 8 min., eller til kødbollerne er gennemstegt. Smag saucen til med sukker, salt og peber. Tag kødboller fra til madpakken fredag. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

Prøv også: Farsbrød, grøn puré og skysauce
Fettuccine med kødboller

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard




 
4 personer

Ingredienser til fettuccine med kødboller i tomatsauce 
Kødboller:
 
1 kg hakket oksekød 8-12 %
2 tsk. groft salt
2 æg
3 spsk. havregryn
2 finthakkede fed hvidløg
½-3/4 dl mælk
3 spsk. finthakket frisk timian
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 tsk. peber
2 spsk. olie til stegning 

Tomatsauce:
 
3 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin eller bouillon
2 spsk. finthakket timian
1 nip sukker
Salt og peber 

Tilbehør:

2 pk. fuldkorns-fettuccine kogt efter anvisningen og drysset med revet parmesanost 

Prøv også: Kylling og grønt i wok
Sådan gør du
Kødboller: 

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og form farsen til kødboller (2 cm i diameter). Brun kødbollerne på alle sider i olien på en pande. Tag dem af varmen. 

Tomatsauce: 

Kom tomater, vin og timian i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 min. Kom kødbollerne i gryden og lad det hele småsimre i ca. 8 min., eller til kødbollerne er gennemstegt. Smag saucen til med sukker, salt og peber. Tag kødboller fra til madpakken fredag. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

Prøv også: Farsbrød, grøn puré og skysauce

Onsdag:

Fettuccine med kødboller

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

 

4 personer

Ingredienser til fettuccine med kødboller i tomatsauce

Kødboller:
 
1 kg hakket oksekød 8-12 %
2 tsk. groft salt
2 æg
3 spsk. havregryn
2 finthakkede fed hvidløg
½-3/4 dl mælk
3 spsk. finthakket frisk timian
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 tsk. peber
2 spsk. olie til stegning

Tomatsauce:
 
3 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin eller bouillon
2 spsk. finthakket timian
1 nip sukker
Salt og peber

Tilbehør:

2 pk. fuldkorns-fettuccine kogt efter anvisningen og drysset med revet parmesanost

Prøv også: Kylling og grønt i wok

Sådan gør du

Kødboller:

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og form farsen til kødboller (2 cm i diameter). Brun kødbollerne på alle sider i olien på en pande. Tag dem af varmen.

Tomatsauce:

Kom tomater, vin og timian i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 min. Kom kødbollerne i gryden og lad det hele småsimre i ca. 8 min., eller til kødbollerne er gennemstegt. Smag saucen til med sukker, salt og peber. Tag kødboller fra til madpakken fredag.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Farsbrød, grøn puré og skysauce

3 / 6
Laksedeller og sennepssauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard




4 personer  

Ingredienser til laksedeller og sennepssauce  
Laksedeller:
 
450 g laksefilet uden skind
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
200 g revet gulerod
1 klippet potte dild
1 dl havregryn
½ dl mælk
Ca. 2 spsk. olie til stegning 

Sennepssauce:

2 dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft
Salt 

Tilbehør:

4 skrubbede bagekartofler skåret i både 
2 spsk. olie
Salt
1 broccoli 

Prøv også: Laks i kokosmælk
Sådan gør du


Tilbehør: 

Dup kartoffelbådene tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom det hele i en skål. Tilsæt lidt salt. Hæld kogende vand over og lad det trække i 3-5 min. Broccolien skal være mør, men stadig med bid. 

Laksedeller: 

Hak laksekødet fint og rør det med salt og peber og derefter med de øvrige ingredienser. Tilsæt dog mælken lidt efter lidt. Lad farsen hvile en kort stund. Form den til frikadeller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. 

Sennepssauce: 

Rør fromage frais med sennep og smag til med citronsaft og salt. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce
Laksedeller og sennepssauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard




4 personer  

Ingredienser til laksedeller og sennepssauce  
Laksedeller:
 
450 g laksefilet uden skind
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
200 g revet gulerod
1 klippet potte dild
1 dl havregryn
½ dl mælk
Ca. 2 spsk. olie til stegning 

Sennepssauce:

2 dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft
Salt 

Tilbehør:

4 skrubbede bagekartofler skåret i både 
2 spsk. olie
Salt
1 broccoli 

Prøv også: Laks i kokosmælk
Sådan gør du


Tilbehør: 

Dup kartoffelbådene tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom det hele i en skål. Tilsæt lidt salt. Hæld kogende vand over og lad det trække i 3-5 min. Broccolien skal være mør, men stadig med bid. 

Laksedeller: 

Hak laksekødet fint og rør det med salt og peber og derefter med de øvrige ingredienser. Tilsæt dog mælken lidt efter lidt. Lad farsen hvile en kort stund. Form den til frikadeller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. 

Sennepssauce: 

Rør fromage frais med sennep og smag til med citronsaft og salt. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce

Torsdag:

Laksedeller og sennepssauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

4 personer  

Ingredienser til laksedeller og sennepssauce  

Laksedeller:
 
450 g laksefilet uden skind
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
200 g revet gulerod
1 klippet potte dild
1 dl havregryn
½ dl mælk
Ca. 2 spsk. olie til stegning

Sennepssauce:

2 dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft
Salt

Tilbehør:

4 skrubbede bagekartofler skåret i både
2 spsk. olie
Salt
1 broccoli

Prøv også: Laks i kokosmælk

Sådan gør du

Tilbehør:

Dup kartoffelbådene tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom det hele i en skål. Tilsæt lidt salt. Hæld kogende vand over og lad det trække i 3-5 min. Broccolien skal være mør, men stadig med bid.

Laksedeller:

Hak laksekødet fint og rør det med salt og peber og derefter med de øvrige ingredienser. Tilsæt dog mælken lidt efter lidt. Lad farsen hvile en kort stund. Form den til frikadeller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side.

Sennepssauce:

Rør fromage frais med sennep og smag til med citronsaft og salt.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce

4 / 6
Kalvekotelet og fyldig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard




 
4 personer


Ingredienser til kalvekotelet og fyldig salat  
4 kalvekoteletter 
2 spsk. olie 
Salt og peber 
2 finthakkede fed hvidløg 
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal 

Salat:

1 dåse kogt bønnemiks (afdryppet) 
Salt 
750 g grønne bønner (frost) 
400 g ærter (frost) 
125 g frisk mozzarellaost (afdryppet) 

Dressing:

1 tsk. dijonsennep 
½ spsk. hvidvinseddike 
3 spsk. olie 
Salt 

Prøv også: Koteletter i fad gratineret med ost
Sådan gør du
Salat: 

Kom alle bønnerne i kogende, letsaltet vand. Lad dem koge i 4 min. De skal være møre, men have bid. Tilsæt ærterne det sidste 1½ min. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend dressingen med bønnerne. ”Riv” mozzarellaen i små stykker og vend den i salaten. 

Koteletter: 

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere 1-2 min. på hver side. Krydr med hvidløg og citronskal inden servering. 

Tilberedningstid: 

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Rib-eye af kalv og fyldte kartofler
Kalvekotelet og fyldig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard




 
4 personer


Ingredienser til kalvekotelet og fyldig salat  
4 kalvekoteletter 
2 spsk. olie 
Salt og peber 
2 finthakkede fed hvidløg 
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal 

Salat:

1 dåse kogt bønnemiks (afdryppet) 
Salt 
750 g grønne bønner (frost) 
400 g ærter (frost) 
125 g frisk mozzarellaost (afdryppet) 

Dressing:

1 tsk. dijonsennep 
½ spsk. hvidvinseddike 
3 spsk. olie 
Salt 

Prøv også: Koteletter i fad gratineret med ost
Sådan gør du
Salat: 

Kom alle bønnerne i kogende, letsaltet vand. Lad dem koge i 4 min. De skal være møre, men have bid. Tilsæt ærterne det sidste 1½ min. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend dressingen med bønnerne. ”Riv” mozzarellaen i små stykker og vend den i salaten. 

Koteletter: 

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere 1-2 min. på hver side. Krydr med hvidløg og citronskal inden servering. 

Tilberedningstid: 

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Rib-eye af kalv og fyldte kartofler

Fredag:

Kalvekotelet og fyldig salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

 

4 personer

Ingredienser til kalvekotelet og fyldig salat  

4 kalvekoteletter
2 spsk. olie
Salt og peber
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal

Salat:

1 dåse kogt bønnemiks (afdryppet)
Salt
750 g grønne bønner (frost)
400 g ærter (frost)
125 g frisk mozzarellaost (afdryppet)

Dressing:

1 tsk. dijonsennep
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt

Prøv også: Koteletter i fad gratineret med ost

Sådan gør du

Salat:

Kom alle bønnerne i kogende, letsaltet vand. Lad dem koge i 4 min. De skal være møre, men have bid. Tilsæt ærterne det sidste 1½ min. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend dressingen med bønnerne. ”Riv” mozzarellaen i små stykker og vend den i salaten.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere 1-2 min. på hver side. Krydr med hvidløg og citronskal inden servering.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Rib-eye af kalv og fyldte kartofler

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad
  • supper

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?
  • Thomas skal dø i morgen
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00