Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med nuggets, flæskesteg og tortillaer

Madplan med nuggets, flæskesteg og tortillaer

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 22. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

2 x 260 g kyllingefileter
2 x 300 g skært oksekød
1 pk. svinekoteletter (4-5 stk.)
2 kg svinekam
500 g hakket oksekød 8-14 %
15 æg
1 hel parmesanost (grana padano, 200 g)
250 g cremefraiche 13 %
2 pk. Pålækker roastbeef

Kolonial:

1 fuldkornsrugbrød
1 pk. rugklapper
2 poser Multikerneboller
140 g tomatkoncentrat
200 g mandler
1 dåse flåede tomater
1 pk. fuldkorns-tortillaer
200 g soltørrede abrikoser
3 dåser makrel i tomat

Grønt:

8 bagekartofler
1 broccoli
1 icebergsalat
2 x 1 kg Pink Lady-æbler
750 g blandede rodfrugter
500 g champignoner
3 potter persille
1 bdt. porrer
3 økologiske citroner
1 pose røde pebersnacks
2 x 250 g San Marzano-tomater

Det havde Pia selv til madplanen:

Cornflakes, paprika, salt, peber, garam masala, løgpulver, vindruekerneolie, tomatketchup, æbleeddike, farin, sukker, worchestershire-sauce, citronsaft, dijonsennep, ost, løg, hvidløg, mælk, honning, mayonnaise.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugklapper med roastbeef, mayon-naise og icebergsalat. Æble.

Tirsdag:

Rugbrød med roastbeef og ost. Æble.

Onsdag:

Rugbrød med makrel i tomat og æg. Mandler.

Torsdag:

Rugbrød med svinekam (rest fra onsdag) og ost. Æble.

Fredag:

1-2 rugbrødsklapsammener med hårdkogt æg. Tomater. Mandler.

Madplan med nuggets, flæskesteg og tortillaer

Nuggets og BBQ-sauce med pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Børnene vil uden tvivl elske aftensmaden. Server gerne med broccoli til, så der også er lidt grønt 




 
4 pers.


Ingredienser til nuggets og BBQ-sauce med pommes frites:
 
500 g kyllingefileter skåret i mindre stykker
3 dl cornflakes
¾ dl revet parmesan
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 æg
½ l vindruekerneolie 

Pommes frites:

4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt 

BBQ-sauce:

2½ dl tomatketchup
1 dl vand
½ dl æble-/hvidvinseddike
2½ spsk. farin
2½ spsk. sukker
½ spsk. worchestershire-sauce
½ spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. peber
¼ tsk. løgpulver 

Tilbehør: 

Kogt broccoli 

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat


Fremgangsmåde:
 
BBQ-sauce:
 
Lad ingredienserne småsnurre sammen i ½ time og derpå afkøle. 

Pommes frites: 

Skrællede kartofler skåret i stave lægges på en plade med bagepapir, vendes med olie og steges i ca. 
25 min. ved 225°. Krydr til slut med salt. 

Nuggets:
 
Blend cornflakesene til en fin rasp og bland den med ost og krydderier. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i raspen. Lad det trække i 10 min. Steg kyllingestykkerne i olie i en bredbundet gryde i ca. 4 min. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat
 
Nuggets og BBQ-sauce med pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Børnene vil uden tvivl elske aftensmaden. Server gerne med broccoli til, så der også er lidt grønt 




 
4 pers.


Ingredienser til nuggets og BBQ-sauce med pommes frites:
 
500 g kyllingefileter skåret i mindre stykker
3 dl cornflakes
¾ dl revet parmesan
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 æg
½ l vindruekerneolie 

Pommes frites:

4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt 

BBQ-sauce:

2½ dl tomatketchup
1 dl vand
½ dl æble-/hvidvinseddike
2½ spsk. farin
2½ spsk. sukker
½ spsk. worchestershire-sauce
½ spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. peber
¼ tsk. løgpulver 

Tilbehør: 

Kogt broccoli 

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat


Fremgangsmåde:
 
BBQ-sauce:
 
Lad ingredienserne småsnurre sammen i ½ time og derpå afkøle. 

Pommes frites: 

Skrællede kartofler skåret i stave lægges på en plade med bagepapir, vendes med olie og steges i ca. 
25 min. ved 225°. Krydr til slut med salt. 

Nuggets:
 
Blend cornflakesene til en fin rasp og bland den med ost og krydderier. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i raspen. Lad det trække i 10 min. Steg kyllingestykkerne i olie i en bredbundet gryde i ca. 4 min. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat
 

Mandag:

Nuggets og BBQ-sauce med pommes frites

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Børnene vil uden tvivl elske aftensmaden. Server gerne med broccoli til, så der også er lidt grønt

 

4 pers.

Ingredienser til nuggets og BBQ-sauce med pommes frites:

 

500 g kyllingefileter skåret i mindre stykker
3 dl cornflakes
¾ dl revet parmesan
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 æg
½ l vindruekerneolie

Pommes frites:

4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt

BBQ-sauce:

2½ dl tomatketchup
1 dl vand
½ dl æble-/hvidvinseddike
2½ spsk. farin
2½ spsk. sukker
½ spsk. worchestershire-sauce
½ spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. peber
¼ tsk. løgpulver

Tilbehør:

Kogt broccoli

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat

Fremgangsmåde:

 

BBQ-sauce:
 
Lad ingredienserne småsnurre sammen i ½ time og derpå afkøle.

Pommes frites:

Skrællede kartofler skåret i stave lægges på en plade med bagepapir, vendes med olie og steges i ca.
25 min. ved 225°. Krydr til slut med salt.

Nuggets:
 
Blend cornflakesene til en fin rasp og bland den med ost og krydderier. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i raspen. Lad det trække i 10 min. Steg kyllingestykkerne i olie i en bredbundet gryde i ca. 4 min.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat

 

1 / 6
Bøf stroganoff med rodfrugter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker gryderet i vinterkulden 




 
4 pers.


Ingredienser til bøf stroganoff med rodfrugter:
 
600 g skært okseinderlår 
750 g blandede rodfrugter 
4 spsk. olie 
Salt og peber 
2 løg 
500 g champignoner 
140 g tomatkoncentrat 
4 dl vand 
1½ spsk. paprika 
250 g cremefraiche 13 % 
1 potte persille 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon


Fremgangsmåde:
 
Opvarm ovnen til 200°. Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Vend dem med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem møre i en 200° varm ovn (ca. 30 min.). Krydr med salt. 

Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i halve. Sautér løgene klare i 2 spsk. olie i en bredbundet gryde. Øg varmen og lad kødet brune med. Tilsæt champignoner, tomatkoncentrat, vand og paprika. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 40 min. med låget liggende halvt over gryden. Kom de bagte rodfrugter i gryden og lad det hele småkoge i yderligere 5 min., eller til kødet er mørt. Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber. Drys persille over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat
 
Bøf stroganoff med rodfrugter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker gryderet i vinterkulden 




 
4 pers.


Ingredienser til bøf stroganoff med rodfrugter:
 
600 g skært okseinderlår 
750 g blandede rodfrugter 
4 spsk. olie 
Salt og peber 
2 løg 
500 g champignoner 
140 g tomatkoncentrat 
4 dl vand 
1½ spsk. paprika 
250 g cremefraiche 13 % 
1 potte persille 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon


Fremgangsmåde:
 
Opvarm ovnen til 200°. Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Vend dem med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem møre i en 200° varm ovn (ca. 30 min.). Krydr med salt. 

Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i halve. Sautér løgene klare i 2 spsk. olie i en bredbundet gryde. Øg varmen og lad kødet brune med. Tilsæt champignoner, tomatkoncentrat, vand og paprika. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 40 min. med låget liggende halvt over gryden. Kom de bagte rodfrugter i gryden og lad det hele småkoge i yderligere 5 min., eller til kødet er mørt. Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber. Drys persille over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat
 

Tirsdag:

Bøf stroganoff med rodfrugter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker gryderet i vinterkulden

 

4 pers.

Ingredienser til bøf stroganoff med rodfrugter:

 

600 g skært okseinderlår
750 g blandede rodfrugter
4 spsk. olie
Salt og peber
2 løg
500 g champignoner
140 g tomatkoncentrat
4 dl vand
1½ spsk. paprika
250 g cremefraiche 13 %
1 potte persille

Tilbehør:

Groft brød

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon

Fremgangsmåde:

 

Opvarm ovnen til 200°. Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Vend dem med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem møre i en 200° varm ovn (ca. 30 min.). Krydr med salt.

Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i halve. Sautér løgene klare i 2 spsk. olie i en bredbundet gryde. Øg varmen og lad kødet brune med. Tilsæt champignoner, tomatkoncentrat, vand og paprika. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 40 min. med låget liggende halvt over gryden. Kom de bagte rodfrugter i gryden og lad det hele småkoge i yderligere 5 min., eller til kødet er mørt. Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber. Drys persille over.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat

 

2 / 6
Sandwich med flæskesteg og krydret mayo
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Prøv en skøn flæskestegssandwich til aftensmad 




 
4 pers.


Ingredienser til sandwich med flæskesteg og krydret mayo 


Ca. 2 kg svinekam med svær og uden ben
1 spsk. groft salt
6-8 grovboller 
½ icebergsalat 

Krydret mayonnaise:
 
1 finthakket potte persille 
2 finthakkede fed hvidløg 
2 tsk. revet, finthakket citronskal 
Citronsaft 
2 dl mayonnaise, salt 

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap


Fremgangsmåde:


Flæskesteg:
 
Rids sværen helt ned til kødet. Drys salt mellem alle sværene. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenkrøllet stanniol under stegens ene ende, så overfladen bliver vandret. Sæt stegen i en kold ovn, hæld lidt vand i bradepanden og lad kødet stege i ca. 1½ time ved 200°. Hvis sværen er blød, når centrumtemperaturen når 55°, øges varmen til 250°-300°, til temperaturen når 65°. Pas på, at sværen ikke bliver mørk. Lad stegen hvile i 15 min. Tag lidt fra til madpakker torsdag. 

Krydret mayonnaise: 

Bland persillen med hvidløg og citronskal og -saft. Vend blandingen i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og salt. 

Flæk bollerne og servér dem med skiver af flæskesteg, salatblade og mayonnaise. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Cowboy-toast og salat
 
Sandwich med flæskesteg og krydret mayo
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Prøv en skøn flæskestegssandwich til aftensmad 




 
4 pers.


Ingredienser til sandwich med flæskesteg og krydret mayo 


Ca. 2 kg svinekam med svær og uden ben
1 spsk. groft salt
6-8 grovboller 
½ icebergsalat 

Krydret mayonnaise:
 
1 finthakket potte persille 
2 finthakkede fed hvidløg 
2 tsk. revet, finthakket citronskal 
Citronsaft 
2 dl mayonnaise, salt 

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap


Fremgangsmåde:


Flæskesteg:
 
Rids sværen helt ned til kødet. Drys salt mellem alle sværene. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenkrøllet stanniol under stegens ene ende, så overfladen bliver vandret. Sæt stegen i en kold ovn, hæld lidt vand i bradepanden og lad kødet stege i ca. 1½ time ved 200°. Hvis sværen er blød, når centrumtemperaturen når 55°, øges varmen til 250°-300°, til temperaturen når 65°. Pas på, at sværen ikke bliver mørk. Lad stegen hvile i 15 min. Tag lidt fra til madpakker torsdag. 

Krydret mayonnaise: 

Bland persillen med hvidløg og citronskal og -saft. Vend blandingen i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og salt. 

Flæk bollerne og servér dem med skiver af flæskesteg, salatblade og mayonnaise. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Cowboy-toast og salat
 

Onsdag:

Sandwich med flæskesteg og krydret mayo

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Prøv en skøn flæskestegssandwich til aftensmad

 

4 pers.

Ingredienser til sandwich med flæskesteg og krydret mayo

Ca. 2 kg svinekam med svær og uden ben
1 spsk. groft salt
6-8 grovboller
½ icebergsalat

Krydret mayonnaise:
 
1 finthakket potte persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. revet, finthakket citronskal
Citronsaft
2 dl mayonnaise, salt

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap

Fremgangsmåde:

Flæskesteg:
 
Rids sværen helt ned til kødet. Drys salt mellem alle sværene. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenkrøllet stanniol under stegens ene ende, så overfladen bliver vandret. Sæt stegen i en kold ovn, hæld lidt vand i bradepanden og lad kødet stege i ca. 1½ time ved 200°. Hvis sværen er blød, når centrumtemperaturen når 55°, øges varmen til 250°-300°, til temperaturen når 65°. Pas på, at sværen ikke bliver mørk. Lad stegen hvile i 15 min. Tag lidt fra til madpakker torsdag.

Krydret mayonnaise:

Bland persillen med hvidløg og citronskal og -saft. Vend blandingen i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og salt.

Flæk bollerne og servér dem med skiver af flæskesteg, salatblade og mayonnaise.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Cowboy-toast og salat

 

3 / 6
Tortillaer med oksekødsfyld
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nemme, fyldte tortillas 




 
4 pers.


Ingredienser til tortillaer med oksekødsfyld 
 
500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 spsk. olie
250 g friske tomater skåret i tern
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
Salt og peber
1 pk. fuldkorns-tortillaer
Ca. 100 g revet parmesanost 

Tomatsauce:

1 dåse flåede tomater
1 nip sukker
Salt og peber 

Salat:

4 æbler
1 potte persille
25 g parmesanost
1 spsk. mandler
½-¾ dl olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Tortillaer med andelever


Fremgangsmåde:
 

Tortillaer:

Sautér løget i olien, øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomater, hvidløg og oregano. Lad det simre i et par minutter og smag til med salt og peber. Fordel kødblandingen på tortillaer, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. 

Tomatsauce: 

Blend tomaterne til en glat masse. Smag til med sukker, salt og peber. Hæld tomatsaucen over tortillaerne og strø parmesanost ovenpå. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 12-15 min. 

Salat: 

Skær æblerne først i både og dernæst i skiver. Kør persille inkl. stilke, parmesanost og mandler til en grov masse i foodprocessoren
Tortillaer med oksekødsfyld
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nemme, fyldte tortillas 




 
4 pers.


Ingredienser til tortillaer med oksekødsfyld 
 
500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 spsk. olie
250 g friske tomater skåret i tern
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
Salt og peber
1 pk. fuldkorns-tortillaer
Ca. 100 g revet parmesanost 

Tomatsauce:

1 dåse flåede tomater
1 nip sukker
Salt og peber 

Salat:

4 æbler
1 potte persille
25 g parmesanost
1 spsk. mandler
½-¾ dl olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Tortillaer med andelever


Fremgangsmåde:
 

Tortillaer:

Sautér løget i olien, øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomater, hvidløg og oregano. Lad det simre i et par minutter og smag til med salt og peber. Fordel kødblandingen på tortillaer, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. 

Tomatsauce: 

Blend tomaterne til en glat masse. Smag til med sukker, salt og peber. Hæld tomatsaucen over tortillaerne og strø parmesanost ovenpå. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 12-15 min. 

Salat: 

Skær æblerne først i både og dernæst i skiver. Kør persille inkl. stilke, parmesanost og mandler til en grov masse i foodprocessoren

Torsdag;

Tortillaer med oksekødsfyld

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nemme, fyldte tortillas

 

4 pers.

Ingredienser til tortillaer med oksekødsfyld

 

500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 spsk. olie
250 g friske tomater skåret i tern
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
Salt og peber
1 pk. fuldkorns-tortillaer
Ca. 100 g revet parmesanost

Tomatsauce:

1 dåse flåede tomater
1 nip sukker
Salt og peber

Salat:

4 æbler
1 potte persille
25 g parmesanost
1 spsk. mandler
½-¾ dl olie
Salt

PRØV OGSÅ: Tortillaer med andelever

Fremgangsmåde:

 

Tortillaer:

Sautér løget i olien, øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomater, hvidløg og oregano. Lad det simre i et par minutter og smag til med salt og peber. Fordel kødblandingen på tortillaer, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.

Tomatsauce:

Blend tomaterne til en glat masse. Smag til med sukker, salt og peber. Hæld tomatsaucen over tortillaerne og strø parmesanost ovenpå. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 12-15 min.

Salat:

Skær æblerne først i både og dernæst i skiver. Kør persille inkl. stilke, parmesanost og mandler til en grov masse i foodprocessoren

4 / 6
Kotelet med kartoffelpuré og porresalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode koteletter med en lækker kartoffelpuré 




 
4 pers.


Ingredienser til kotelet med kartoffelpuré og porresalat
 
4-5 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. garam masala
Salt 

Kartoffelpuré:

4 skrællede bagekartofler i tern 
1½-2 dl varm mælk
Ca. ½ dl olie 
Salt og peber 

Porresalat:

1 bdt. porrer
3-4 røde pebersnacks 
200 g soltørrede abrikoser 
1½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike 
1½ spsk. vand
1½ spsk. flydende honning 
4-5 spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med gratineret ost


Fremgangsmåde:
 
Koteletter:
 
Rør olie og garam masala sammen og pensl koteletterne hermed. Lad dem trække i ½ time. Steg koteletterne over middel varme i 2-2½ min. på hver side i den marinade, der hænger ved. Krydr med salt. 

Kartoffelpuré: 

Kog kartoffelternene møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kør kartoflerne med en blender, mens mælken tilsættes. Rør olie i og smag til med salt og peber. 

Porresalat: 

Skær porrerne i strimler. Flæk pebersnackene og skær dem i tern. Skær abrikoserne i strimler. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend det hele sammen. 

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Lammekotelet med løg-appelsinsalat
 
Kotelet med kartoffelpuré og porresalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode koteletter med en lækker kartoffelpuré 




 
4 pers.


Ingredienser til kotelet med kartoffelpuré og porresalat
 
4-5 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. garam masala
Salt 

Kartoffelpuré:

4 skrællede bagekartofler i tern 
1½-2 dl varm mælk
Ca. ½ dl olie 
Salt og peber 

Porresalat:

1 bdt. porrer
3-4 røde pebersnacks 
200 g soltørrede abrikoser 
1½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike 
1½ spsk. vand
1½ spsk. flydende honning 
4-5 spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med gratineret ost


Fremgangsmåde:
 
Koteletter:
 
Rør olie og garam masala sammen og pensl koteletterne hermed. Lad dem trække i ½ time. Steg koteletterne over middel varme i 2-2½ min. på hver side i den marinade, der hænger ved. Krydr med salt. 

Kartoffelpuré: 

Kog kartoffelternene møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kør kartoflerne med en blender, mens mælken tilsættes. Rør olie i og smag til med salt og peber. 

Porresalat: 

Skær porrerne i strimler. Flæk pebersnackene og skær dem i tern. Skær abrikoserne i strimler. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend det hele sammen. 

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Lammekotelet med løg-appelsinsalat
 

Fredag:

Kotelet med kartoffelpuré og porresalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode koteletter med en lækker kartoffelpuré

 

4 pers.

Ingredienser til kotelet med kartoffelpuré og porresalat

 
4-5 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. garam masala
Salt

Kartoffelpuré:

4 skrællede bagekartofler i tern
1½-2 dl varm mælk
Ca. ½ dl olie
Salt og peber

Porresalat:

1 bdt. porrer
3-4 røde pebersnacks
200 g soltørrede abrikoser
1½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
1½ spsk. vand
1½ spsk. flydende honning
4-5 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med gratineret ost

Fremgangsmåde:

 

Koteletter:
 
Rør olie og garam masala sammen og pensl koteletterne hermed. Lad dem trække i ½ time. Steg koteletterne over middel varme i 2-2½ min. på hver side i den marinade, der hænger ved. Krydr med salt.

Kartoffelpuré:

Kog kartoffelternene møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kør kartoflerne med en blender, mens mælken tilsættes. Rør olie i og smag til med salt og peber.

Porresalat:

Skær porrerne i strimler. Flæk pebersnackene og skær dem i tern. Skær abrikoserne i strimler. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend det hele sammen.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Lammekotelet med løg-appelsinsalat

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00