Fredag d. 22. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Madplan med nuggets, flæskesteg og tortillaer
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen
Køl/frost:
2 x 260 g kyllingefileter
2 x 300 g skært oksekød
1 pk. svinekoteletter (4-5 stk.)
2 kg svinekam
500 g hakket oksekød 8-14 %
15 æg
1 hel parmesanost (grana padano, 200 g)
250 g cremefraiche 13 %
2 pk. Pålækker roastbeef
Kolonial:
1 fuldkornsrugbrød
1 pk. rugklapper
2 poser Multikerneboller
140 g tomatkoncentrat
200 g mandler
1 dåse flåede tomater
1 pk. fuldkorns-tortillaer
200 g soltørrede abrikoser
3 dåser makrel i tomat
Grønt:
8 bagekartofler
1 broccoli
1 icebergsalat
2 x 1 kg Pink Lady-æbler
750 g blandede rodfrugter
500 g champignoner
3 potter persille
1 bdt. porrer
3 økologiske citroner
1 pose røde pebersnacks
2 x 250 g San Marzano-tomater
Det havde Pia selv til madplanen:
Cornflakes, paprika, salt, peber, garam masala, løgpulver, vindruekerneolie, tomatketchup, æbleeddike, farin, sukker, worchestershire-sauce, citronsaft, dijonsennep, ost, løg, hvidløg, mælk, honning, mayonnaise.
Ugens madpakker fra madplanen
Mandag:
1-2 rugklapper med roastbeef, mayon-naise og icebergsalat. Æble.
Tirsdag:
Rugbrød med roastbeef og ost. Æble.
Onsdag:
Rugbrød med makrel i tomat og æg. Mandler.
Torsdag:
Rugbrød med svinekam (rest fra onsdag) og ost. Æble.
Fredag:
1-2 rugbrødsklapsammener med hårdkogt æg. Tomater. Mandler.
Madplan med nuggets, flæskesteg og tortillaer


Mandag:
Nuggets og BBQ-sauce med pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Børnene vil uden tvivl elske aftensmaden. Server gerne med broccoli til, så der også er lidt grønt
4 pers.
Ingredienser til nuggets og BBQ-sauce med pommes frites:
500 g kyllingefileter skåret i mindre stykker
3 dl cornflakes
¾ dl revet parmesan
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 æg
½ l vindruekerneolie
Pommes frites:
4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
BBQ-sauce:
2½ dl tomatketchup
1 dl vand
½ dl æble-/hvidvinseddike
2½ spsk. farin
2½ spsk. sukker
½ spsk. worchestershire-sauce
½ spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. peber
¼ tsk. løgpulver
Tilbehør:
Kogt broccoli
PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat
Fremgangsmåde:
BBQ-sauce:
Lad ingredienserne småsnurre sammen i ½ time og derpå afkøle.
Pommes frites:
Skrællede kartofler skåret i stave lægges på en plade med bagepapir, vendes med olie og steges i ca.
25 min. ved 225°. Krydr til slut med salt.
Nuggets:
Blend cornflakesene til en fin rasp og bland den med ost og krydderier. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i raspen. Lad det trække i 10 min. Steg kyllingestykkerne i olie i en bredbundet gryde i ca. 4 min.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.
PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat


Tirsdag:
Bøf stroganoff med rodfrugter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækker gryderet i vinterkulden
4 pers.
Ingredienser til bøf stroganoff med rodfrugter:
600 g skært okseinderlår
750 g blandede rodfrugter
4 spsk. olie
Salt og peber
2 løg
500 g champignoner
140 g tomatkoncentrat
4 dl vand
1½ spsk. paprika
250 g cremefraiche 13 %
1 potte persille
Tilbehør:
Groft brød
PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200°. Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Vend dem med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem møre i en 200° varm ovn (ca. 30 min.). Krydr med salt.
Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i halve. Sautér løgene klare i 2 spsk. olie i en bredbundet gryde. Øg varmen og lad kødet brune med. Tilsæt champignoner, tomatkoncentrat, vand og paprika. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 40 min. med låget liggende halvt over gryden. Kom de bagte rodfrugter i gryden og lad det hele småkoge i yderligere 5 min., eller til kødet er mørt. Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber. Drys persille over.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat


Onsdag:
Sandwich med flæskesteg og krydret mayo
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Prøv en skøn flæskestegssandwich til aftensmad
4 pers.
Ingredienser til sandwich med flæskesteg og krydret mayo
Ca. 2 kg svinekam med svær og uden ben
1 spsk. groft salt
6-8 grovboller
½ icebergsalat
Krydret mayonnaise:
1 finthakket potte persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. revet, finthakket citronskal
Citronsaft
2 dl mayonnaise, salt
Fremgangsmåde:
Flæskesteg:
Rids sværen helt ned til kødet. Drys salt mellem alle sværene. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenkrøllet stanniol under stegens ene ende, så overfladen bliver vandret. Sæt stegen i en kold ovn, hæld lidt vand i bradepanden og lad kødet stege i ca. 1½ time ved 200°. Hvis sværen er blød, når centrumtemperaturen når 55°, øges varmen til 250°-300°, til temperaturen når 65°. Pas på, at sværen ikke bliver mørk. Lad stegen hvile i 15 min. Tag lidt fra til madpakker torsdag.
Krydret mayonnaise:
Bland persillen med hvidløg og citronskal og -saft. Vend blandingen i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og salt.
Flæk bollerne og servér dem med skiver af flæskesteg, salatblade og mayonnaise.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Cowboy-toast og salat


Torsdag;
Tortillaer med oksekødsfyld
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Nemme, fyldte tortillas
4 pers.
Ingredienser til tortillaer med oksekødsfyld
500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 spsk. olie
250 g friske tomater skåret i tern
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
Salt og peber
1 pk. fuldkorns-tortillaer
Ca. 100 g revet parmesanost
Tomatsauce:
1 dåse flåede tomater
1 nip sukker
Salt og peber
Salat:
4 æbler
1 potte persille
25 g parmesanost
1 spsk. mandler
½-¾ dl olie
Salt
PRØV OGSÅ: Tortillaer med andelever
Fremgangsmåde:
Tortillaer:
Sautér løget i olien, øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomater, hvidløg og oregano. Lad det simre i et par minutter og smag til med salt og peber. Fordel kødblandingen på tortillaer, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.
Tomatsauce:
Blend tomaterne til en glat masse. Smag til med sukker, salt og peber. Hæld tomatsaucen over tortillaerne og strø parmesanost ovenpå. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 12-15 min.
Salat:
Skær æblerne først i både og dernæst i skiver. Kør persille inkl. stilke, parmesanost og mandler til en grov masse i foodprocessoren


Fredag:
Kotelet med kartoffelpuré og porresalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode koteletter med en lækker kartoffelpuré
4 pers.
Ingredienser til kotelet med kartoffelpuré og porresalat
4-5 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. garam masala
Salt
Kartoffelpuré:
4 skrællede bagekartofler i tern
1½-2 dl varm mælk
Ca. ½ dl olie
Salt og peber
Porresalat:
1 bdt. porrer
3-4 røde pebersnacks
200 g soltørrede abrikoser
1½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
1½ spsk. vand
1½ spsk. flydende honning
4-5 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med gratineret ost
Fremgangsmåde:
Koteletter:
Rør olie og garam masala sammen og pensl koteletterne hermed. Lad dem trække i ½ time. Steg koteletterne over middel varme i 2-2½ min. på hver side i den marinade, der hænger ved. Krydr med salt.
Kartoffelpuré:
Kog kartoffelternene møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kør kartoflerne med en blender, mens mælken tilsættes. Rør olie i og smag til med salt og peber.
Porresalat:
Skær porrerne i strimler. Flæk pebersnackene og skær dem i tern. Skær abrikoserne i strimler. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend det hele sammen.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Lammekotelet med løg-appelsinsalat