Fredag d. 21. december 2012 - af Pia Friis Andreassen
Madplan med nuggets, tun og and
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen:
Frost/køl:
800 g kyllingefileter
2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %)
2 x 150 g black tigerrejer (frost)
2-3 andebryster (i alt 530 g)
200 g parmesanost
400 g fromage frais
10 æg
1 pk. røget filet
1 pk. kyllingebryst
1 pk. skinke
Kolonial:
2 dåser Glyngøre tun i vand
2 Skovmandsbrød ekstra grov
1 lille glas kapers
250 g grove nudler
2 dåser torskerogn
Grønt:
1 bdt. bredbladet persille
2 kg gulerødder
750 g persillerødder
1 kg klementiner
1 kg kartofler
10 æbler
1 bakke julesalat (3-4 stk.)
750 g jordskokker
1 broccoli
Det havde Pia selv til madplanen:
Løg, hvidløg, sambal oelek (stærk chilipasta), karry, gurkemeje, timian, salt, peber, paprika, ris, olie, cornflakes, vindruekerneolie, sojasauce, honning, citronsaft, smør, æblejuice, ost, havregryn.
Ugens madpakker fra madplanen:
Mandag: Rugbrød med røget filet og røræg. Rugbrød med kylling. Klementin.
Tirsdag: Rugbrød med røget filet og løg. Rugbrød med kylling. 1-2 gulerødder.
Onsdag: Rugbrød med skinke og æg. Æble.
Torsdag: Rugbrød med karbonade (rest fra onsdag) og ovnstegt skinke. Klementin.
Fredag: Rugbrød med torskerogn og ost. Æble.
Madplan med nuggets, tun og and


Mandag:
Tundeller grøntsagsris og chilisauce
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode fiskedeller med grøntsager og ris
4 personer
Det skal du bruge:
Tundeller:
2 dåser tun i vand (afdryppede)
2 æg
2 finthakkede fed hvidløg
1 mellemstor revet gulerod
1 dl havregryn
1 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta)
¼ tsk. salt
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
2-3 spsk. olie til stegning
Grøntsagsris:
1 løg
2 spsk. olie
2 mellemstore gulerødder
2 tsk. mild karry,
3 dl ris (gerne grove)
Salt
1 bdt. broccoli
Chilisauce:
125 g fromage frais rørt med 125 g mayonnaise og ½-1 spsk. sambal oelek
Prøv også: Frikadeller og råkostsalat
Sådan gør du:
Grøntsagsris:
Skær løg og gulerødder i tern. Sautér løget i olien i 3-4 min. og lad derpå gulerødderne stege med i et par minutter. Lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt ris samt salt og vand efter anvisningen på emballagen. Kog risene efter forskriften. Del broccolien i meget små buketter. Gem stokken til torsdag. Drys lidt salt over broccolien og dæk den med kogende vand. Lad den trække i et par minutter og derpå dryppe af. Vend broccolien med risblandingen inden servering.
Tundeller:
Rør tunen med de øvrige ingredienser. Form massen til deller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
Prøv også: Muslinger med tomatsovs og pasta


Tirsdag:
Black tigerrejer og nudler
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard
Lækker middag på 30 minutter
4 personer
Det skal du bruge:
300 g black tigerrejer uden skal
250 g grove nudler (optøet i køleskab natten over)
2 løg
3-4 gulerødder
1 broccolistok
½ dl sojasauce
1 spsk. honning
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. citronsaft
2 spsk. olie
Prøv også: Frikadeller og råkostsalat
Sådan gør du:
Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Sæt rejerne til afdrypning. Skær løgene i både og gulerødderne og broccolistokken i stave. Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem blandingen til senere. Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg tigerrejerne heri under omrøring i ca. 3 min., til de er knap møre. Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg grøntsagerne heri under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm det hele op. Vend rejerne i og varm retten i 1 min. Tag wokken af varmen og vend nudlerne i.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce


Onsdag:
Karbonader og stegte rodfrugter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode karbonader med tilbehør
4 personer
Det skal du bruge:
Karbonader:
2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %)
Salt og peber
2-3 spsk. olie
Stegte rodfrugter:
750 g persillerødder
750 g gulerødder
2 spsk. olie
1½ tsk. timian
1 stor håndfuld blade af bredbladet persille
100-150 g høvlet parmesanost
Prøv også: Brændende kærlighed
Sådan gør du:
Stegte rodfrugter:
Opvarm ovnen til 220°. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarter på langs. Vend dem med olie og timian på en plade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn i ca.
30 min. Rodfrugterne skal være møre, men have bid. Vend dem med persille og høvlet parmesanost inden servering.
Karbonader:
Form kødet til 8 lige store karbonader. Krydr med salt og peber. Steg dem i olien ved middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Tag 2-3 karbonader fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Frikadeller og råkostsalat


Torsdag:
Kyllinge-nuggets med pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Børnene vil uden tvivl elske at få serveret nuggets og pommes frites til aftensmad!
4 personer
Det skal du bruge:
Kyllingenuggets:
800 g kyllingefileter
Ca. 4 dl cornflakes
1 dl revet parmesanost
1 tsk. paprika
2 tsk. salt og 1 tsk. peber
2 æg
Ca. ½ l vindruekerneolie
Pommes frites:
Ca. 1 kg kartofler
2-3 spsk. olie
Salt
Grov remoulade:
200 g fromage frais rørt sammen med
100 g mayonnaise
1 mellemstor revet gulerod
1 æble i små tern
1 lille glas kapers (afdryppede og grofthakkede)
¼ tsk. gurkemeje
Salt efter smag
Prøv også: Kyllingespid og peanutsauce
Sådan gør du:
Pommes frites:
Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem midt i en 225° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen.
Kyllingenuggets:
Del hver kyllingefilet i 3 stykker. Knus cornflakesene fint i en pose. Bland dem med ost, paprika, salt og peber. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i cornflakesblandingen. Lad det trække i 10 min. Varm olien op i en bredbundet gryde. Steg kyllingestykkerne heri ad tre omgange i ca. 4 min.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.
Prøv også: Kylling i karry


Fredag:
Andebryst og jordskokpuré
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggard
Lækkert andebryst med jordskokker og julesalat
4 personer
Det skal du bruge:
2-3 andebryster (ca. 530 g i alt)
Groft salt
Jordskokpuré:
750 g renskrubbede jordskokker
50 g smør
1 tsk. timian
Evt. lidt olie
Salt
Julesalat:
3-4 hoveder julesalat
Salt og peber
2 dl æblejuice
Ca. 1 spsk. honning
Prøv også: Andebryst med ovnstegt tilbehør
Sådan gør du:
Jordskokpuré:
Del jordskokkerne på langs. Dup dem tørre og læg dem med skærefladen opad på en bageplade. Læg smørklatter ovenpå og krydr med timian. Bag dem godt møre i en 180° varm ovn (ca. 30 min.). Purér dem med det smeltede smør. Tilsæt lidt olie, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt.
Andebryst:
Rids spæklaget i et rudemønster. Steg kødet over middel varme på en tør pande først på spæksiden i ca. 5 min., dernæst på kødsiden i 8-10 min. og til slut på spæksiden i 3-5 min. afh. af tykkelse. Lad kødet hvile i 5-10 min. Gem 2 spsk. andefedt fra panden.
Julesalat:
Kog salaten knap mør i letsaltet vand. Lad den dryppe af og del hovederne på langs. Steg dem gyldne i andefedtet. Tilsæt juice og honning og lad dem simre i 5 min. Vend dem og smag væden til med honning, salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.
Prøv også: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce