Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med nuggets, tun og and

Madplan med nuggets, tun og and

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 21. december 2012 - af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.

Indkøbsliste til madplanen:

Frost/køl:

800 g kyllingefileter
2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %)
2 x 150 g black tigerrejer (frost)
2-3 andebryster (i alt 530 g)
200 g parmesanost
400 g fromage frais
10 æg
1 pk. røget filet
1 pk. kyllingebryst
1 pk. skinke

Kolonial:

2 dåser Glyngøre tun i vand
2 Skovmandsbrød ekstra grov
1 lille glas kapers
250 g grove nudler
2 dåser torskerogn

Grønt:

1 bdt. bredbladet persille
2 kg gulerødder
750 g persillerødder
1 kg klementiner
1 kg kartofler
10 æbler
1 bakke julesalat (3-4 stk.)
750 g jordskokker
1 broccoli
 

Det havde Pia selv til madplanen:

Løg, hvidløg, sambal oelek (stærk chilipasta), karry, gurkemeje, timian, salt, peber, paprika, ris, olie, cornflakes, vindruekerneolie, sojasauce, honning, citronsaft, smør, æblejuice, ost, havregryn.
 

Ugens madpakker fra madplanen:

Mandag: Rugbrød med røget filet og røræg. Rugbrød med kylling. Klementin.

Tirsdag: Rugbrød med røget filet og løg. Rugbrød med kylling. 1-2 gulerødder.

Onsdag: Rugbrød med skinke og æg. Æble.

Torsdag: Rugbrød med karbonade (rest fra onsdag) og ovnstegt skinke. Klementin.

Fredag: Rugbrød med torskerogn og ost. Æble.

Madplan med nuggets, tun og and

Tundeller grøntsagsris og chilisauce
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode fiskedeller med grøntsager og ris 



 
4 personer

Det skal du bruge:

Tundeller: 

2 dåser tun i vand (afdryppede)
2 æg
2 finthakkede fed hvidløg
1 mellemstor revet gulerod
1 dl havregryn
1 tsk. sambal oelek (stærk chili­pasta)
¼ tsk. salt
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
2-3 spsk. olie til stegning 

Grøntsagsris: 

1 løg
2 spsk. olie
2 mellemstore gulerødder
2 tsk. mild karry, 
3 dl ris (gerne grove)
Salt
1 bdt. broccoli 

Chilisauce: 

125 g fromage frais rørt med 125 g mayonnaise og ½-1 spsk. sambal oelek 

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Grøntsagsris:
 
Skær løg og gulerødder i tern. Sautér løget i olien i 3-4 min. og lad derpå gulerødderne stege med i et par minutter. Lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt ris samt salt og vand efter anvisningen på emballagen. Kog risene efter forskriften. Del broccolien i meget små buketter. Gem stokken til torsdag. Drys lidt salt over broccolien og dæk den med kogende vand. Lad den trække i et par minutter og derpå dryppe af. Vend broccolien med risblandingen inden servering. 

Tundeller: 

Rør tunen med de øvrige ingredienser. Form massen til deller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

Prøv også: Muslinger med tomatsovs og pasta
Tundeller grøntsagsris og chilisauce
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode fiskedeller med grøntsager og ris 



 
4 personer

Det skal du bruge:

Tundeller: 

2 dåser tun i vand (afdryppede)
2 æg
2 finthakkede fed hvidløg
1 mellemstor revet gulerod
1 dl havregryn
1 tsk. sambal oelek (stærk chili­pasta)
¼ tsk. salt
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
2-3 spsk. olie til stegning 

Grøntsagsris: 

1 løg
2 spsk. olie
2 mellemstore gulerødder
2 tsk. mild karry, 
3 dl ris (gerne grove)
Salt
1 bdt. broccoli 

Chilisauce: 

125 g fromage frais rørt med 125 g mayonnaise og ½-1 spsk. sambal oelek 

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Grøntsagsris:
 
Skær løg og gulerødder i tern. Sautér løget i olien i 3-4 min. og lad derpå gulerødderne stege med i et par minutter. Lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt ris samt salt og vand efter anvisningen på emballagen. Kog risene efter forskriften. Del broccolien i meget små buketter. Gem stokken til torsdag. Drys lidt salt over broccolien og dæk den med kogende vand. Lad den trække i et par minutter og derpå dryppe af. Vend broccolien med risblandingen inden servering. 

Tundeller: 

Rør tunen med de øvrige ingredienser. Form massen til deller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

Prøv også: Muslinger med tomatsovs og pasta

Mandag:

Tundeller grøntsagsris og chilisauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode fiskedeller med grøntsager og ris

 

4 personer

Det skal du bruge:

Tundeller:

2 dåser tun i vand (afdryppede)
2 æg
2 finthakkede fed hvidløg
1 mellemstor revet gulerod
1 dl havregryn
1 tsk. sambal oelek (stærk chili­pasta)
¼ tsk. salt
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
2-3 spsk. olie til stegning

Grøntsagsris:

1 løg
2 spsk. olie
2 mellemstore gulerødder
2 tsk. mild karry,
3 dl ris (gerne grove)
Salt
1 bdt. broccoli

Chilisauce:

125 g fromage frais rørt med 125 g mayonnaise og ½-1 spsk. sambal oelek

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Grøntsagsris:
 
Skær løg og gulerødder i tern. Sautér løget i olien i 3-4 min. og lad derpå gulerødderne stege med i et par minutter. Lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt ris samt salt og vand efter anvisningen på emballagen. Kog risene efter forskriften. Del broccolien i meget små buketter. Gem stokken til torsdag. Drys lidt salt over broccolien og dæk den med kogende vand. Lad den trække i et par minutter og derpå dryppe af. Vend broccolien med risblandingen inden servering.

Tundeller:

Rør tunen med de øvrige ingredienser. Form massen til deller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

Prøv også: Muslinger med tomatsovs og pasta

1 / 6
Black tigerrejer og nudler
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard


Lækker middag på 30 minutter 



 
4 personer

Det skal du bruge:

300 g black tigerrejer uden skal 
250 g grove nudler (optøet i køleskab natten over) 
2 løg 
3-4 gulerødder 
1 broccolistok 
½ dl sojasauce 
1 spsk. honning 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. citronsaft 
2 spsk. olie 

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Sæt rejerne til afdrypning. Skær løgene i både og gulerødderne og broccolistokken i stave. Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem blandingen til senere. Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg tigerrejerne heri under omrøring i ca. 3 min., til de er knap møre. Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg grøntsagerne heri under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm det hele op. Vend rejerne i og varm retten i 1 min. Tag wokken af varmen og vend nudlerne i. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce
Black tigerrejer og nudler
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard


Lækker middag på 30 minutter 



 
4 personer

Det skal du bruge:

300 g black tigerrejer uden skal 
250 g grove nudler (optøet i køleskab natten over) 
2 løg 
3-4 gulerødder 
1 broccolistok 
½ dl sojasauce 
1 spsk. honning 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. citronsaft 
2 spsk. olie 

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Sæt rejerne til afdrypning. Skær løgene i både og gulerødderne og broccolistokken i stave. Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem blandingen til senere. Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg tigerrejerne heri under omrøring i ca. 3 min., til de er knap møre. Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg grøntsagerne heri under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm det hele op. Vend rejerne i og varm retten i 1 min. Tag wokken af varmen og vend nudlerne i. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce

Tirsdag:

Black tigerrejer og nudler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggard

Lækker middag på 30 minutter

 

4 personer

Det skal du bruge:

300 g black tigerrejer uden skal
250 g grove nudler (optøet i køleskab natten over)
2 løg
3-4 gulerødder
1 broccolistok
½ dl sojasauce
1 spsk. honning
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. citronsaft
2 spsk. olie

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Sæt rejerne til afdrypning. Skær løgene i både og gulerødderne og broccolistokken i stave. Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem blandingen til senere. Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg tigerrejerne heri under omrøring i ca. 3 min., til de er knap møre. Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg grøntsagerne heri under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm det hele op. Vend rejerne i og varm retten i 1 min. Tag wokken af varmen og vend nudlerne i.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce

2 / 6
Karbonader og stegte rodfrugter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode karbonader med tilbehør 



 
4 personer

Det skal du bruge:


Karbonader:
 
2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %) 
Salt og peber 
2-3 spsk. olie

Stegte rodfrugter:

750 g persillerødder 
750 g gulerødder 
2 spsk. olie 
1½ tsk. timian 
1 stor håndfuld blade af bredbladet persille 
100-150 g høvlet parmesanost

Prøv også: Brændende kærlighed

Sådan gør du:

Stegte rodfrugter: 

Opvarm ovnen til 220°. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarter på langs. Vend dem med olie og timian på en plade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn i ca. 
30 min. Rodfrugterne skal være møre, men have bid. Vend dem med persille og høvlet parmesanost inden servering. 
Karbonader: 

Form kødet til 8 lige store karbonader. Krydr med salt og peber. Steg dem i olien ved middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Tag 2-3 karbonader fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat
Karbonader og stegte rodfrugter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode karbonader med tilbehør 



 
4 personer

Det skal du bruge:


Karbonader:
 
2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %) 
Salt og peber 
2-3 spsk. olie

Stegte rodfrugter:

750 g persillerødder 
750 g gulerødder 
2 spsk. olie 
1½ tsk. timian 
1 stor håndfuld blade af bredbladet persille 
100-150 g høvlet parmesanost

Prøv også: Brændende kærlighed

Sådan gør du:

Stegte rodfrugter: 

Opvarm ovnen til 220°. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarter på langs. Vend dem med olie og timian på en plade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn i ca. 
30 min. Rodfrugterne skal være møre, men have bid. Vend dem med persille og høvlet parmesanost inden servering. 
Karbonader: 

Form kødet til 8 lige store karbonader. Krydr med salt og peber. Steg dem i olien ved middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Tag 2-3 karbonader fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Onsdag:

Karbonader og stegte rodfrugter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode karbonader med tilbehør

 

4 personer

Det skal du bruge:

Karbonader:
 
2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %)
Salt og peber
2-3 spsk. olie


Stegte rodfrugter:

750 g persillerødder
750 g gulerødder
2 spsk. olie
1½ tsk. timian
1 stor håndfuld blade af bredbladet persille
100-150 g høvlet parmesanost

Prøv også: Brændende kærlighed

Sådan gør du:

Stegte rodfrugter:

Opvarm ovnen til 220°. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarter på langs. Vend dem med olie og timian på en plade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn i ca.
30 min. Rodfrugterne skal være møre, men have bid. Vend dem med persille og høvlet parmesanost inden servering.

Karbonader:

Form kødet til 8 lige store karbonader. Krydr med salt og peber. Steg dem i olien ved middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Tag 2-3 karbonader fra til madpakken torsdag.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

3 / 6
Kyllinge-nuggets med pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Børnene vil uden tvivl elske at få serveret nuggets og pommes frites til aftensmad! 



 
4 personer

Det skal du bruge:

Kyllingenuggets:

800 g kyllingefileter 
Ca. 4 dl cornflakes
1 dl revet parmesanost 
1 tsk. paprika
2 tsk. salt og 1 tsk. peber 
2 æg
Ca. ½ l vindruekerneolie 

Pommes frites:

Ca. 1 kg kartofler
2-3 spsk. olie
Salt 

Grov remoulade:

200 g fromage frais rørt sammen med 
100 g mayonnaise 
1 mellemstor revet gulerod 
1 æble i små tern 
1 lille glas kapers (afdryppede og groft­hakkede) 
¼ tsk. gurkemeje
Salt efter smag 

Prøv også: Kyllingespid og peanutsauce

Sådan gør du:

Pommes frites: 

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem midt i en 225° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Kyllingenuggets: 

Del hver kyllingefilet i 3 stykker. Knus cornflakesene fint i en pose. Bland dem med ost, paprika, salt og peber. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i cornflakesblandingen. Lad det trække i 10 min. Varm olien op i en bredbundet gryde. Steg kyllingestykkerne heri ad tre omgange i ca. 4 min. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.

Prøv også: Kylling i karry
Kyllinge-nuggets med pommes frites
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Børnene vil uden tvivl elske at få serveret nuggets og pommes frites til aftensmad! 



 
4 personer

Det skal du bruge:

Kyllingenuggets:

800 g kyllingefileter 
Ca. 4 dl cornflakes
1 dl revet parmesanost 
1 tsk. paprika
2 tsk. salt og 1 tsk. peber 
2 æg
Ca. ½ l vindruekerneolie 

Pommes frites:

Ca. 1 kg kartofler
2-3 spsk. olie
Salt 

Grov remoulade:

200 g fromage frais rørt sammen med 
100 g mayonnaise 
1 mellemstor revet gulerod 
1 æble i små tern 
1 lille glas kapers (afdryppede og groft­hakkede) 
¼ tsk. gurkemeje
Salt efter smag 

Prøv også: Kyllingespid og peanutsauce

Sådan gør du:

Pommes frites: 

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem midt i en 225° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen. 

Kyllingenuggets: 

Del hver kyllingefilet i 3 stykker. Knus cornflakesene fint i en pose. Bland dem med ost, paprika, salt og peber. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i cornflakesblandingen. Lad det trække i 10 min. Varm olien op i en bredbundet gryde. Steg kyllingestykkerne heri ad tre omgange i ca. 4 min. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.

Prøv også: Kylling i karry

Torsdag:

Kyllinge-nuggets med pommes frites

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Børnene vil uden tvivl elske at få serveret nuggets og pommes frites til aftensmad!

 

4 personer

Det skal du bruge:

Kyllingenuggets:

800 g kyllingefileter
Ca. 4 dl cornflakes
1 dl revet parmesanost
1 tsk. paprika
2 tsk. salt og 1 tsk. peber
2 æg
Ca. ½ l vindruekerneolie

Pommes frites:

Ca. 1 kg kartofler
2-3 spsk. olie
Salt

Grov remoulade:

200 g fromage frais rørt sammen med
100 g mayonnaise
1 mellemstor revet gulerod
1 æble i små tern
1 lille glas kapers (afdryppede og groft­hakkede)
¼ tsk. gurkemeje
Salt efter smag

Prøv også: Kyllingespid og peanutsauce

Sådan gør du:

Pommes frites:

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem midt i en 225° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen.

Kyllingenuggets:

Del hver kyllingefilet i 3 stykker. Knus cornflakesene fint i en pose. Bland dem med ost, paprika, salt og peber. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i cornflakesblandingen. Lad det trække i 10 min. Varm olien op i en bredbundet gryde. Steg kyllingestykkerne heri ad tre omgange i ca. 4 min.

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.

Prøv også: Kylling i karry

4 / 6
Andebryst og jordskokpuré
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggard


Lækkert andebryst med jordskokker og julesalat 



 
4 personer

Det skal du bruge:

2-3 andebryster (ca. 530 g i alt)
Groft salt

Jordskokpuré:

750 g renskrubbede jordskokker
50 g smør
1 tsk. timian
Evt. lidt olie
Salt 

Julesalat:

3-4 hoveder julesalat
Salt og peber
2 dl æblejuice
Ca. 1 spsk. honning 

Prøv også: Andebryst med ovnstegt tilbehør

Sådan gør du:

Jordskokpuré:

Del jordskokkerne på langs. Dup dem tørre og læg dem med skære­fladen opad på en bageplade. Læg smørklatter ovenpå og krydr med timian. Bag dem godt møre i en 180° varm ovn (ca. 30 min.). Purér dem med det smeltede smør. Tilsæt lidt olie, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt. 

Andebryst:
 
Rids spæklaget i et rudemønster. Steg kødet over middel varme på en tør pande først på spæksiden i ca. 5 min., dernæst på kødsiden i 8-10 min. og til slut på spæksiden i 3-5 min. afh. af tykkelse. Lad kødet hvile i 5-10 min. Gem 2 spsk. an­defedt fra panden. 

Julesalat:
 
Kog salaten knap mør i letsaltet vand. Lad den dryppe af og del hovederne på langs. Steg dem gyldne i andefedtet. Tilsæt juice og honning og lad dem simre i 5 min. Vend dem og smag væden til med honning, salt og peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

Prøv også: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce
Andebryst og jordskokpuré
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggard


Lækkert andebryst med jordskokker og julesalat 



 
4 personer

Det skal du bruge:

2-3 andebryster (ca. 530 g i alt)
Groft salt

Jordskokpuré:

750 g renskrubbede jordskokker
50 g smør
1 tsk. timian
Evt. lidt olie
Salt 

Julesalat:

3-4 hoveder julesalat
Salt og peber
2 dl æblejuice
Ca. 1 spsk. honning 

Prøv også: Andebryst med ovnstegt tilbehør

Sådan gør du:

Jordskokpuré:

Del jordskokkerne på langs. Dup dem tørre og læg dem med skære­fladen opad på en bageplade. Læg smørklatter ovenpå og krydr med timian. Bag dem godt møre i en 180° varm ovn (ca. 30 min.). Purér dem med det smeltede smør. Tilsæt lidt olie, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt. 

Andebryst:
 
Rids spæklaget i et rudemønster. Steg kødet over middel varme på en tør pande først på spæksiden i ca. 5 min., dernæst på kødsiden i 8-10 min. og til slut på spæksiden i 3-5 min. afh. af tykkelse. Lad kødet hvile i 5-10 min. Gem 2 spsk. an­defedt fra panden. 

Julesalat:
 
Kog salaten knap mør i letsaltet vand. Lad den dryppe af og del hovederne på langs. Steg dem gyldne i andefedtet. Tilsæt juice og honning og lad dem simre i 5 min. Vend dem og smag væden til med honning, salt og peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

Prøv også: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce

Fredag:

Andebryst og jordskokpuré

Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggard

Lækkert andebryst med jordskokker og julesalat

 

4 personer

Det skal du bruge:

2-3 andebryster (ca. 530 g i alt)
Groft salt

Jordskokpuré:

750 g renskrubbede jordskokker
50 g smør
1 tsk. timian
Evt. lidt olie
Salt

Julesalat:

3-4 hoveder julesalat
Salt og peber
2 dl æblejuice
Ca. 1 spsk. honning

Prøv også: Andebryst med ovnstegt tilbehør

Sådan gør du:

Jordskokpuré:

Del jordskokkerne på langs. Dup dem tørre og læg dem med skære­fladen opad på en bageplade. Læg smørklatter ovenpå og krydr med timian. Bag dem godt møre i en 180° varm ovn (ca. 30 min.). Purér dem med det smeltede smør. Tilsæt lidt olie, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt.

Andebryst:
 
Rids spæklaget i et rudemønster. Steg kødet over middel varme på en tør pande først på spæksiden i ca. 5 min., dernæst på kødsiden i 8-10 min. og til slut på spæksiden i 3-5 min. afh. af tykkelse. Lad kødet hvile i 5-10 min. Gem 2 spsk. an­defedt fra panden.

Julesalat:
 
Kog salaten knap mør i letsaltet vand. Lad den dryppe af og del hovederne på langs. Steg dem gyldne i andefedtet. Tilsæt juice og honning og lad dem simre i 5 min. Vend dem og smag væden til med honning, salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

Prøv også: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Nyeste artikler

  • Tragedierne er væltet ned over Kamilla: Jeg mister mine kære
  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?

Relaterede Artikler

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Tragedierne er væltet ned over Kamilla: Jeg mister mine kære
  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?
  • Jeg har planlagt min begravelse
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00