Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med pizza, bøf og porretærte

Madplan med pizza, bøf og porretærte

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 3. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

500 g grovhakket medisterpølse
1 hel lakseside (800 g)
600 g kyllingefileter
4 entrecote-bøffer (ca. 700 g i alt)
Ca. 600 g Tirstrup ost
1 pk. gær
250 g ricottaost
500 g skyr
1 rulle fuldkorns-tærtedej
150 g revet gouda-ost
10 æg
1 pk. parmaskinke
1 pk. skinkepålæg (DGS)
1 pk. kyllingepålæg (DGS)

Kolonial:

2 x 400 ml kokosmælk
2 Kohberg Herkules-rugbrød
200 g mandler
1 rustikt flerkornsbrød
3 dåser makrel i tomat, sampak
1 kg pizzamel

Grønt:

2 agurker
1½ kg løg
2 bakker salat
1 potte koriander
1 potte timian
1 rød chili
1 bdt. asparges
6 lime
1 mango
1 net avocadoer (800 g)
1 pose junior-bananer (7 stk.)
1 bdt. porrer
500 g blommetomater

Det havde Pia selv til madplanen

Hvidløg, karry, estragon, dijonsennep, flagesalt, peber, olie, rødløg, fuldkornsris, kartofler, mel, mælk, smør, citronsaft, hvidvinseddike.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrødsklapsammen med ost, skinke og evt. sennep. Ét stykke agurk. Mandler.

Tirsdag:

Rugbrød med makrel i tomat og skinke. Banan.

Onsdag:

Rugbrød med kylling og ost. Et stykke agurk. Mandler.

Torsdag:

Rugbrød med kylling og æg. Blommetomater.

Fredag:

Rugbrød med ost og avocado med lidt løg. Blommetomater.

Madplan med pizza, bøf og porretærte

Hurtige boller i karry med kokosmælk
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Boller i karry - når det skal gå hurtigt 



 
4 pers.


Ingredienser til hurtige boller i karry med kokosmælk 
Kødboller:
 
500 g grovhakket medisterpølse 

Karrysauce:

Ca. 2 spsk. mild karry 
1 lille finthakket løg 
2 spsk. olie 
2 x 400 ml kokosmælk 
Salt og peber 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris) 
¾ potte koriander 

PRØV OGSÅ: Kotelet med knust sennepskartoffel


Fremgangsmåde
Kødboller: 

Klip hul på pølsen og tryk farsen ud i boller på størrelse med en bordtennisbold. 

Karrysauce: 

Steg karry og løg i olien i en bredbundet gryde i ca. 1 min. Tilsæt evt. lidt af den tykke kokos fra dåsen, men pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt derefter al kokosmælken og bring det i kog. Kom kødbollerne i saucen og lad det hele småkoge over svag varme og under låg i 12-15 min. Smag saucen til med karry, salt og peber. 

Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på pakken. Servér retten med ris og hakket koriander til. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto
 
Hurtige boller i karry med kokosmælk
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Boller i karry - når det skal gå hurtigt 



 
4 pers.


Ingredienser til hurtige boller i karry med kokosmælk 
Kødboller:
 
500 g grovhakket medisterpølse 

Karrysauce:

Ca. 2 spsk. mild karry 
1 lille finthakket løg 
2 spsk. olie 
2 x 400 ml kokosmælk 
Salt og peber 

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris) 
¾ potte koriander 

PRØV OGSÅ: Kotelet med knust sennepskartoffel


Fremgangsmåde
Kødboller: 

Klip hul på pølsen og tryk farsen ud i boller på størrelse med en bordtennisbold. 

Karrysauce: 

Steg karry og løg i olien i en bredbundet gryde i ca. 1 min. Tilsæt evt. lidt af den tykke kokos fra dåsen, men pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt derefter al kokosmælken og bring det i kog. Kom kødbollerne i saucen og lad det hele småkoge over svag varme og under låg i 12-15 min. Smag saucen til med karry, salt og peber. 

Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på pakken. Servér retten med ris og hakket koriander til. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto
 

Mandag:

Hurtige boller i karry med kokosmælk

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Boller i karry - når det skal gå hurtigt

 

4 pers.

Ingredienser til hurtige boller i karry med kokosmælk

Kødboller:
 
500 g grovhakket medisterpølse

Karrysauce:

Ca. 2 spsk. mild karry
1 lille finthakket løg
2 spsk. olie
2 x 400 ml kokosmælk
Salt og peber

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris)
¾ potte koriander

PRØV OGSÅ: Kotelet med knust sennepskartoffel

Fremgangsmåde

Kødboller:

Klip hul på pølsen og tryk farsen ud i boller på størrelse med en bordtennisbold.

Karrysauce:

Steg karry og løg i olien i en bredbundet gryde i ca. 1 min. Tilsæt evt. lidt af den tykke kokos fra dåsen, men pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt derefter al kokosmælken og bring det i kog. Kom kødbollerne i saucen og lad det hele småkoge over svag varme og under låg i 12-15 min. Smag saucen til med karry, salt og peber.

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på pakken. Servér retten med ris og hakket koriander til.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto

 

1 / 6
Ceviche med laks
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker laks med lime, avocado og mango 



 
4 pers.


Ingredienser til ceviche med laks 
Vigtigt: Laksen skal have ligget i fryseren i mindst 1 døgn før brug. 

800 g lakseside 
2 finthakkede fed hvidløg 
1½ tsk. salt 
½ tsk. peber 
2 spsk. hakket frisk koriander 
1 hakket rød chili med eller uden kerner 
Saften fra 6 limefrugter 
1 rødløg i tynde ringe 
2 avocadoer 
1 mango 

Tilbehør:

Groft brød 
Olie 
Flagesalt 

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing


Fremgangsmåde
Lad laksen tø i køleskabet fra morgenstunden. Skær skindet af fisken og skær den derpå i små tern. Hvis den er let frossen, er den meget nem at skære. Kom den i en skål sammen med hvidløg, salt, peber, koriander, chili og limesaft. Vend det hele grundigt rundt. Læg løgringene ovenpå og lad det marinere tildækket i køleskabet i 2 timer. 

Skræl avocadoerne og mangoen og skær dem i tern. Tag fisken ud af køleskabet, vend indholdet rundt og vend derpå avocado og mango i. 

Tilbehør: 

Skær brødet i tynde skiver og rist dem sprøde. Dryp olie over og krydr med lidt flagesalt. 

Tilberedningstid: 

Ca. 2 timer og 10 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Laks i folie
 
Ceviche med laks
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker laks med lime, avocado og mango 



 
4 pers.


Ingredienser til ceviche med laks 
Vigtigt: Laksen skal have ligget i fryseren i mindst 1 døgn før brug. 

800 g lakseside 
2 finthakkede fed hvidløg 
1½ tsk. salt 
½ tsk. peber 
2 spsk. hakket frisk koriander 
1 hakket rød chili med eller uden kerner 
Saften fra 6 limefrugter 
1 rødløg i tynde ringe 
2 avocadoer 
1 mango 

Tilbehør:

Groft brød 
Olie 
Flagesalt 

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing


Fremgangsmåde
Lad laksen tø i køleskabet fra morgenstunden. Skær skindet af fisken og skær den derpå i små tern. Hvis den er let frossen, er den meget nem at skære. Kom den i en skål sammen med hvidløg, salt, peber, koriander, chili og limesaft. Vend det hele grundigt rundt. Læg løgringene ovenpå og lad det marinere tildækket i køleskabet i 2 timer. 

Skræl avocadoerne og mangoen og skær dem i tern. Tag fisken ud af køleskabet, vend indholdet rundt og vend derpå avocado og mango i. 

Tilbehør: 

Skær brødet i tynde skiver og rist dem sprøde. Dryp olie over og krydr med lidt flagesalt. 

Tilberedningstid: 

Ca. 2 timer og 10 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Laks i folie
 

Tirsdag:

Ceviche med laks

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker laks med lime, avocado og mango

 

4 pers.

Ingredienser til ceviche med laks

Vigtigt: Laksen skal have ligget i fryseren i mindst 1 døgn før brug.

800 g lakseside
2 finthakkede fed hvidløg
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 spsk. hakket frisk koriander
1 hakket rød chili med eller uden kerner
Saften fra 6 limefrugter
1 rødløg i tynde ringe
2 avocadoer
1 mango

Tilbehør:

Groft brød
Olie
Flagesalt

PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing

Fremgangsmåde

Lad laksen tø i køleskabet fra morgenstunden. Skær skindet af fisken og skær den derpå i små tern. Hvis den er let frossen, er den meget nem at skære. Kom den i en skål sammen med hvidløg, salt, peber, koriander, chili og limesaft. Vend det hele grundigt rundt. Læg løgringene ovenpå og lad det marinere tildækket i køleskabet i 2 timer.

Skræl avocadoerne og mangoen og skær dem i tern. Tag fisken ud af køleskabet, vend indholdet rundt og vend derpå avocado og mango i.

Tilbehør:

Skær brødet i tynde skiver og rist dem sprøde. Dryp olie over og krydr med lidt flagesalt.

Tilberedningstid:

Ca. 2 timer og 10 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Laks i folie

 

2 / 6
Kylling og asparges i hvid sauce
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem aftensmad til 4 personer 



 
4 pers.


Ingredienser til kylling og asparges i hvid sauce 
600 g kyllingefilet 
1 bdt. grønne asparges 
100 g smør 
1 dl mel 
6 dl mælk 
Citronsaft 
Salt og peber 

Tilbehør:

Ca. 1 kg kartofler 

PRØV OGSÅ: Kylling a la Milanese og citronpasta


Fremgangsmåde
Tilbehør: 

Skræl eller skrub kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand. 

Kylling og asparges: 

Kom kyllingekødet i kogende, saltet vand og lad det simre i 15-18 min., eller til det netop er mørt. Tag gryden af varmen. Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i mindre stykker og læg disse ned i gryden til kyllingen. Lad det hele trække under låg en kort stund. 

Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Lad saucen småkoge i 5 min. under omrøring. Smag den til med citronsaft, salt og peber. Tag saucen af varmen. Tag kyllingekødet op af gryden og skær det i grove tern. Tag aspargesene op. Vend begge dele i saucen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med cremet majs
 
Kylling og asparges i hvid sauce
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem aftensmad til 4 personer 



 
4 pers.


Ingredienser til kylling og asparges i hvid sauce 
600 g kyllingefilet 
1 bdt. grønne asparges 
100 g smør 
1 dl mel 
6 dl mælk 
Citronsaft 
Salt og peber 

Tilbehør:

Ca. 1 kg kartofler 

PRØV OGSÅ: Kylling a la Milanese og citronpasta


Fremgangsmåde
Tilbehør: 

Skræl eller skrub kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand. 

Kylling og asparges: 

Kom kyllingekødet i kogende, saltet vand og lad det simre i 15-18 min., eller til det netop er mørt. Tag gryden af varmen. Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i mindre stykker og læg disse ned i gryden til kyllingen. Lad det hele trække under låg en kort stund. 

Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Lad saucen småkoge i 5 min. under omrøring. Smag den til med citronsaft, salt og peber. Tag saucen af varmen. Tag kyllingekødet op af gryden og skær det i grove tern. Tag aspargesene op. Vend begge dele i saucen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med cremet majs
 

Onsdag:

Kylling og asparges i hvid sauce

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem aftensmad til 4 personer

 

4 pers.

Ingredienser til kylling og asparges i hvid sauce

600 g kyllingefilet
1 bdt. grønne asparges
100 g smør
1 dl mel
6 dl mælk
Citronsaft
Salt og peber

Tilbehør:

Ca. 1 kg kartofler

PRØV OGSÅ: Kylling a la Milanese og citronpasta

Fremgangsmåde

Tilbehør:

Skræl eller skrub kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand.

Kylling og asparges:

Kom kyllingekødet i kogende, saltet vand og lad det simre i 15-18 min., eller til det netop er mørt. Tag gryden af varmen. Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i mindre stykker og læg disse ned i gryden til kyllingen. Lad det hele trække under låg en kort stund.

Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Lad saucen småkoge i 5 min. under omrøring. Smag den til med citronsaft, salt og peber. Tag saucen af varmen. Tag kyllingekødet op af gryden og skær det i grove tern. Tag aspargesene op. Vend begge dele i saucen.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med cremet majs

 

3 / 6
Pizza med ost, parmaskinke og løg
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skøn, sprød pizza med parma og løg 



 
4 pers.


Ingredienser til pizza med ost parmaskinke og løg 
Dej:

4 dl lunkent vand
25 g gær 
2 tsk. salt
500-600 g pizzamel 

Fyld:

250 g ricottaost
2 æg 
3 spsk. olie + lidt ekstra
4-6 løg
Salt 
80 g parmaskinke
1 potte timian 

Tilbehør:

100 g blandede salatblade 
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie 
Lidt salt 

PRØV OGSÅ: Burger med svinekd og pommes frites


Fremgangsmåde
Dej: 

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og lidt efter lidt melet under omrøring. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur. Slå dejen ned og rul den tyndt ud til bradepandestørrelse eller i 4 portionspizzaer. 

Fyld:
 
Rør ost, æg og olie sammen. Del løgene i grove både og rist dem let på en pande i lidt olie. Krydr med lidt salt. Smør ostecremen ud på dejen. Fordel løg, parmaskinke og timiankviste over. Bag pizzaen i en 250° varm ovn i 15-20 min. afhængig af størrelse. 

Tilbehør:
 
Skyl salatbladene og dup dem tørre. Vend dem med lidt eddike og olie og krydr med lidt salt. 

Tilberedningstid: 

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Pizza med løg og bacon
 
Pizza med ost, parmaskinke og løg
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skøn, sprød pizza med parma og løg 



 
4 pers.


Ingredienser til pizza med ost parmaskinke og løg 
Dej:

4 dl lunkent vand
25 g gær 
2 tsk. salt
500-600 g pizzamel 

Fyld:

250 g ricottaost
2 æg 
3 spsk. olie + lidt ekstra
4-6 løg
Salt 
80 g parmaskinke
1 potte timian 

Tilbehør:

100 g blandede salatblade 
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie 
Lidt salt 

PRØV OGSÅ: Burger med svinekd og pommes frites


Fremgangsmåde
Dej: 

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og lidt efter lidt melet under omrøring. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur. Slå dejen ned og rul den tyndt ud til bradepandestørrelse eller i 4 portionspizzaer. 

Fyld:
 
Rør ost, æg og olie sammen. Del løgene i grove både og rist dem let på en pande i lidt olie. Krydr med lidt salt. Smør ostecremen ud på dejen. Fordel løg, parmaskinke og timiankviste over. Bag pizzaen i en 250° varm ovn i 15-20 min. afhængig af størrelse. 

Tilbehør:
 
Skyl salatbladene og dup dem tørre. Vend dem med lidt eddike og olie og krydr med lidt salt. 

Tilberedningstid: 

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Pizza med løg og bacon
 

Torsdag:

Pizza med ost, parmaskinke og løg

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Skøn, sprød pizza med parma og løg

 

4 pers.

Ingredienser til pizza med ost parmaskinke og løg

Dej:

4 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
500-600 g pizzamel

Fyld:

250 g ricottaost
2 æg
3 spsk. olie + lidt ekstra
4-6 løg
Salt
80 g parmaskinke
1 potte timian

Tilbehør:

100 g blandede salatblade
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie
Lidt salt

PRØV OGSÅ: Burger med svinekd og pommes frites

Fremgangsmåde

Dej:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og lidt efter lidt melet under omrøring. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur. Slå dejen ned og rul den tyndt ud til bradepandestørrelse eller i 4 portionspizzaer.

Fyld:
 
Rør ost, æg og olie sammen. Del løgene i grove både og rist dem let på en pande i lidt olie. Krydr med lidt salt. Smør ostecremen ud på dejen. Fordel løg, parmaskinke og timiankviste over. Bag pizzaen i en 250° varm ovn i 15-20 min. afhængig af størrelse.

Tilbehør:
 
Skyl salatbladene og dup dem tørre. Vend dem med lidt eddike og olie og krydr med lidt salt.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Pizza med løg og bacon

 

4 / 6
Porretærte med bøf og salat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode entrecote-bøffer med smagfuld porretærte 



 
4 pers.


Ingredienser til porretærte med bøf og salat 
4 entrecote-bøffer
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Skyrcreme:
 
250 g skyr
1 tsk. dijonsennep
Estragon
Salt 

Porretærte:

1 rulle fuldkorns-tærtedej
1 bdt. porrer
4 æg
250 g skyr naturel
150 g revet gouda-ost
1 tsk. salt og ½ tsk. peber 

Tilbehør:

100 g salatblade
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Tærte med bacon og tomater


Fremgangsmåde
Porretærte:

Beklæd en tærteform med dejen. Snit den hvide del af porrerne fint og blanchér dem i saltet vand i 1 min. Lad dem dryppe af. Rør de øvrige ingredienser sammen, vend porrerne i og kom alt i tærtebunden. Bag tærten i ca. 45 min. ved 180°. 

Tilbehør: 

Vend salatbladene med eddike, olie og lidt salt lige inden servering. 

Bøffer: 

Dup bøfferne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Dæmp varmen til middel, krydr bøfferne og steg dem i 1½-2 min. på hver side. 

Skyrcreme: 

Rør skyr og sennep sammen. Smag den til med estragon og salt. Servér cremen til bøfferne. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Tomattærte med gedeost
 
Porretærte med bøf og salat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode entrecote-bøffer med smagfuld porretærte 



 
4 pers.


Ingredienser til porretærte med bøf og salat 
4 entrecote-bøffer
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Skyrcreme:
 
250 g skyr
1 tsk. dijonsennep
Estragon
Salt 

Porretærte:

1 rulle fuldkorns-tærtedej
1 bdt. porrer
4 æg
250 g skyr naturel
150 g revet gouda-ost
1 tsk. salt og ½ tsk. peber 

Tilbehør:

100 g salatblade
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Tærte med bacon og tomater


Fremgangsmåde
Porretærte:

Beklæd en tærteform med dejen. Snit den hvide del af porrerne fint og blanchér dem i saltet vand i 1 min. Lad dem dryppe af. Rør de øvrige ingredienser sammen, vend porrerne i og kom alt i tærtebunden. Bag tærten i ca. 45 min. ved 180°. 

Tilbehør: 

Vend salatbladene med eddike, olie og lidt salt lige inden servering. 

Bøffer: 

Dup bøfferne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Dæmp varmen til middel, krydr bøfferne og steg dem i 1½-2 min. på hver side. 

Skyrcreme: 

Rør skyr og sennep sammen. Smag den til med estragon og salt. Servér cremen til bøfferne. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Tomattærte med gedeost
 

Fredag:

Porretærte med bøf og salat

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode entrecote-bøffer med smagfuld porretærte

 

4 pers.

Ingredienser til porretærte med bøf og salat

4 entrecote-bøffer
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Skyrcreme:
 
250 g skyr
1 tsk. dijonsennep
Estragon
Salt

Porretærte:

1 rulle fuldkorns-tærtedej
1 bdt. porrer
4 æg
250 g skyr naturel
150 g revet gouda-ost
1 tsk. salt og ½ tsk. peber

Tilbehør:

100 g salatblade
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Tærte med bacon og tomater

Fremgangsmåde

Porretærte:

Beklæd en tærteform med dejen. Snit den hvide del af porrerne fint og blanchér dem i saltet vand i 1 min. Lad dem dryppe af. Rør de øvrige ingredienser sammen, vend porrerne i og kom alt i tærtebunden. Bag tærten i ca. 45 min. ved 180°.

Tilbehør:

Vend salatbladene med eddike, olie og lidt salt lige inden servering.

Bøffer:

Dup bøfferne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Dæmp varmen til middel, krydr bøfferne og steg dem i 1½-2 min. på hver side.

Skyrcreme:

Rør skyr og sennep sammen. Smag den til med estragon og salt. Servér cremen til bøfferne.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Tomattærte med gedeost

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?
  • Thomas skal dø i morgen

Få også opskriften på en dejlig porretærte på familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00