Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med pizza, cuvettesteg og muslinger

Madplan med pizza, cuvettesteg og muslinger

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 15. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

Ca. 600 g svinemørbrad
300 g mild brunch-chorizopølse,
1 kg blåmuslinger
500 g hakket svinekød 8-12 %
Ca. 800 g cuvette af dansk ungkvæg 500 g cremefraiche 18 %
200 g revet mozzarellaost
2 x 200 g bacon i tern
200 g bacon-leverpostej
1 pk. Pålækker skinke (90 g)
1 pk. Pålækker hamburgerryg
1/4 l madlavningsfløde 8 %

Kolonial:

2 pk. Tex Mex pizzabunde
1 dåse flåede tomater
140 g tomatkoncentrat
200 g torskerogn
2 Kohberg Herkules-rugbrød
1 glas soltørrede tomater i olie

Grønt:

1 kg løg, 100 g salatmix
1 kg gulerødder
3 avocadoer
2 x 250 g champignoner
1½ kg bagekartofler
2 potter persille
1 bdt. radiser
10 æbler
1 bakke karse
1 bdt. forårsløg
1 broccoli
 

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, salt, peber, paprika, cayennepeber, timian, tørret estragon, stødt spidskommen, bearnaise-essens, mælk, smør, solsikkekerner, æbleeddike, hvidvin, ost, kødspyd, hvidløg, citronsaft, fiskesauce, sød chilisauce, fuldkornspasta, fuldkornsris.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

Rugbrød med leverpostej og skinke. 1-2 gulerødder.

Tirsdag:

Rugbrød med skinke, torskerogn og karse. Æble.

Onsdag:

Rugbrød med leverpostej og hamburgerryg. 1 gulerod og ½ æble.

Torsdag:

Rugbrød med hamburgerryg og ost. Radiser.

Fredag:

1-2 skiver rugbrød med avocado og karse. Gulerodsstave. Æble.

Madplan med pizza, cuvettesteg og muslinger

Pizza med løg og bacon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Sprød og lækker pizza til hele familien 



 
4 pers.


Ingredienser til pizza med løg og bacon 
 
3 mellemstore løg
2 spsk. olie 
400 g bacon i tern 
2 pk. Tex Mex pizzabunde 
200 g cremefraiche 18 % 
200 g revet mozzarellaost 
Salt og peber 

Salat:

100 g salatmix 
2 gulerødder 
2 spsk. ristede solsikke- eller græskarkerner 
½ spsk. æble- eller hvidvinseddike 
1 spsk. olie 
1 nip salt 

PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld


Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 300° varmluft eller så højt, den kan komme. Skær løgene i skiver og steg dem bløde i olien over middelstærk varme. Tag dem af panden og rist derpå baconternene halvsprøde på panden. Læg ternene på køkkenrulle en kort stund. Smør pizzabundene med et jævnt lag cremefraiche og læg dem på ovnplader. Fordel løg og bacon herpå og drys til sidst med ost. Krydr med lidt salt og peber. Bag pizzaerne samtidig i den varme ovn, til bundene er sprøde, og osten er smeltet (6-8 min.). 

Salat: 

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler med kartoffelskrælleren. Vend alle ingredienser til salaten sammen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingenuggets med pommes frites
 
Pizza med løg og bacon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Sprød og lækker pizza til hele familien 



 
4 pers.


Ingredienser til pizza med løg og bacon 
 
3 mellemstore løg
2 spsk. olie 
400 g bacon i tern 
2 pk. Tex Mex pizzabunde 
200 g cremefraiche 18 % 
200 g revet mozzarellaost 
Salt og peber 

Salat:

100 g salatmix 
2 gulerødder 
2 spsk. ristede solsikke- eller græskarkerner 
½ spsk. æble- eller hvidvinseddike 
1 spsk. olie 
1 nip salt 

PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld


Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 300° varmluft eller så højt, den kan komme. Skær løgene i skiver og steg dem bløde i olien over middelstærk varme. Tag dem af panden og rist derpå baconternene halvsprøde på panden. Læg ternene på køkkenrulle en kort stund. Smør pizzabundene med et jævnt lag cremefraiche og læg dem på ovnplader. Fordel løg og bacon herpå og drys til sidst med ost. Krydr med lidt salt og peber. Bag pizzaerne samtidig i den varme ovn, til bundene er sprøde, og osten er smeltet (6-8 min.). 

Salat: 

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler med kartoffelskrælleren. Vend alle ingredienser til salaten sammen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingenuggets med pommes frites
 

Mandag:

Pizza med løg og bacon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Sprød og lækker pizza til hele familien

 

4 pers.

Ingredienser til pizza med løg og bacon

 

3 mellemstore løg
2 spsk. olie
400 g bacon i tern
2 pk. Tex Mex pizzabunde
200 g cremefraiche 18 %
200 g revet mozzarellaost
Salt og peber

Salat:

100 g salatmix
2 gulerødder
2 spsk. ristede solsikke- eller græskarkerner
½ spsk. æble- eller hvidvinseddike
1 spsk. olie
1 nip salt

PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 300° varmluft eller så højt, den kan komme. Skær løgene i skiver og steg dem bløde i olien over middelstærk varme. Tag dem af panden og rist derpå baconternene halvsprøde på panden. Læg ternene på køkkenrulle en kort stund. Smør pizzabundene med et jævnt lag cremefraiche og læg dem på ovnplader. Fordel løg og bacon herpå og drys til sidst med ost. Krydr med lidt salt og peber. Bag pizzaerne samtidig i den varme ovn, til bundene er sprøde, og osten er smeltet (6-8 min.).

Salat:

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler med kartoffelskrælleren. Vend alle ingredienser til salaten sammen.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingenuggets med pommes frites

 

1 / 6
Mørbradgryde
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


En skøn klassiker på middagsbordet 



 
4 pers. 


Ingredienser til mørbradgryde 
 
1 stor svinemørbrad, ca. 600 g
4 spsk. olie 
2 hakkede løg 
300 g mild brunch-chorizopølse 
250 g champignoner 
1 dåse flåede tomater 
70 g tomatkoncentrat 
2½ dl vand 
1 spsk. mild paprika 
¼ l madlavningsfløde 8 % 
Salt og peber
1 potte persille 

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
1½-2 dl varm mælk, 
1-2 spsk. smør
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Bøf stroganoff med rodfrugter


Fremgangsmåde
Kartoffelmos: 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne under samtidig tilsætning af mælken. Smag til med smør, salt og peber. 

Mørbradgryde:
 
Afpuds mørbraden og skær den i 3 cm store klodser, som duppes tørre. Varm olien op i en gryde og brun hurtigt kødet heri. Tag det op af gryden og steg derpå løgene, til de får lidt farve. Tag også dem op. Steg chorizopølserne, til de tager farve, og tag dem derefter op. Steg så de skivede champignoner gyldne, tag dem op og kassér stegefedtet. Kom nu alt i gryden på nær fløde, salt, peber og persille. Varm det op og lad det simre i 8 min. Hæld fløden på. Lad det hele simre i 2-5 min., til kødet netop er mørt. Smag til med salt og peber. Strø hakket persille over ved servering. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Kalkungryde med bønner og tomat
 
Mørbradgryde
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


En skøn klassiker på middagsbordet 



 
4 pers. 


Ingredienser til mørbradgryde 
 
1 stor svinemørbrad, ca. 600 g
4 spsk. olie 
2 hakkede løg 
300 g mild brunch-chorizopølse 
250 g champignoner 
1 dåse flåede tomater 
70 g tomatkoncentrat 
2½ dl vand 
1 spsk. mild paprika 
¼ l madlavningsfløde 8 % 
Salt og peber
1 potte persille 

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
1½-2 dl varm mælk, 
1-2 spsk. smør
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Bøf stroganoff med rodfrugter


Fremgangsmåde
Kartoffelmos: 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne under samtidig tilsætning af mælken. Smag til med smør, salt og peber. 

Mørbradgryde:
 
Afpuds mørbraden og skær den i 3 cm store klodser, som duppes tørre. Varm olien op i en gryde og brun hurtigt kødet heri. Tag det op af gryden og steg derpå løgene, til de får lidt farve. Tag også dem op. Steg chorizopølserne, til de tager farve, og tag dem derefter op. Steg så de skivede champignoner gyldne, tag dem op og kassér stegefedtet. Kom nu alt i gryden på nær fløde, salt, peber og persille. Varm det op og lad det simre i 8 min. Hæld fløden på. Lad det hele simre i 2-5 min., til kødet netop er mørt. Smag til med salt og peber. Strø hakket persille over ved servering. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Kalkungryde med bønner og tomat
 

Tirsdag:

Mørbradgryde

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

En skøn klassiker på middagsbordet

 

4 pers.

Ingredienser til mørbradgryde

 

1 stor svinemørbrad, ca. 600 g
4 spsk. olie
2 hakkede løg
300 g mild brunch-chorizopølse
250 g champignoner
1 dåse flåede tomater
70 g tomatkoncentrat
2½ dl vand
1 spsk. mild paprika
¼ l madlavningsfløde 8 %
Salt og peber
1 potte persille

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
1½-2 dl varm mælk,
1-2 spsk. smør
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Bøf stroganoff med rodfrugter

Fremgangsmåde

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne under samtidig tilsætning af mælken. Smag til med smør, salt og peber.

Mørbradgryde:
 
Afpuds mørbraden og skær den i 3 cm store klodser, som duppes tørre. Varm olien op i en gryde og brun hurtigt kødet heri. Tag det op af gryden og steg derpå løgene, til de får lidt farve. Tag også dem op. Steg chorizopølserne, til de tager farve, og tag dem derefter op. Steg så de skivede champignoner gyldne, tag dem op og kassér stegefedtet. Kom nu alt i gryden på nær fløde, salt, peber og persille. Varm det op og lad det simre i 8 min. Hæld fløden på. Lad det hele simre i 2-5 min., til kødet netop er mørt. Smag til med salt og peber. Strø hakket persille over ved servering.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kalkungryde med bønner og tomat

 

2 / 6
Kødbolle-spyd med broccoli
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode kødboller på spyd -server med sund broccoli 



 
4 pers.


Ingredienser til kødbolle-spyd med broccoli 
 
Kødbolle-spyd:
 
500 g hakket svinekød 8-12 % 
2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. paprika 
½ tsk. cayennepeber 
1 tsk. stødt spidskommen 
1 spsk. citronsaft 
2 spsk. fiske- eller sojasauce 
2 spsk. olie til stegning 
12 små kødspyd 

Tilbehør:

4 dl fuldkornsris 
1 broccoli, salt 
Sød chilisauce 

PRØV OGSÅ: Pasta og kødsauce


Fremgangsmåde
Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Skær broccolien i lange, tynde stykker. Damp dem netop møre i letsaltet vand. 

Kødbolle-spyd: 

Kom kødet i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt sammen. Fordel farsen på spyddene og steg disse i olie på en pande i ca. 5 min. på hver side over middelstærk varme. Servér kødbolle-spyddene med ris, broccoli og lidt sød chilisauce. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Minifarsbrød og kartoffelmos
 
Kødbolle-spyd med broccoli
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode kødboller på spyd -server med sund broccoli 



 
4 pers.


Ingredienser til kødbolle-spyd med broccoli 
 
Kødbolle-spyd:
 
500 g hakket svinekød 8-12 % 
2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. paprika 
½ tsk. cayennepeber 
1 tsk. stødt spidskommen 
1 spsk. citronsaft 
2 spsk. fiske- eller sojasauce 
2 spsk. olie til stegning 
12 små kødspyd 

Tilbehør:

4 dl fuldkornsris 
1 broccoli, salt 
Sød chilisauce 

PRØV OGSÅ: Pasta og kødsauce


Fremgangsmåde
Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Skær broccolien i lange, tynde stykker. Damp dem netop møre i letsaltet vand. 

Kødbolle-spyd: 

Kom kødet i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt sammen. Fordel farsen på spyddene og steg disse i olie på en pande i ca. 5 min. på hver side over middelstærk varme. Servér kødbolle-spyddene med ris, broccoli og lidt sød chilisauce. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Minifarsbrød og kartoffelmos
 

Onsdag:

Kødbolle-spyd med broccoli

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode kødboller på spyd -server med sund broccoli

 

4 pers.

Ingredienser til kødbolle-spyd med broccoli

 

Kødbolle-spyd:
 
500 g hakket svinekød 8-12 %
2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. paprika
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. citronsaft
2 spsk. fiske- eller sojasauce
2 spsk. olie til stegning
12 små kødspyd

Tilbehør:

4 dl fuldkornsris
1 broccoli, salt
Sød chilisauce

PRØV OGSÅ: Pasta og kødsauce

Fremgangsmåde

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Skær broccolien i lange, tynde stykker. Damp dem netop møre i letsaltet vand.

Kødbolle-spyd:

Kom kødet i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt sammen. Fordel farsen på spyddene og steg disse i olie på en pande i ca. 5 min. på hver side over middelstærk varme. Servér kødbolle-spyddene med ris, broccoli og lidt sød chilisauce.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Minifarsbrød og kartoffelmos

 

3 / 6
Pasta og muslinger
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skøn og nem middag 




 
4 pers.


Ingredienser til pasta og muslinger 
 
Muslinger:

1 kg blåmuslinger 
1 dl vand 
70 g tomatkoncentrat 
4-6 finthakkede fed hvidløg 
1 hakket potte persille 
1 dl hvidvin 

Pasta:

Ca. 300 g fuldkornspasta 
Lidt olie 

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo


Fremgangsmåde
Muslinger: 

Rens muslingerne og kassér dem, der er åbne. Kom vand, tomatkoncentrat, hvidløg og halvdelen af persillen i en gryde. Varm det op. Kom muslingerne i gryden og rør, til de er ”smurt” ind i tomatblandingen. Tilsæt vin og damp muslingerne ved høj varme under låg, til de åbner sig (ca. 4 min.). Ryst gryden undervejs. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig efter kogningen. 

Pasta: 

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med lidt olie. Vend pastaen sammen med muslingerne, og drys resten af persillen over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i koksomælk
 
Pasta og muslinger
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skøn og nem middag 




 
4 pers.


Ingredienser til pasta og muslinger 
 
Muslinger:

1 kg blåmuslinger 
1 dl vand 
70 g tomatkoncentrat 
4-6 finthakkede fed hvidløg 
1 hakket potte persille 
1 dl hvidvin 

Pasta:

Ca. 300 g fuldkornspasta 
Lidt olie 

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo


Fremgangsmåde
Muslinger: 

Rens muslingerne og kassér dem, der er åbne. Kom vand, tomatkoncentrat, hvidløg og halvdelen af persillen i en gryde. Varm det op. Kom muslingerne i gryden og rør, til de er ”smurt” ind i tomatblandingen. Tilsæt vin og damp muslingerne ved høj varme under låg, til de åbner sig (ca. 4 min.). Ryst gryden undervejs. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig efter kogningen. 

Pasta: 

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med lidt olie. Vend pastaen sammen med muslingerne, og drys resten af persillen over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i koksomælk
 

Torsdag:

Pasta og muslinger

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Skøn og nem middag

 

4 pers.

Ingredienser til pasta og muslinger

 

Muslinger:

1 kg blåmuslinger
1 dl vand
70 g tomatkoncentrat
4-6 finthakkede fed hvidløg
1 hakket potte persille
1 dl hvidvin

Pasta:

Ca. 300 g fuldkornspasta
Lidt olie

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo

Fremgangsmåde

Muslinger:

Rens muslingerne og kassér dem, der er åbne. Kom vand, tomatkoncentrat, hvidløg og halvdelen af persillen i en gryde. Varm det op. Kom muslingerne i gryden og rør, til de er ”smurt” ind i tomatblandingen. Tilsæt vin og damp muslingerne ved høj varme under låg, til de åbner sig (ca. 4 min.). Ryst gryden undervejs. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig efter kogningen.

Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med lidt olie. Vend pastaen sammen med muslingerne, og drys resten af persillen over.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i koksomælk

 

4 / 6
Cuvettesteg med kold Bearnaisesauce
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker cuvettesteg med bearnaise til weekenden 




 
4 pers.


Ingredienser til cuvettesteg med kold Bearnaisesauce 
Ca. 800 g cuvette af ungkvæg
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Ovnstegte kartofler:
 
Ca. 1 kg kartofler skåret i mindre stykker og vendt med 2 spsk. olie og 1 tsk. timian. 
1 tsk. salt 

Salat:

250 g champignoner i tynde skiver og dryppet med citronsaft vendes lige før servering med 1 fintsnittet bdt. forårsløg og 1 glas afdryppede, soltørrede tomater i olie. 

Kold bearnaisesauce:
 
300 g cremefraiche 18 % røres med 1 spsk. mælk, 1 spsk. bearnaise-essens og 3 tsk. tørret estragon. Smag til med salt og peber. 

Prøv også: Okseculotte og porrer i bacon


Fremgangsmåde
Steg: 

Fjern overflødigt fedt, rids spæklaget og brun stegen i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Læg stegen i en bradepande med vand, der når 2 cm op. Sæt stegen i en 175° varm ovn i ca. 50 min., eller til stegetermometret viser 64° (rosa-stegt). Lad den hvile i 15 min. 

Ovnstegte kartofler: 

Sæt kartoflerne i ovnen sammen med stegen i ca. 40 min. Sæt ovnen på 220°, når kødet er taget ud, så kartoflerne kan få lidt farve. Krydr med salt. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto
 
Cuvettesteg med kold Bearnaisesauce
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker cuvettesteg med bearnaise til weekenden 




 
4 pers.


Ingredienser til cuvettesteg med kold Bearnaisesauce 
Ca. 800 g cuvette af ungkvæg
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Ovnstegte kartofler:
 
Ca. 1 kg kartofler skåret i mindre stykker og vendt med 2 spsk. olie og 1 tsk. timian. 
1 tsk. salt 

Salat:

250 g champignoner i tynde skiver og dryppet med citronsaft vendes lige før servering med 1 fintsnittet bdt. forårsløg og 1 glas afdryppede, soltørrede tomater i olie. 

Kold bearnaisesauce:
 
300 g cremefraiche 18 % røres med 1 spsk. mælk, 1 spsk. bearnaise-essens og 3 tsk. tørret estragon. Smag til med salt og peber. 

Prøv også: Okseculotte og porrer i bacon


Fremgangsmåde
Steg: 

Fjern overflødigt fedt, rids spæklaget og brun stegen i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Læg stegen i en bradepande med vand, der når 2 cm op. Sæt stegen i en 175° varm ovn i ca. 50 min., eller til stegetermometret viser 64° (rosa-stegt). Lad den hvile i 15 min. 

Ovnstegte kartofler: 

Sæt kartoflerne i ovnen sammen med stegen i ca. 40 min. Sæt ovnen på 220°, når kødet er taget ud, så kartoflerne kan få lidt farve. Krydr med salt. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto
 

Fredag:

Cuvettesteg med kold Bearnaisesauce

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker cuvettesteg med bearnaise til weekenden

 

4 pers.

Ingredienser til cuvettesteg med kold Bearnaisesauce 

Ca. 800 g cuvette af ungkvæg
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Ovnstegte kartofler:
 
Ca. 1 kg kartofler skåret i mindre stykker og vendt med 2 spsk. olie og 1 tsk. timian.
1 tsk. salt

Salat:

250 g champignoner i tynde skiver og dryppet med citronsaft vendes lige før servering med 1 fintsnittet bdt. forårsløg og 1 glas afdryppede, soltørrede tomater i olie.

Kold bearnaisesauce:
 
300 g cremefraiche 18 % røres med 1 spsk. mælk, 1 spsk. bearnaise-essens og 3 tsk. tørret estragon. Smag til med salt og peber.

Prøv også: Okseculotte og porrer i bacon

Fremgangsmåde

Steg:

Fjern overflødigt fedt, rids spæklaget og brun stegen i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Læg stegen i en bradepande med vand, der når 2 cm op. Sæt stegen i en 175° varm ovn i ca. 50 min., eller til stegetermometret viser 64° (rosa-stegt). Lad den hvile i 15 min.

Ovnstegte kartofler:

Sæt kartoflerne i ovnen sammen med stegen i ca. 40 min. Sæt ovnen på 220°, når kødet er taget ud, så kartoflerne kan få lidt farve. Krydr med salt.

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00