Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med roastbeef, flæsk og fiskedeller

Madplan med roastbeef, flæsk og fiskedeller

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 12. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

4 kalkunschnitzler
500 g svinebryst i skiver
650 g kyllingefilet
Ca. 800 g roastbeef
1 hel parmesanost
225 g torskefilet
225 g laksefilet
10 æg
500 g cremefraiche 18 %
250 g cremefraiche 18 %
300 g frosne ærter
2 pk. Pålægsmesteren kyllingebryst
2 pk. Pålægsmesteren roastbeef

Kolonial:

1 pose groft madbrød
1 pose grovboller
1 pk. risottoris
200 g mandler
250 g rosiner
1 lille glas kapers

Grønt:

2 courgetter
1 fennikel
1 bakke karse
1 stort bdt. bredbladet persille
500 g stenfri grønne druer
3 økologiske citroner
2 pk. mini-romainesalater (a 2 stk.)
3 store bagekartofler

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, hvidløg, løg, salt, peber, timian, paprika, æbleeddike, hønsebouillon, honning, ost, havregryn, rasp, mælk, sukker, smør, grovkornet sennep, mellemstore kartofler, mandler.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 grovboller med salatblade, kylling og karse. Mandler.

Tirsdag:

Rugbrød med kylling og karse samt ost. Vindruer.

Onsdag:

Rugbrød med æg og roastbeef. Vindruer.

Torsdag:

1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, roastbeef og løgringe. Ost i bjælker.

Fredag:

Rugbrød med kylling (rest fra torsdag) og æg. Mandler/rosiner.

Madplan med roastbeef, flæsk og fiskedeller

Schnitzel af kalkun og lun salat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem og simpel aftensmad til hverdagene 



 
4 pers.
Ingredienser til schnitzel af kalkun og lun salat 
4 kalkunschnitzler 
2 spsk. olie 
Salt og peber 

Lun salat:

2 rødløg 
2 courgetter 
1 fennikel 
2 spsk. olie 
1 spsk. honning 
2 spsk. eddike (gerne æbleeddike) 
1 tsk. timian 
Salt og peber 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør


Fremgangsmåde
Lun salat:

Pil løgene og skær dem i strimler. Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver. Skær fenniklen i ultratynde skiver, fx med et mandolinjern. Sautér løgene i olien i 2 min. Øg varmen og steg courgetterne med, til de får lidt farve. Tilsæt fenniklen og steg den med i 1 min. Dryp honning og eddike over blandingen og krydr med timian, salt og peber. Vend det hele rundt og stil det lunt. 

Kalkunschnitzler:

Dup kødet tørt. Brun det hurtigt på begge sider i olie. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg det i endnu 1-1½ min. på hver side. 

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Farseret porre
 
Schnitzel af kalkun og lun salat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem og simpel aftensmad til hverdagene 



 
4 pers.
Ingredienser til schnitzel af kalkun og lun salat 
4 kalkunschnitzler 
2 spsk. olie 
Salt og peber 

Lun salat:

2 rødløg 
2 courgetter 
1 fennikel 
2 spsk. olie 
1 spsk. honning 
2 spsk. eddike (gerne æbleeddike) 
1 tsk. timian 
Salt og peber 

Tilbehør:

Groft brød 

PRØV OGSÅ: Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør


Fremgangsmåde
Lun salat:

Pil løgene og skær dem i strimler. Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver. Skær fenniklen i ultratynde skiver, fx med et mandolinjern. Sautér løgene i olien i 2 min. Øg varmen og steg courgetterne med, til de får lidt farve. Tilsæt fenniklen og steg den med i 1 min. Dryp honning og eddike over blandingen og krydr med timian, salt og peber. Vend det hele rundt og stil det lunt. 

Kalkunschnitzler:

Dup kødet tørt. Brun det hurtigt på begge sider i olie. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg det i endnu 1-1½ min. på hver side. 

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Farseret porre
 

Mandag:

Schnitzel af kalkun og lun salat

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem og simpel aftensmad til hverdagene

 

4 pers.

Ingredienser til schnitzel af kalkun og lun salat

4 kalkunschnitzler
2 spsk. olie
Salt og peber

Lun salat:

2 rødløg
2 courgetter
1 fennikel
2 spsk. olie
1 spsk. honning
2 spsk. eddike (gerne æbleeddike)
1 tsk. timian
Salt og peber

Tilbehør:

Groft brød

PRØV OGSÅ: Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør

Fremgangsmåde

Lun salat:

Pil løgene og skær dem i strimler. Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver. Skær fenniklen i ultratynde skiver, fx med et mandolinjern. Sautér løgene i olien i 2 min. Øg varmen og steg courgetterne med, til de får lidt farve. Tilsæt fenniklen og steg den med i 1 min. Dryp honning og eddike over blandingen og krydr med timian, salt og peber. Vend det hele rundt og stil det lunt.

Kalkunschnitzler:

Dup kødet tørt. Brun det hurtigt på begge sider i olie. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg det i endnu 1-1½ min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Farseret porre

 

1 / 6
Stegt flæsk med persille-risotto

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skift kartoflerne og persillesovsen ud med persille-risotto 



 
4 pers.


Ingredienser til stegt flæsk med persille-risotto 
500 g svinebryst i skiver 
Salt 

Persille-risotto:
 
400 g risottoris 
1 finthakket løg 
3 spsk. olie 
Ca. 1 l kogende hønsebouillon 
150 g revet parmesanost 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal 
4 dl grofthakket bredbladet persille 
Salt og peber 
Citronsaft 

PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød


Fremgangsmåde
Stegt flæsk:

Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande og sæt dem øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend skiverne og steg dem, til de er gyldne og sprøde uden at være hårde (ca. 20 min.). Læg dem på køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt. 

Persille-risotto: 

Sautér løget i olien, til det er gennemsigtigt. Tilsæt risene og vend dem rundt, til de er fedtet godt ind. Spæd lidt efter lidt med bouillon under konstant omrøring i ca. 20 min. Væden skal være helt opsuget, inden du tilsætter mere. Tag gryden af varmen. Rør ost, hvidløg, citronskal og persille i. Smag til med salt, peber og citronsaft. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips
 
Stegt flæsk med persille-risotto

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Skift kartoflerne og persillesovsen ud med persille-risotto 



 
4 pers.


Ingredienser til stegt flæsk med persille-risotto 
500 g svinebryst i skiver 
Salt 

Persille-risotto:
 
400 g risottoris 
1 finthakket løg 
3 spsk. olie 
Ca. 1 l kogende hønsebouillon 
150 g revet parmesanost 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal 
4 dl grofthakket bredbladet persille 
Salt og peber 
Citronsaft 

PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød


Fremgangsmåde
Stegt flæsk:

Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande og sæt dem øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend skiverne og steg dem, til de er gyldne og sprøde uden at være hårde (ca. 20 min.). Læg dem på køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt. 

Persille-risotto: 

Sautér løget i olien, til det er gennemsigtigt. Tilsæt risene og vend dem rundt, til de er fedtet godt ind. Spæd lidt efter lidt med bouillon under konstant omrøring i ca. 20 min. Væden skal være helt opsuget, inden du tilsætter mere. Tag gryden af varmen. Rør ost, hvidløg, citronskal og persille i. Smag til med salt, peber og citronsaft. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips
 

Tirsdag:

Stegt flæsk med persille-risotto

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Skift kartoflerne og persillesovsen ud med persille-risotto

 

4 pers.

Ingredienser til stegt flæsk med persille-risotto

500 g svinebryst i skiver
Salt

Persille-risotto:
 
400 g risottoris
1 finthakket løg
3 spsk. olie
Ca. 1 l kogende hønsebouillon
150 g revet parmesanost
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal
4 dl grofthakket bredbladet persille
Salt og peber
Citronsaft

PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød

Fremgangsmåde

Stegt flæsk:

Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande og sæt dem øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend skiverne og steg dem, til de er gyldne og sprøde uden at være hårde (ca. 20 min.). Læg dem på køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt.

Persille-risotto:

Sautér løget i olien, til det er gennemsigtigt. Tilsæt risene og vend dem rundt, til de er fedtet godt ind. Spæd lidt efter lidt med bouillon under konstant omrøring i ca. 20 min. Væden skal være helt opsuget, inden du tilsætter mere. Tag gryden af varmen. Rør ost, hvidløg, citronskal og persille i. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips

 

2 / 6
Fiskedeller og salat med citrondressing

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 

Gode fiskefrikadeller med sundt tilbehør 



 
4 pers. 
Ingredienser til fiskedeller og salat med citrondressing 
Fiskefrikadeller:

225 g torskefilet
225 g laksefilet 
1½ tsk. salt
4 spsk. havregryn 
½ dl mælk
1 æg
Olie til stegning 

Stegte kartofler:

3 store bagekartofler
2 spsk. olie
Salt 

Salat:

250 g cremefraiche 18 % 
1-2 spsk. citronsaft 
1 tsk. sukker
½ tsk. salt 
2 mini-romainesalater 
300 g grønne ærter 

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger


Fremgangsmåde
Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre i en 225° varm ovn. Det tager ca. 25 min. 

Fiskefrikadeller: 

Skær de to slags fisk i grove tern. Kør dem i en foodprocessor til en grofthakket masse med salt og havregryn. Tilsæt mælk og sammenpisket æg og form farsen til frikadeller, der steges i olien over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. 

Salat: 

Rør cremefraiche med citronsaft, sukker og salt. Del salaten i blade og vend dem i dressingen. Vend ærterne i. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Fish and chips
 
Fiskedeller og salat med citrondressing

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 

Gode fiskefrikadeller med sundt tilbehør 



 
4 pers. 
Ingredienser til fiskedeller og salat med citrondressing 
Fiskefrikadeller:

225 g torskefilet
225 g laksefilet 
1½ tsk. salt
4 spsk. havregryn 
½ dl mælk
1 æg
Olie til stegning 

Stegte kartofler:

3 store bagekartofler
2 spsk. olie
Salt 

Salat:

250 g cremefraiche 18 % 
1-2 spsk. citronsaft 
1 tsk. sukker
½ tsk. salt 
2 mini-romainesalater 
300 g grønne ærter 

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger


Fremgangsmåde
Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre i en 225° varm ovn. Det tager ca. 25 min. 

Fiskefrikadeller: 

Skær de to slags fisk i grove tern. Kør dem i en foodprocessor til en grofthakket masse med salt og havregryn. Tilsæt mælk og sammenpisket æg og form farsen til frikadeller, der steges i olien over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. 

Salat: 

Rør cremefraiche med citronsaft, sukker og salt. Del salaten i blade og vend dem i dressingen. Vend ærterne i. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Fish and chips
 

Onsdag

Fiskedeller og salat med citrondressing

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode fiskefrikadeller med sundt tilbehør

 

4 pers.

Ingredienser til fiskedeller og salat med citrondressing

Fiskefrikadeller:

225 g torskefilet
225 g laksefilet
1½ tsk. salt
4 spsk. havregryn
½ dl mælk
1 æg
Olie til stegning

Stegte kartofler:

3 store bagekartofler
2 spsk. olie
Salt

Salat:

250 g cremefraiche 18 %
1-2 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
2 mini-romainesalater
300 g grønne ærter

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger

Fremgangsmåde

Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre i en 225° varm ovn. Det tager ca. 25 min.

Fiskefrikadeller:

Skær de to slags fisk i grove tern. Kør dem i en foodprocessor til en grofthakket masse med salt og havregryn. Tilsæt mælk og sammenpisket æg og form farsen til frikadeller, der steges i olien over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side.

Salat:

Rør cremefraiche med citronsaft, sukker og salt. Del salaten i blade og vend dem i dressingen. Vend ærterne i.

Tilberedningstid:
 
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Fish and chips

 

3 / 6
Kylling a la Milanese og citronpasta
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem aftensmad med kylling og pasta 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling a la Milanese og citronpasta 
650 g kyllingebrystfileter 
2 æg 
1½ dl rasp 
50 g revet parmesanost 
4 spsk. finthakket bredbladet persille 
Olie til stegning 

Citronpasta:

Ca. 300 g tørret fuldkornspasta 
250 g cremefraiche 18 % 
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal 
1 spsk. citronsaft 
Friskkværnet peber 
2 spsk. finthakket bredbladet persille 

Tilbehør: 

Citronbåde 

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder


Fremgangsmåde
Citronpasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Varm cremefraichen over svag varme i en tykbundet gryde. Tilsæt citronskal og -saft, peber og persille. Vend saucen med den afdryppede pasta. 

Kylling: 

Skær alle kyllingefileterne igennem på langs. Vend dem i sammenpisket æg og derpå i en blanding af rasp, parmesanost og persille. Lad dem hvile i 5 min., så paneringen ”sætter” sig. Steg fileterne i olie over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Tag kylling fra til fredagens madpakker. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Chili con turkey
 
Kylling a la Milanese og citronpasta
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem aftensmad med kylling og pasta 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling a la Milanese og citronpasta 
650 g kyllingebrystfileter 
2 æg 
1½ dl rasp 
50 g revet parmesanost 
4 spsk. finthakket bredbladet persille 
Olie til stegning 

Citronpasta:

Ca. 300 g tørret fuldkornspasta 
250 g cremefraiche 18 % 
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal 
1 spsk. citronsaft 
Friskkværnet peber 
2 spsk. finthakket bredbladet persille 

Tilbehør: 

Citronbåde 

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder


Fremgangsmåde
Citronpasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Varm cremefraichen over svag varme i en tykbundet gryde. Tilsæt citronskal og -saft, peber og persille. Vend saucen med den afdryppede pasta. 

Kylling: 

Skær alle kyllingefileterne igennem på langs. Vend dem i sammenpisket æg og derpå i en blanding af rasp, parmesanost og persille. Lad dem hvile i 5 min., så paneringen ”sætter” sig. Steg fileterne i olie over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Tag kylling fra til fredagens madpakker. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Chili con turkey
 

Torsdag:

Kylling a la Milanese og citronpasta

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem aftensmad med kylling og pasta

 

4 pers.

Ingredienser til kylling a la Milanese og citronpasta

650 g kyllingebrystfileter
2 æg
1½ dl rasp
50 g revet parmesanost
4 spsk. finthakket bredbladet persille
Olie til stegning

Citronpasta:

Ca. 300 g tørret fuldkornspasta
250 g cremefraiche 18 %
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
2 spsk. finthakket bredbladet persille

Tilbehør:

Citronbåde

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder

Fremgangsmåde

Citronpasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Varm cremefraichen over svag varme i en tykbundet gryde. Tilsæt citronskal og -saft, peber og persille. Vend saucen med den afdryppede pasta.

Kylling:

Skær alle kyllingefileterne igennem på langs. Vend dem i sammenpisket æg og derpå i en blanding af rasp, parmesanost og persille. Lad dem hvile i 5 min., så paneringen ”sætter” sig. Steg fileterne i olie over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Tag kylling fra til fredagens madpakker.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Chili con turkey

 

4 / 6
Roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker roastbeef med tilbehør 



 
4 pers. 
Ingredienser til roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat 
Ca. 800 g roastbeef
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Bagte kartofler:
 
4-6 mellemstore kartofler 
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt 

Salat:

1 spidskål
250 g cremefraiche 18 %, 
3 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. sukker
Citronsaft
Salt
1 lille glas kapers, afdryppede og hakkede 

PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce


Fremgangsmåde
Bagte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, pensl skærefladen med olie og krydr med paprika. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min. Krydr med salt. 

Roastbeef: 

Kom stegen i kogende vand og kog den i 20 min. Tag den op og dup den tør. Steg derpå roastbeefen færdig i fedtstoffet på en pande, til den har en centrumtemperatur på 55°. Tag den af panden, krydr med salt og peber og lad den hvile i 10 min. 

Salat: 

Fjern de yderste blade på spidskålen. Skær kålen i kvarter og snit den fint. Rør cremefraiche, sennep og sukker sammen. Smag til med citronsaft og salt. Vend det hele sammen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok
 
Roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker roastbeef med tilbehør 



 
4 pers. 
Ingredienser til roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat 
Ca. 800 g roastbeef
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber 

Bagte kartofler:
 
4-6 mellemstore kartofler 
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt 

Salat:

1 spidskål
250 g cremefraiche 18 %, 
3 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. sukker
Citronsaft
Salt
1 lille glas kapers, afdryppede og hakkede 

PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce


Fremgangsmåde
Bagte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, pensl skærefladen med olie og krydr med paprika. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min. Krydr med salt. 

Roastbeef: 

Kom stegen i kogende vand og kog den i 20 min. Tag den op og dup den tør. Steg derpå roastbeefen færdig i fedtstoffet på en pande, til den har en centrumtemperatur på 55°. Tag den af panden, krydr med salt og peber og lad den hvile i 10 min. 

Salat: 

Fjern de yderste blade på spidskålen. Skær kålen i kvarter og snit den fint. Rør cremefraiche, sennep og sukker sammen. Smag til med citronsaft og salt. Vend det hele sammen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok
 

Fredag:

Roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker roastbeef med tilbehør

 

4 pers.

Ingredienser til roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat

Ca. 800 g roastbeef
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Bagte kartofler:
 
4-6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt

Salat:

1 spidskål
250 g cremefraiche 18 %,
3 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. sukker
Citronsaft
Salt
1 lille glas kapers, afdryppede og hakkede

PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce

Fremgangsmåde

Bagte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, pensl skærefladen med olie og krydr med paprika. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min. Krydr med salt.

Roastbeef:

Kom stegen i kogende vand og kog den i 20 min. Tag den op og dup den tør. Steg derpå roastbeefen færdig i fedtstoffet på en pande, til den har en centrumtemperatur på 55°. Tag den af panden, krydr med salt og peber og lad den hvile i 10 min.

Salat:

Fjern de yderste blade på spidskålen. Skær kålen i kvarter og snit den fint. Rør cremefraiche, sennep og sukker sammen. Smag til med citronsaft og salt. Vend det hele sammen.

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00