Fredag d. 12. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Madplan med roastbeef, flæsk og fiskedeller
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen
Køl/frost:
4 kalkunschnitzler
500 g svinebryst i skiver
650 g kyllingefilet
Ca. 800 g roastbeef
1 hel parmesanost
225 g torskefilet
225 g laksefilet
10 æg
500 g cremefraiche 18 %
250 g cremefraiche 18 %
300 g frosne ærter
2 pk. Pålægsmesteren kyllingebryst
2 pk. Pålægsmesteren roastbeef
Kolonial:
1 pose groft madbrød
1 pose grovboller
1 pk. risottoris
200 g mandler
250 g rosiner
1 lille glas kapers
Grønt:
2 courgetter
1 fennikel
1 bakke karse
1 stort bdt. bredbladet persille
500 g stenfri grønne druer
3 økologiske citroner
2 pk. mini-romainesalater (a 2 stk.)
3 store bagekartofler
Det havde Pia selv til madplanen
Olie, hvidløg, løg, salt, peber, timian, paprika, æbleeddike, hønsebouillon, honning, ost, havregryn, rasp, mælk, sukker, smør, grovkornet sennep, mellemstore kartofler, mandler.
Ugens madpakker fra madplanen
Mandag:
1-2 grovboller med salatblade, kylling og karse. Mandler.
Tirsdag:
Rugbrød med kylling og karse samt ost. Vindruer.
Onsdag:
Rugbrød med æg og roastbeef. Vindruer.
Torsdag:
1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, roastbeef og løgringe. Ost i bjælker.
Fredag:
Rugbrød med kylling (rest fra torsdag) og æg. Mandler/rosiner.
Madplan med roastbeef, flæsk og fiskedeller


Mandag:
Schnitzel af kalkun og lun salat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Nem og simpel aftensmad til hverdagene
4 pers.
Ingredienser til schnitzel af kalkun og lun salat
4 kalkunschnitzler
2 spsk. olie
Salt og peber
Lun salat:
2 rødløg
2 courgetter
1 fennikel
2 spsk. olie
1 spsk. honning
2 spsk. eddike (gerne æbleeddike)
1 tsk. timian
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
PRØV OGSÅ: Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør
Fremgangsmåde
Lun salat:
Pil løgene og skær dem i strimler. Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver. Skær fenniklen i ultratynde skiver, fx med et mandolinjern. Sautér løgene i olien i 2 min. Øg varmen og steg courgetterne med, til de får lidt farve. Tilsæt fenniklen og steg den med i 1 min. Dryp honning og eddike over blandingen og krydr med timian, salt og peber. Vend det hele rundt og stil det lunt.
Kalkunschnitzler:
Dup kødet tørt. Brun det hurtigt på begge sider i olie. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg det i endnu 1-1½ min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


Tirsdag:
Stegt flæsk med persille-risotto
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Skift kartoflerne og persillesovsen ud med persille-risotto
4 pers.
Ingredienser til stegt flæsk med persille-risotto
500 g svinebryst i skiver
Salt
Persille-risotto:
400 g risottoris
1 finthakket løg
3 spsk. olie
Ca. 1 l kogende hønsebouillon
150 g revet parmesanost
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal
4 dl grofthakket bredbladet persille
Salt og peber
Citronsaft
Fremgangsmåde
Stegt flæsk:
Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande og sæt dem øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg flæsket i ca. 15 min. Vend skiverne og steg dem, til de er gyldne og sprøde uden at være hårde (ca. 20 min.). Læg dem på køkkenrulle i ca. 1 min. Krydr med salt.
Persille-risotto:
Sautér løget i olien, til det er gennemsigtigt. Tilsæt risene og vend dem rundt, til de er fedtet godt ind. Spæd lidt efter lidt med bouillon under konstant omrøring i ca. 20 min. Væden skal være helt opsuget, inden du tilsætter mere. Tag gryden af varmen. Rør ost, hvidløg, citronskal og persille i. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips


Onsdag
Fiskedeller og salat med citrondressing
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode fiskefrikadeller med sundt tilbehør
4 pers.
Ingredienser til fiskedeller og salat med citrondressing
Fiskefrikadeller:
225 g torskefilet
225 g laksefilet
1½ tsk. salt
4 spsk. havregryn
½ dl mælk
1 æg
Olie til stegning
Stegte kartofler:
3 store bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
Salat:
250 g cremefraiche 18 %
1-2 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
2 mini-romainesalater
300 g grønne ærter
Fremgangsmåde
Stegte kartofler:
Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre i en 225° varm ovn. Det tager ca. 25 min.
Fiskefrikadeller:
Skær de to slags fisk i grove tern. Kør dem i en foodprocessor til en grofthakket masse med salt og havregryn. Tilsæt mælk og sammenpisket æg og form farsen til frikadeller, der steges i olien over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side.
Salat:
Rør cremefraiche med citronsaft, sukker og salt. Del salaten i blade og vend dem i dressingen. Vend ærterne i.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


Torsdag:
Kylling a la Milanese og citronpasta
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Nem aftensmad med kylling og pasta
4 pers.
Ingredienser til kylling a la Milanese og citronpasta
650 g kyllingebrystfileter
2 æg
1½ dl rasp
50 g revet parmesanost
4 spsk. finthakket bredbladet persille
Olie til stegning
Citronpasta:
Ca. 300 g tørret fuldkornspasta
250 g cremefraiche 18 %
1 spsk. revet, finthakket økologisk citronskal
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
2 spsk. finthakket bredbladet persille
Tilbehør:
Citronbåde
PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder
Fremgangsmåde
Citronpasta:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Varm cremefraichen over svag varme i en tykbundet gryde. Tilsæt citronskal og -saft, peber og persille. Vend saucen med den afdryppede pasta.
Kylling:
Skær alle kyllingefileterne igennem på langs. Vend dem i sammenpisket æg og derpå i en blanding af rasp, parmesanost og persille. Lad dem hvile i 5 min., så paneringen ”sætter” sig. Steg fileterne i olie over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Tag kylling fra til fredagens madpakker.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.


Fredag:
Roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækker roastbeef med tilbehør
4 pers.
Ingredienser til roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat
Ca. 800 g roastbeef
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
Bagte kartofler:
4-6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt
Salat:
1 spidskål
250 g cremefraiche 18 %,
3 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. sukker
Citronsaft
Salt
1 lille glas kapers, afdryppede og hakkede
PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce
Fremgangsmåde
Bagte kartofler:
Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, pensl skærefladen med olie og krydr med paprika. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min. Krydr med salt.
Roastbeef:
Kom stegen i kogende vand og kog den i 20 min. Tag den op og dup den tør. Steg derpå roastbeefen færdig i fedtstoffet på en pande, til den har en centrumtemperatur på 55°. Tag den af panden, krydr med salt og peber og lad den hvile i 10 min.
Salat:
Fjern de yderste blade på spidskålen. Skær kålen i kvarter og snit den fint. Rør cremefraiche, sennep og sukker sammen. Smag til med citronsaft og salt. Vend det hele sammen.
Tilberedningstid:
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Oksekød i wok