Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med rødspætte, omelet og bøf

Madplan med rødspætte, omelet og bøf

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 1. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.

Indkøbsliste til madplanen

Frost/køl:

1300 g kyllingeinderfilet
200 g White cheddarost
Ca. 400 g rødspættefileter
1 pk. skinkepålæg
15 æg, 125 g frisk mozzarella
200 g chorizopølse (Princip)
4 tykstegsbøffer
¼ l fløde

Kolonial:

1 dåse majskerner (drænet vægt 285 g)
2 fuldkornsrugbrød
3 dåser torskerogn a 200 g
250 g rosiner
1 flaske Riesling (hvidvin)
2 dåser flåede, hakkede tomater

Grønt:

2 stk. icebergsalat
3 avocadoer
1 bakke karse
2 kg gulerødder
100 g rucola
1 potte dild
8 klementiner
2 x peberfrugtmix (i alt 6 peberfrugter)
750 g persillerødder
750 g jordskokker
1 bdt. porrer
250 g champignoner

Det havde Pia selv til madplanen

 

Olie, paprika, salt, peber, hvidvinseddike, ost, hvidløg, løg, grøntsagsbouillon, mælk, smør, timian,
rosépeber, fuldkornspasta, dijonsennep, cayennepeber.

Olie, paprika, salt, peber, hvidvinseddike, ost, hvidløg, løg, grøntsagsbouillon, mælk, smør, timian, rosépeber, fuldkornspasta, dijonsennep, cayennepeber.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag: 1-2 skiver rugbrød med torskerogn og karse. 1-2 gulerødder. Rosiner.

Tirsdag: 1-2 rugbrødsklapsammener med skinke, ost og sennep. Gulerodssalat.

Onsdag: Rugbrød med æg og chorizopølse. Klementin.

Torsdag: Rugbrød med skinke, karse og æg. Klementin.

Fredag: Rugbrød med torskerogn og ost. 1-2 gulerødder.

Madplan med rødspætte, omelet og bøf

Kyllingesalat
 
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard


Lækker salat med kylling, avocado og cheddar 




 
4 personer


Ingredienser til kyllingesalat:
 
Ca. 500 g kyllingeinderfilet 
2 spsk. olie, 1 tsk. paprika 
2 stk. icebergsalat 
1 dåse majskerner (drænet vægt 285 g) 
200 g White cheddar eller en anden fast ost 
3 avocadoer 
2 skiver ristet rugbrød 

Dressing:

1 tsk. dijonsennep 
1 spsk. hvidvinseddike 
Ca. 4 spsk. olie, salt 

Pynt: 

Knust rosépeber 

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte rodfrugter og salat

Fremgangsmåde:


Afpuds evt. kyllingestykkerne. Vend dem med olie og krydr med paprika. Fordel dem i et jævnt lag på en bageplade. Sæt pladen øverst i ovnen ved højeste mulige varme. Lad kødet stege i 4 min. Vend det og steg det i yderligere 1-2 min., til det netop er gennemstegt. 

Skyl salatbladene og dup dem tørre. Skær dem i strimler og læg dem i en stor skål eller på et fad. Tilsæt majs, ost i tern og skrællet avocado i tern. Bryd evt. kyllingestykkerne i mindre stykker og kom dem ved. Drys med knust rosépeber. 


Dressing: 


Rør sennep og eddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring, så dressingen samler sig. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Strø ristet rugbrød i tern over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap
Kyllingesalat
 
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard


Lækker salat med kylling, avocado og cheddar 




 
4 personer


Ingredienser til kyllingesalat:
 
Ca. 500 g kyllingeinderfilet 
2 spsk. olie, 1 tsk. paprika 
2 stk. icebergsalat 
1 dåse majskerner (drænet vægt 285 g) 
200 g White cheddar eller en anden fast ost 
3 avocadoer 
2 skiver ristet rugbrød 

Dressing:

1 tsk. dijonsennep 
1 spsk. hvidvinseddike 
Ca. 4 spsk. olie, salt 

Pynt: 

Knust rosépeber 

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte rodfrugter og salat

Fremgangsmåde:


Afpuds evt. kyllingestykkerne. Vend dem med olie og krydr med paprika. Fordel dem i et jævnt lag på en bageplade. Sæt pladen øverst i ovnen ved højeste mulige varme. Lad kødet stege i 4 min. Vend det og steg det i yderligere 1-2 min., til det netop er gennemstegt. 

Skyl salatbladene og dup dem tørre. Skær dem i strimler og læg dem i en stor skål eller på et fad. Tilsæt majs, ost i tern og skrællet avocado i tern. Bryd evt. kyllingestykkerne i mindre stykker og kom dem ved. Drys med knust rosépeber. 


Dressing: 


Rør sennep og eddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring, så dressingen samler sig. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Strø ristet rugbrød i tern over. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap

Mandag:

Kyllingesalat

 

Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard

Lækker salat med kylling, avocado og cheddar

 

4 personer

Ingredienser til kyllingesalat:

 

Ca. 500 g kyllingeinderfilet
2 spsk. olie, 1 tsk. paprika
2 stk. icebergsalat
1 dåse majskerner (drænet vægt 285 g)
200 g White cheddar eller en anden fast ost
3 avocadoer
2 skiver ristet rugbrød

Dressing:

1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
Ca. 4 spsk. olie, salt

Pynt:

Knust rosépeber

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte rodfrugter og salat

Fremgangsmåde:

Afpuds evt. kyllingestykkerne. Vend dem med olie og krydr med paprika. Fordel dem i et jævnt lag på en bageplade. Sæt pladen øverst i ovnen ved højeste mulige varme. Lad kødet stege i 4 min. Vend det og steg det i yderligere 1-2 min., til det netop er gennemstegt.

Skyl salatbladene og dup dem tørre. Skær dem i strimler og læg dem i en stor skål eller på et fad. Tilsæt majs, ost i tern og skrællet avocado i tern. Bryd evt. kyllingestykkerne i mindre stykker og kom dem ved. Drys med knust rosépeber.

Dressing:

Rør sennep og eddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring, så dressingen samler sig. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Strø ristet rugbrød i tern over.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap

1 / 6
Omelet med chorizo og peberfrugt
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Mad til en travl hverdagsaften 




 
4 pers.


Ingredienser til omelet med chorizo og peberfrugt:
 
1 stort løg 
1 peberfrugtmix (3 stk.) 
100 g chorizopølse 
125 g frisk mozzarellaost 
100 g rucola 
2-3 spsk. olie 
10 æg 
1 dl mælk 
½ tsk. salt 
½ tsk. peber 

Tilbehør:
 
Rugbrød 

PRØV OGSÅ: Pariserbøf

Fremgangsmåde:


Hak løget og skær peberfrugterne i tern. Skær pølsen og mozzarellaen i skiver. Skyl rucolasalaten og slyng den tør. 

Rist pølseskiverne i olien ved god varme i 2 min. på en stor pande. Dæmp varmen til middelstærk. Steg løget og halvdelen af peberfrugterne med i 4-5 min. 

Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Brug evt. en elpisker. Hæld æggemassen ud i panden. Fordel mozzarellaskiverne ovenpå og skrab forsigtigt i æggemassen nu og da, til den netop er stivnet. Vip den ene halvdel over på en stor tallerken og vend den anden halvdel ovenpå, så der dannes en halvmåne. Strø rucola og resten af peberfrugterne over. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Omelet med spinat og røget makrel
Omelet med chorizo og peberfrugt
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Mad til en travl hverdagsaften 




 
4 pers.


Ingredienser til omelet med chorizo og peberfrugt:
 
1 stort løg 
1 peberfrugtmix (3 stk.) 
100 g chorizopølse 
125 g frisk mozzarellaost 
100 g rucola 
2-3 spsk. olie 
10 æg 
1 dl mælk 
½ tsk. salt 
½ tsk. peber 

Tilbehør:
 
Rugbrød 

PRØV OGSÅ: Pariserbøf

Fremgangsmåde:


Hak løget og skær peberfrugterne i tern. Skær pølsen og mozzarellaen i skiver. Skyl rucolasalaten og slyng den tør. 

Rist pølseskiverne i olien ved god varme i 2 min. på en stor pande. Dæmp varmen til middelstærk. Steg løget og halvdelen af peberfrugterne med i 4-5 min. 

Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Brug evt. en elpisker. Hæld æggemassen ud i panden. Fordel mozzarellaskiverne ovenpå og skrab forsigtigt i æggemassen nu og da, til den netop er stivnet. Vip den ene halvdel over på en stor tallerken og vend den anden halvdel ovenpå, så der dannes en halvmåne. Strø rucola og resten af peberfrugterne over. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Omelet med spinat og røget makrel

Tirsdag:

Omelet med chorizo og peberfrugt

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Mad til en travl hverdagsaften

 

4 pers.

Ingredienser til omelet med chorizo og peberfrugt:

 

1 stort løg
1 peberfrugtmix (3 stk.)
100 g chorizopølse
125 g frisk mozzarellaost
100 g rucola
2-3 spsk. olie
10 æg
1 dl mælk
½ tsk. salt
½ tsk. peber

Tilbehør:
 
Rugbrød

PRØV OGSÅ: Pariserbøf

Fremgangsmåde:

Hak løget og skær peberfrugterne i tern. Skær pølsen og mozzarellaen i skiver. Skyl rucolasalaten og slyng den tør.

Rist pølseskiverne i olien ved god varme i 2 min. på en stor pande. Dæmp varmen til middelstærk. Steg løget og halvdelen af peberfrugterne med i 4-5 min.

Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Brug evt. en elpisker. Hæld æggemassen ud i panden. Fordel mozzarellaskiverne ovenpå og skrab forsigtigt i æggemassen nu og da, til den netop er stivnet. Vip den ene halvdel over på en stor tallerken og vend den anden halvdel ovenpå, så der dannes en halvmåne. Strø rucola og resten af peberfrugterne over.

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Omelet med spinat og røget makrel

2 / 6
Kylling i Riesling
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker middag med masser af smag. Kyllingen skal i vinmarinade dagen før servering 




 
4 pers.


Ingredienser til kylling i Riesling: 
Påbegyndes dagen før brug 

800 g kyllingeinderfilet 
1 flaske Riesling (hvidvin) 
1 laurbærblad, 8 peberkorn 
1 bdt. porrer, 250 g champignoner 
150 g bacon i tern 
2 spsk. olie 
1 dl fløde, salt og peber 
1/3 potte dild 
Tilbehør:
Ca. 300 g tørret fuldkornspasta kogt efter anvisningen på pakken 
1/3 potte dild 

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

Fremgangsmåde:


Dag 1: 

Afpuds kyllingestykkerne. Hæld vin over dem og tilsæt laurbærblad og peberkorn. Lad kødet marinere i køleskabet til næste dag. 

Dag 2: 

Rens porrerne og skær dem i strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg baconen i olien i 2-3 min. i en gryde. Steg porrerne med i 1-2 min. Tilsæt champignonerne og vend det hele rundt. Hæld vinmarinaden fra kyllingestykkerne på og varm det hele op. Lad det småsnurre under låg i 10 min. Kom kyllingekødet i gryden. Lad det småsnurre i yderligere 10 min., eller til kødet netop er mørt. Rør fløden i og smag til med salt og peber. Vend klippet dild i retten og i den afdryppede pasta. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter
Kylling i Riesling
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker middag med masser af smag. Kyllingen skal i vinmarinade dagen før servering 




 
4 pers.


Ingredienser til kylling i Riesling: 
Påbegyndes dagen før brug 

800 g kyllingeinderfilet 
1 flaske Riesling (hvidvin) 
1 laurbærblad, 8 peberkorn 
1 bdt. porrer, 250 g champignoner 
150 g bacon i tern 
2 spsk. olie 
1 dl fløde, salt og peber 
1/3 potte dild 
Tilbehør:
Ca. 300 g tørret fuldkornspasta kogt efter anvisningen på pakken 
1/3 potte dild 

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

Fremgangsmåde:


Dag 1: 

Afpuds kyllingestykkerne. Hæld vin over dem og tilsæt laurbærblad og peberkorn. Lad kødet marinere i køleskabet til næste dag. 

Dag 2: 

Rens porrerne og skær dem i strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg baconen i olien i 2-3 min. i en gryde. Steg porrerne med i 1-2 min. Tilsæt champignonerne og vend det hele rundt. Hæld vinmarinaden fra kyllingestykkerne på og varm det hele op. Lad det småsnurre under låg i 10 min. Kom kyllingekødet i gryden. Lad det småsnurre i yderligere 10 min., eller til kødet netop er mørt. Rør fløden i og smag til med salt og peber. Vend klippet dild i retten og i den afdryppede pasta. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter

Onsdag:

Kylling i Riesling

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag med masser af smag. Kyllingen skal i vinmarinade dagen før servering

 

4 pers.

Ingredienser til kylling i Riesling:

Påbegyndes dagen før brug

800 g kyllingeinderfilet
1 flaske Riesling (hvidvin)
1 laurbærblad, 8 peberkorn
1 bdt. porrer, 250 g champignoner
150 g bacon i tern
2 spsk. olie
1 dl fløde, salt og peber
1/3 potte dild

Tilbehør:

Ca. 300 g tørret fuldkornspasta kogt efter anvisningen på pakken
1/3 potte dild

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

Fremgangsmåde:

Dag 1:

Afpuds kyllingestykkerne. Hæld vin over dem og tilsæt laurbærblad og peberkorn. Lad kødet marinere i køleskabet til næste dag.

Dag 2:

Rens porrerne og skær dem i strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg baconen i olien i 2-3 min. i en gryde. Steg porrerne med i 1-2 min. Tilsæt champignonerne og vend det hele rundt. Hæld vinmarinaden fra kyllingestykkerne på og varm det hele op. Lad det småsnurre under låg i 10 min. Kom kyllingekødet i gryden. Lad det småsnurre i yderligere 10 min., eller til kødet netop er mørt. Rør fløden i og smag til med salt og peber. Vend klippet dild i retten og i den afdryppede pasta.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter

3 / 6
Ovndampet rødspætte i tomatsuppe
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Det tager ikke land tid at lave denne ret, og så er det tilmed en forholdvis billig ret 




 
4 pers.


Ingredienser til ovndampet rødspætte i tomatsuppe:
 
400 g rødspættefileter 
Ca. ½ tsk. salt 
2 finthakkede fed hvidløg 

Tomatsuppe:

1 løg 
1 peberfrugtmix (3 stk.) 
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 dåser flåede, hakkede tomater 
Ca. 6 dl grøntsagsbouillon 
1½ dl fløde 
Salt og peber 
1/3 potte dild

PRØV OGSÅ: Muslinger emd tomatsovs og pasta

Fremgangsmåde:
Krydr fiskefileterne med salt og hvidløg. Lad dem trække, til ovnen er opvarmet til 180°. Rul rødspættefileterne sammen fra  hale mod hoved og læg dem i et ovnfast fad. Hæld vand i fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 15 min. 


Tomatsuppe:
 
Skær løg og peberfrugter i tern. Hak hvidløgsfeddene. Steg løg og peberfrugter i 3-4 min. i olien. Tilsæt hvidløg, tomater, bouillon og fløde. Bring det hele i kog og lad det småkoge under låg i 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg 1-2 rødspætteruller i. Pynt med dildkviste. 


Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Laksedeller og sennepssauce
Ovndampet rødspætte i tomatsuppe
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Det tager ikke land tid at lave denne ret, og så er det tilmed en forholdvis billig ret 




 
4 pers.


Ingredienser til ovndampet rødspætte i tomatsuppe:
 
400 g rødspættefileter 
Ca. ½ tsk. salt 
2 finthakkede fed hvidløg 

Tomatsuppe:

1 løg 
1 peberfrugtmix (3 stk.) 
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 dåser flåede, hakkede tomater 
Ca. 6 dl grøntsagsbouillon 
1½ dl fløde 
Salt og peber 
1/3 potte dild

PRØV OGSÅ: Muslinger emd tomatsovs og pasta

Fremgangsmåde:
Krydr fiskefileterne med salt og hvidløg. Lad dem trække, til ovnen er opvarmet til 180°. Rul rødspættefileterne sammen fra  hale mod hoved og læg dem i et ovnfast fad. Hæld vand i fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 15 min. 


Tomatsuppe:
 
Skær løg og peberfrugter i tern. Hak hvidløgsfeddene. Steg løg og peberfrugter i 3-4 min. i olien. Tilsæt hvidløg, tomater, bouillon og fløde. Bring det hele i kog og lad det småkoge under låg i 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg 1-2 rødspætteruller i. Pynt med dildkviste. 


Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Laksedeller og sennepssauce

Torsdag:

Ovndampet rødspætte i tomatsuppe

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Det tager ikke land tid at lave denne ret, og så er det tilmed en forholdvis billig ret

 

4 pers.

Ingredienser til ovndampet rødspætte i tomatsuppe:

 

400 g rødspættefileter
Ca. ½ tsk. salt
2 finthakkede fed hvidløg


Tomatsuppe:

1 løg
1 peberfrugtmix (3 stk.)
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 dåser flåede, hakkede tomater
Ca. 6 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber
1/3 potte dild

PRØV OGSÅ: Muslinger emd tomatsovs og pasta

Fremgangsmåde:

Krydr fiskefileterne med salt og hvidløg. Lad dem trække, til ovnen er opvarmet til 180°. Rul rødspættefileterne sammen fra  hale mod hoved og læg dem i et ovnfast fad. Hæld vand i fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 15 min.

Tomatsuppe:
 
Skær løg og peberfrugter i tern. Hak hvidløgsfeddene. Steg løg og peberfrugter i 3-4 min. i olien. Tilsæt hvidløg, tomater, bouillon og fløde. Bring det hele i kog og lad det småkoge under låg i 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg 1-2 rødspætteruller i. Pynt med dildkviste.

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Laksedeller og sennepssauce

4 / 6
Tykstegsbøf og bagte rødder
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode tykstegbøffer med bagte rodfrugter 



4 pers.


Ingredienser til tykstegsbøf og bagte rødder:
 
4 tykstegsbøffer 
1 spsk. olie + 1 spsk. smør 
Salt og peber 

Kryddersmør:

50 g blødt smør, 2 finthakkede fed hvidløg 
¼ tsk. cayennepeber, salt 

Bagte rødder:

750 g jordskokker
750 g persillerødder 
½ kg gulerødder 
2 spsk. olie
2 tsk. timian
Salt 

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat

Fremgangsmåde:


Kryddersmør: 

Rør smør, hvidløg og cayennepeber sammen. Smag til med salt. Rul smørret sammen til en pølse vha. plastfolie. Læg det i fryseren. 

Bagte rødder: 

Skrub rodfrugterne rene og skær dem i grove stykker. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem møre midt i en 220° varm ovn (ca. 35 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Bøffer: 

Dup bøfferne tørre. Brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middelstærk og steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side afhængigt af, hvor rosa de skal være. Tag smørret ud af fryseren og skær det i skiver, som derpå placeres oven på bøfferne. 

Tilberedningstid: 

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Rib eye af kalv og fyldte kartofler
Tykstegsbøf og bagte rødder
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode tykstegbøffer med bagte rodfrugter 



4 pers.


Ingredienser til tykstegsbøf og bagte rødder:
 
4 tykstegsbøffer 
1 spsk. olie + 1 spsk. smør 
Salt og peber 

Kryddersmør:

50 g blødt smør, 2 finthakkede fed hvidløg 
¼ tsk. cayennepeber, salt 

Bagte rødder:

750 g jordskokker
750 g persillerødder 
½ kg gulerødder 
2 spsk. olie
2 tsk. timian
Salt 

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat

Fremgangsmåde:


Kryddersmør: 

Rør smør, hvidløg og cayennepeber sammen. Smag til med salt. Rul smørret sammen til en pølse vha. plastfolie. Læg det i fryseren. 

Bagte rødder: 

Skrub rodfrugterne rene og skær dem i grove stykker. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem møre midt i en 220° varm ovn (ca. 35 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Bøffer: 

Dup bøfferne tørre. Brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middelstærk og steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side afhængigt af, hvor rosa de skal være. Tag smørret ud af fryseren og skær det i skiver, som derpå placeres oven på bøfferne. 

Tilberedningstid: 

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Rib eye af kalv og fyldte kartofler

Fredag:

Tykstegsbøf og bagte rødder

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode tykstegbøffer med bagte rodfrugter 

4 pers.

Ingredienser til tykstegsbøf og bagte rødder:

 

4 tykstegsbøffer
1 spsk. olie + 1 spsk. smør
Salt og peber

Kryddersmør:

50 g blødt smør, 2 finthakkede fed hvidløg
¼ tsk. cayennepeber, salt

Bagte rødder:

750 g jordskokker
750 g persillerødder
½ kg gulerødder
2 spsk. olie
2 tsk. timian
Salt

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat

Fremgangsmåde:

Kryddersmør:

Rør smør, hvidløg og cayennepeber sammen. Smag til med salt. Rul smørret sammen til en pølse vha. plastfolie. Læg det i fryseren.

Bagte rødder:

Skrub rodfrugterne rene og skær dem i grove stykker. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem møre midt i en 220° varm ovn (ca. 35 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Bøffer:

Dup bøfferne tørre. Brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middelstærk og steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side afhængigt af, hvor rosa de skal være. Tag smørret ud af fryseren og skær det i skiver, som derpå placeres oven på bøfferne.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Rib eye af kalv og fyldte kartofler

5 / 6

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Nyeste artikler

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant

Relaterede Artikler

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00