Fredag d. 7. december 2012 - af Pia Friis Andreassen
Madplan med sandwich, indbagt kalkun og laks
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge lade dig inspirere af eller følge madplanen

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen:
Frost/køl:
800 g laksefilet
900 g rejer (frost)
2 pk. kyllingebryst a 100 g
200 g Philadelphia
2 x 100 g kogt, klassisk skinke
Ca. 900 g Riberhus skæreost
800 g kyllingelår
900 g kalkunbryst
2 pk. parmaskinke
½ l madlavningsfløde 6 %
10 æg
Kolonial:
400 ml kokosmælk
1 pk. rosiner
2 fuldkornsrugbrød
1 pk. fuldkornstoast
3 pk. majs a 140 g
3 dåser tun
1 pose mandler
1 pose Levebrød sandwich-rugboller (6 stk.)
1 glas hakkede, soltørrede tomater
Grønt:
2 kg appelsiner
2 røde pebersnacks
1 bdt. porrer
2 x 175 g Trimix-salat
1 icebergsalat
2 økologiske agurker
1 kg rødløg
3 økologiske citroner
1 kg vindruer
300 g babyspinat
1 kg kartofler
Det havde Pia selv til madplanen:
Karry, salt, peber, sojasauce, ris, dijonsennep, honning, smør, olie, sød chilisauce, spaghetti, pastaskruer, hvidvinseddike, timian.
SE FLERE: Vi har samlet alle vores madplaner her...
Ugens madpakker fra masplanen:
Mandag: 1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, kylling og løgringe. Appelsin.
Tirsdag: 1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, kylling og løgringe. Ost i klodser. Vindruer.
Onsdag: Rugbrød med skinke og kylling. Appelsiner. Mandler.
Torsdag: Salat af pastaskruer, majs, babyspinat, soltørrede tomater, løg og tun. ½ rugbolle.
Fredag: Rugbrød med agurk og ost. Rosiner.
Madplan med sandwich, indbagt kalkun og laks


Mandag:
Laks og grønt i kokosmælk
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard
God og nem hverdagsret
4 personer
Det skal du bruge:
800 g laksefilet, 1 tsk. salt
1 bdt. porrer
2 røde pebersnacks
2 spsk. olie
2 spsk. mild karry
2 spsk. sojasauce
Saften af 1 citron
400 ml kokosmælk
1 håndfuld rosiner
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris (fuldkorn) kogt efter anvisningen på emballagen.
PRØV OGSÅ: Varmrøget laks og stegte rodfrugter
Sådan gør du:
Skær laksen i portionsstykker. Fjern evt. skind og krydr fisken med salt. Lad det trække for en kort stund. Rens i mellemtiden porrerne og kassér den øverste, grønne del. Skær porrerne i tynde strimler. Flæk peber-snackene og fjern kerner og hinder. Skær snackene i strimler og sautér dem i olien i 2 min. Lad porrerne sautere med i 1 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 30 sek. Tag panden af varmen. Dryp sojasauce over og vend det hele rundt.
Fordel grøntsagsblandingen i et ovnfast fad. Placér laksestykkerne ovenpå og dryp med citronsaft. Varm kokosmælken op i en kasserolle under omrøring. Hæld den i fadet, som sættes midt i en 180° varm ovn i 12-15 min. Strø rosiner over ved servering.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Muslingesuppe


Tirsdag:
Lun sandwich med ost, skinke og spejlæg
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Super aftensmad til de dage, hvor det skal gå hurtigt
4 personer
Det skal du bruge:
Smør:
12 skiver fuldkornstoast
2-3 spsk. dijonsennep
2-3 spsk. honning
12 skiver ost
6 skiver kogt, klassisk skinke
6 æg
Salat:
175 g spæde salatblade (Trimix-salat)
1 rødløg
½ agurk
Dressing:
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand
½ spsk. honning
3-4 spsk. olie
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Ribbensteg i fuldkornspita
Sådan gør du:
Salat:
Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skær løget i ringe og agurken i skiver.
Dressing:
Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Sandwich:
Kom smør på halvdelen af brødskiverne og en blanding af sennep og honning på resten. Læg ost på honning/sennep- skiverne, dernæst skinke, så en skive ost mere og til slut en smørsmurt brødskive. Steg sandwichene i smør på en pande over middelstærk varme, til brødene er gyldne. Hold dem lune i en 150° varm ovn.
Slå æggene ud i panden og steg dem til spejlæg.
Tilberedningstid:
Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Panini med skinke og mozzarella


Onsdag:
Kylling og kartofler i fad
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard
Nem middag til familien - kyllingelår og kartofler i fad
4 personer
Det skal du bruge:
800 g kyllingelår
2-3 rødløg
1 kg kartofler
4 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber
250 g vindruer
PRØV OGSÅ: Kylling i kokosmælk
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200°. Skær løgene i kvarter. Skrub kartoflerne rene og skær dem i kvarter. Dup dem tørre. Vend kyllingelår, løg, kartofler, olie og timian sammen i ovnens bradepande. Sørg for, at kyllingelårene vendes med skindsiden opad. Sæt bradepanden i ovnen i 40 min., til kyllingelårene er knap møre. Tag bradepanden ud. Strø vindruerne over og krydr med salt og peber. Steg retten i yderligere ca. 5 min., til kyllingekødet er netop gennemstegt.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Andebryst med stegt tilbehør


Torsdag:
Iceberg-wraps med rejer, æg og grønt
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Skal det være ekstra sundt, så skift de klassiske madpandekager ud med iceberg-wraps
4 personer
Det skal du bruge:
Iceberg-wraps:
4 æg
900 g rejer (fra frost, optøet natten over i køleskabet)
1 icebergsalat
1 agurk
2 rødløg
Ca. 280 g majs
Dressing:
200 g Philadelphia
2 dl sød chilisauce
Citronsaft
Tilbehør:
4 rugboller
PRØV OGSÅ: Linsesuppe med marinerede rejer
Sådan gør du:
Iceberg-wraps:
Kog æggene i 8 min. Hæld vandet fra og hæld koldt vand på. Kom rejerne i et dørslag til afdrypning. Del icebergsalaten i hele blade, som skylles og duppes tørre. Skær agurken i tern og løgene i ringe. Pil æggene og skær dem i både. Lad majsene dryppe af.
Dressing:
Kør Philadelphia og chilisauce sammen med en blender. Smag til med citronsaft.
Servér de forskellige ingredienser i små skåle, så man selv kan fylde det i salatbladene og rulle dem til wraps.
Tilberedningstid:
Ca. 10 min., heraf arbejdstid ca. 10 min.
PRØV OGSÅ: Laks og lun salat


Fredag:
Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce
Af Pia Friis Andreassen/Martin Tanggaard
Lækkert kalkunbryst, der fyldes med soltørrede tomater
4 personer
Det skal du bruge:
900 g kalkunbryst
½ glas hakkede, soltørrede tomater i marinade (afdryppede)
2 pk. parmaskinke
Peber
Spinatsauce:
150 g babyspinat
½ l madlavningsfløde 6 %
1-2 tsk. revet økologisk citronskal
Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør:
Ca. 300 g spaghetti (fuldkorn)
PRØV OGSÅ: Andebryst med ovnstegt tilbehør
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200°. Del kalkunbrystet i 3 stykker på langs. Skær en lomme på langs i hvert kalkunstykke. Fyld soltørrede tomater i lommerne. Vikl parmaskinke omkring. Læg kalkunstykkerne i et ovnfast fad. Sæt fadet midt i den varme ovn i 20-25 min. afhængig af tykkelse. Kødet skal være fast, når der trykkes let på det.
Tilbehør:
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen.
Spinatsauce:
Skyl spinaten grundigt. Varm fløden op under omrøring. Rør spinaten i. Smag til med citronskal, -saft, salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce