Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med skinke, gullasch og kylling

Madplan med skinke, gullasch og kylling

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 22. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

2 pk. kød for 150 kr.:
1.100 g wokstrimler af skinkekød og 600 g gullaschkød.
150 g rejer (frost)
1 pose ærter (650 g, frost)
300 g perleløg (frost)
1.300 g majskylling
4 tykstegsmedaljoner
10 æg
600 g skæreost
500 g cremefraiche 18 %
2 pk. kogt skinke
1 pk. kyllingepålæg

Kolonial:
250 g fuldkornsnudler
2 fuldkornsrugbrød
2 pk. Jumbo fuldkornspitabrød
250 g rosiner
200 g mandler
1 pose groft brød
400 g torskerogn

Grønt:

2 x 250 g bønner
1 hvidløg
2 mini-romainesalater
500 g cocktailtomater
1 potte purløg
1 kg gulerødder
2 x 250 g orangerødder
5 bagekartofler
1 bakke karse
500 g røde, stenfri druer

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, fiskesauce, sukker, salt, peber, timian, karry, stødt spidskommen, stødt koriander, tørrede chiliflager, hvidløg, smør, oksebouillon, engelsk sauce, tomatketchup, peanuts, sennep.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugbrødsklapsammener med hårdkogt æg og ost i bjælker. Vindruer.

Tirsdag:

1-2 rugbrødsklapsammener med ost og skinke samt evt. sennep. Rosiner/mandler.

Onsdag:

Rugbrød med skinke, tomat og æg. 1-2 gulerødder.

Torsdag:

Rugbrød med torskerogn, kylling og karse. Mandler og rosiner.

Fredag:

Rugbrød med ost, kylling og karse. 1-2 gulerødder.

Madplan med skinke, gullasch og kylling

Lynstegt skinkekød

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker ret med nudler og skinke 



 
4 pers.


Ingredienser til lynstegt skinkekød 
500 g skinkekød i wokstrimler 
150 g rejer (frost, optøet i køleskabet natten forinden) 
500 g friske grønne bønner 
2 spsk. olie 
8 fed hvidløg i skiver 
3 spsk. fiskesauce eller sojasauce 
2 tsk. sukker 
1 tsk. peber 
½ dl tørristede peanuts 

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler 

PRØV OGSÅ: Stegte ris med kylling og grønt


Fremgangsmåde
Tilbehør:

Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen. 

Wokret: 

Lad rejerne dryppe af. Nip og skyl bønnerne. Dup kødet tørt. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri ad to omgange, til det tager farve. Tag det op af wokken. Tilsæt derpå resten af olien og steg bønnerne under omrøring i 3 min. Steg derefter hvidløgsfeddene med i ½ min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med fiskesauce, sukker og peber og varm det hurtigt igennem. Tag wokken af varmen og vend rejerne i. 

Strø ristede peanuts over retten og servér den med nudler til. 

Tilberedningstid: 

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk
 
Lynstegt skinkekød

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker ret med nudler og skinke 



 
4 pers.


Ingredienser til lynstegt skinkekød 
500 g skinkekød i wokstrimler 
150 g rejer (frost, optøet i køleskabet natten forinden) 
500 g friske grønne bønner 
2 spsk. olie 
8 fed hvidløg i skiver 
3 spsk. fiskesauce eller sojasauce 
2 tsk. sukker 
1 tsk. peber 
½ dl tørristede peanuts 

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler 

PRØV OGSÅ: Stegte ris med kylling og grønt


Fremgangsmåde
Tilbehør:

Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen. 

Wokret: 

Lad rejerne dryppe af. Nip og skyl bønnerne. Dup kødet tørt. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri ad to omgange, til det tager farve. Tag det op af wokken. Tilsæt derpå resten af olien og steg bønnerne under omrøring i 3 min. Steg derefter hvidløgsfeddene med i ½ min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med fiskesauce, sukker og peber og varm det hurtigt igennem. Tag wokken af varmen og vend rejerne i. 

Strø ristede peanuts over retten og servér den med nudler til. 

Tilberedningstid: 

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk
 

Mandag:

Lynstegt skinkekød

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker ret med nudler og skinke

 

4 pers.

Ingredienser til lynstegt skinkekød

500 g skinkekød i wokstrimler
150 g rejer (frost, optøet i køleskabet natten forinden)
500 g friske grønne bønner
2 spsk. olie
8 fed hvidløg i skiver
3 spsk. fiskesauce eller sojasauce
2 tsk. sukker
1 tsk. peber
½ dl tørristede peanuts

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler

PRØV OGSÅ: Stegte ris med kylling og grønt

Fremgangsmåde

Tilbehør:

Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen.

Wokret:

Lad rejerne dryppe af. Nip og skyl bønnerne. Dup kødet tørt. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri ad to omgange, til det tager farve. Tag det op af wokken. Tilsæt derpå resten af olien og steg bønnerne under omrøring i 3 min. Steg derefter hvidløgsfeddene med i ½ min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med fiskesauce, sukker og peber og varm det hurtigt igennem. Tag wokken af varmen og vend rejerne i.

Strø ristede peanuts over retten og servér den med nudler til.

Tilberedningstid:

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk

 

1 / 6
Skinke-kebab i pitabrød
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode pitabrød til hele familien 



 
4 pers. 


Ingredienser til skinke-kebab i pitabrød 
8 fuldkornspitabrød 
2 mini-romainesalater 
250 g cocktailtomater 
1 løg 

Skinke-kebab:

600 g skinkekød i wokstrimler 
4 spsk. olie 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. stødt koriander 
½ tsk. tørrede chiliflager (eller efter behag) 
1 tsk. salt 

Dressing:

300 g cremefraiche 18 % 
2⁄3 potte purløg, klippet 
1 nip salt 

PRØV OGSÅ: Sandwich med flæskesteg og krydret mayo


Fremgangsmåde
Skinke-kebab: 

Dup kødet tørt og kom det i en skål. Hæld olie over og tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander og chili. Vend det grundigt sammen og lad det trække en kort stund. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Rist kødet heri ad to omgange under omrøring, til det er gennemstegt. Krydr med salt. 

Kebab i pita:
 
Skyl salaten og dup den tør. Skær tomaterne i skiver og løget i ringe. 
Fyld kød og grøntsager i lune pitabrød. Servér den sammenrørte dressing til. 

Tilberedningstid: 

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling
 
Skinke-kebab i pitabrød
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode pitabrød til hele familien 



 
4 pers. 


Ingredienser til skinke-kebab i pitabrød 
8 fuldkornspitabrød 
2 mini-romainesalater 
250 g cocktailtomater 
1 løg 

Skinke-kebab:

600 g skinkekød i wokstrimler 
4 spsk. olie 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. stødt koriander 
½ tsk. tørrede chiliflager (eller efter behag) 
1 tsk. salt 

Dressing:

300 g cremefraiche 18 % 
2⁄3 potte purløg, klippet 
1 nip salt 

PRØV OGSÅ: Sandwich med flæskesteg og krydret mayo


Fremgangsmåde
Skinke-kebab: 

Dup kødet tørt og kom det i en skål. Hæld olie over og tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander og chili. Vend det grundigt sammen og lad det trække en kort stund. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Rist kødet heri ad to omgange under omrøring, til det er gennemstegt. Krydr med salt. 

Kebab i pita:
 
Skyl salaten og dup den tør. Skær tomaterne i skiver og løget i ringe. 
Fyld kød og grøntsager i lune pitabrød. Servér den sammenrørte dressing til. 

Tilberedningstid: 

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling
 

Tirsdag:

Skinke-kebab i pitabrød

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode pitabrød til hele familien

 

4 pers.

Ingredienser til skinke-kebab i pitabrød

8 fuldkornspitabrød
2 mini-romainesalater
250 g cocktailtomater
1 løg

Skinke-kebab:

600 g skinkekød i wokstrimler
4 spsk. olie
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. tørrede chiliflager (eller efter behag)
1 tsk. salt

Dressing:

300 g cremefraiche 18 %
2⁄3 potte purløg, klippet
1 nip salt

PRØV OGSÅ: Sandwich med flæskesteg og krydret mayo

Fremgangsmåde

Skinke-kebab:

Dup kødet tørt og kom det i en skål. Hæld olie over og tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander og chili. Vend det grundigt sammen og lad det trække en kort stund. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Rist kødet heri ad to omgange under omrøring, til det er gennemstegt. Krydr med salt.

Kebab i pita:
 
Skyl salaten og dup den tør. Skær tomaterne i skiver og løget i ringe.
Fyld kød og grøntsager i lune pitabrød. Servér den sammenrørte dressing til.

Tilberedningstid:

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling

 

2 / 6
Kylling med stegte orangerødder
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 

Lækker kylling fra ovnen med stegte gulerødder og ærtepuré 



 
4 pers.


Ingredienser til kylling med stegte orangerødder 
1 hel kylling, ca. 1.300 g
1-2 spsk. olie 
2 tsk. karry
Salt og peber 

Orangerødder:
 
500 g små orangerødder 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 
1 tsk. timian og ½ tsk. salt 

Ærtepuré: 

400 g ærter (frost), 
200 g cremefraiche 18 % 
Salt og peber 

Tilbehør:
 
Groft brød 

PRØV OGSÅ: Kylling i karry


Fremgangsmåde
Kylling:

Del kyllingen i 8 stykker. Dup dem tørre og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med olie og krydr med karry, salt og peber. Sæt fadet i en 225° varm ovn og steg det i 20 min. Dæmp varmen til 200° og steg kyllingen i yderligere ca. 20 min., eller til kødet netop er gennemstegt. 

Orangerødder: 

Skrub rødderne og steg dem møre i fedtstoffet (ca. 5 min.). De skal have lidt bid. Krydr med timian og salt. 

Ærtepuré: 

Kom ærterne i en kasserolle og dæk dem med vand. Kog dem i 5 min. Lad dem dryppe af og blend dem med cremefraiche. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Pastaret med kylling i cremet sauce
 
Kylling med stegte orangerødder
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 

Lækker kylling fra ovnen med stegte gulerødder og ærtepuré 



 
4 pers.


Ingredienser til kylling med stegte orangerødder 
1 hel kylling, ca. 1.300 g
1-2 spsk. olie 
2 tsk. karry
Salt og peber 

Orangerødder:
 
500 g små orangerødder 
2 spsk. olie og 2 spsk. smør 
1 tsk. timian og ½ tsk. salt 

Ærtepuré: 

400 g ærter (frost), 
200 g cremefraiche 18 % 
Salt og peber 

Tilbehør:
 
Groft brød 

PRØV OGSÅ: Kylling i karry


Fremgangsmåde
Kylling:

Del kyllingen i 8 stykker. Dup dem tørre og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med olie og krydr med karry, salt og peber. Sæt fadet i en 225° varm ovn og steg det i 20 min. Dæmp varmen til 200° og steg kyllingen i yderligere ca. 20 min., eller til kødet netop er gennemstegt. 

Orangerødder: 

Skrub rødderne og steg dem møre i fedtstoffet (ca. 5 min.). De skal have lidt bid. Krydr med timian og salt. 

Ærtepuré: 

Kom ærterne i en kasserolle og dæk dem med vand. Kog dem i 5 min. Lad dem dryppe af og blend dem med cremefraiche. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Pastaret med kylling i cremet sauce
 

Onsdag:

Kylling med stegte orangerødder

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker kylling fra ovnen med stegte gulerødder og ærtepuré

 

4 pers.

Ingredienser til kylling med stegte orangerødder

1 hel kylling, ca. 1.300 g
1-2 spsk. olie
2 tsk. karry
Salt og peber

Orangerødder:
 
500 g små orangerødder
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
1 tsk. timian og ½ tsk. salt

Ærtepuré:

400 g ærter (frost),
200 g cremefraiche 18 %
Salt og peber

Tilbehør:
 
Groft brød

PRØV OGSÅ: Kylling i karry

Fremgangsmåde

Kylling:

Del kyllingen i 8 stykker. Dup dem tørre og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med olie og krydr med karry, salt og peber. Sæt fadet i en 225° varm ovn og steg det i 20 min. Dæmp varmen til 200° og steg kyllingen i yderligere ca. 20 min., eller til kødet netop er gennemstegt.

Orangerødder:

Skrub rødderne og steg dem møre i fedtstoffet (ca. 5 min.). De skal have lidt bid. Krydr med timian og salt.

Ærtepuré:

Kom ærterne i en kasserolle og dæk dem med vand. Kog dem i 5 min. Lad dem dryppe af og blend dem med cremefraiche. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Pastaret med kylling i cremet sauce

 

3 / 6
Gullasch
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


God og fyldig klassiker til middagsbordet 



 
4 pers.


Ingredienser til gullasch 
Ca. 600 g gullaschkød 
2 løg 
6 gulerødder 
500 g champignoner 
2 + 2 spsk. olie 
140 g tomatkoncentrat 
4 dl vand 
2 spsk. mild paprika 
1 tsk. stødt spidskommen 
Salt og peber 
1⁄3 potte purløg 

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris 

PRØV OGSÅ: Chili con carne


Fremgangsmåde
Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens champignonerne og skær dem i halve. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt 2 spsk. olie og steg løgene heri i et par minutter. Lad derpå gulerødder og champignoner stege med i yderligere et par minutter. Tag det hele op af gryden. Dup kødet tørt. Hæld resten af olien i gryden og skru op for varmen. Brun kødet i olien ad to omgange. Tag kødet op og gør gryden ren. Kom kød, grøntsager, tomatkoncentrat, vand, paprika og spidskommen i. Varm det hele op og lad det småsimre under låg i 50 min., eller til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber. Servér gullaschen med et drys klippet purløg. 

Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 20 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
 
PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød
 
Gullasch
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


God og fyldig klassiker til middagsbordet 



 
4 pers.


Ingredienser til gullasch 
Ca. 600 g gullaschkød 
2 løg 
6 gulerødder 
500 g champignoner 
2 + 2 spsk. olie 
140 g tomatkoncentrat 
4 dl vand 
2 spsk. mild paprika 
1 tsk. stødt spidskommen 
Salt og peber 
1⁄3 potte purløg 

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris 

PRØV OGSÅ: Chili con carne


Fremgangsmåde
Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens champignonerne og skær dem i halve. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt 2 spsk. olie og steg løgene heri i et par minutter. Lad derpå gulerødder og champignoner stege med i yderligere et par minutter. Tag det hele op af gryden. Dup kødet tørt. Hæld resten af olien i gryden og skru op for varmen. Brun kødet i olien ad to omgange. Tag kødet op og gør gryden ren. Kom kød, grøntsager, tomatkoncentrat, vand, paprika og spidskommen i. Varm det hele op og lad det småsimre under låg i 50 min., eller til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber. Servér gullaschen med et drys klippet purløg. 

Tilbehør: 

Kog risene efter anvisningen på emballagen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 20 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
 
PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød
 

Torsdag:

Gullasch

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

God og fyldig klassiker til middagsbordet

 

4 pers.

Ingredienser til gullasch

Ca. 600 g gullaschkød
2 løg
6 gulerødder
500 g champignoner
2 + 2 spsk. olie
140 g tomatkoncentrat
4 dl vand
2 spsk. mild paprika
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
1⁄3 potte purløg

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris

PRØV OGSÅ: Chili con carne

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens champignonerne og skær dem i halve. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt 2 spsk. olie og steg løgene heri i et par minutter. Lad derpå gulerødder og champignoner stege med i yderligere et par minutter. Tag det hele op af gryden. Dup kødet tørt. Hæld resten af olien i gryden og skru op for varmen. Brun kødet i olien ad to omgange. Tag kødet op og gør gryden ren. Kom kød, grøntsager, tomatkoncentrat, vand, paprika og spidskommen i. Varm det hele op og lad det småsimre under låg i 50 min., eller til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber. Servér gullaschen med et drys klippet purløg.

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 20 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
 
PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød

 

4 / 6
Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode medaljoner med tilbehør til en lækker fredags-middag 



 
4 pers.


Ingredienser til medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør 
4 tykstegsmedaljoner
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
1½ dl oksebouillon
1 spsk. tomatketchup
1 spsk. engelsk sauce 

Tilbehør:

250 g ærter (frost) 
5 skrællede bagekartofler 
4 spsk. olie og 2 spsk. smør 
300 g perleløg (optøet fra frost) 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Cuvettesteg med kold bearnaisesauce


Fremgangsmåde
Allerførst:

Tag ærterne ud af fryseren. Tag derefter medaljonerne ud af køleskabet og krydr med salt. 

Tilbehør: 

Skær kartoflerne i tern. Dup dem tørre og steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i 12 min. Rør jævnligt i dem. Lad løgene dryppe grundigt af og steg dem med kartoflerne i 8-10 min. Øg varmen en smule, tilsæt ærterne og steg det hele i 2 min. Smag til med salt og peber. 

Medaljoner: 

Dup medaljonerne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med peber. Dæmp varmen til middel og steg dem færdige (5-7 min. på hver side). Tag dem af panden og hold dem varme. Kog panden af med bouillonen. Lad den koge lidt ind og rør derpå ketchup og engelsk sauce i. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto
 
Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør
 
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Gode medaljoner med tilbehør til en lækker fredags-middag 



 
4 pers.


Ingredienser til medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør 
4 tykstegsmedaljoner
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
1½ dl oksebouillon
1 spsk. tomatketchup
1 spsk. engelsk sauce 

Tilbehør:

250 g ærter (frost) 
5 skrællede bagekartofler 
4 spsk. olie og 2 spsk. smør 
300 g perleløg (optøet fra frost) 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Cuvettesteg med kold bearnaisesauce


Fremgangsmåde
Allerførst:

Tag ærterne ud af fryseren. Tag derefter medaljonerne ud af køleskabet og krydr med salt. 

Tilbehør: 

Skær kartoflerne i tern. Dup dem tørre og steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i 12 min. Rør jævnligt i dem. Lad løgene dryppe grundigt af og steg dem med kartoflerne i 8-10 min. Øg varmen en smule, tilsæt ærterne og steg det hele i 2 min. Smag til med salt og peber. 

Medaljoner: 

Dup medaljonerne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med peber. Dæmp varmen til middel og steg dem færdige (5-7 min. på hver side). Tag dem af panden og hold dem varme. Kog panden af med bouillonen. Lad den koge lidt ind og rør derpå ketchup og engelsk sauce i. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min. 

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto
 

Fredag:

Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør

 

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Gode medaljoner med tilbehør til en lækker fredags-middag

 

4 pers.

Ingredienser til medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør

4 tykstegsmedaljoner
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
1½ dl oksebouillon
1 spsk. tomatketchup
1 spsk. engelsk sauce

Tilbehør:

250 g ærter (frost)
5 skrællede bagekartofler
4 spsk. olie og 2 spsk. smør
300 g perleløg (optøet fra frost)
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Cuvettesteg med kold bearnaisesauce

Fremgangsmåde

Allerførst:

Tag ærterne ud af fryseren. Tag derefter medaljonerne ud af køleskabet og krydr med salt.

Tilbehør:

Skær kartoflerne i tern. Dup dem tørre og steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i 12 min. Rør jævnligt i dem. Lad løgene dryppe grundigt af og steg dem med kartoflerne i 8-10 min. Øg varmen en smule, tilsæt ærterne og steg det hele i 2 min. Smag til med salt og peber.

Medaljoner:

Dup medaljonerne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med peber. Dæmp varmen til middel og steg dem færdige (5-7 min. på hver side). Tag dem af panden og hold dem varme. Kog panden af med bouillonen. Lad den koge lidt ind og rør derpå ketchup og engelsk sauce i.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

 

5 / 6

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Nyeste artikler

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant

Relaterede Artikler

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00