Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med svinekam, medister og linsesuppe

Madplan med svinekam, medister og linsesuppe

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge lade dig inspirere af eller følge vores madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 23. november 2012 - af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen:

Frost/køl:

1 spand rejer i lage (330 g)
2 x 400 g sildefileter
500 g kyllingemedister
2 svinemørbrader a ca. 500 g
Ca. 1,5 kg svinekam m/svær - u/ben
500 g Cheasy fraiche 6 %
1 Kronekildeost (ca. 765 g)
750 g grønne bønner (frost)
575 g ærter (frost)
1 pk. kyllingepålæg
1 bæger fetaost

Kolonial:

1 pose røde linser (600 g)
1 pk. Pågen fuldkornsklemmer
1 Kohberg fuldkornsrugbrød
3 dåser tun i vand
1 pk. naanbrød
1 glas kapers, 1 pose mandler
1 pk. mini-rugbrød (6 stk.)
1 flaske balsamicoeddike
2 dåser torskerogn
1 glas soltørrede tomater i oliemarinade
1 glas oliven

Grønt:

1 potte persille
1 bdt. bladselleri
2 x 1 kg gulerødder
1 bakke ingefærrod
1 pk. hjertesalat (2 stk.)
400 g rosenkål
1 rodselleri
1 kg kartofler
 

Det havde Pia selv til madplanen:

Mayonnaise, salt, peber, karry, rosmarin, timian, sukker, løg, rødløg, hvidløg, olie, rugmel, sennep, pastaskruer, grøntsagsbouillon, hvid-vinseddike.

SE FLERE: Skal du bruge en madplan? Vi har samlet alle vores madplaner her...
 

Ugens madpakker fra madplanen:

Mandag: 1-2 fuldkornsklemmer med salat og tun rørt med mayo., salt, peber. 2 gulerødder.

Tirsdag: 1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, kylling og løgringe. Ost i bjælker.

Onsdag: Rugbrød, ost, kylling. 1-2 gulerødder.

Torsdag: 1-2 stk. rugbrød med salatblade og svinekam fra onsdag. Revet gulerod. Mandler.

Fredag: Rugbrød med torskerogn og ost. Mandler.

Madplan med svinekam, medister og linsesuppe

Linsesuppe med marinerede rejer
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


God og sund suppe med rejer 


4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber 

Suppe:

2 store løg 
2 stilke bladselleri 
4 gulerødder 
2 spsk. olie 
2 spsk. karry eller garam masala 
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod 
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon 
Salt og peber 

Tilbehør:

Naanbrød 

PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe

Sådan gør du:

Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes. 

Suppe:
 
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød Linsesuppe med marinerede rejer
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


God og sund suppe med rejer 


4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber 

Suppe:

2 store løg 
2 stilke bladselleri 
4 gulerødder 
2 spsk. olie 
2 spsk. karry eller garam masala 
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod 
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon 
Salt og peber 

Tilbehør:

Naanbrød 

PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe

Sådan gør du:

Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes. 

Suppe:
 
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød

Mandag:

Linsesuppe med marinerede rejer

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

God og sund suppe med rejer

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber

Suppe:

2 store løg
2 stilke bladselleri
4 gulerødder
2 spsk. olie
2 spsk. karry eller garam masala
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon
Salt og peber

Tilbehør:

Naanbrød

PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe

Sådan gør du:

Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes.

Suppe:
 
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen.

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød

1 / 6
Stegte sild rosenkål og sellerifritter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode sildefileter med grove fritter af selleri 

4 pers.

Det skal du bruge:

800 g dobbelte sildefileter 
1 dl rugmel eller grahamsmel 
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie 

Remoulade:

¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 % 
1½ tsk. mild karry 
50 g revet gulerod 
3 spsk. grofthakkede kapers 
Salt og peber 

Tilbehør:

400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri 

PRØV OGSÅ: Laks og lun salat

Sådan gør du:

Tilbehør: 

Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt. 
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Remoulade: 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. 

Stegte sild: 

Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe Stegte sild rosenkål og sellerifritter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode sildefileter med grove fritter af selleri 

4 pers.

Det skal du bruge:

800 g dobbelte sildefileter 
1 dl rugmel eller grahamsmel 
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie 

Remoulade:

¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 % 
1½ tsk. mild karry 
50 g revet gulerod 
3 spsk. grofthakkede kapers 
Salt og peber 

Tilbehør:

400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri 

PRØV OGSÅ: Laks og lun salat

Sådan gør du:

Tilbehør: 

Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt. 
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Remoulade: 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. 

Stegte sild: 

Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe

Tirsdag:

Stegte sild rosenkål og sellerifritter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode sildefileter med grove fritter af selleri

4 pers.

Det skal du bruge:

800 g dobbelte sildefileter
1 dl rugmel eller grahamsmel
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie

Remoulade:

¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 %
1½ tsk. mild karry
50 g revet gulerod
3 spsk. grofthakkede kapers
Salt og peber

Tilbehør:

400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri

PRØV OGSÅ: Laks og lun salat

Sådan gør du:

Tilbehør:

Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt.
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Remoulade:

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Stegte sild:

Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe

2 / 6
Marineret svinekam og bønnesalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben 
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin, 
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt 

Bønnesalat:

700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe 

Tilbehør: 

Mini-rugbrød 

PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing

Sådan gør du:

Svinekam:
 
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen. 

Bønnesalat: 

Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce Marineret svinekam og bønnesalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben 
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin, 
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt 

Bønnesalat:

700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe 

Tilbehør: 

Mini-rugbrød 

PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing

Sådan gør du:

Svinekam:
 
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen. 

Bønnesalat: 

Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce

Onsdag:

Marineret svinekam og bønnesalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin,
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt

Bønnesalat:

700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe

Tilbehør:

Mini-rugbrød

PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing

Sådan gør du:

Svinekam:
 
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen.

Bønnesalat:

Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce

3 / 6
Medister af kyllingekød og pastasalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skønt alternativ til den klassiske medister 

 
4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 500 g kyllingemedister 
2 spsk. olie 

Dipsauce:

2 dl Cheasy fraiche 6 % 
1 spsk. sennep 
Salt og peber 

Pastasalat:

300 g pastaskruer (fuldkorn) 
1 glas oliven (afdryppede) 
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede) 
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne 
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden) 
3/4 hakket potte persille 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce


Sådan gør du:

Pastasalat: 

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber. 

Pølse: 

Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. 

Dipsauce:
 
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret Medister af kyllingekød og pastasalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skønt alternativ til den klassiske medister 

 
4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 500 g kyllingemedister 
2 spsk. olie 

Dipsauce:

2 dl Cheasy fraiche 6 % 
1 spsk. sennep 
Salt og peber 

Pastasalat:

300 g pastaskruer (fuldkorn) 
1 glas oliven (afdryppede) 
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede) 
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne 
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden) 
3/4 hakket potte persille 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce


Sådan gør du:

Pastasalat: 

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber. 

Pølse: 

Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. 

Dipsauce:
 
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret

Torsdag:

Medister af kyllingekød og pastasalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skønt alternativ til den klassiske medister

 

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 500 g kyllingemedister
2 spsk. olie

Dipsauce:

2 dl Cheasy fraiche 6 %
1 spsk. sennep
Salt og peber

Pastasalat:

300 g pastaskruer (fuldkorn)
1 glas oliven (afdryppede)
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede)
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden)
3/4 hakket potte persille
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce

Sådan gør du:

Pastasalat:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber.

Pølse:

Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side.

Dipsauce:
 
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret

4 / 6
Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag, der tilmed er let at lave 

 
4 pers. 

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber 

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg 

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber 

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat

Sådan gør du:

Syltede løg: 

Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug. 

Tilbehør:
 
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré: 

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber. 

Mørbrad: 

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag, der tilmed er let at lave 

 
4 pers. 

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber 

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg 

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber 

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat

Sådan gør du:

Syltede løg: 

Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug. 

Tilbehør:
 
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré: 

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber. 

Mørbrad: 

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous

Fredag:

Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker middag, der tilmed er let at lave

 

4 pers.

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat

Sådan gør du:

Syltede løg:

Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug.

Tilbehør:
 
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber.

Mørbrad:

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous

5 / 6

Relaterede artikler

Karrysuppe med torskespid

Linsesuppe med bagte løg

Marianne blev 4,8 kilo lettere med Kålsuppekuren

Mexicansk inspireret suppe med chorizo

Nyeste artikler

  • Tragedierne er væltet ned over Kamilla: Jeg mister mine kære
  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?

Relaterede Artikler

Muslinge-fiskesuppe

Græskarsuppe med karry

Hyldebærsuppe med hjemmelavede tvebakker

Anne Hjernøes lækre vandmelonsuppe

Læs mere om

  • linsesuppe
  • supper

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Karrysuppe med torskespid

Linsesuppe med bagte løg

Marianne blev 4,8 kilo lettere med Kålsuppekuren

Mexicansk inspireret suppe med chorizo

Muslinge-fiskesuppe

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Tragedierne er væltet ned over Kamilla: Jeg mister mine kære
  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?
  • Jeg har planlagt min begravelse
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00