Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med tigerrejer, bøf og masser af grønt

Madplan med tigerrejer, bøf og masser af grønt

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 8. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

700 g black tiger-rejer (frost)
650 g kyllingeinderfilet
125 g bacon i skiver
4 højrebsbøffer
250 g cremefraiche 18 %
10 økologiske æg
200 g parmesanost
¼ l fløde
2 x 250 g fettuccine fuldkornspasta

Pålæg:

500 g Stryhn's grovpostej
1 pk. roastbeef
1 pk. kyllingebryst

Kolonial:

2 Leverugbrød
1 pose grovboller
200 g mandler
250 g rosiner

Grønt:

1 kg gulerødder
1 broccoli
4 økologiske bananer
100 g spæde salatblade
100 g rucola
1 bakke karse
1 ingefærknold
1 bdt. forårsløg
1 rød chilimix
1 pebermix (3 stk.)
3 mangoer
2 kg bagekartofler
2 x 125 g blåbær
 

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, smør, sojasauce, honning, løg, hvidløg, grøntsagsbouillon, citronsaft, fuldkornsris, sød chilisauce, stødt spidskommen, stødt koriander, salt, peber, æbleeddike, ost.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugbrødsklapsammener med leverpostej. Banan.

Tirsdag:

Rugbrød med roastbeef, kylling og karse. Peberfrugtstrimler.

Onsdag:

Rugbrød med leverpostej og æg. Mandler/rosiner.

Torsdag:

Rugbrød med kylling og roastbeef. Mango.

Fredag:

Rugbrød med leverpostej og ost. Blåbær.

Madplan med tigerrejer, bøf og masser af grønt

Tigerrejer med grønt og ris
 
Hvis du er til mad, der stammer fra det asiatiske køkken, vil du temmelig sikkert også nyde denne ret! 



 
4 pers. 


Ingredienser til tigerrejer med grønt og ris 
 
700 g black tiger-rejer (optøet i køleskab natten over og afskallede) 
1 løg 
2 gulerødder 
1 broccoli 
½ dl sojasauce 
1 spsk. honning 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. citronsaft 
2 spsk. olie 

Ris:

8 dl fuldkornsris kogt efter anvisningen på pakken (gem halvdelen af de kogte ris til torsdag) 

Tilbehør:

Sød chilisauce 

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo


Fremgangsmåde:


Tigerrejer: 

Skær løget i strimler og gulerødderne i stave og del broccolien i små buketter (gem stokken til torsdag). Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem det til senere. 

Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg rejerne heri ad to omgange og under omrøring, til de er knap møre (ca. 3 min.). Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg så grøntsagerne under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm blandingen op. Vend rejerne i og varm det hele i 1 min. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk
 
Tigerrejer med grønt og ris
 
Hvis du er til mad, der stammer fra det asiatiske køkken, vil du temmelig sikkert også nyde denne ret! 



 
4 pers. 


Ingredienser til tigerrejer med grønt og ris 
 
700 g black tiger-rejer (optøet i køleskab natten over og afskallede) 
1 løg 
2 gulerødder 
1 broccoli 
½ dl sojasauce 
1 spsk. honning 
1-2 finthakkede fed hvidløg 
1 tsk. citronsaft 
2 spsk. olie 

Ris:

8 dl fuldkornsris kogt efter anvisningen på pakken (gem halvdelen af de kogte ris til torsdag) 

Tilbehør:

Sød chilisauce 

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo


Fremgangsmåde:


Tigerrejer: 

Skær løget i strimler og gulerødderne i stave og del broccolien i små buketter (gem stokken til torsdag). Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem det til senere. 

Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg rejerne heri ad to omgange og under omrøring, til de er knap møre (ca. 3 min.). Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg så grøntsagerne under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm blandingen op. Vend rejerne i og varm det hele i 1 min. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk
 

Mandag:

Tigerrejer med grønt og ris

 

Hvis du er til mad, der stammer fra det asiatiske køkken, vil du temmelig sikkert også nyde denne ret!

 

4 pers.

Ingredienser til tigerrejer med grønt og ris

 

700 g black tiger-rejer (optøet i køleskab natten over og afskallede)
1 løg
2 gulerødder
1 broccoli
½ dl sojasauce
1 spsk. honning
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. citronsaft
2 spsk. olie

Ris:

8 dl fuldkornsris kogt efter anvisningen på pakken (gem halvdelen af de kogte ris til torsdag)

Tilbehør:

Sød chilisauce

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo

Fremgangsmåde:

Tigerrejer:

Skær løget i strimler og gulerødderne i stave og del broccolien i små buketter (gem stokken til torsdag). Rør sojasauce, honning, hvidløg og citronsaft sammen og gem det til senere.

Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg rejerne heri ad to omgange og under omrøring, til de er knap møre (ca. 3 min.). Tag dem op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg så grøntsagerne under konstant omrøring i 3-4 min. Hæld den sammenrørte sauce på og varm blandingen op. Vend rejerne i og varm det hele i 1 min.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk

 

1 / 6
Gulerodssuppe
 
Lækker gulerodssuppe med krydderier 



 
4 pers.


Ingredienser til gulerodssuppe 

Suppe:
 
800 g gulerødder 
1 stort løg 
1 bagekartoffel 
1 spsk. skrællet, revet ingefærrod 
2 spsk. olie 
1 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. stødt koriander 
Ca. 1 l grøntsagsbouillon 
Salt og peber 

Tilbehør:
 
250 g cremefraiche 18 % 
2-3 spsk. klippet karse 
Grovboller 

PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød


Fremgangsmåde:


Skræl grøntsagerne og skær dem i tern. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt olien og steg grøntsagerne og ingefæren heri i 5 min. Tilsæt spidskommen og koriander og steg det i yderligere ½ min. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele småkoge under låg i 20 min. Tag gryden af varmen og purér suppen med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med salt og peber. 

Servér suppen med cremefraiche, karse og grovboller. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Suppe med hakket kød og grønt
 
Gulerodssuppe
 
Lækker gulerodssuppe med krydderier 



 
4 pers.


Ingredienser til gulerodssuppe 

Suppe:
 
800 g gulerødder 
1 stort løg 
1 bagekartoffel 
1 spsk. skrællet, revet ingefærrod 
2 spsk. olie 
1 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. stødt koriander 
Ca. 1 l grøntsagsbouillon 
Salt og peber 

Tilbehør:
 
250 g cremefraiche 18 % 
2-3 spsk. klippet karse 
Grovboller 

PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød


Fremgangsmåde:


Skræl grøntsagerne og skær dem i tern. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt olien og steg grøntsagerne og ingefæren heri i 5 min. Tilsæt spidskommen og koriander og steg det i yderligere ½ min. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele småkoge under låg i 20 min. Tag gryden af varmen og purér suppen med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med salt og peber. 

Servér suppen med cremefraiche, karse og grovboller. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Suppe med hakket kød og grønt
 

Tirsdag:

Gulerodssuppe

 

Lækker gulerodssuppe med krydderier

 

4 pers.

Ingredienser til gulerodssuppe


Suppe:
 
800 g gulerødder
1 stort løg
1 bagekartoffel
1 spsk. skrællet, revet ingefærrod
2 spsk. olie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Ca. 1 l grøntsagsbouillon
Salt og peber

Tilbehør:
 
250 g cremefraiche 18 %
2-3 spsk. klippet karse
Grovboller

PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød

Fremgangsmåde:

Skræl grøntsagerne og skær dem i tern. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt olien og steg grøntsagerne og ingefæren heri i 5 min. Tilsæt spidskommen og koriander og steg det i yderligere ½ min. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele småkoge under låg i 20 min. Tag gryden af varmen og purér suppen med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med salt og peber.

Servér suppen med cremefraiche, karse og grovboller.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Suppe med hakket kød og grønt

 

2 / 6
Pastaret med kylling i cremet sauce

Lækker, cremet pastaret med fuldkornspasta og kylling 



 
4 pers. 


Ingredienser til pastaret med kylling i cremet sauce 
 
500 g fettuccine fuldkornspasta 
50 g rucola 
650 g kyllingeinderfilet 
2 spsk. olie 
125 g bacon i skiver 

Sauce:

2 æg 
75 g smeltet smør 
150 g revet parmesanost 
¼ l piskefløde 
2 finthakkede fed hvidløg 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Pasta og kødsauce


Fremgangsmåde:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Skyl rucolaen og slyng den tør. 
Skær kyllingekødet i tern og steg det i olien over middelstærk varme, til det netop er gennemstegt. Tag det af panden og tag 250 g fra til torsdag. Steg så baconen sprød, tag den af panden og læg den på fedtsugende papir. 

Sauce: 

Slå æggene ud i en gryde og pisk i dem. Tilsæt smør, parmesanost og fløde og varm det hele over middelstærk varme under omrøring. Tilsæt hvidløg og lad det simre ved svag varme i 5 min. Kom kylling og bacon i saucen og lad det hele blive varmt. Smag til med salt og peber. Servér retten med lidt rucola på toppen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling med parmaskinke
 
Pastaret med kylling i cremet sauce

Lækker, cremet pastaret med fuldkornspasta og kylling 



 
4 pers. 


Ingredienser til pastaret med kylling i cremet sauce 
 
500 g fettuccine fuldkornspasta 
50 g rucola 
650 g kyllingeinderfilet 
2 spsk. olie 
125 g bacon i skiver 

Sauce:

2 æg 
75 g smeltet smør 
150 g revet parmesanost 
¼ l piskefløde 
2 finthakkede fed hvidløg 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Pasta og kødsauce


Fremgangsmåde:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Skyl rucolaen og slyng den tør. 
Skær kyllingekødet i tern og steg det i olien over middelstærk varme, til det netop er gennemstegt. Tag det af panden og tag 250 g fra til torsdag. Steg så baconen sprød, tag den af panden og læg den på fedtsugende papir. 

Sauce: 

Slå æggene ud i en gryde og pisk i dem. Tilsæt smør, parmesanost og fløde og varm det hele over middelstærk varme under omrøring. Tilsæt hvidløg og lad det simre ved svag varme i 5 min. Kom kylling og bacon i saucen og lad det hele blive varmt. Smag til med salt og peber. Servér retten med lidt rucola på toppen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling med parmaskinke
 

Onsdag:

Pastaret med kylling i cremet sauce


Lækker, cremet pastaret med fuldkornspasta og kylling

 

4 pers.

Ingredienser til pastaret med kylling i cremet sauce

 

500 g fettuccine fuldkornspasta
50 g rucola
650 g kyllingeinderfilet
2 spsk. olie
125 g bacon i skiver

Sauce:

2 æg
75 g smeltet smør
150 g revet parmesanost
¼ l piskefløde
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Pasta og kødsauce

Fremgangsmåde:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Skyl rucolaen og slyng den tør.
Skær kyllingekødet i tern og steg det i olien over middelstærk varme, til det netop er gennemstegt. Tag det af panden og tag 250 g fra til torsdag. Steg så baconen sprød, tag den af panden og læg den på fedtsugende papir.

Sauce:

Slå æggene ud i en gryde og pisk i dem. Tilsæt smør, parmesanost og fløde og varm det hele over middelstærk varme under omrøring. Tilsæt hvidløg og lad det simre ved svag varme i 5 min. Kom kylling og bacon i saucen og lad det hele blive varmt. Smag til med salt og peber. Servér retten med lidt rucola på toppen.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med parmaskinke

 

3 / 6
Stegte ris med kylling og grønt

Lækker ret med ris, kylling og grønt, der både er billig og nem at lave
 



 
4 pers.


Ingredienser til stegte ris med kylling og grønt 
 
3 æg 
¼ tsk. salt og 1/8 tsk. peber 
3 spsk. olie 
1 stort løg, 1 rød peberfrugt 
1 broccolistok (rest fra mandag) 
1 bdt. forårsløg, 1 rød chili (kan undlades) 
1 mango 
1 spsk. skrællet, hakket ingefærrod 
250 g stegt, kold kylling i tern (rest fra onsdag) 
1 portion kogte, kolde ris (ca. 1¼ l, rest fra mandag) 
4 spsk. sojasauce 

PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris


Fremgangsmåde:
 
Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Opvarm 2 spsk. olie på en pande og tilsæt æggemassen. Steg den i et par minutter på hver side, til den er gennemstegt. Tag den af varmen og skær den i grove tern. Gem disse til senere. 

Skær løg, rød peber og broccoli i tern og forårsløg og chili i strimler. Skræl mangoen og skær den i tern. Steg løget klart i resten af olien i en wok. Tilsæt rød peber, broccolistok, den hvide del af forårsløgene, chili og ingefær og steg det i et par minutter. Kom kødet i wokken og lad det stege i et par minutter, indtil det er gennemvarmt. Tilsæt risene, den grønne del af forårsløgene og sojasauce og steg det hele under omrøring, til det er gennemvarmt. Vend til sidst mango og æggetern i retten. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling i karry
 
Stegte ris med kylling og grønt

Lækker ret med ris, kylling og grønt, der både er billig og nem at lave
 



 
4 pers.


Ingredienser til stegte ris med kylling og grønt 
 
3 æg 
¼ tsk. salt og 1/8 tsk. peber 
3 spsk. olie 
1 stort løg, 1 rød peberfrugt 
1 broccolistok (rest fra mandag) 
1 bdt. forårsløg, 1 rød chili (kan undlades) 
1 mango 
1 spsk. skrællet, hakket ingefærrod 
250 g stegt, kold kylling i tern (rest fra onsdag) 
1 portion kogte, kolde ris (ca. 1¼ l, rest fra mandag) 
4 spsk. sojasauce 

PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris


Fremgangsmåde:
 
Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Opvarm 2 spsk. olie på en pande og tilsæt æggemassen. Steg den i et par minutter på hver side, til den er gennemstegt. Tag den af varmen og skær den i grove tern. Gem disse til senere. 

Skær løg, rød peber og broccoli i tern og forårsløg og chili i strimler. Skræl mangoen og skær den i tern. Steg løget klart i resten af olien i en wok. Tilsæt rød peber, broccolistok, den hvide del af forårsløgene, chili og ingefær og steg det i et par minutter. Kom kødet i wokken og lad det stege i et par minutter, indtil det er gennemvarmt. Tilsæt risene, den grønne del af forårsløgene og sojasauce og steg det hele under omrøring, til det er gennemvarmt. Vend til sidst mango og æggetern i retten. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Kylling i karry
 

Torsdag:

Stegte ris med kylling og grønt


Lækker ret med ris, kylling og grønt, der både er billig og nem at lave
 

 

4 pers.

Ingredienser til stegte ris med kylling og grønt

 

3 æg
¼ tsk. salt og 1/8 tsk. peber
3 spsk. olie
1 stort løg, 1 rød peberfrugt
1 broccolistok (rest fra mandag)
1 bdt. forårsløg, 1 rød chili (kan undlades)
1 mango
1 spsk. skrællet, hakket ingefærrod
250 g stegt, kold kylling i tern (rest fra onsdag)
1 portion kogte, kolde ris (ca. 1¼ l, rest fra mandag)
4 spsk. sojasauce

PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris

Fremgangsmåde:

 

Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Opvarm 2 spsk. olie på en pande og tilsæt æggemassen. Steg den i et par minutter på hver side, til den er gennemstegt. Tag den af varmen og skær den i grove tern. Gem disse til senere.

Skær løg, rød peber og broccoli i tern og forårsløg og chili i strimler. Skræl mangoen og skær den i tern. Steg løget klart i resten af olien i en wok. Tilsæt rød peber, broccolistok, den hvide del af forårsløgene, chili og ingefær og steg det i et par minutter. Kom kødet i wokken og lad det stege i et par minutter, indtil det er gennemvarmt. Tilsæt risene, den grønne del af forårsløgene og sojasauce og steg det hele under omrøring, til det er gennemvarmt. Vend til sidst mango og æggetern i retten.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kylling i karry

 

4 / 6
Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

Lækker mad til weekenden 





 
4 pers. 


Ingredienser til højrebsbøf og bagte kartofler med pesto 
 
4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber 

Pestokartofler:

1½ kg bagekartofler
3¼ spsk. olie 
50 g rucola
50 g parmesanost 
1 fed hvidløg
½ spsk. mandler
Salt 

Salat:

100 g spæde salatblade vendt med 1 tsk. (æble-)eddike
½ spsk. olie og salt 

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon


Fremgangsmåde:
 
Pestokartofler:
 
Skær de rengjorte kartofler i halve, dup dem tørre og læg dem med skærefladen opad på en plade bagepapir. Pensl med 2 spsk. olie og bag dem møre i en 180° varm ovn (ca. 45 min.). Kør rucolaen i en foodprocessor med parmesanost i tern, hvidløg og mandler, til massen er grofthakket. Tilsæt 11/4 spsk. olie i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag til med salt. Tag kartoflerne ud, når de er møre. Grav forsigtigt kartoffelmassen ud og kom den i en skål. Vend pestoen i kartoffelmassen og fyld skallerne med blandingen. 
Bag kartoflerne i ovnen i 15 min. 

Bøffer: 

Dup bøfferne tørre og brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side. 

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder
 
Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

Lækker mad til weekenden 





 
4 pers. 


Ingredienser til højrebsbøf og bagte kartofler med pesto 
 
4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber 

Pestokartofler:

1½ kg bagekartofler
3¼ spsk. olie 
50 g rucola
50 g parmesanost 
1 fed hvidløg
½ spsk. mandler
Salt 

Salat:

100 g spæde salatblade vendt med 1 tsk. (æble-)eddike
½ spsk. olie og salt 

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon


Fremgangsmåde:
 
Pestokartofler:
 
Skær de rengjorte kartofler i halve, dup dem tørre og læg dem med skærefladen opad på en plade bagepapir. Pensl med 2 spsk. olie og bag dem møre i en 180° varm ovn (ca. 45 min.). Kør rucolaen i en foodprocessor med parmesanost i tern, hvidløg og mandler, til massen er grofthakket. Tilsæt 11/4 spsk. olie i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag til med salt. Tag kartoflerne ud, når de er møre. Grav forsigtigt kartoffelmassen ud og kom den i en skål. Vend pestoen i kartoffelmassen og fyld skallerne med blandingen. 
Bag kartoflerne i ovnen i 15 min. 

Bøffer: 

Dup bøfferne tørre og brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side. 

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder
 

Fredag:

Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto


Lækker mad til weekenden

 

4 pers.

Ingredienser til højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

 

4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber

Pestokartofler:

1½ kg bagekartofler
3¼ spsk. olie
50 g rucola
50 g parmesanost
1 fed hvidløg
½ spsk. mandler
Salt

Salat:

100 g spæde salatblade vendt med 1 tsk. (æble-)eddike
½ spsk. olie og salt

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon

Fremgangsmåde:

 

Pestokartofler:
 
Skær de rengjorte kartofler i halve, dup dem tørre og læg dem med skærefladen opad på en plade bagepapir. Pensl med 2 spsk. olie og bag dem møre i en 180° varm ovn (ca. 45 min.). Kør rucolaen i en foodprocessor med parmesanost i tern, hvidløg og mandler, til massen er grofthakket. Tilsæt 11/4 spsk. olie i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag til med salt. Tag kartoflerne ud, når de er møre. Grav forsigtigt kartoffelmassen ud og kom den i en skål. Vend pestoen i kartoffelmassen og fyld skallerne med blandingen.
Bag kartoflerne i ovnen i 15 min.

Bøffer:

Dup bøfferne tørre og brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder

 

5 / 6

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Undgå, at din smoothie bliver en kaloriebombe med disse fem sunde smoothies.

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Nyeste artikler

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant

Relaterede Artikler

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Hvid chokoladekage med rabarber

Saftig roastbeef med olivensauce

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Dessertpizza med jordbær og Baileys

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00