Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med wok-ret og mad til grillen

Madplan med wok-ret og mad til grillen

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 31. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Køl/frost:

400 g hakket svinekød 4-7 %
400 g hakket oksekød 9-15 %
650 g kyllingefileter, 4 stk.
900 g kalkunbryst
600 g svinemørbrad
1 pk. Tulip kyllingepålæg
1 pk. Tulip skinkepålæg
10 æg
¼ l piskefløde
1 Riberhus ost, min. 665 g
2 x 250 g frisk fuldkornspasta
600 g ærter (frost)
1 bæger fetaost i tern, 325 g

Kolonial:

250 g tørrede fuldkornsnudler
1 pose rugfler
1 stort fuldkornsbrød
3 dåser makrel i tomat
1 glas oliven

Grønt:

1 pebermix, 3 stk.
2 x 250 g grønne bønner
3 økologiske citroner
1 net avocadoer, 7 stk.
1 pk. miniromainesalat, 2 stk.
1½ kg appelsine
8 æbler
1 potte basilikum
1 kg tomater
1 agurk

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, karry, spidskommen, løg, hvidløg, sojasauce, smør, salt, peber, cayennepeber, paprika, grillspyd, chiliflager, stødt muskatnød, hvidvinseddike, solsikkekerner, sennep, timian, hønsebouillon, kartofler, pasta, rosiner.

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

2 rugfler med salat, kylling og avocado. Appelsin.

Tirsdag:

Rugbrød med salat, makrel og æg. Appelsin.

Onsdag:

1-2 rugbrødsklapsammener med ost, skinke og sennep. Appelsin.

Torsdag:

Rugbrød med æg og ost. Æble.

Fredag:

Pastasalat med ærter og rosiner. Kalkunspyd (rest fra torsdag). Ost i bjælker.

Madplan med wok-ret og mad til grillen

Lynstegt svinekød og grøntsager

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem wok-ret til hverdagsaftenerne 



 
4 pers.
Ingredienser til lynstegt svinekød og grøntsager 
400 g hakket svinekød 
2 løg 
250 g grønne bønner 
3 peberfrugter i forskellige farver 
2 spsk. olie 
1 spsk. mild karry 
1 tsk. spidskommen 
3 spsk. sojasauce 
1 spsk. citronsaft 

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler tilberedt efter anvisningen på emballagen. 

PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter


Fremgangsmåde
Skær løgene i strimler, nip bønnerne og skær peberfrugterne i tynde stave. Opvarm en wok, til den er rygende varm. 

Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri, til det netop skifter farve. Tilsæt karry og spidskommen og steg det i yderligere 20 sek. Tag kødet op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg løg og bønner heri under omrøring i 3 min. Tilsæt peberfrugterne og steg det hele i yderligere 2 min. Kom kødet tilbage i wokken, tilsæt sojasauce og citronsaft og varm retten hurtigt igennem. 

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Mørbrad i wok
 
Lynstegt svinekød og grøntsager

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem wok-ret til hverdagsaftenerne 



 
4 pers.
Ingredienser til lynstegt svinekød og grøntsager 
400 g hakket svinekød 
2 løg 
250 g grønne bønner 
3 peberfrugter i forskellige farver 
2 spsk. olie 
1 spsk. mild karry 
1 tsk. spidskommen 
3 spsk. sojasauce 
1 spsk. citronsaft 

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler tilberedt efter anvisningen på emballagen. 

PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter


Fremgangsmåde
Skær løgene i strimler, nip bønnerne og skær peberfrugterne i tynde stave. Opvarm en wok, til den er rygende varm. 

Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri, til det netop skifter farve. Tilsæt karry og spidskommen og steg det i yderligere 20 sek. Tag kødet op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg løg og bønner heri under omrøring i 3 min. Tilsæt peberfrugterne og steg det hele i yderligere 2 min. Kom kødet tilbage i wokken, tilsæt sojasauce og citronsaft og varm retten hurtigt igennem. 

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Mørbrad i wok
 

Mandag:

Lynstegt svinekød og grøntsager

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem wok-ret til hverdagsaftenerne

 

4 pers.

Ingredienser til lynstegt svinekød og grøntsager

400 g hakket svinekød
2 løg
250 g grønne bønner
3 peberfrugter i forskellige farver
2 spsk. olie
1 spsk. mild karry
1 tsk. spidskommen
3 spsk. sojasauce
1 spsk. citronsaft

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler tilberedt efter anvisningen på emballagen.

PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter

Fremgangsmåde

Skær løgene i strimler, nip bønnerne og skær peberfrugterne i tynde stave. Opvarm en wok, til den er rygende varm.

Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri, til det netop skifter farve. Tilsæt karry og spidskommen og steg det i yderligere 20 sek. Tag kødet op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg løg og bønner heri under omrøring i 3 min. Tilsæt peberfrugterne og steg det hele i yderligere 2 min. Kom kødet tilbage i wokken, tilsæt sojasauce og citronsaft og varm retten hurtigt igennem.

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Mørbrad i wok

 

1 / 6
Kylling med guacamole og spicy kartofler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig og nem hverdagsret med kylling, guacamole og spicy kartofler 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling med guacamole og spicy kartofler 
4 kyllingefileter 
1 spsk. smør og 1 spsk. olie 
Salt og peber 

Guacamole:

3 avocadoer 
Saften af ½-1 citron 
1 lille, finthakket løg 
Salt 
Cayennepeber 

Tilbehør:

1 kg kartofler 
2 spsk. olie 
½-1 tsk. tørrede chiliflager 
Salt 

PRØV OGSÅ: Paella med kylling


Fremgangsmåde
Tilbehør: Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både og dup dem tørre. Vend dem med olie og chili på en plade med bagepapir og steg dem i den varme ovn i 25-30 min. Vend dem undervejs og krydr dem med lidt salt mod slutningen. 

Kylling: Dup kyllingefileterne tørre. Steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i 5-7 min. afhængigt af tykkelse. Krydr med salt og peber. 

Guacamole: Mos avocadokødet og smag det til med citron, salt og cayennepeber. 

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter
 
Kylling med guacamole og spicy kartofler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Dejlig og nem hverdagsret med kylling, guacamole og spicy kartofler 



 
4 pers.
Ingredienser til kylling med guacamole og spicy kartofler 
4 kyllingefileter 
1 spsk. smør og 1 spsk. olie 
Salt og peber 

Guacamole:

3 avocadoer 
Saften af ½-1 citron 
1 lille, finthakket løg 
Salt 
Cayennepeber 

Tilbehør:

1 kg kartofler 
2 spsk. olie 
½-1 tsk. tørrede chiliflager 
Salt 

PRØV OGSÅ: Paella med kylling


Fremgangsmåde
Tilbehør: Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både og dup dem tørre. Vend dem med olie og chili på en plade med bagepapir og steg dem i den varme ovn i 25-30 min. Vend dem undervejs og krydr dem med lidt salt mod slutningen. 

Kylling: Dup kyllingefileterne tørre. Steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i 5-7 min. afhængigt af tykkelse. Krydr med salt og peber. 

Guacamole: Mos avocadokødet og smag det til med citron, salt og cayennepeber. 

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter
 

Tirsdag:

Kylling med guacamole og spicy kartofler

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Dejlig og nem hverdagsret med kylling, guacamole og spicy kartofler

 

4 pers.

Ingredienser til kylling med guacamole og spicy kartofler

4 kyllingefileter
1 spsk. smør og 1 spsk. olie
Salt og peber

Guacamole:

3 avocadoer
Saften af ½-1 citron
1 lille, finthakket løg
Salt
Cayennepeber

Tilbehør:

1 kg kartofler
2 spsk. olie
½-1 tsk. tørrede chiliflager
Salt

PRØV OGSÅ: Paella med kylling

Fremgangsmåde

Tilbehør: Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både og dup dem tørre. Vend dem med olie og chili på en plade med bagepapir og steg dem i den varme ovn i 25-30 min. Vend dem undervejs og krydr dem med lidt salt mod slutningen.

Kylling: Dup kyllingefileterne tørre. Steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i 5-7 min. afhængigt af tykkelse. Krydr med salt og peber.

Guacamole: Mos avocadokødet og smag det til med citron, salt og cayennepeber.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter

 

2 / 6
Kødboller og citronpasta

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem middag med god smag 



 
4 pers.
Ingredienser til kødboller og citronpasta
Kødboller:

400 g hakket oksekød
¾ tsk. salt
1 hakket fed hvidløg
1 æg
1/8 tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. peber
1 spsk. olie og 1 spsk. smør til stegning 

Salat:

½ potte basilikum
1 spsk. solsikkekerner
15 g parmesanost
Ca. ½ dl olie
Salt
4 æbler skåret i tynde både 

Citronpasta:
 
500 g frisk fuldkornspasta
1½ dl piskefløde
Saft og finthakket skal fra 1 økologisk citron
½ potte basilikum
Friskkværnet peber 

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål


Fremgangsmåde
Fars: Ælt kød og salt sammen og tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i 15 min. i køleskabet. Form den til kødboller og gennemsteg disse i fedtstoffet (ca. 3 min. på hver side). 

Salat: Grovhak basilikum, solsikkekerner og parmesan i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend æblerne i. 

Citronpasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl. Kom den afdryppede pasta i gryden. Vend den med pastavand, fløde, citronsaft og -skal samt basilikumblade. Krydr med peber og vend kødbollerne i. 

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad
 
Kødboller og citronpasta

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Nem middag med god smag 



 
4 pers.
Ingredienser til kødboller og citronpasta
Kødboller:

400 g hakket oksekød
¾ tsk. salt
1 hakket fed hvidløg
1 æg
1/8 tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. peber
1 spsk. olie og 1 spsk. smør til stegning 

Salat:

½ potte basilikum
1 spsk. solsikkekerner
15 g parmesanost
Ca. ½ dl olie
Salt
4 æbler skåret i tynde både 

Citronpasta:
 
500 g frisk fuldkornspasta
1½ dl piskefløde
Saft og finthakket skal fra 1 økologisk citron
½ potte basilikum
Friskkværnet peber 

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål


Fremgangsmåde
Fars: Ælt kød og salt sammen og tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i 15 min. i køleskabet. Form den til kødboller og gennemsteg disse i fedtstoffet (ca. 3 min. på hver side). 

Salat: Grovhak basilikum, solsikkekerner og parmesan i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend æblerne i. 

Citronpasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl. Kom den afdryppede pasta i gryden. Vend den med pastavand, fløde, citronsaft og -skal samt basilikumblade. Krydr med peber og vend kødbollerne i. 

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad
 

Onsdag:

Kødboller og citronpasta

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem middag med god smag

 

4 pers.

Ingredienser til kødboller og citronpasta

Kødboller:

400 g hakket oksekød
¾ tsk. salt
1 hakket fed hvidløg
1 æg
1/8 tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. peber
1 spsk. olie og 1 spsk. smør til stegning

Salat:

½ potte basilikum
1 spsk. solsikkekerner
15 g parmesanost
Ca. ½ dl olie
Salt
4 æbler skåret i tynde både

Citronpasta:
 
500 g frisk fuldkornspasta
1½ dl piskefløde
Saft og finthakket skal fra 1 økologisk citron
½ potte basilikum
Friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål

Fremgangsmåde

Fars: Ælt kød og salt sammen og tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i 15 min. i køleskabet. Form den til kødboller og gennemsteg disse i fedtstoffet (ca. 3 min. på hver side).

Salat: Grovhak basilikum, solsikkekerner og parmesan i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend æblerne i.

Citronpasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl. Kom den afdryppede pasta i gryden. Vend den med pastavand, fløde, citronsaft og -skal samt basilikumblade. Krydr med peber og vend kødbollerne i.

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad

 

3 / 6
Kalkunspyd og salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre kalkunspyd til grillen - server med en god salat 



 
4 pers.
Ingredienser til kalkunspyd og salat 
900 g kalkunbryst 
2 løg 
6 spsk. olie 
2 tsk. paprika 
1 tsk. peber 

Salat:

1 kg tomater 
2 avocadoer 
1 agurk 
1 løg 
2 dl oliven 
Ca. 150 g fetaost i tern 
1 spsk. hvidvinseddike 
3-4 spsk. olie 
1 knust fed hvidløg 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille


Fremgangsmåde
Kalkunspyd: Skær kødet i tern på 3 x 3 cm. Skær løget i grove stykker. Kom olie, paprika og peber i en skål og rør det sammen. Vend kød og løg i blandingen og lad det trække i 15 min. Træk derpå kød og løg på spyd. Grill spyddene i ca. 10 min., eller til kødet netop er gennemstegt. Vend jævnligt spyddene. Krydr med lidt salt og tag 4 spyd fra til madpakken fredag. 

Salat: Skær tomater og avocadoer i både. Skær agurk og løg i tynde skiver. Anret det hele på et fad og fordel oliven og feta herover. Rør eddike, olie og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat
 
Kalkunspyd og salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækre kalkunspyd til grillen - server med en god salat 



 
4 pers.
Ingredienser til kalkunspyd og salat 
900 g kalkunbryst 
2 løg 
6 spsk. olie 
2 tsk. paprika 
1 tsk. peber 

Salat:

1 kg tomater 
2 avocadoer 
1 agurk 
1 løg 
2 dl oliven 
Ca. 150 g fetaost i tern 
1 spsk. hvidvinseddike 
3-4 spsk. olie 
1 knust fed hvidløg 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille


Fremgangsmåde
Kalkunspyd: Skær kødet i tern på 3 x 3 cm. Skær løget i grove stykker. Kom olie, paprika og peber i en skål og rør det sammen. Vend kød og løg i blandingen og lad det trække i 15 min. Træk derpå kød og løg på spyd. Grill spyddene i ca. 10 min., eller til kødet netop er gennemstegt. Vend jævnligt spyddene. Krydr med lidt salt og tag 4 spyd fra til madpakken fredag. 

Salat: Skær tomater og avocadoer i både. Skær agurk og løg i tynde skiver. Anret det hele på et fad og fordel oliven og feta herover. Rør eddike, olie og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat
 

Torsdag:

Kalkunspyd og salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækre kalkunspyd til grillen - server med en god salat

 

4 pers.

Ingredienser til kalkunspyd og salat

900 g kalkunbryst
2 løg
6 spsk. olie
2 tsk. paprika
1 tsk. peber

Salat:

1 kg tomater
2 avocadoer
1 agurk
1 løg
2 dl oliven
Ca. 150 g fetaost i tern
1 spsk. hvidvinseddike
3-4 spsk. olie
1 knust fed hvidløg
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille

Fremgangsmåde

Kalkunspyd: Skær kødet i tern på 3 x 3 cm. Skær løget i grove stykker. Kom olie, paprika og peber i en skål og rør det sammen. Vend kød og løg i blandingen og lad det trække i 15 min. Træk derpå kød og løg på spyd. Grill spyddene i ca. 10 min., eller til kødet netop er gennemstegt. Vend jævnligt spyddene. Krydr med lidt salt og tag 4 spyd fra til madpakken fredag.

Salat: Skær tomater og avocadoer i både. Skær agurk og løg i tynde skiver. Anret det hele på et fad og fordel oliven og feta herover. Rør eddike, olie og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten.

Tilberedningstid:
 
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat

 

4 / 6
Svinemørbrad på grill og ærtessauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker mørbrad til grillen 



 
4 pers.
Ingredienser til svinemørbrad på grill og ærtessauce 
1 stor svinemørbrad (ca. 600 g)
3 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber 

Salat:

250 g grønne bønner
1 finthakket løg
Ca. 150 g fetaost i tern
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt og peber 

Ærtesauce:

300 g grønne ærter (fra frost)
2 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber 

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler 

PRØV OGSÅ: Svinemedaljon og timianstegte kartofler


Fremgangsmåde
Mørbrad: Afpuds mørbraden. Pensl den med olie og krydr med timian, salt og peber. Grill den i sammenlagt 22-25 min. (vend den efter ca. 11 min.). Lad den trække i 10 min., inden den skæres for. 

Salat: Nip bønnerne og kog dem i 3-4 min. Hæld vandet fra, spul med koldt vand og lad dem dryppe af. Bland dem med løg og feta. Rør eddiken med olien og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over bønnerne. 

Ærtesauce: Kog ærterne i bouillonen under låg i 4 min. Blend det hele. Varm massen op tilsat fløde. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kotelet og kartoffelsalat
 
Svinemørbrad på grill og ærtessauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard 


Lækker mørbrad til grillen 



 
4 pers.
Ingredienser til svinemørbrad på grill og ærtessauce 
1 stor svinemørbrad (ca. 600 g)
3 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber 

Salat:

250 g grønne bønner
1 finthakket løg
Ca. 150 g fetaost i tern
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt og peber 

Ærtesauce:

300 g grønne ærter (fra frost)
2 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber 

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler 

PRØV OGSÅ: Svinemedaljon og timianstegte kartofler


Fremgangsmåde
Mørbrad: Afpuds mørbraden. Pensl den med olie og krydr med timian, salt og peber. Grill den i sammenlagt 22-25 min. (vend den efter ca. 11 min.). Lad den trække i 10 min., inden den skæres for. 

Salat: Nip bønnerne og kog dem i 3-4 min. Hæld vandet fra, spul med koldt vand og lad dem dryppe af. Bland dem med løg og feta. Rør eddiken med olien og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over bønnerne. 

Ærtesauce: Kog ærterne i bouillonen under låg i 4 min. Blend det hele. Varm massen op tilsat fløde. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kotelet og kartoffelsalat
 

Fredag:

Svinemørbrad på grill og ærtessauce

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker mørbrad til grillen

 

4 pers.

Ingredienser til svinemørbrad på grill og ærtessauce

1 stor svinemørbrad (ca. 600 g)
3 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber

Salat:

250 g grønne bønner
1 finthakket løg
Ca. 150 g fetaost i tern
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt og peber

Ærtesauce:

300 g grønne ærter (fra frost)
2 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler

PRØV OGSÅ: Svinemedaljon og timianstegte kartofler

Fremgangsmåde

Mørbrad: Afpuds mørbraden. Pensl den med olie og krydr med timian, salt og peber. Grill den i sammenlagt 22-25 min. (vend den efter ca. 11 min.). Lad den trække i 10 min., inden den skæres for.

Salat: Nip bønnerne og kog dem i 3-4 min. Hæld vandet fra, spul med koldt vand og lad dem dryppe af. Bland dem med løg og feta. Rør eddiken med olien og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over bønnerne.

Ærtesauce: Kog ærterne i bouillonen under låg i 4 min. Blend det hele. Varm massen op tilsat fløde. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kotelet og kartoffelsalat

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?

 

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?
  • Thomas skal dø i morgen
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00